NDP: samenleving ook schuldig als ze ogen sluit voor vrouwenmoord in Suriname

40
'Stoffelijke resten van vermiste vrouw gevonden'
De vermoorde Monaliza Simone Carmelita Mijnard uit Suriname.

PARAMARIBO, 15 okt – Het schokkend aantal moorden op vrouwen is een probleem waar niet slechts de overheid meer aandacht aan moet besteden. Ook de samenleving mag best meer doen. Dit stellen de vrouwen van de regerende Nationale Democratische Partij, NDP. “Als samenleving zijn wij medeplichtig als wij onze ogen en hart sluiten. Dit vraagstuk overstijgt een enkele partij politieke agenda en vereist dat de totale natie zich schaart achter de noodkreet van en voor een betere bescherming van de vrouw.”

De moord op Monaliza Mijnard door haar ex-partner is de zoveelste eye-opener. “Behalve wat zich nu wereldwijd aan het voltrekken is als de ‘me too’ beweging, zien wij in ons land steeds meer geweld tegen vrouwen de kop op steken. Niet alleen volwassen vrouwen maar ook jonge meisjes zijn nog steeds slachtoffer van seksueel misbruik, verkrachting en huiselijk geweld”, stellen de NDP-vrouwen.

Het zal niet minder worden als de samenleving zich terzijde houdt. Vooral religieuze en culturele organisaties hebben een leidende en begeleidende rol te vervullen. “Voorts doen wij een oproep aan zowel de heren als dames politici om zich op te werpen als ambassadeurs voor het terugdringen van femicide”, aldus de NDP-vrouwen. Onder meer moet mishandeling van vrouwen strafbaar gesteld worden.


40 REACTIES

 1. Geweld tegen vrouwen is de kerk niet vreemd en een vrijbrief voor de aanhangers van de Bijbel om zich niet tegen geweld uit te spreken. Zolang men geen afstand doet van het boek der moordenaars c.q. Biblia zal er geen verandering komen in de religieus gerelateerde landen waarin de grondwet gebaseerd is op de Bijbel, Koran, Bhagavat-Gita, etc., want religie wakkert kwaadaardigheid aan en maakt mensen geestelijk ziek waardoor de door religie getraumatiseerde mensheid geen onderscheid kan maken wat goed en wat kwaad is. En jong geleerd is oud gedaan. Een vrome gelovige is een dooie gelovige, want ondank is Godsloon. http://vishnuh.nl/Is-God/Allah-Een-Man/


  Maak melding

 2. Hypocriet zijn ze bij de NDP. Ze veroordelen de moord op Monaliza Mijnard maar ze nemen wel een amnestie regeling ten gunste van de coupe plegers. Die moorden hebben ze nooit veroordeeld.


  Maak melding

 3. Welnee, het vermoorden van vrouwen, verkrachten van vrouwen en jonge meisjes, het als vuil behandelen van vrouwen en meisjes, mishandelenvan vrouwen en meisjes, kinderarbeid enz. komen alleen in India voor en nergens anders in de wereld. In Suriname zijn het alleen hindustaanse mannen die hun vrouwen mishandelen, verkrachten en vermoorden.
  Alle andere mannen plaatsen hun vrouwen op de troon en kussen hun voeten. Ze geven hun vrouwen alles wat hun harten begeren. Dat deze creoolse vrouw is vermoord is per toeval gebeurd.
  Het was niet bedoeling.

  Samen met ene Christian zijn er meer creolen die altijd wijzen naar wat er mis is met Indiase mannen maar durven, nu via de media bekend is gemaakt dat een creoolse is vermoord door
  vermoedelijk haar creoolse ex man, niet te reageren. Lafaards!


  Maak melding

 4. Ik denk dat het verstandig is voor vrouwen een lijn te kiezen waarbij zowel mannen als vrouwen evenveel betrokken zijn. Dus, een beweging die primair gericht is op de positie van vrouwen gaat geen succesboeken op de duur. Want de mannen zullen zich verzetten als zij vinden dat ze onheus bejegend worden. Dus, maak er een geheel van waarbij de minderjarigen ook deel daarvan uitmaken. Dus, zowel de jongen als het meisje. Minderjarig is minderjarig ongeacht het een meisje is of een jongen.

  Alleen door zaken integraal aan te pakken kun je uiteindelijk resultaat boeken. Soms is het wel goed dat je diverse hinderlijke factoren even eerst individueel aanpakt, maar de grote lijn dient wel in zicht te blijven. En dat is dat je een samenleving hebt waarbij iedereen zal moeten leren met elkaar om te gaan.


  Maak melding

 5. over vrouwen moord gesproken…

  laat die ka vrouw van de moordenaar alvast het opnemen voor de vermoorde, verkrachte , mishandelde vrouwen in mijn land.., i p v met andere mans veren te pronken..

  ze moet geen school tassen gratie delen, die van anderen afkomstig zijn, maar moet dat met eigen gld betalen als ze ballen heeft..


  Maak melding

 6. Gij zult niet doden!NIEMAND EN DAN OOK NIEMAND heeft het recht een ander te doden.Voor alle duidelijkheid naar de NDPers toe.Ook Bouterse niet.


  Maak melding

 7. Waar is het historisch besef van deze paarse heksen???…. Hun oppergod DDB is hoofddader van martelingen, folteringen, verminkingen en standrechtelijke moorden op 15 onschuldige en ongewapende landgenoten in Bastion Veere. Eveneens van moorden op 39 VROUWEN en KINDEREN in Moiwana.


  Maak melding

 8. In Suriname kent men de principes van “GELIJKWAARDIGHEID” niet.
  Dus ook op dit gebied een failliete en disfunctionerende samenleving.
  Komt allemaal door buitenlandse machten, krachten en invloeden.


  Maak melding

 9. Typisch NDP gedrag. Amnestie verlenen en de kont likken van de verantwoordelijken van 8 december en nu de gemeenschap de schuld geven van de ellende met vrouwen.

  Je moet wel durven NDP!!

  Had niet ander verwacht veel vrouwen van die bij de overheid werken zijn het slachoffer van deze politici.
  “Een baan bij de overheid voor vrijbaan in de slaapkamer.” is hierbij de leus.

  bij de coup werden getrouwde vrouwen al door de militairen tegen hun wil opgehaald om hun meerdere te plezieren. Onder het motto van de tegenstaander vernederen.


  Maak melding

 10. Ik heb het meegemaakt dat mijn 13 jarig buurmeisje in de jaren 70 door een 30 jarige “oom” werd verkracht. Meisje moet het meisjesgesticht in en oom loopt vrolijk fluitend rond.
  Ik heb een man gekend met 7 mooie dochters. Zijn bijnaam: ik maak en ik breek. Deze man is nooit gestraft.
  Ongeveer een jaar geleden is het nog schoolgaand meisje Scheltema door haar vriend vermoord, Ik heb nog steeds niets over die rechtszaak gehoord of gelezen. Worden mannen in Suriname “beloond” voor hun misdaden of zie ik het verkeerd, Vrouwen van Suriname. Jullie moeten eisen dat die rechtszaken volgen en verhaal halen ter voorkoming dat bepaalde zaken in de doofpot belanden. Als mannen de dans niet meer kunnen ontspringen en zeker gestraft worden zullen, ze voorzichtiger worden.


  Maak melding

 11. Surinaamse mannen in het algemeen gaan er van uit dat een vrouw hun bezit is. Zij mogen doen en laten wat ze willen , maar een vrouw hoort zich al non te gedragen. Het gaat soms zelf zover dat zelf de ex-partner nog zeggenschap wilt in het leven van de vrouw. Een vrouw mag dit niet en mag dat niet , moet in sommige relaties zelf toestemming vragen om bijvoorbeeld uit te gaan. Kom op guys we leven in 2018 en niet in 1900. Een vrouw is geen object waarover je alle besluitvormingen kunt nemen en als het je niet bevalt tot in dit geval extreem geweld overgaan. Zelfs als er sprake is van vreemdgaan spoor een vrouw heb je pootjes als man thuis te houden . Be a man en loop met een opgeheven hoofd weg. Er zijn meer huizen dan kerken. Onze vrouwen verdienen veel meer respect .


  Maak melding

 12. De Nationale Devaluatie Partij heeft geen recht van spreken als het om MOORDEN gaat. De NDP mag de woorden MOORD en DOODSLAG nimmer in de mond nemen.

  Laatst was ene Romano Meriba pas uit de gevangenis ontslagen. Deze crimineel zat wel keurig netjes naast minister Dodson bij een meeting met de Braziliaanse ambassadeur.

  Deze partij moet zwijgen als het om CRIMINALITEIT gaat.
  Deze Nak Deng Pakketpartij moet zich schamen. Schamen? Dat woord kennen ze daar niet: Immers NEKS NO FOUT


  Maak melding

 13. Het is natuurlijk gelul wanneer men specifiek gaat praten over Surinaamse mannen. Dat is niet het issue. Het voorval heeft zich wel voorgedaan in Suriname, maar evengoed kon het elders plaatsgevonden hebben. Nog erger wordt het wanneer men politieke partijen erbij gaat halen. We hebben met zijn allen een verantwoordelijkheid. Ga maar eerst naar de basis en voed je kinderen goed op. En de rest doet God wel.


  Maak melding

 14. @ John,
  Ik heb meegemaakt hoe op Half Flora een zwakbegaafd meisje tot 3-keren toe op verschillende tijdstippen werd verkracht !! De politie van Flora, lachte de moeder in haar gezicht uit als zij een klacht indiende bij de politie !! Dit is een kei-harde waarheid (in de ein7o-jaren !!


  Maak melding

 15. Het is wel jammer dat jullie de dood van een persoon gebruiken om je persoonlijke racistische en politieke haat hier te pennen.
  Kom met oplossingen in plaats van zulke laffe en laaghartige opmerkingen.


  Maak melding

 16. In het bovenstaande stuk las ik “Als samenleving zijn wij medeplichtig als wij onze ogen en hart sluiten…..”

  Beste NDP vrouwen ook jullie zijn medeplichtig aan de 8 december moorden. Jullie ogen en harten zijn allang gesloten voor de feiten. Geef het goede voorbeeld aan de Surinamers, open your eyes and hart again, en stap uit de NDP. Richt jullie eigen partij op en pak kinder-, vrouwen- en mannenmishandeling aan. Maar vooral vrouwenverkrachters en eigen rechtertjes.


  Maak melding

 17. Neen, de NDP vrouwen gaan de schuld leggen bij de samenleving. Dit is duidelijk weer een A No MI voorbeeld. De overheid moet zorgen voor veiligheid en de rechterlijke macht voor gepaste straffen, maar wanneer je reacties leest waarbij mannen niet gestraft werden dan is dat het bewijs dat Suriname nog steeds een mannenmaatschappij is. Ik heb zelfs situaties meegemaakt waarbij vrouwen aangiften gingen doen en politie-agenten hun uiterste best deden om dat maar uit hun hoofd te praten. En weet je wat het grote probleem is ? Dat is de grote economische en financiële afhankelijkheid van de Surinaamse vrouw. laat die kerels ook alimentatie betalen; Wie A zegt moet alimentatie betalen. Dus NDP vrouwen. jullie verkeren in een positie om voor de Surinaamse vrouw op te komen. doe dat.


  Maak melding

 18. Onder meer moet mishandeling van vrouwen strafbaar worden gesteld, volgrns dames van de NDP.
  Volgens mij is mishandeling – van wie dan ook – al een strafbaar feit.
  Dus aanklagen en (laten) berechten.


  Maak melding

 19. deze indiaan die durft. Hij die zelf het vuur heeft geopend op zoveel helden van Suriname, doet opmerkelijk deze uitspraak. Vervloekt is deze tiran en zijn medeplichtigen!


  Maak melding

 20. Bij het bepalen van de strafmaat moet men in dergelijke gevallen niet alleen rekening houden de daad an sich maar ook met het leed dat de nabestaanden wordt aangedaan. Zoals in dit geval het zoontje van het slachtoffer en ook alle naaste familieleden.
  Hoop dat er goede opvang is voor die jongen want die heeft heel wat te verwerken.


  Maak melding

 21. Mijn mening!

  Als jullie een sein geven aan de politie om deze moordenaar ook op wreed dadige manier dood te maken voor de Surinaamse bevolking. Zal je zien dat er ook minder van dit soort gevallen (moord op vrouwen) zullen zijn. Ze zullen 1000 keer nadenken. Want ze weten dan ook meteen wat met ze gaat gebeuren als ze dat doen.

  Wij zijn mensen. We zijn geen God. God geeft leven. We kunnen niet beoordelen en zeggen wat er moet gebeuren. Maar als ik het voor het zeggen had, had ik die man op de zelfde wijze dood laten maken en het zou LIVE uitgezonden worden. Waarom kan het in andere landen wel.??

  Voor een verandering zou er iets gedaan moeten worden dat ze zal afschrikken.


  Maak melding

 22. Manu

  15 oktober 2018 at 19:18

  Inderdaad Koos, hypocriete Ndp vrouwen, terwijl de grootste moordenaars in deze zelfde Ndp voor komen

  =============================

  Het is allemaal zo doorzichtig. Ze bleren maar wat de ether in voor een paar stemmen. NDP staat synoniem voor dood en verderf. Daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben. Tot op de xag van vandaag kleeft er bloed aan hun handen. Zieke mensen laten zich niet meer behandelen omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen. Andersom ziekenhuizen krijgen nauwelijks nog subsidies om hun werk te doen. Aan alles is een gebrek.

  NDP is hypocriet ! In 2020 kunnen de apatische suri’s in rij staan een gratis bordje BBR met zoutvlees.


  Maak melding

 23. NDP: samenleving ook schuldig als ze ogen sluit voor vrouwenmoord in Suriname
  Hoe zou de samenleving weten dat iemand gemoord zou worden? Deze mensen hebben nog steeds hun lessen niet geleert.
  De vraag is hoeveel waarde gehecht moet worden aan de woorden van de NDP voorzitter.

  Als Bouterse zo zeker is van z’n zaak dat hij niet gemoord heeft, waarom dient hij dan geen strafklacht bij de PG wegens smart.


  Maak melding

 24. @ Pinas..er is een heel goede oplossing. En dat is : Een nieuwe President eentje met een caliber als Vene de volgens velen niet goed was. Als Vene terug komt kunnen we puin ruimen en opnieuw beginnen.de komende 10 generaties zullen niet instaat zijn. Dat geleend geld terug te betalen.. dus u kan ook aan de oplossing werken door niet op NDP te stemmen.


  Maak melding

 25. @ Jiyani: AUB zeg. Dit is echt niet hét moment om de verdeeldheid of verschillen tussen bevolkingsgroepen aan te kaarten. Houd je punt voor een ander platform.

  @ John en Freddyyy: helemaal mee eens. Er moet verandering komen in de denkwijze van mannen én vrouwen. Men dient te accepteren dat sommige situaties zo zijn en het leven verder gaat. Ex-partners zullen zich ook moeten bedenken dat de één meer tijd nodig heeft om een relatiebreuk te verwerken. Ik zeg niet houd je ex-partner zijn/haar hand vast totdat die eroverheen is. Nee. Het gaat erom dat wij elkaar niet moeten lopen af te katten óf neerhalen óf erger: de ander bewust kwetsen. Dit gebeurt soms ook waardoor de ander doordraait. In dit geval is de aanleiding tot de laffe daad niet bekend. Mens, ga of probeer tenminste ondanks alles respectvol met elkaar om te gaan, na bijvoorbeeld een relatiebreuk. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Zoek hulp als je het niet aankan. En afstappen van de gedachte ‘die hoort óf is van mij’. Wij zijn niet elkaars eigendom.


  Maak melding

 26. Was bij een kerkdienst waarbij pastor Blackson van Gods bazuin de grap maakte dat vrouwen door hun partner vermoord werden omdat ze teveel spraken. Hoe erg kan je het maken.


  Maak melding

 27. Alleen al die zeer achterlijke comments die ik hier lees getuigen van het niet willen mee werken om het voor vrouwen en meisjes mogelijk te maken om hulp te krijgen als de nood aan de man is. Wat zijn jullie toch een triest volk! Vind je het gek dat men de doorsnee Surinamer niet serieus neemt in de wereld!


  Maak melding

 28. @Huang,

  Mijn reactie is juist gericht aan vooral creolen die altijd kritiek hebben op de hindustanen.
  Op zich heb ik daar totaal geen moeite mee als het maar opbouwende kritiek is.
  De Surianamers zijn zelf de oorzaak van verdeeldheid. Of lees jij selectief?


  Maak melding

 29. Oproep aan alle moeders in Suriname: stuur uw dochters naar een KARATE SCHOOL ! Laat uw dochters een vechtsport beoefenen … KARATE. De nadruk moet tijdens de training gelegd worden op het DIRECT UITSCHAKELEN van de ” tegenstander “. Die KLOOTZAKKEN zullen dan eindelijk respect hebben/krijgen voor hun partner{s}. Surinaamse vrouwen … het wordt tijd dat jullie dat ” DING ” … omkeren … m.a.w. het wordt tijd fu un priet’ ding klootzak, ding leeglopers, ding koeparies … hun … M..S !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Mijn mooie suriname…

  Vertrapt verkracht verraden door een handje vol politieke misdadigers.
  Nog nooit heb ik van een land gehoord die in enkele jaren tyd zo snel achteruit is gegaan…

  De moordenaars die de politiek bestormen zouden in feite ad hoogste boom gehangen moeten worden,mede door het politiek niet correct zijn zijn de surinamers steeds harder wraakzuchter en egoistsich geworden…..door armoede werkloosheid corruptie etc

  Als ik kijk naar gelijkheid mensenrechten en ga maar door is de hele bevolking hiermee geconfronteerd!!!

  Alle politieke leiders willen meer onbekende buitenlanders in suriname …wij surinamers worden door onze eigen leiders aan de kant gezet!

  Waar is de waardering voor eigen volk?

  Bouterse santhoki abrahams al deze klootzakken….hebben ons met land en al verkocht!!

  Het duurt niet lang meer dat suriname door buitenlanders bestuurd zal worden,
  Ze hebben nual meer te zeggen over ons en ons land.

  Suriname id uitverkoop…..en onze eigen mensen verkopen ons!
  Lang leve de revolutie!!!
  Bouterse yu ma pima ….is dit je dank dat je het tot president geschopt hebt dankzij de bevolking.

  Een ieder die in je omgeving is word besmet met je virus….zelfs degene die voor je bid is een verkrachter!!!

  Doe de bevolking aub een plezier en bespoedig die kankercellen in je lijf zodat je ook fucking pijn lijd,ooh shit…die pijn kan je bestrijden met wat coke door je neus te halen…FUCKING JUNKIE!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.