woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijP&D Real Estate bouwt sociale woningen voor regering Suriname

P&D Real Estate bouwt sociale woningen voor regering Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – P&D Real Estate investeert in de bouw van sociale woningen in Suriname. Samen met de regering zullen tweehonderd sociale woningen worden opgezet. Dit gebeurt te Helena Village, aan de Helena Christinaweg in Wanica. President Desiré Bouterse zegt dat hij in augustus 2019 voor de sleutels komt. Dan moeten de huizen van elk zeventig vierkante meter worden opgeleverd. “Laten we ons niet laten afleiden door wat anderen zeggen”, zegt Bouterse.

Hij verwacht een vlot verloop van het huizenbouwprogramma van de regering. Ook op andere plaatsen wordt gebouwd. Amzad Abdoel, parlementariër voor Bouterses NDP, vindt het niet meer dan logisch. “Sinds de eerste regering Bouterse, behoort huisvesting tot de beleidsprioriteiten. Allerlei manieren en methoden worden uitgewerkt om deze prioriteiten te realiseren”, zegt Abdoel tegenover de Times of Suriname.

De afgelopen jaren is weliswaar minder gebouwd dan was voorgenomen. De economische crisis heeft ook het vermogen beperkt om goedkopere woningen te bouwen. “Adequate huisvesting voor vooral jonge startende gezinnen is van groot belang. Het motto van de regering, een huis voor elk gezin, heeft zelfs in de achter ons liggende moeilijke tijden stand gehouden”, aldus Abdoel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Hhhhmmmmm de verkiezingen is in aantocht.. de NDP aanhang. Wordt hier mee gezegend. 2020. Zullen we zien of het volk na 10 jaren wijs geworden is…. Eerlijk gezegd. ??? Ik denk het niet…


  Maak melding
 2. Klopt, verkiezingstijd dus is 2019 een gezegend jaar voor Suriname. Die Ingi verhalen komt weer boven water drijven, zodat een makkelijk te paaien volk weer op die paarse kakkerlakken zullen stemmen. Strategisch wordt er altijd gebouwd in gebieden die paars gekleurd zijn en specifiek gericht op het creools-surinaams deel van Suriname. Javanen en Hindustanen komen niet aan de beurt. Zij volgen straks als stuivertje wisselen begonnen is. Zoals Sommo alias chekre chekre paye en Djwalapersad, Keshav Gangaram Panday alias Rawan die hun moeder zelfs verkopen als het op geld komt. Die ingi is wel slim.


  Maak melding
 3. Liever een beetje laat dan nooit! De overheid is een beetje stout en nalatig geweest met huiswerk maken. Maar een intelligent kind pakt de draad weer op. Het beseft wel dat het extra haar best moet doen voor het aankomend examen.


  Maak melding
 4. Zo en op weg naar de verkiezingen n wachtlijst creeeren voor mensen die in aanmerking willen komen… is toch gauw n extra 10.000 stemmen.

  Och ja, wie maakt zich druk, t gaat toch om de toezegging.

  Op naar nog 5, dat willen we toch?!


  Maak melding
 5. Waar zijn de duizenden woningen die per jaar uit de Broadhomes prefab fabriek, die in 2015 geopend is, gebleven.
  Deze fabriek is betaald door Suriname zonder dat Suriname de woningen geleverd gekregen heeft.


  Maak melding
 6. Alles wordt uit de kast gehaald voor de komende verkiezingen, huizen bouwen, baggeren
  van de rivier zodat een vrachtschip met bruine bonen met rijst en zoutvlees in de haven
  kan binnenkomen, mensen laat je niet omkopen stem verstandig!!!


  Maak melding
 7. vraag niet waar het geld van dan komt.. … vul maar zelf in..

  regering heeft het niet…. van waar van waar komt dan…… wie staat er achter..

  wat is p – d real estate wie zijn de poppetjes die erin zitten..

  is het zwart/ wit/ bruin gekleurd geld of geld van de suri bank die VERDAMPT was-is,,

  waarom zo geheimzinnig doen, is er wel of niet ooit een inschrijving geweest over dit project…

  van wie is de grond waarop gebouwd wordt

  waarom zo´n grote snelheid, nu de verkiezing voor de deur staat.. de laatste 8 jaren was alles muis stil dagelijks hoorde je, geen geld..

  hoe zit het dan met de trein van nergens naar nergens, de diep zee haven, de flay overs , hoge flats van 10 verdiepingen over het hele land enz enz..

  worden we voor de zoveelste keer voor de gek gehouden..

  na 2020 zijn we al weer 5 jaren ouder geworden samen met de lijder die lijdt..

  onze kinderen ook 5 jaren ouder wat is hun toekomst nog waard..


  Maak melding
 8. Deze idioot blijft maar met beloftes strooien. Dit gebeurt jaar in jaar uit.
  Trapt het volk weer in zijn leugens dan zij zij echt gestoord. Hij zegt niet wat de huurprijs is. Waar zij al die voorgaande beloofde volkswoningen gebleven. Wat hij de mensen tot nu toe heeft aangeboden zijn krotjes in de boesboes waar er veel ongedierte heerst. Mensen informatie aan elkaar doorspelen dat deze bejaarde Bouta voor de zoveelste keer staat te liegen. En als er iemand daadwerkelijk een volkswoning krijgt zullen het vrienden en kennissen zijn. Hij is een goede verhalen verteller. Voor degene die nog in sprookjes geloven ga je gang. De realiteit is anders.


  Maak melding
 9. Was al lang duidelijk dat de 17.666 Sleutelklare

  Chinese-Bouta-Volkswoningen ONDERWEG ZIJN

  NAAR SRANAN !

  BAGGER de Suriname-rivier maar snel uit, opdat

  de ultra grote Chinese schepen, gevuld met de

  woningen, de haven van Parbo kunnen bereiken !!!

  PS : NEKS NO FOUT !!!

  INDIEN NODIG DRUKKEN WIJ WEER, MILJARDEN

  aan ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN !!!


  Maak melding
 10. Beaking News 15 oktober 2018
  P&D Real Estate investeert in de bouw van sociale woningen in Suriname. Samen met de regering zullen tweehonderd sociale woningen worden opgezet. Dit gebeurt te Helena Village, aan de Helena Christinaweg in Wanica. President Desiré Bouterse zegt dat hij in augustus 2019 voor de sleutels komt. Dan moeten de huizen van elk zeventig vierkante meter worden opgeleverd. “Laten we ons niet laten afleiden door wat anderen zeggen”, zegt Bouterse.

  Breaking News 13 october 2014.
  Met een druk op de knop hebben president Desi Bouterse en de topman van de Islamic Devolopment Bank (IsDB), Ahmed Mohammed Ali Al Madani, symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU).
  AMC-SU wordt voor US$ 60 miljoen gefinancierd door de IsDB. De instandhouding en renovatie van de oude faciliteiten wordt voor US$ 14 miljoen gefinancierd door de Opec Fund for International Development en de Staat draagt US$ 2 miljoen bij. “Ik neem u mee naar 2020”, kondigde Brahim aan. “In 2020 hebben we een ziekenhuis waar onze patiënten en bezoekersvriendelijk en zorgzaam behandeld worden, waar elke Surinamer terecht kan voor hoogwaardig gezondheidszorg. Een ziekenhuis waar patiënten vol vertrouwen binnenkomen en ons weer met een glimlach verlaten. Wij zien een AMC-SU waar wij allemaal trots op zijn!”

  Het komt allemaal weer goed.


  Maak melding
 11. Niks komt van de grond, Wat door deze paarse misleiders gepredikt word, er is maar ėėn conclusie die je na 8 jaar kunt trekken bij deze paarse criminele organisatie, dat het een stelletje mislukkelingen zijn, en nooit meer terug moeten komen.


  Maak melding
 12. Vr sommige mensen is het adoreren van de witte of te wel de Europeaan tot iets goddelijk verheven,dat ze het land wat ze gevoed hebben tot wat ze nu zijn,dagelijks op kotsen en allerlei redenen zoeken het de grond in te boren,deng sma taki tanji fu bung na kodja,hoe kan jij iemand adoreren als die jou voorvaderen hebben vermoord verkracht,gemarteld,de witte duivel kwam jou huis binnen en gaf jou de opdracht om buiten te gaan staan in de felle zon,want hij zou even gebruikt maken van j vrouw,dit soort dierlijk gedrag werd nog in de negentien eeuw veel vuldig toegepast,en als de man des huizes iets daar over zei werd hij afgeranseld dat hij niet op zijn benen kon staan,dus ik begrijp sommige gasten helemaal niet,eigenlijk moest het woord Europeaan geassocieerd worden met vies vuil verwerpelijk moordenaars,verkrachters,pedo,verderfelijk maar neen ze worden nog steeds verafgood door sommige weet niet hoe ik ze moet noemen


  Maak melding
 13. JoJo
  De fabriek staat er op het terrein waar Billiton toen was.
  Het staat erbij met een wachthuisje en produceert nada niks notie zelfs het scherpzand daar groeit het onkruid welig op.
  Enkele huisjes van 4 x 5 worden bewoond door Chineze en anderen.
  Wanneer ze zullen starten met de prefab woningen?
  Niet door de NDP en zijn coalitie denk ik zo eerder door een ander combinatie die ook veel beloven zal


  Maak melding
 14. Van Poepenheuvel:

  “die jou voorvaderen hebben vermoord verkracht,gemarteld,de witte duivel kwam jou huis binnen en gaf jou de opdracht om buiten te gaan staan in de felle zon,want hij zou even gebruikt maken van j vrouw,dit soort dierlijk gedrag werd nog in de negentien eeuw veel vuldig toegepast,en als de man des huizes iets daar over zei werd hij afgeranseld dat hij niet op zijn benen kon staan,dus ik begrijp sommige gasten helemaal niet,eigenlijk moest het woord Europeaan geassocieerd worden met vies vuil verwerpelijk moordenaars,verkrachters,pedo,verderfelijk maar neen ze worden nog steeds verafgood door sommige weet niet hoe ik ze moet noemen”

  En je punt is>?

  Tijd voor je pillen en je dwangbuis.


  Maak melding
 15. @ Bigi Sma

  bedankt voor de bevestiging die voor iedereen eigenlijk bij het openingsfeestje al duidelijk was. Dat feestje was een grote poppen kast omdat de fabriek gewoon niet groot genoeg en niet compleet was.
  Er is echter voor 150 woningen betaald en grond Beschikbaar gesteld.
  Suriname heeft voor uit betaald via u raad het al een lening die nu afgelost wordt met rente.

  Suriname betaald voor allerlei leningen waar zij niets voor terug krijgt.

  Zo kreeg een Sardjoe bedrijf eind 2014 (verkiezingstunt0 opdracht het casco te bouwen voor het Wanica ziekenhuis. Na de start was de bouwplaats snel verlaten, Een paar maanden later werden leningen afgesloten bij Sardjoe die zijn eigen project financieerde. Hij heeft nooit het besteks werk uitgevoerd maar een soort kippenhok CASCO gebouwd.
  De Chinese financiering en deskundigen is nooit meer wat van gehoord. nu beweert minister Elias dat er in 2020 een ziekenhuis met 180 bedden zal zijn voor een gebied waar 60 al veel zal zijn.
  De leningen van Sardjoe liepen 3 jaar. Hij is ondertussen betaald met rente en heeft nog geen ziekenhuis opgeleverd.

  Zie zieken huis Marowijne bouwen ze al 9 jaar aan met geld van Frankrijk. Nu is het een veredelde huisartsen post omdat er geen inrichting is. Het zou een jaar geleden open zijn.

  Ik vind het raar dat niemand in Suriname dit soort zaken aan de grote klok hangt. Marius Bee of Santhoki wijs eens gedocumenteerd hoe enorm veel geld verdwijnt zonder dat de prestatie geleverd wordt.


  Maak melding
 16. Henkmolenaar2016 mijn punt is dat de witten man een kruising is tussen mens en varken en met de eeuwen heen is mee geëvolueerd ,maar in den begining zeker geen mens was


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES