Ondernemer beschuldigt Brotherhood Security Suriname van mishandeling

19
Ondernemer beschuldigt Brotherhood Security Suriname van mishandeling
Foto: Brotherhood Security Suriname via Facebook.

PARAMARIBO, 15 okt – Een ondernemer in Suriname is niet te spreken over de manier waarop hij afgelopen zaterdag in het uitgaansgebied van Paramaribo behandeld is door het Surinaamse beveiligingsbedrijf Brotherhood Security. Na een opmerking tegen de directeur van het bedrijf over zijn bivak muts, werd ondernemer Thijs Mouchart door zeven man onnodig hardhandig gewurgd en tegen de vlakte gewerkt. Door het wurgen heeft de man, die in het dagelijks leven directeur is van Surgoed Makelaardij, nu een gesprongen oogzenuw.

Aanleiding voor de mishandeling door de mannen van Brotherhood Security was volgens Mouchart zijn vraag aan de directeur van het beveiligingsbedrijf waarom hij en zijn medewerkers met bivak mutsen op, proviserend door het uitgaansgebied moesten rijden. “In Suriname, waar we werken aan de bloei van toerisme krijgen dit soort bedrijven de gelegenheid om als een stel achterlijken rond te lopen met 5 shooters, snelle auto’s en met bivakmutsen op. Toeristen denken dat ze beland zijn een war zone, belachelijk voor woorden” aldus Thijs Mouchart op Facebook.

Dat hij heel erg boos is blijkt ook uit zijn uitgebreide posting waarin hij zegt “Deze lafaards die de naam security dragen zijn niets meer als een stel ongecontroleerde mannen die een license hebben gehad om met vuurwapens rond te lopen en mensen die uitgaan te bedreigen en provoceren. Waar is de DC, minister van justitie, politie? Waarom laten jullie deze wanorde toe, jullie laten dit soort gasten beleid trekken in een straat? Deze mannen geven jullie wapenvergunning af?”

Volgens de ondernemer kan dit een keer verkeerd aflopen, want: “ook de burger loopt met een wapen en laat zich niet door een stel schooiers van Brotherhood bedreigen. Anarchie is het gevolg uiteindelijk en dat gaat gebeuren” besluit de directeur van Surgoed Makelaardij.

De directeur van het beveiligingsbedrijf:


19 REACTIES

 1. Hebben ze bevoegdheid om deze stront uit te halen…..volgens mij niet…..de wet geldt ook voor hun!!! Ik ga ervan uit dat ze OM ze vervolgd…..stelletje lafaards!! Waarom hebben ze eigenlijk bivakmutsen…..om te roven soms???


  Maak melding

 2. Deze security onder de naam Brotherhood
  Is gewoon een ordinaire criminelen organisatie. Dat zijn geweld gebruiken en met wapens rondlopen zegt al heel veel.
  Drugsbaronnen. Justitie moet deze hele waardeloze rommel van Brotherhood opdoeken. Bedrijf sluiten en wapenvergunning intrekken en wapens inleveren. Het is de politie verboden bivakmutsen te dragen. Waarom deze apen wel???


  Maak melding

 3. Jammer wat deze man overkomen is. Kennelijk is het dragen van bivakmutsen een toegestaan beleid bij dit bedrijf. Het is wel niet het juiste moment om zo een opmerking te maken. Als je er echt moeite mee hebt, ga je naar huis en de volgende dag bel je desbetreffend bedrijf op of je verzoekt om een persoonlijk gesprek.
  Maar de reactie van de zeven mannen lijkt buitensporig. Tenminste, als het inderdaad zo is toegegaan. Bovendien beweert hij dat de directeur himself aanwezig was. Vervelende zaak hoor. Ik hoop dat men de juiste toedracht kan achterhalen en straf kan opleggen daar waar het gewenst is en een eventuele schadevergoeding.

  Het is wel belangrijk te weten dat het dragen van een bivakmuts een doel heeft. Het is niet alleen om stoer te doen.


  Maak melding

 4. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de minsiter van Justitie of de leiding van de politie het dragen van bivakmutsen heeft verboden.
  Zo zie je maar weer waar het naartoe gaat als je de president achter je hebt staan.
  Is het niet dit bedrijf die de bewaking van de luchthaven heeft overgenomen van ander beveiligingsbedrijf Mozart genaamd?


  Maak melding

 5. Is Bouchart misschien vergeten protectiegeld te betalen?
  Tegenwoordig loopt iedere boetrenlul met een five shooter en vuistvuurwapen.
  Vraag niet welke opleiding en training deze “gorilla’s ” hebben afgelegd en als deze er is of ze deze uberhaupt hebben behaald


  Maak melding

 6. pakiratigri
  Het enige doel voor het dragen van een bivakmuts heeft denk ik het verbergen van je gezicht om herkenning / opsporing tegen te gaan.
  Overvallers / inbrekers / criminelen verbergen hun gezicht en dat is het doel van een bivakmuts


  Maak melding

 7. Deze Danio Ceder in dit filmpje staat letterlijk zijn snelle preek te houden die hem wordt voorgehouden op papier. Brotherhood of Brotherkaka. Stelletje beesten,respectloos. Moordenaars.
  Deze hele security opdoeken, ze zijn meer een last voor onze gemeenschap.Gorilla’s.


  Maak melding

 8. Wat verwacht de heer Mouchart eigenlijk in een land dat gekenmerkt wordt door wanorde, ideologische tweestrijd, raciale tegenstallingen, een overheid die totaal geen grip meer op het openbare leven (zie werkwijze van de terroristen van Brotherhood Security) heeft ? Dat de overheid de burger bescherming zal bieden ? Ha ha deze terroristen van de BS zijn in het leven geroepen door de overheid en worden ingezet als huurmoordenaars. Nog heel even dan zullen de VS wel ingrijpen meneer Mouchart.


  Maak melding

 9. Het is de doodseskader van Suriname naar voorbeeld van Haiti. Wellicht dat in Suriname een rijke ondernemer is die de Blackwater Security uit de VS inschakelt om die terroristen van Brotherhood Security op te ruimen. Is zo gebeurd. Want de laffe honden van Brotherhood securtity zullen nooit tot actie overgaan als ze weten dat je gewapend bent. Dan kiezen deze ‘helden op sokken’ liever het hazenpad.


  Maak melding

 10. Wat een grote BS ALLEMAAL, DIE MENSEN DOEN GEWOON HUN WERK N KOMEN WEL EEN BEETJE STOER OVDR, AAR DAT IS VOOR MUCHART GEEN REDEN OM ZE ZO IN EEN KWAAD DAGLICHT TE PLAATSEN. HIJ HEEFT HET M.I. ZELF UITGELOKT DOIR DIE MENSEN AAN TE SPREKEN IN BESCHONKEN TOESTAND. ZE HEBBEN HEM MISSCHIEN EEN BERTJE VASTGEGREPEN EN DAT IS ALLES. HIJ HEEFT NIET IN DE LOOP VAN HUN WAPENS GEKEKEN EN OOK GEEN BULLEPEES IN ZIJN REET GEKREGEN, DUS WAT LULT HIJ.
  BURGER BEWAPENING CENTRUM


  Maak melding

 11. Dit heeft niks meer te maken met enige vorm van beveiliging of security. Een echte goed opgeleide beveiliger heeft geen wapen nodig . Hij/zij lost een probleem in de meeste gevallen met tactisch optreden op. In Suriname vind men het blijkbaar stoer om gewapend rond te lopen. Mijn bloeddruk stijgt als ik zie hoe dit land steeds verder aan het afglijden is naar het niveau van nog lager dan een bananen republiek.Waar blijft het daadkrachtig optreden van het ministerie van justitie die al deze wapen vergunningen verleen? Doek toch die hele sorry voor mijn woorden ” kut zooi ” op. Dit valt onder de noemer gelegaliseerd zinloos geweld.


  Maak melding

 12. Belachelijk dat je als securityman een masker op hebt. Dit zou moeten worden verboden. Ze zijn voorzien van uniform en wapen, zodat iedereen meteen weet met wie je te maken hebt..
  Die bivakmutsen zullen eerder een stimulans zijn om hun boekje te buiten te gaan omdat ze toch niet worden herkend.


  Maak melding

 13. Allen,

  Verkeerde manier van beviligen, toeristen zullen helaas Suriname gaan vermijden.
  Toeristen komen voor plezier en niet voor mafia praktijken.
  SUCCES.


  Maak melding

 14. Als Danio Ceder een nou net in dienst getreden werknemer van het bedrijf zou zijn dan kreeg hij de voordeel van de twijfel. Maar hij is de directeur van het bedrijf. De directeur kan niet eens uit het hoofd vertellen waar het bedrijf voor staat. Deze robot roept veel vragen op! Ik zou me niet veilig voelen.


  Maak melding

 15. Volgens mij is het geen beschuldiging maar de slachtoffer/ondernemer vertelde precies zoals het was!!

  Met SU gaat alle kanten goed op behalve de goede!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 16. Mouchart lult als hij niks gezegd had was er niks gebeurd maar hij denkt dat hij in Nederland is en met zijn Hollandse kop maar van alles kan roepen. Wat is hij om die mannen op het matje te roepen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.