Man betaalt Justitie Suriname de helft van 360.000 euro en 90.000 dollar

35
De 19 miljoen euro uit Suriname zit nog steeds vast in Nederland
Heel veel Euro's

PARAMARIBO, 22 okt – Justitie Suriname heeft een burger een boete opgelegd van honderd en tachtig duizend euro en vijf en veertig duizend dollar. Dat is in totaal precies de helft van het bedrag dat hij probeerde mee te nemen naar de Verenigde Staten van Amerika. De boete is het resultaat van een soort compromis. De man had geen toestemming gevraagd van de autoriteiten. Zich van geen kwaad bewust meldde hij zich bij de douane op de luchthaven te Zanderij. Het geld werd vrijwel onmiddellijk in beslag genomen.

Het dreigde helemaal zuur te worden toen ook inverzekeringstelling werd gelast. Dit moest de ruimte bieden voor een onderzoek naar de herkomst van het geld. Volgens de Ware Tijd dreigde de man met een rechtsproces. Uit documenten die de man bij zich had, bleek dat hij onroerend goed had verkocht voor zevenhonderd en vijftig duizend euro. De notaris adviseerde de verkoopakte te tonen op de luchthaven.

Dat zou genoeg zijn om het geld mee te nemen. Maar volgens de wet mag niet meer dan tienduizend dollar per keer worden uitgevoerd zonder toestemming van de autoriteiten. Uiteindelijk is een akkoord bereikt. De man stemde in met het betalen van de helft van het geld als boete. Hij zal niet zal niet meer procederen tegen de staat. Het andere deel van het geld mocht hij houden als vrij man.


35 REACTIES

 1. Het zijn gelden van koeien melken!! of??????? Ik zou alles ontgelden en de kinderen aan voedsel voor verzorgen!! althans niet voor al te lang!! de paarse strontvliegen heeft alles ontnomen!! tenminste iliever iest dan niets!!


  Maak melding

 2. Uit documenten die de man bij zich had, bleek dat hij onroerend goed had verkocht voor zevenhonderd en vijftig duizend euro.

  Wazig verhaal, waar oh waar is de rest van het geld???


  Maak melding

 3. Kijk die reacties te erg als of het van hun is maar wat ik vreemd vind is als alles voort komt uit het verkopen waarom moet te staat hem dan ,afpersing


  Maak melding

 4. @ Opo Ai. In Nl mag je maar € 10.000,00 het land uitnemen zonder het te melden. Als je boven dat bedrag zit moet je derest aangeven. maakt niet uit of het je eigen spaargeld is of uit eerlijke handel. Doe je dat niet en de moni dagu ruikt het . zal je ook een boete moeten betalen en ook nog met bewijs stukken moeten komen. In Suriname man je bij wet Max. $10.000,00 zonder opgave van reden het land uitvoeren, alles daar boven moet je aanmelden( niet pas als je op de lichthaven bent) en dat heeft deze man niet gedaan . De wet is gewoon toegepast ; dus niets afpersing.


  Maak melding

 5. Wie zegt dat tie naar nederland ging. Laten jullie surinamers die man kijk maar naar de chinezen die al de usd persoonlijk naar china al reizende met de klm overstap op schiphol richting CHINA brengen


  Maak melding

 6. laat het geld op de bank staan toch? Je gaat toch niet met zoveel geld naar het buitenland. het is zoeken voor problemen.
  Je kan toch altijd pinnen of je creditcard gebruiken of niet? Je kan toch online ook overmaken !!!!


  Maak melding

 7. @ Bonidoro,
  Als ik het goed heb moet je het meerdere van boven de 10.000,– melden op Zanderij bij de douane/politie!!!
  Deze man heeft het wel gedaan bij de douane !!! Wat is nu precies fout in deze ??
  Een vila in Suriname kost tegenwoordig makkelijk 450.000,– tot 650.000,– !! Vraag aan de Chinezen wat ze betalen voor een perceel aan de Gompertsstraat,Jozef Israelstraat,Wilhelminastraat,Lallarookweg,Jaggernath Lachmonstraat en als je in de schaduw van Bouta op Leonsberg een perceel met woning koopt. Lawsie bedrag !! zou ik zeggen.
  Maar hoe heeft de notaris 200.000,– commisie/onkosten, gekregen ???


  Maak melding

 8. Die notaris heeft hem niet juist geadviseerd of geïnformeerd . daarom is hij in de fout gegaan. Ook ik en mijn vele klanten, die in Suriname zouden investeren, zijn genaaid door een Notaris. Het is dus duidelijk. Surinaamse notarissen en deskundigen geven geen goede adviezen. En deze man? Die zien wij en ook zijn vrienden in Suriname nooit meer terug.


  Maak melding

 9. Hij heeft het keurig aangegeven.
  Ik zou never nooit zoiets tekenen dat ik de staat niet voor het gerecht sleep om mijn geld terug te krijgen.
  Het is simpel om geld over te maken als je kunt bewijzen dat dit uit onroerend goed is verkregen.
  Gewoon een vergunning vragen

  Maar cash meenemen dan heb je alles tegen je op verdekning van niet goed bezig zijn en zaken verdoezelen.
  Zoals de overheid niet laten weten dat je zoveel geld hebt etc

  Da’s veel geld om te betalen. Zo een boete kan m.i. nooit rechtmatig zijn


  Maak melding

 10. Zie maar hoe men met regels omgaat. Ik vraag mij af welke notaris deze man die informatie heeft gegeven. Kent hij de wet wel???

  Ik hoop dat de politie heel snel die voertuigen kan repareren om die boeven te gaan oppakken.


  Maak melding

 11. Ja hoor, hoe kan iemand ook maar 1 promille van dit sprookje geloven?

  Ik heb mij huis verkocht en nu bega ik een overtreding.
  U wilt de helft van het geld: goed hoor, neemt u maar. Kan ik u nog ergens anders mee van dienst zijn?
  Nee, nou dan wens ik een prettige dag verder.
  Ja, dank u en u ook een prettige vlucht.


  Maak melding

 12. Picokan
  Voor de helft van de opbrengst houdt hij alles stil voor de overheid.
  Wat schuilt hierachter.
  In Nederland zou hij nooit 50% boete en belasting hoeven te betalen. Waarom heeft deze man willens en wetens 50% afgestaan?


  Maak melding

 13. Bigi Sma
  Precies!!
  Dit betekent dat het bedrag dat hij nu nog overhoudt, meer waard is dan ?????
  Hij is misschien een simpele geldezel (klinkt beter dan geldkoerier)
  Navraag in het kadaster kan uitsluitsel geven over de verkoop van het perceel.


  Maak melding

 14. Zo graag wilde hij het land uit. het was hem euro 180.000 en USD 45.000 waard om te mogen vertrekken.
  Alles is beter dan blijven in Sante Boma.
  Aktes voor Witwassen is zo geregeld. Alle dure locaties zijn in bezit van poeder handelaren die daardoor hun winsten kunnen wit wassen.


  Maak melding

 15. Wow die notaris heeft m opgelicht. Hij zou max 40.000 euro kwijt zijn excl k.k. gewoon is hij nu 450.000 kwijt.

  Volgens mij is die notaris strafbaar.


  Maak melding

 16. Kan ook zijn dat de notaris een vals akte heeft gemaakt omdat die gast helemaal geen onroerend goed had!! Had de verkoop cash plaatsgevonden of via de bank?? Waarom cash weg willen sluizen terwijl je het ook op de bank kan laten??? Bij aankomst in de USA zouden ze het geld ook afpakken!!!


  Maak melding

 17. De passant die hierboven het bericht geplaatst heeft, ben ik niet. Triest dat lieden zich voor doen als anderen.

  Zo als ik uit het bericht kan opmaken behoort het geld aan die man. Waar het om gaat is hoeveel geld je maximaal als je naar het buitenland gaat mag meenemen. Belasting moet ook wel betaald worden.

  Wat deze man het beste kan doen is een rechtzaak tegen de staat aanhangig maken, om toch zijn vermogen terug te krijgen en dat alles op de juiste wijze wordt afgehandeld volgens de wet e/o recht(zaken)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Bonidoro ,is wel een vorm van afpersing omdat men weet als hij aangeeft dat het niet met zo veel mag en dan plotseling een afspraak gemaakt word als je een bedrag betaald mag je de rest meenemen of je leg beslag omdat je de wet na leef of je weet dan okey hij mag er niet mee weg het moet op de dank maar en in nl is zo een bedrag altijd op je bank en kan je wel het land uit word wel veel btw en in Suriname geld de wet alleen voor burgers niet voor ambtenaren die een hogere functie hebben


  Maak melding

 19. Is er nog steeds geen hogere gerechtsy in su ? Of he is fake niews.war gaat zo een boete naar toe en wat gebeurt er mee of doet de rechterlijke macht er me ? Waar staat de transparantie omschreven.wie maag er aan komen of doornemen? Ik voel me mouw uiterst klein. Waar is de power van de Heilige geest ? Om direct in te grijpen. Is het mijn natuurlijke borsten dood? Op mijn heiland ik ben zo moe ze gaan toch met niets naar de hemel of …….?


  Maak melding

 20. meneertje heeft het geld gestolen…. daarom wilde hij koste wat koste het land verlaten… want easy money come… easy money go…daarom heeft hij snel snel akkoord gesloten en 50 % afgestaan.

  denka tori… als het honest money is dan ga je 180 000 euro om 45 000 usd afstaan aan boete?
  bloed zweet en tranen.. A KA ZOU IK MIJN GELD AFSTAAN..dat geld verdien ik nooit en te nimmer..
  2500 srd per maand… verdien ik…
  chicken feet money..vergeleken bij 180 doi eutje en 45 doi dalla..

  De eigenaren kunnen hem niks maken want die zijn in het buitenland.. hij heeft verdeel en heerspolitiek toegepast met zijn bloedverwanten en bovendien zijn moeders hoofd gedraaid.. dus als resultaat vlucht hij su weg/ hij dacht ik neem alvast doekoe mee. want zijn braz smatje wacht op hem..
  hij ligt midden in een scheiding en zijn kids willen hem niet meer zien…

  maarrr… dat wilt zeggen hij heeft nog geld in su liggen… waar???
  want 750 000 min 200 notariele kosten min 180 000 voor de staat is 370 000 en daar gaat nog van af juridische bijstand…zeg afgerond 350 doi eutje
  PLUS
  hij heeft nog 45 000$ over..

  zooo… a film ey draai ete… want hij gaat binnenkort weer afreizen naar usa…

  iedereen die op vrijdag 19 oktober 2018 op zanderij was heeft zijn naam duidelijk gehoord. hij was al ingecheckt bij de balie. maar de douane heeft standaard iedereen door de scan laten lopen… ik stel me voor dat zijn stroller uitpuilde met geld.. hahaha.
  gewoon moest zijn koffer weer uit het vliegtuig gehaald worden, mik sma tek wang tjieng vertraging..

  dit was inside intel info.. nah mih takki..alex pseudoniem


  Maak melding

 21. Als hij een belangrijke ndper was, zoals Boefdraad , was er niets aan de hand. Dankzij Bawta en zijn boeven zijn land en volk paars misdadig verarmd verdoemd. Ndp is de werkelijke vloek en oorzaak van alle moreel en geestelijk verval, dankzij het oerdom tot in hun botten zijn dwaze idiote debiele paars verworden ddb aanbiddende zombies, de oerdomme ndper.


  Maak melding

 22. Iedereen die zoveel geld vervoert is totaal van lotje getikt.
  Wel eens van cryptocurrency gehoord? Dat bedragje is in een paar minuten overgemaakt zonder allerlei gedoe. En hier in Suriname kan je makkelijk je geld voor cryptocurrency inwisselen. Better ask somebody. Wat een dommie. Moet een oude crimi zijn. Want de jeugd van tegenwoordig handelt de zaakjes totaal anders af. Sommige Surinamers be like very f..king stupid!

  Ik zou hard huilen en dat maandenlang continu als ik de helft van mijn zuurverdiende centen gewoon zou moeten doneren aan wie dan ook de staat voorstelt. Niet wat dan ook, inderdaad wie dan ook.

  Me mars papa!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.