Aantal verkeersdoden in Suriname blijft stijgen; teller staat op 62

17
Aantal verkeersdoden in Suriname blijft stijgen; teller staat op 62

PARAMARIBO, 23 okt – Het aantal verkeersdoden in Suriname blijft maar stijgen. De teller ging maandag van 61 naar 62. Een 68-jarige vrouw heeft maandagochtend het leven gelaten, nadat ze aan de Klipstenenstraat in Paramaribo werd aangereden. Volgens ooggetuigen stak de voetganger de straat over toen ze ineens werd aangereden door een twaalfwielige truck.

De vrouw overleed ter plekke. Ze woonde niet ver van de plek des onheils. De bestuurder heeft verklaard dat hij het slachtoffer niet tijdig zag. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Op de foto is te zien hoe het ontzielde lichaam van het slachtoffer in de lijkenwagen wordt geplaatst. Op de achtergrond de truck in kwestie.

In 2016 zijn er 75 verkeersdoden gevallen, vorig jaar waren het er 84. De autoriteiten hadden gehoopt dat het rustiger aan toe zou gaan dit jaar.


17 REACTIES

 1. Ben onlangs nog in Paramaribo geweest. Automobilisten hebben geen verkeersfatsoen, kennen de verkeersregels niet of respecteren deze niet. De politie staat erbij en kijkt toe maar doet niets. Op het zebrapad wordt er niet voor je gestopt. Sterker nog, ze draaien hun raam open en schelden yu ma pp…
  En dit is een land dat toeristen wil aantrekken. Begin maar eigen bevolking op te voeden. Auto’s brommers en fietsers rijden des avonds zonder licht. Het is een bananen republiek.


  Maak melding

 2. Ik ben vorig jaar op vakantie geweest en ik herken veel wat Denco beschrijft, niet stoppen voor zebrapad, ondeugdelijke verlichting, hard rijden op wegen wie daar totaal niet geschikt voor zijn enz. Als je op jaarbasis kijkt naar Nederland dan vallen er 725 verkeersdoden te betreuren, in de wintermaanden de meeste, door sneeuw, ijzel, mist, gladde wegen en een afname in de zomermaanden. In Nederland woon 17 miljoen mensen gaan we dat vertalen Naar Suriname dan vallen er 80 slachtoffers per op ongeveer 600.000 inwoners. 17 milj/600.000=28,3*80= ongeveer 2300 slachtoffers.
  Dus je kunt niet alle 1 op 1 vergelijken maar het is een aardige indicatie.


  Maak melding

 3. IK ben zeker 2x per jaar in SU!!Ikzelf rij heel voorzichtig!Het verkeer daarginds is echt een gaos!! De anderen vliegen zelfs met de auto’s!! ga naar de ringweg of Hayway!! richting saramacca!! ach man!! je wilt niet weten. En daardoor komen zij eerder in het ziekenhuis of 5 voet onder de grond!!


  Maak melding

 4. Ook dit wordt slechts als incident gezien.
  recentelijk las ik hier nog dat iemand schreef, dat we nog onder het aantal van vorig jaar zitten.
  Zij benadrukte er ook nog eens bij dat dit alleen doden betrof dus geen gewonden. we kregen als melding LET OP, alleen doden
  Mie gado dacht ik.
  Hoe ziek kan je zijn.
  Is er een minister werkzaam op dit departement? Zo ja, dan doet hij het geweldig.
  En natuurlijk zullen we lezen hoe erg het wel niet is gesteld in andere landen, zoals Nederland.
  Welnu, om dit soort randdebielen een wapen te geven,alsjeblieft geniet er van

  rtlz.nl/business/artikel/4460156/uitstel-van-betaling-slotervaart-en-ijsselmeerziekenhuizen


  Maak melding

 5. @@Denco en Forza jullie hebben gelijk.
  Dit beeld komt al jaren hiervoor in ons landje. Wat je ook veelvuldig ziet bij een aanrijding of schiet of moordpartij dat erg veel toeschouwers/ramptoeristen er bovenop zitten. Het is normaal dat een ieder staat te kijken terwijl de politie bezig is met zijn werk. De hele weg of omgeving hoort afgezet te worden zodat de politie/ambulance etc hun werk rustig kunnen doen. Dus geen doorgang voor het publiek. Wanneer gaan ze het leren??Sporen worden vernietigd. Het verkeer hier is, in en in triest. Op de foto zie je duidelijk dat de banden van de truck scheuren vertoont. Verplicht jaarlijkse keuringen voor auto’s,bussen,trucks, bromfietsen en kentekenregistratie. Brengt geld in het laadje voor betere bestratingen, verkeerslichten en weg markeringen. Strenge verkeersregels en regelmatige controle van alle voertuigen en bestuurders. Misschien zullen er mede hierdoor ook minder verkeersdoden vallen. Het is hier je gaat de deur uit maar weet niet of je veilig thuis komt.


  Maak melding

 6. Komt ook omdat de infrastructuur van Suriname niet te vergelijken is met nederland.

  Om maar niet te spreken t verschil tussen handhaving en hoogte boetes.


  Maak melding

 7. @ Raysocialisatie

  En je hebt die klootzak niet gezegd dat ie naar zijn land moet oprotten ???
  Want dat zeggen ze wel in Ned. als je iet verkeerd doet !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. @ Wiep -Ding
  Petje af voor je dat in Su durft te rijden, voor geen geld doe ik dat.
  Terwijl ik geen probleem heb om in Frankrijk, en omringende landen
  te rijden ! De bavianen die in Su achter de stuur zitten, hebben en
  kennen de verkeers regels niet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Wiresh Budhoo is de 63e verkeersdode voor dit jaar. De 24-jarige bromfietser is gisteren aan zijn verwondingen overleden in het Mungra Medisch Centrum. Budhoo was twee dagen eerder, op 20 oktober, betrokken bij een verkeersongeval op de D.C.B.J. Parabirsinghweg in Nickerie.


  Maak melding

 10. In Suriname valt best te rijden. Je moet uiteraard rekening houden met de wegomstandigheden, voldoende anticiperen, niet een te hoge snelheid aanhouden (daar lenen de wegen zich doorgaans niet voor) en voldoende afstand bewaren.
  Ben afgelopen 15 jaar jaarlijks naar Suriname geweest en heb daar telkens een auto gehuurd. Niks aan de hand.

  Het valt mij vaak op dat als men het over Suriname heeft zaken vaak heel erg overdreven worden. Natuurlijk is daar veel mis maar vaak wordt ook van een Surinaamse mug een Afrikaanse olifant gemaakt.
  In een van de reacties hierboven wordt zelfs beweerd, dat je op de foto kunt zien dat de banden van de truck scheuren vertonen. Ik bedoel maar.


  Maak melding

 11. Mosho Mijt mee eens en waarom kunnen ze dat niet veranderen. Waarom rijden ze links in Suriname?
  Of eten ze ook links? Worden jullie een keer rechts man!


  Maak melding

 12. Het ontverantwoordelijk verkeersgedrag is idem dat van de leider en roversbende van de nationale DEDESMA partij. De meest vervloekte religiueze politieke partij, maar ook de meest geliefde didibri partij door oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers, de mp ndp stommelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.