Oppositie in Suriname eist uitleg over vriendjespolitiek rond SML

37

PARAMARIBO, 24 okt – De oppositie in het parlement eist uitleg van de regering over de zogenaamde doorstart van de SML. Het bevreemdt dat het bedrijf te Wageningen, Nickerie, wordt weg gegeven, terwijl de rijstindustrie in Suriname steun behoeft. De uitleg wordt op de ‘meest korte termijn’ verwacht. Het kan er bij de oppositie niet in dat publiek bezit wordt “toebedeeld aan partijpolitieke vrienden, onder het voorwendsel van wederstart van het staatsbedrijf.”

En laat het juist om publiek bezit gaan, waarmee ordening en zekerheid aan de primaire producent geboden kan worden. Uit een hypothecair uittreksel blijkt dat al het onroerend goed van de SML voor de duur van veertig jaren in grondhuur is uitgegeven aan Westland Sama Group. Ook blijkt dat bij de Finabank in Paramaribo een hypotheek is gevestigd op het onroerend goed.

De hypotheek heeft een waarde van drie en twintig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie miljoen euro). Het is onduidelijk wat met dit geld is gedaan. Dat geldt eveneens de opbrengst van de verkoop van fabrieksdelen. De oppositie wil ook uitleg over de bestemming van al dit geld. Eerder heeft Rashied Doekhie, parlementariër voor regeringspartij NDP, kritiek geuit. Hij spreekt van een ‘boevenbende’.


37 REACTIES

 1. Het enigste bijdrage wat de awaries van de oranje partij kan leveren is proberen de vooruitgang tegen te houden in Su,en denkende zodoende regeermacht te verkrijgen,geen enkele initiatieven of ideeen worden naar voren geschoven mede het land proberen tot ontwikkeling te brengen,steeds maar wachten op wat de regering naar voren brengt om daarna met hun ongeschoolde Dna leden met leugens en bedrog te torpederen,de argumenten die ze daarbij naar voren brengen getuigt van zo een laag niveau dat men zich begint af tevragen zijn dit werkelijk geschoolde mensen of hebben ze leraren betaald vr het vodje wat ze diploma noemen,als j jogi,mathoera of gajadien hoort praten stupedeti is the name of the game het straalt gewoon van hun af,zulke domoren horen daar in het hoogste college van de staat niet thuis,jammer vr Suriname hoor


  Maak melding

 2. Het is heel jammer om te zeggen maar het is diep en heel diep treurig gesteld met de oppositie in Su,je mist gewoon grootheden als Otmar Rodgers en Nunka mensen die gewoon wisten waar over ze spraken en het was een lust om naar ze te luisteren,ik bedoel als j de regering onderuit wil halen kom met goede steekhoudende argumenten,maar j staat daar en presenteerd een heleboel populistische rotzooi zonder iets wezenlijk te zeggen hoe dan laat staan met een alternatieve plan te komen waarbij j de kritische Surinamer achter j kan krijgen,wanneer sprekers als mathoera ,jogi en gajadien het woord voeren begint mijn hond spontaan te janken van de zovele onkunde die ze ten toon spreiden deze gasten zijn gewoon niet opgewassen tegen Amzad Addhoel,de heer Hoefdraad en dat is heel erg jammer


  Maak melding

 3. Von Poepenheuvel
  U zegt populisme,is dat zelfde als 4 balans autobanen naar Brazilië met flyovers, spoor van poeljepantje naar onverwacht, 18000 nieuwbouw woningen ,huizen fabriek, diepzee havens , rijstschuur voor het Caraïbische gebied,,zoetwater transporten, goud deals ,duizende kilo’s gaan Suriname uit ,tegen een schamel percentage, alle leningen tegen exorbitante rente percentage,die volgend jaar dienen afgelost te worden,er is nu al geen geld voor alle sociaale nuts bedrijven.
  Vond Poepenheuvel ,je kop ver genoeg in het zand steken, en denken na mij de zondvloed.
  Carifesta na schoolse opvang ,corruptie bij grond uitgifte ,nu sml weer ,eigendom van de burgers het rijk dus, dit schuurde aan dictatuur


  Maak melding

 4. @von poepenheuvel. Je bent goed bezig. Je denkwijze is identiek aan de huidige machthebbers van het land. Anders denkenden en critici worden in één adem als vijand van het land bestempeld. Het zou mij niet verbazen dat jij ook tot de dievenbende behoort die de samenleving op een lafhartige manier aan het beroven is. Je bent net zoveel waard als je nickname.


  Maak melding

 5. Hallo,,, poepheuvel kom een keer met je echte naam te voorschijn,dan pas ben je een heer/dame .
  Lul niet anoniem i n het donker ,maar maak je bekend….


  Maak melding

 6. Haco
  24 oktober 2018 at 09:26

  Von Poepenheuvel
  U zegt populisme,is dat zelfde als 4 balans autobanen naar Brazilië met flyovers, spoor van poeljepantje naar onverwacht, 18000 nieuwbouw woningen ,huizen fabriek, diepzee havens , rijstschuur voor het Caraïbische gebied,,zoetwater transporten, goud deals ,duizende kilo’s gaan Suriname uit ,tegen een schamel percentage, alle leningen tegen exorbitante rente percentage,die volgend jaar dienen afgelost te worden,er is nu al geen geld voor alle sociaale nuts bedrijven.
  Vond Poepenheuvel ,je kop ver genoeg in het zand steken, en denken na mij de zondvloed.
  Carifesta na schoolse opvang ,corruptie bij grond uitgifte ,nu sml weer ,eigendom van de burgers het rijk dus, dit schuurde aan dictatuur

  ==============================================================

  Beste Haco, de Bouterse adepten lijden aan een selectieve geheugen. Volgens Von Poepenheuvel is het is diep en heel diep treurig gesteld met de oppositie in Suriname. Maar hoe wil je nu oppositie voeren als de president niet debat wilt gaan. Bouterse houd alleen monologen.


  Maak melding

 7. Rechters doe wat gedaan moet worden pak deze boeven op die gronden van mensen met valsen papieren doe toe komen boedel gronden zand afgravingen vals verguningen in deze zaken rechters maak hier een einde aan in het belang van de recht sprak snel recht toepassen .


  Maak melding

 8. Haco jouw reaktie getuigt van klein geestigheid en bekrompenheid vertel mij waarom men in Su niet toekomst gericht mag denken en al die dingen die jij nu opsomt niet gerealiseerd mag en kan in Su,wil jij mij zeggen dat alles in 1 jr gerealiseerd moet worden,dus als het aan jou ligt mogen alle landen in de wereld die dingen wel hebben maar su niet,het lijkt of jij precies dezelfde denkwijze hanteert als de drie genoemde gasten in mijn artikel,je schrijft veel zonder erbij na te denken


  Maak melding

 9. Neem een voorbeeld aan de noord zuidlijn die discussie is meer dan 30 jr gevoerd voordat men daadwerkelijk aan de bouw is begonnen maar van Su verwachten jullie dat alles in jr gerealiseerd moet worden,jou populistische en negatieve gedachtengang jegens Su moet zijn grenzen ook kennen


  Maak melding

 10. Von poepenheuvel

  24 oktober 2018 at 12:51

  Neem een voorbeeld aan de noord zuidlijn die discussie is meer dan 30 jr gevoerd voordat men daadwerkelijk aan de bouw is begonnen maar van Su verwachten jullie dat alles in jr gerealiseerd moet worden,jou populistische en negatieve gedachtengang jegens Su moet zijn grenzen ook kennen

  ===========================

  Maar wat zijn de beloftes van Bouterse nog waard dan. Het zijn alleen de Meki Njang Nanga projecten die doorgaan.


  Maak melding

 11. Zoals gewoonlijk hebben de ndpers geen antwoord op de vragen van de oppositie.
  Zie hoe de ndpers in de regering onderling vechten om de honing
  pot.
  @Von poepenheuvel
  Hoelang nog ga jij de ndp rovers nog verdedigen?!Je moet echt diep in hun bilgat wonen,jij ndp aanhangsel!0


  Maak melding

 12. @Puppensnuiver :

  Hoe staat het met de Paarse CARIFESTA-corruptie-Deal ???

  Hoe staat het met de Paarse Naschoolse Opvang-keukens-deal ???

  Hoe staat het met de Verdwenen-OW-jaarbudget-deal ???

  Hoe staat het met Aankoop-Schoolboeken-deal ???

  Hoe staat het met de Ballast-Nedam-Tjuku-Bruggenbouw-deals ???

  Hoe staat het met de Sneltrein Parbo-Onverwacht-deal ???

  Hoe staat het met de DC-Straffeloosheid-JEROE-deal ???

  PS : De door Paars FAILLIET gemaakte Surinaamse staat,
  zinkt steeds verder weg !!!

  Heeft de Paarse clan Ons Staatsbedrijf Staatsolie al weggegeven
  aan buitenlandse machten ???

  De Paarse YO-KOEIEN BABBELEN constant !!! NEKS NO E WORDE !!


  Maak melding

 13. Von strontheuvel,……..wat hebben die paarse, laaggeschoolde, hersenloze, populistische brulapen sinds 2010 gerealiseerd?….Staatskas leeggeroofd, 65% devaluatie, stijgende criminaliteit, leneningenplafond 60%>80%, armoede onder het volk, verkiezingsfraude, failliete luchtvaartmaatschappij, kwikvervuiling van lucht en water. Lekker zootje ongeregeld, begrijpelijk dat jij je daar thuis voelt. Stumper!!


  Maak melding

 14. @sewgobind
  Wanneer heb je voor het laatst een bezoek gebracht aan je psychiater?!
  Er is een heleboel mis in je bovenkamer daar.Je hebt dringend hulp nodig.
  Beterschap.


  Maak melding

 15. Sewgobind
  24 oktober 2018 at 13:16

  Wanneer gaat men inzien dat deze man Doekhie het goed meent met Nickerie .
  Kraktie mi mang .

  ============================

  Ben je familie van Doekhi soms ? Of heb je een rijstveld gekregen van de Ndp. Je praat poep.


  Maak melding

 16. Onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen, staatskas- en bankrovers is de macht gegeven door oerdomme dwaze debiele idioten, die stilzwijgend paars schijten. Alles wat met de ndp te maken heft van hoofd tot voetzool is misdadig vervloekt.


  Maak melding

 17. Dit is wat regering bouta doet….corruptie faciliteren…!! Wat is de reden dat er een hypotheek is genomen op het bedrijf…..?? Als je voor herstart van een staatsbedrijf kiest en die ook “gunt” aan een ondernemer……dan mag je verwachten dat die ondernemer ook zelf eigen kapitaal heeft…anders is het niet logisch om voor zo iemand te kiezen!!


  Maak melding

 18. Dit zijn de momenten waarbij politici grinniken. Wij zijn met elkaar bezig en zij bl;ijven grinniken. In the end genieten zij van het leven en zijn wij nog met elkaar bezig.


  Maak melding

 19. Geen genade voor een ndper die dagelijks paarse schijt krijgt van ddb en co. vol onrecht, familie of niet. Elke ndper’ s is verantwoordelijk voor de paarse schijt vol onrecht van ddb en co. Wie de ndp, de verworden nationale DRUGS, DIEVEN, DUIVELSE, DEMONEN, DELINQUENTEN, DOMMEN, DWAZEN, DEBIELEN, partij op handen dragen verdienen het om drugsverslaafd, beroofd, bezeten en paars dwaas te zijn. Zie de vloek die een mooi rijk land vernietigd en zichzelf blijft verrijken, Di Di Brie aka ddb en paarse corrupt rijke rovers en boeven. Wie ndp niet haten gaan voor nog vijf in 2020 jaren vol ,onrecvht, geweld, misdaad en verarming. Tang stem ndp dong moro buriki ndper’ s.


  Maak melding

 20. Elke ndper is een paars verworden leeghoofd. In een Chinese restaurant stonden enkele jeugdige Boutisten te klagen over de steeds verhoogde prijzen. Waarom kost een tjauwmin nu zoveel vroegen ze aan omoe snesi. Die antwoordde rustig en beleefd, aksi joe papa gado Bouta sande alla sani kong so deri. Zonder een woord te zeggen vertrokken ze, want ze zouden gezamelijk een portie tjauwmin kopen, maar a monie no beng sari. Zo gaat het ook in het dagelijkse leven van menig ndper, stilzwijgend betalen ze alle verhoogde kosten met de gedachte neks no fout, zolang het onze god ddb goed gaat, iejaaaa we gaa weer voo vijf in 2020. Werkelijk ndper’ s dong no mpp.


  Maak melding

 21. Wi e tege ndp in hart en nieren, want ndp staat voor onrecht, leugen en misdaad, wie het niet eens zijn, zijn debet aan de verdere verloedering van land en volk onder het duivelse ndp bewind. Oma en opa klage, vervloekt is in principe elke ndpdwaas als hij of zij aan tafel met de duivel ddb zitten of niet. ieja ndp ano wang zetgen, maar wang duivelse gekozen misdadige vloek, dankzij dong no mpp paarse ezels en ezelinnen


  Maak melding

 22. Die man Bouterse is echt koppig, doet wat hij wil en dit kan niet in een geordend samenleving. Wij willen ook weten hoe het komt dat de oorspronkelijke SML plotseling van het toneel is verdwenen. Komt dit door de handelingen van wijlen Sital.


  Maak melding

 23. Poepebille en DAMSCO zitten gezellig aan tafel de van moord verdachte Drugscrimineel zijn paarse ontlasting smakelijk te verorberen.

  Het heeft gesmaakt roepen beiden in koor!!

  We willen meer, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Kom op met meer van dat lekkernij!!!!Deze man is onze Messias: Hij is onze God daarom zijn we ook zo gek op zijn Schijterij.


  Maak melding

 24. Luti fu tingi olo uit abra broki het lijkt of j herrezen bent uit……..ik herken jou ongebreidelde rotzooi direkt ben j nu een mesia geworden minder uitschelden aub of zit niet te zuipen achter j pc want straks ga j weer in j broek zitten schijten met alle gevolgen dien,de manier hoe jij j idiote poeperij verwoord is echt uniek,kan alleen van een zuiplap afkomstig zijn


  Maak melding

 25. Ndp bespotter Luti fu tingi olo uit abra broki jou unieke schrijf stijl heeft j verraden,wat jij kan is niet te evenaren,j moet wel aan het karsakov syndroom lijden om zo een unieke schrijfstijl te ontwikkelen waarbij de out put direkt verwezen kan worden nr de kumakoisi dit is poeperij verheven tot kunst


  Maak melding

 26. Von poepenheuvel 24 oktober 2018 at 18:29
  Ndp bespotter Luti fu tingi olo uit abra broki jou unieke schrijf stijl heeft j verraden,wat jij kan is niet te evenaren,j moet wel aan het karsakov syndroom lijden om zo een unieke schrijfstijl te ontwikkelen waarbij de out put direkt verwezen kan worden nr de kumakoisi dit is poeperij verheven tot kunst

  Yep je pseudo zegt genoeg wie jij bent…een ddb kontneuker en ddb poepvreter. Ai, boi, ndper’ shun poep is een grote heuvel aan het worden, met jouw als voortrekker. Wahahahahahaha, joe didibri njang Dagoebal.


  Maak melding

 27. Op de foto is ook Dr Gregory Rusland doctor in landbouweconomie, hij zou toch in staat zijn om echte harde vragen te stellen? Waarom gaat het parlement niet openstand van zaken bij de bank vragen? Parlementaire enquite? Gooi de beerbut van bouta open.


  Maak melding

 28. Bouterse gaat geen vragen van de oppositie beantwoorden. De DNA gaat geen motie van wantrouwen tegen de regering oindienen.Daar waken de 26 leden tegen.Allern massa demonstraties kan de regering en parlement nsar huid sturen. Of soldaten misschirn?


  Maak melding

 29. Typisch geval van zweef teki zoals met de activa van de vele failliete overheidsbedrijven is gebeurd.

  De houtconcessies van Bruynzeel zijn ingepikt door Boerenveen en Bouterse, de gronden van Marienburg zijn voor een habbekrats verkocht aan de matties van Bouterse en Abrahams , ga zo maar door.

  De top van de NDP rooft en plundert de boel leeg en het arme hersenloze gepeupel blijft ze steunen voor een stukje grond en een maandelijkse pakket. Tragisch en zielig maar het Surinaamse volk roept dit zelf over zich af.


  Maak melding

 30. Ram Singh wat jij de ander wil verwijten zit in jou DNA verwerkt,is niet iets van nu gt honderden jaren terug dit soort viezigheid hebben jullie meegenomen nr Su,just look at the motherland dagelijkse kost,baby’s zelfs worden daar niet ontzien,laatst hebben ze weer een paar bisschoppen in the kraag gevat zo zie j maar weer het komt in de hoogste regionen voor,laatst zag ik ook documentaire;een dorp van alleen maar gecastreerde mannen dit soort banale leefwijze hebben wij niet in Su


  Maak melding

 31. Ik lees vandaag na lange tijd weer iets op waterkant. Ik vind het een beetje vreemd, dat het gros van de lieden die de paarse partij ophemelen een taalgebruik bezigen welke niet echt duidt op enige goede scholing.

  Laaggeschoold is laagontwikkeld en inherent hieraan is de manier waarop dingen beredeneerd worden. Het ontbreken van een goed bedoelde intentie hoort bij dit soort volk.

  Als een Abrahams op een partijvergadering roept, dat partijgenoten geen partijgenoten mogen ontslaan, geeft hij eigenlijk aan dat hij , naast corrupt zijn, geen flauw idee heeft wat hij eigenlijk gezegd heeft.

  Eigenlijk lijkt het alsof zelfs academici die de paarse partij aanhangen zich thuis voelen tussen dit soort volk. Eigenlijk is het de enige plek waar zij zich thuis voelen en dan geldt dus tak a no te ju kisi bigi skoro ju na kon man. Het schoolvoorbeeld hiervan is de “beste econoom”, minister van financiën die dit land ooit gehad heeft.
  A kis bigi skoro fu mang begi nanga len moni, bika seti systema kon fu bow sranan duurzaam sondro begi a no mang.

  Eigenlijk a man disi na a fosi man die mus sotro te sranan wan sabi san pesa nanga a moni tapu san a ben luku leki governor. A sabi precies pe na moni go nanga fa na moni prati. Hij heeft zelf zichzelf ook het nodige toegeëigend als dank voor bewezen diensten.


  Maak melding

 32. Deze zelfde dief Doekhie moet oom John betalen,daarom hebben ze ruzie.in de jaren 1980 had hij een transport bedrijf,en bij Mahespalsingh ging tanken op rekening,om de rekeningen te betalen ging hij dokken,en naar Paramaribo verhuist ergens richting Uitvlucht.nu praat hij over oomjohn.hij heeft Manglie ook bestolen met kunstmest gelden.deze dief Doekhie nadert zijn graf.bigi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.