Bouterse aan zet in verzoeningsproces vermoorde Tucajana’s

16
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO, 3 okt – Het wachten is nog steeds op president Desiré Bouterse. Dit zeggen de nabestaanden van de negen in 1990 vermoorde leden van rebellengroep Tucajana Amazones. Bouterse heeft een tweede gesprek beloofd na een eerste ontmoeting. “We zijn de mensen helemaal niet vergeten en er komt een gesprek”, zegt bemiddelaar Lesley Artist. De nabestaanden hebben graag dat het gesprek zo gauw mogelijk komt. Ze zitten nog met enkele priemende vragen.

Vragen dan als hoe de mannen aan hun eind zijn gekomen. Ook willen de familieleden weten waar de negen begraven liggen. Artist zegt tegenover de Ware Tijd dat een ‘traject’ is uitgezet. Daarmee moet antwoord worden gegeven op de vragen. Veel is er niet van bekend en Artist wil er ook geen details over kwijt. Hij weet wel dat Bouterse ‘binnenkort’ met de mensen praat. Zelf is het staatshoofd helemaal te vinden voor verzoening.

Hij was bevelhebber van het leger toentertijd. De negen mannen verzetten zich tegen de leiding van de Tucajana. Op gegeven moment werden zij aangehouden door de militaire politie. Tijdens een ‘missie’ naar het binnenland werden de mannen ‘afgepakt’ door de Tucajana. Later werd bekend dat zij gemarteld en vermoord waren. “Wij doen er alles aan om te komen tot waarheidsvinding”, zei Bouterse eerder dit jaar.


16 REACTIES

 1. Overal waar Bouterse komt sterven mensen. Echt niet alleen 8 december. Moi wana, de lijfwachten van Roy Horb en ga zo maar door. Geen lijken wel verdwenen.


  Maak melding

 2. Indianen zijn vergevingsgezind. Ze nemen genoegen met een huisje en perceeltje om de zaak in de doofpot te doen verdwijnen. Wel willen ze weten: waar en hoe hun familieleden zijn gedood en wat met de lijken is gebeurd.
  Neen. Bouterse moet juist in de gevangenis hiervoor. Deze zaak gaat in ieder geval de geschiedenisboeken in als de kettingzaagmoorden op de Tucajana’s. Bouterse: de Indianen kunnen deze affaire wel vergeten en vergeven, maar onze geschiedenisboeken niet. het wachten is op jouw heengaan en dan zullen er boeken over jouw verschijnen.


  Maak melding

 3. Het interesseert Bouterse geen bal.
  Antwoorden zullen de nabestaanden niet krijgen van deze narcistische moordenaar.
  Het zal mij niet verbazen dat hij Baboeram weer inhuurt om een show van te maken.


  Maak melding

 4. Blij te horen dat Bouterse de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Hij mag wel een beetje vaart achter zaken zetten. Dit doet me denken aan het Internationaal strafhof in Den Haag. Daar worden individuen, landen vervolgd voor genocide of ernstige mensenschendingen. Suriname is lid daarvan. Er heerst daar een patroon waarbij vervolging uitsluitend gericht is op landen, individuen van Afrikaanse oorsprong, dan wel Oost-Europees of Aziatisch, Zuid-Amerikaans en het Midden – Oosten.

  Ik heb nog nooit een Amerikaanse generaal of Israëliër of West-Europeaan voor de rechter zien verschijnen. Sterker nog, Amerika en Israël zijn geen lid daarvan. Terwijl het bij uitstek landen zijn die internationale regels aan de laars lappen en er geen dag voorbijgaat of ze maken zich schuldig aan grove mensenrechtenschendingen.
  Dan is het toch verademend te zien dat Bouterse aan waarheidsvinding doet en best wel een beetje vaart erachter moet zetten.


  Maak melding

 5. Bouterse doet beslist niet aan waarheidsvinding anders zou hij voor het gerecht verschijnen voor de 8 december 1982 moordzaak. Bouterse praat veel maar zegt weinig. Dat is kenmerkend voor leiders van landen die alleen maar aan zichzelf en familie denken.
  Bouterse is een man zonder principes!


  Maak melding

 6. Jiyani

  Bouters is een man zonder principes.

  Wie zegt dat, al zijn maten van vroeger hebben een hoge functie in SU.
  En dat geldt ook voor zijn dochters en zonen, dus je hebt je lelijk vergist in deze !!!!
  Het volk kan voor hem dood vallen, alleen straks als er weer verkiezingen gaat komen
  worden even verwend,en daarna din kan njan grasie.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @J.Zwartmans

  daarna din kan njan grasie…..

  Ze mogen allemaal bij mij langskomen op saramacca om ook het gras bestemd vd koeien op te vreten…genoeg gras, staat 1/2 mtr hoog ..
  is ook GRATIS..


  Maak melding

 8. @J.Zwartmans

  Ik bedoel ook dat Bouterse geen principes kent voor het volk aan wie hij te danken heeft dat hij al 6 jaar zich president mag noemen. Alleen maar mag noemen want die titel is hij niet waard.

  Zijn familie, vrienden en hijzelf mogen het goed hebben, het volk mag stikken.
  Hij is al bezig zijn strategie voor de komende verkiezingen toe te passen. Pakketten uitdelen, de beloftes worden weer gemaakt, zoete broodjes worden gebakken en de grijsgedraaide lp wordt weer opgezet. Het ongeschoolde en het korte termijn denkende volk zal er voor de derde keer weer intrappen.


  Maak melding

 9. Bouterse heeft schijt aan de bevolking!!!

  Als je de afgelopen jaren kijkt wat hij misdaan heeft weet je precies waar het om gaat.

  Moord cocaine marteling verraad chaos overbrengen en het lijstje gaat maar door…vreest men deze man,zien ze hem als de mesias?

  Dat de bevolking dit accepteerd en keer op keer zn valse leugens ..en excellente acteurswerk doet ben ik verbaasd over de mensen die dit geloven en hem eren als een held.

  Deze man had verklaard vanaf begin vd revolutie,dat hij de surinaamse politiek van corruptie zou gaan zuiveren!!!
  Suriname is nu zo diep in de shit dat bouterse niet anders kan dan dat hij toestemming geeft aan buitenlandse ondernemers om suriname vrijwillig te laten beroven van al onze grondstoffen….en het volk juicht,dr komt meer werk!

  Wie zegt mij dat de slavernij afgelopen is…deze man is even erg als de kolonisten toen.

  Die hebben ook gemoord en gemarteld om de bevolking onder de knie te krijgen……

  Wij moeten bundelen ….laten we alvast beginnen hier,een vast discutie panel en zoveel mogelijk mensen surinamers op het net bijeen brengen.
  Creolen hindustanen javanen indianen iedere surinamer/ nederlander etc laat je horen.

  Stop de waanzin van deze man,dat kan alleen als we bijeen komen en blijven en zo onze stem laten horen!!!

  Deze man weet als geen ander chaos te creeren …ga daar niet in mee!


  Maak melding

 10. Mensen Mensen, 2020 is al bijna om de hoek. We zullen zien wie gelijk heeft of niet.

  Het kwartje is al gevallen, na 2020 zullen we zien welke politieke ratten gaan springen en deze zelfde president zijn voet gaan kussen.

  Maar ik geef jullie een voor proefjes, ze zijn Oranje en hebben grond van hier tot ginder en hebben jaren lang pampoem ge exporteerd

  Fijne dag


  Maak melding

 11. En hoe staat het met de onschuldige burgers die door Tucajana’s zijn vermoord op een beestachtige manier ??
  En de militairen en ook burgers die op wrede-beestachtige manier zijn vermoord door de bende van Brunswijk ???


  Maak melding

 12. Daarom wenst DDB ons slapeloze nachten toe.
  Hij slaapt niet omdat al die geesten van de door hem of in opdracht van hem vermoorde mensen hem elke nacht uit zijn slaap houden door te komen spoken. Kijk naar zijn gezicht. hij ziet eruit als iemand die niet slaapt. Een slapeloze zombie. trouwens , als hij mij veermoord had zou mijn geest hem elke nacht komen spoken. en de vriendelijk ogende Indianen Kijk uit voor ze want ze kunnen goed spoken.


  Maak melding

 13. Bouterse: Ik heb een vraag aan jou. Heb jij geen slapeloze nachten?
  Al die geesten van die mensen die jij vermoord hebt of in jouw opdracht vermoord zijn geworden hebben zeker nog steeds geen rust gevonden. Ze komen jou toch elke avond ter verantwoording roepen. Als jij mij gedood had zou ik jou, je vrouw en al jouw kinderen elke avond komen spoken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.