maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP eerste politieke partij van Suriname die toegetreden is tot Copppal

VHP eerste politieke partij van Suriname die toegetreden is tot Copppal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Afgelopen donderdag is de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in Panama op de XXXVI Plenary Ordinary Meeting van Copppal – de Permanente Conferentie van Politieke Partijen in Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied toegetreden tot deze Conferentie als eerste politieke partij van Suriname. De toetreding tot de Copppal betekent een versterking van de internationale positie van de VHP, meldt de partij in een persbericht.

Copppal, opgericht op 12 oktober 1979, is het belangrijkste forum van politieke partijen in Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied met tot voor kort 60 politieke partijen uit 29 landen. Met de toetreding van VHP tot Copppal, bestaat deze Conferentie thans uit 61 politieke partijen van 30 landen. De ondervoorzitter van de VHP Commissie Internationale Betrekkingen, Asha Remesar, vertegenwoordigt de Partij op deze vergadering.

De doelstellingen van Copppal zijn onder meer het verdedigen van de democratische, juridische en politieke instellingen en tegelijkertijd de ontwikkeling en verbeteringen ervan bevorderen; bevordering van regionale integratie; ondersteuning van elk initiatief voor ontwapening in de regio; bevorderen van de verdediging, soevereiniteit en beter gebruik van de natuurlijke hulpbronnen van elk land in de regio; bevordering van Zuid-Amerikaanse regionale organisaties door middel van gezamenlijke acties voor een rechtvaardiger internationale economische orde; het verdedigen en bevorderen van respect voor mensenrechten.

Vermeldenswaard is dat de toelatingscommissie van Copppal unaniem voor het lidmaatschap van VHP heeft gestemd, terwijl van vier andere landen de politieke partijen die eveneens het lidmaatschap van Copppal hadden aangevraagd, niet is gehonoreerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Hopelijk blijven de daden niet uit.
  Geen handtekeningen zetten en handjes schudden, op de foto gaan met een brede glimlach en hierna hoor je niets meer.
  Hopelijk doet Asha Remesar het 10x beter
  Dan bigje Yildiz van Buitenlandse Zaken.


  Maak melding
 2. VHP heeft geld geroken. Zo denken die dhaal bhaat vreters dat het nu de beurt aan hen is, om te roven. Toen zij aan de macht waren, durfden zij niet eens die DDB bende op te rollen en strafrechtelijk te vervolgen. Toen hadden zij ballen moeten tonen, maar nee! aandacht ging uit naar op grote schaal frauderen en toeeigening van rijkdommen toebehorende aan de volk van Su


  Maak melding
 3. Zeker van een carnavalsvereniging,geforceerde moeite om belangrijk over te komen,stelt helemaal geen moer voor,gebruikt j energie om lands belang,in Su geen quorum verlenen maar wel nr het buitenland reizen vr iets onbenulligs grootheidswaanzin nothing more


  Maak melding
 4. Jaloers ndpers?!
  De vhpers zijn in Panama en ze zijn niet opgepakt en uitgeleverd.
  Hahaha..hopelijk gaat jullie baasje naar Panama voor een conferentie en dan kan hij hereinigd worden met zijn zoon lief Dinootje in alcatraz.


  Maak melding
 5. Als ik in het artikel lees dat ‘ de toelatingscommissie van Copppal unaniem voor het lidmaatschap van VHP heeft gestemd, terwijl van vier andere landen de politieke partijen die eveneens het lidmaatschap van Copppal hadden aangevraagd, niet is gehonoreerd’, betekent dit dat de VHP wel serieus genomen wordt.
  De heer Von Poepheuvel is nog steeds zijn eigen rommel en stroperij niet zat.

  So so ka ka sani naga rommel.


  Maak melding
 6. @Pater Wijdbeens
  Dinootje jou troetelkind, die had coke ,wapens,big money en een paar terroristen daar geroken.Nu is papie bouta heartbroken en zit dinootje daar in alcatraz.
  O ja,ik hoop echt dat jij je kinderen en kleinkinderen gaat leren netals de hindostanen naar school te gaan,diploma’s behalen en een goeie baan te zoeken.De hindostanen die zorgen zelf voor hun eten en hoeven de handen zoals jullie niet op te houden voor aalmoezen.De vooruitzichten dat straks Santokhi gaat overnemen doet jullie ndpers schijten in je broeken.Dan is het afgelopen met de verwennerij waarmee bouta jullie omkoopt.Jou volk wil alles gratis zonder ervoor te hoeven werken.


  Maak melding
 7. Haha, de komende 18-20 maanden worden ongelooflijk spannend. Suriname begeeft zich naar een Crossroad. Ga je naar links of naar rechts? Welke partij dan ook die aan de macht komt, zal ervoor zorgen dat we een hoofdstuk achter ons kunnen laten. En deze keer met vereende kracht werken aan de ontwikkeling. Geen obstructie meer. Geen moeilijke toestanden maar gewoon met zijn allen dezelfde kant op. Stel je voor dat de NDP wederom wint, dan moet de rest van de oppositie nou eindelijk eens gaan beseffen dat het geen zin meer heeft obstructie te plegen. Want driemaal is scheepsrecht!


  Maak melding
 8. @Pakiratigri
  Allereerst moet de ndp zoals ze het gewoonlijk doet , NIET frauderen !!
  Een ieder is bang voor bouta .De rechters,de politie en he volk.
  En dat komt niet uit respekt maar uit angst!
  Die lijder van je die is nog niet klaar,hij kan het nog liefst nog een heleboel burgers neerknallen en niemand die het volgende slachtoffer wil zijn!#
  Surinamers spelen het safe.Ze gaan niet in oorlog met je baasje ,klagen elke dag,maandelijkse stakingen,ontevredenheid …maar een herhaling van 8 dec 1982 dat willen ze liever niet.Bouta weet hoe hij ze moet naaien.Dictator bouta heeft het volk in zijn greep..


  Maak melding
 9. Ray j bent weer aan het hallucineren diploma Kopen is big business vr sommige groepen het resultaat is te merken in het parlement sommige vogeltjes zitten soms meer dan 8jr j hoort ze niet eens piepen laatstaan een wetsvoorstel indienen of plannen op papier zetten om landsbelang te dienen,en over werken gesproken de harde werkers in Su zijn de marrons en de Haïtianen de anderen zitten modellen uit te werken om het land een pootje lichter maken om snel rijk te worden,landroverij is big Bussines ASK pae somo en de veertig rovers


  Maak melding
 10. Nog nooit van coppal gehoord zal wel een carnaval vereniging zijn van zuipende en cokesnuivende mensen verenigd in een organisatie om de kwaliteit van alcohol en coke te verbeteren wat dat betreft zit de vhp in goed gezelschap


  Maak melding
 11. hallo peter wijdbeens, je naam zegt het al, je bent een grote poep zak.. het was niet de v h p ,die weigerde om jou lijder d d b op te pakken in de gevangenis te stoppen, maar jou oom el Vene die het aan durfde om die moordenaar voor het gerecht te slepen..

  denk eerst goed na voordat je iemand gaat beschuldigen..

  denk goed na, dat alles wat v h p doet het in het belang van het land doet en niks minder voor niemand, het zijn ALLEN Surinamers met een hoog iedentiteit voor het land volk..

  ze studeren HARD voor eigen en land welzijn welvaart, maar dat kan jij niet zeggen bouwen het land op..


  Maak melding
 12. Haco maar hij doet wat,terwijl de lummels van het oude politiek 70 jr uit hun neus hebben zitten vreten en alleen hun eigen belangen hebben zitten vandaar dat meesten en hun familie concessie houders zijn,imports business,hotelketens,verkavelaars,bedrijven opgericht die van opdrachten alleen van de overheid afhankelijk waren,allemaal bedrijven in handen van oude politici en familie


  Maak melding
 13. Ach, weer zo een drogverhaal. Wat stelt deze organisatie helemaal voor en wie van deze VHPgasten heeft precies verstaan wat er daar in het Spaans is gezegd en hebben ze wel aangegeven dat ze een ethische partij zijn?….ondertussen……..Tot de nieuwe voorzitter van VHP Nederland is benoemd en geïnstalleerd mr. dr. Lachman Soedamah. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit de heren Henk Lalji, ondervoorzitter, Jay Pahladsingh, ondervoorzitter, Jagroep Narain, penningmeester, Arnold Dwarka, secretaris en de dames Rosita Drigpal, tweede secretaris en Vishma de Keijzer, lid…..Hmmmm, dus ook hier gaat die leugen van wij zijn een Nationale Partij niet op, soso Hindoestani! Had ook niet anders verwacht. Het is en blijft de Verenigde Hindoestaanse Partij, wat Chan ons ook wijs willen maken!!!


  Maak melding
 14. Weet je, laat de VHP ons eens vertellen welke politieke partijen, uit welke landen het lidmaatschap zijn geweigerd. Dan gaan we zelf op onderzoek uit of het klopt wat in dit bericht staat. Wedden dat dat ook weer zo een leugen is? Overigens blijkt de leider van die organisatie vriendjes te zijn met en op de hand te zitten van Maduro, hetgeen je niet kan zeggen van het VHP standpunt ten aanzien van Venezuela. Hoe dan????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES