Suripop winnaar en componist Roy Mac Donald overleden

6
Suripop winnaar componist Roy Mac Donald overleden

PARAMARIBO, 20 okt – Suripop winnaar Roy Mac Donald is overleden. Dat heeft zijn dochter vannacht bekend gemaakt. Mac Donald was in Suriname met name bekend als componist van het winnende nummer ‘Pikin Fowru’ van Suripop IV in 1986. Daarnaast was hij oud-leraar geschiedenis op de AMS. Mac Donald verloor de strijd tegen kanker.

“Adjosi Roy Mac Donald…bedankt voor alle mooie composities…1986 Suripop 4 winnaar Pikin Fowru gezongen door Helianthe Redan. Sterkte familie,vrienden en Surinaamse muziekwereld” aldus Clifton Braam op Facebook.

Mac Donald deed vaker mee aan Suripop met ‘Luku fa wan man’ (Ruben del Prado), ‘Mek’ wi dansi’ (Powl Ameerali) en ‘Froktu bon’ (Helianthe Redan). Een van de meest bekende projecten van MacDonald was het Srio Kinderkoor dat eind jaren ’80 en begin jaren ’90 furore maakte met nieuwe door hem geschreven Surinaamse kinderliedjes, aldus dagblad De Ware Tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=T4vmBi4GgXc

6 REACTIES

 1. Ik wil niet lastig zijn wanneer ik het volgende opmerk.

  In suriname heeft men het steevast over de CHINESE,HINDOSTAANSE EN INDONESISCHE IMMIGRATIEHERDENKINGEN.

  Dat klopt volgens mij niet.

  DEZE MENSEN ZIJN NIET VRIJWILLIG( immigratie ) MAAR ALS CONTRACTANTEN (verkapte dwangarbeiders/ slaven )NAAR SURINAME GEHAALD/GEBRACHT.


  Maak melding

 2. Familie en gecondoleerd.
  Meestal reageer ik niet op overlijdensberichten, maar wat mij is opgevallen dat dit jaar al een paar Surinamers uit de muziekwereld zijn overleden.


  Maak melding

 3. Familie – Gecondoleerd en sterkte met dit kostbaar verlies. Hij was een rustig en vriendelijke persoonlijkheid. We zullen hem missen. Ook de mensen van Nehemia Ministries waar Roy de laatste 2 jaar kwam, gecondoleerd en sterkte. Ook voor Suriname zelf.
  Apostel Ds. GH.Worm


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.