Suriname krijgt hypermodern bankkaartsysteem met mobiel betaalplatform

29
Suriname krijgt hypermodern bankkaartsysteem met mobiel betaalplatform
Foto: betaalkaart ter illustratie

PARAMARIBO, 15 okt – De lancering van een hypermodern prepaid bankkaartsysteem in Suriname, biedt binnenkort iedere burger in Suriname de mogelijkheid lokaal en internationaal elektronisch te betalen. Dat zei Gardelito Hew A Kee, eGovernment coördinator, gisteren bij de introductie van de Union Pay bankkaartsysteem door Southern Commercial Bank NV.

UnionPay is het grootste bankkaartnetwerk in de wereld. De Southern Commercial Bank NV zal in samenwerking met CUPData, een van de grootste kaartprocessors ter wereld, deze kaart uitgeven. In 2019 zullen de bank en haar partners, de Surinaamse Postspaarbank en het telecommunicatiebedrijf Telesur, ook een mobiele UnionPay betaalplatform toegankelijk maken voor iedere burger in Suriname.

Met het nieuwe kaartsysteem profiteert de bank van de nieuwste beschikbare contactloze UnionPay Card-technologie die de magneetstrip vervangt door een chip. De prepaidkaart is de basis van het UnionPay Ecosystem voor mobiele betalingen gebaseerd op het welbekende Quick Response Code (QRC)-systeem. Het QRC-systeem maakt bij het verrichten van elektronische betalingen gebruik van mobiele telefoons.

Binnen het eGovernment project is het streven om alle betalingen vanuit de overheid naar andere overheidsinstanties, ambtenaren, het bedrijfsleven en burgers met UnionPay-producten te verrichten.


29 REACTIES

 1. Hier kan de overheid een punt aan zuigen. Met dit soort innovatieve technieken breng je ontwikkeling in een land. Maar zolang het land wordt geregeerd door leeghoofden, en een want to be president met zijn hersensloze adviseurs zullen we onze hoop moeten vestigen op dit soort initiatieven.


  Maak melding

 2. “Het QRC-systeem maakt bij het verrichten van elektronische betalingen gebruik van mobiele telefoons.”

  Volgens mij is dit niet gebaseerd op het QRC systeem maar op het RFID systeem of NFC systeem. Een hoop mars wordt hier uitgelegd


  Maak melding

 3. Ja ,welk systeem dan ook. Zorg ervoor de rijen af te schaffen. Het is van de gekke dat men nog steeds handje contantje krijgt. En al die stomme kwitanties ,afschaffen! Maak het moeilijk voor fraudeurs. Promoot het bezit van een PC voor de gemiddelde burger. Iedereen bezit wel een smartphone maar een pc is nog uitgebreider. .


  Maak melding

 4. Als EBS, TELEZUUR, SWM en verzekering/ ziekenfonds hiermee de betalingen vergemakkelijken, dan beter gister dan morgen. Hoef je niet meer in het drukke verkeer of in een lange rij te staan om rekeningen te betalen.
  Zorgt hopelijk ook voor veel minder gesjoemel en “verdwenen” centen…


  Maak melding

 5. Bankkaartsystemen kunnen helpen de chaos in
  Sranan op onderdelen te verbeteren !

  Dit is een stap in de goede richting.

  Het land moet ondanks alles, trachten PRODUCTIE in
  gang te zetten, zodat er GELD wordt verdiend !

  Mensen moeten inkomsten, LIEFST UIT ARBEID hebben,om
  goed gebruik te kunnen maken van oa bankkaartsystemen !

  Dus Productie en Arbeidsplaatsen realiseren, dat betekent
  een FORSE beleidswijziging voor Paars !
  Immers de productie krimpt nu, als resultaat van het Paarse
  beleid, tot nog toe !

  PS : In acht jaar heeft Paars helaas, geen productie of
  voldoende arbeidsplaatsen kunnen genereren !
  Het Volk lijdt als gevolg van staats-faillissement en
  gebrek aan Productie en voldoende arbeidsplaatsen !


  Maak melding

 6. passant

  15 oktober 2018 at 18:50

  Komt deze hypermodern bankkaartsysteem met mobiel betaalplatform ook in Nederland?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  ============================

  Nederland is 1 van koplopers op gebied van betaalplatformen. Neem als voorbeeld het bedrijf Adyen of Mollie. Apple pay, Google pay en Ebay werken met hun technologie.

  Overigens zetten Nederlandse Banken in op blockchain technologie. Een voorbeeld daarvan is de betaal app “tikkie”. Gewoon een betaal opdracht versturen via whatsapp. Debiteur kan dan via ideal betalen. Makkelijk als je vb een restaurant rekening met meerdere mensen wilt delen.


  Maak melding

 7. Het allemaal aardig technisch, maar ik begrijp er geen snars hoe het werkt en wat je er mee kan doen, een prepaid en een mobiele telefoon gaan niet samen werken, er zullen nieuwe banken opgezet moeten worden om de betaling te regelen, ik zie alles nog niet zo zitten.
  Laten ze het eerst uitleggen in gewone mensentaal , dat iedereen begrijpt hoe het werkt


  Maak melding

 8. Union pay is een chinees betaalplatform. Op een opmerking eerder dat er waarschijnlijk rfid wordt bedoeld, in China is betalen met een qrc aan de orde van de dag. Het zou dus heel goed kunmen dat hier inderdaad qrc wordt bedoeld.

  Ik ben benieuwd naar de uitvoering van dit project en wat het gaat betekenen voor het betalingsverkeer.


  Maak melding

 9. Persoonlijk gebruik ik de UnionPay prepaid creditcard al omdat ik regelmatig in Azië ben en ik kan zeggen dat het hartstikke handig is. Laat het snel maar Suriname komen.


  Maak melding

 10. Er is niets nieuws aan de technologie. Die wordt al jaren toegepast. Dus waarom??
  Ook is het nooit goed als de overheid een groot belang in de financiele bedrijven krijgt. Deze regering is al jaren bezig de banken naar zich toe te trekken. Gersie had hier voor moeten gaan staan maar is duidelijk te laf of te veel verpaarst.
  De lachende derde is China en de nwe chinezen die strak makkelijk hun geld kunnen overmaken.
  Ook is de Chinese Centrale Bank regelmatig een spil in het witwassen. Kortom deze actie komt het land niet ten goede.
  .
  O ja is die kwestie van die 19 miljoen al opgelost??

  @Patriot. QRC is zowiezo voor andere toepassingen dan POS betalingen.

  Voor de leek. QRC dat zijn die vierkante codes die men vaak bij internet aankopen gebruikt om via je cel te betalen. Je moet dat dan scannen met de app en de betaling goed keuren. Omdat haast niemand een USD of EURO bankrekening heeft en binnen SR zijn er geen internet bedrijven die het bij mijn weten gebruiken. RFID maakt het mogelijk dat je met je pasje bij een winkel betaald zonder dat je het pasje in de machine hoeft te plaatsen. Voor de rest werk het het zelfde als de oude betaalstrip of chip op de kaart aflezen.


  Maak melding

 11. Met andere woorden, China of te wel de “China-men” heeft het financieel systeem in Suriname overgenomem !!!
  Zelfs de overheid zal alle betalingen de “China-men” bank ,de Southern Commercial Bank verrichten.De bank waar Chinezen hun zwartgeld overmaken naar China, zonder deviezen vergunning !!


  Maak melding

 12. De lancering van een hypermodern prepaid bankkaartsysteem in Suriname, biedt binnenkort iedere burger in Suriname de mogelijkheid lokaal en internationaal elektronisch te betalen.
  Okay, dan hebben wij de ABN-AMRO niet meer nodig. probleem opgelost.
  Hoera, we kunnen dus ook online bij Ebay , Alibaba, AliExpress kopen en betalen met onze srd.
  Goeie zaak Suriname gaat vooruit!!
  Bouterse bedankt!


  Maak melding

 13. De lancering van een hypermodern prepaid bankkaartsysteem in Suriname, biedt binnenkort iedere burger in Suriname de mogelijkheid lokaal en internationaal elektronisch te betalen.
  Okay, dan hebben wij de ABN-AMRO niet meer nodig. probleem toch opgelost.
  Hoera, we kunnen dus ook online bij Ebay , Alibaba, AliExpress kopen en betalen met onze srd.
  Goeie zaak Suriname gaat vooruit!!
  Bouterse bedankt!


  Maak melding

 14. Niet zo hard van stapel lopen met Bouterse bedankt? Wij moeten het allemaal nog zien gebeuren want zo snel van Handelen en vooral Begrip is ons volk nog lang niet want het voorbeeld dat ons volk krijgt is gewoon dramatisch te noemen
  Maar HOOP doet LEVEN dus POSITIEF Blijven.
  En GOD Doet DE REST.


  Maak melding

 15. Onder het mom van vooruitgang en het zogenaamd uitbannen van fraude, worden burgers geknecht aan de overheid. Nu is het het nog de mobiele telefoon die als tussenschakel tussen het individu en betalingssystemen zal fungeren. Straks is het de RFID chip welke wettelijk verplicht in de rechterhand ingebracht zal moeten worden. Wie niet meedoet, zal worden uitgesloten van overheidsdiensten en daarmee is de nieuwe slavernij een feit.


  Maak melding

 16. Zoals ik reeds eerder zei kan Suriname niet meegaan met innovatie.
  Met alles zyn ze 20jaar te laat.
  Het is n mens en klant onvriendelijk land,dat weten we allemaal.
  Als je het land binnenkomt wordt je er meteen mee geconfronteerd door het arrogante gedrag van het personeel op de JAPI airport.
  Ga je n bank binnen zie je het security personeel zwaar bewapend met karabyn of 5 shooter,moet je hoofddeksel en eventuele zonnebril af doen maar de gene die dat tegen je zegt heeft heeft dat wel op,en de arrogantie ten top.
  De afgelopen jaren is fatsoen ver te zoeken terwyl de criminaliteit blyft stijgen.
  Het is n trieste zaak dat maar aanmoddert.


  Maak melding

 17. @oma.Ik denk toch wel dat het omgezet wordt in € of of $.
  De su munt reikt tot de grenzen daarna is t afgelopen.
  Geen hond waagt zich aan de surinaamse munt dus ben ik benieuwd naar de koers.
  Waarvan akte


  Maak melding

 18. @FBI 15 oktober 2018 at 18:08
  Prepaid betekent letterlijk letterlijk vooruit betaald. Ik vind er altijd een luchtje aan zitten. Waarom doen de rest van de banken niet mee?
  ——————————————————————————————–
  FBI,..Jij bent een 100 jr achter lopende EZEL !


  Maak melding

 19. @henri55
  Hebben jou idolen,van,…VHP ,FRONT,..NPS,..oooooooit in de verste verte AAN DEZE ONTWIKKELINGEN GEDACHT,als het aan jullie lag reden de BOERIEKIEWAGGIES nog op grote schaal, rond in Paramaribo !


  Maak melding

 20. Ik ziehier alleen maar mensen met moddergooien tegen elkaar, en alleen maar domme opmerkingen.
  Laten die mensen eerst weer naar school en proberen bij te scholen.
  Een nieuw betaalsysteem kost miljoenen euros of dollars, en de inspanning die daar voor nodig is.
  Alle winkeliers en verkopers moeten meewerken en een nieuwe pinautomaat aanschaffen dat zie ik nog niet zo zitten.
  De bedoeling is dat je de pinpas op gaat laden, dus beltegoed kopen bij een bank, dan kan je met je mobiel betalingen doen bij winkels die een wifi pinautomaat hebben.
  In Nederland is dit systeem al jaren afgeschaft omdat het niet voldoet
  Je kan nu draadloos betalen vanaf je bankrekening.
  99% hebben een pinautomaat zelfs mobiele waarmee je aan de deur kan betalen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.