Tullow Oil gaat groter deel kustgebied Suriname aftasten

22
Rudolf Elias en Ian Cloke ondertekenen exemplaren van de productiedelingsovereenkomst dat betrekking heeft op Blok 62 in off-shore Suriname. Marny Daal-Vogelland, manager Petroleum Contracts van Staatsolie, assisteert. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen was ook aanwezig bij de ondertekening.

PARAMARIBO, 3 okt – Het Brits-Ierse Tullow Oil voert de zoektocht naar olie voor de kust van Suriname op. Dit meldt Staatsolie. Behalve wat het bedrijf nu al exploreert, zal verder in zee worden gevorst. Er is nog een overeenkomst gesloten met Staatsolie. Het toegewezen Blok 62 beslaat ruim vierduizend vierkante kilometer en is minimaal zestienhonderd meter diep. Rudolf Elias, Managing Director van Staatsolie en Ian Cloke, Executive Vice-President New Ventures van Tullow Oil, tekenden namens de bedrijven.

De overeenkomst geldt voor dertig jaar. De contractduur is opgedeeld in een exploratie-, ontwikkelings- en productieperiode. Voor de exploratieperiode is er een minimumwerkprogramma overeengekomen. Alle kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van Tullow Oil. De kosten worden pas verrekend, nadat een commerciële ontdekking is gedaan en de vondst in productie is gebracht.

Staatsolie heeft de optie om tot maximaal twintig procent mee te doen in de ontwikkelings- en productiefasen. In het productiedelingscontract is ook aandacht besteed aan veiligheid en het milieu. Ook zijn er voorzieningen opgenomen voor werkgelegenheid voor lokaal kader, trainingen, sociale programma’s en de wijze waarop de ontmanteling van faciliteiten aan het einde van de werkzaamheden zal plaatsvinden.


22 REACTIES

 1. De contracten moeten gecontroleerd worden en er moet een onderzoek komen naar steekpenningen.

  Een goede taak voor VHP, NPS, PRO en Strei!

  De profiteurs van de NDP hebben nog een kleine 2 jaar om Suriname kaal te plukken en met veel ellende achter te laten.


  Maak melding

 2. Het spreekt voor zich dat tegen de tijd dat Suriname werkelijk de nodige inkomsten kan incasseren indien het inderdaad rendabel is, we al jaren verder zijn. Dus dit contract dat afgesloten is , is niet zozeer voor de huidige regering bedoeld. Het is een stap naar de verdere ontwikkeling van Suriname .


  Maak melding

 3. Als er olie gevonden wordt kan je de maatschappij niet nationaliseren. Kijk wat met Venezuela is gebeurd. Tuiiow blijft tot de olie op is.
  Ik hoop dat de contracten in het voordeel van Su zijn. Jammer dat de DNA geen partij is.


  Maak melding

 4. @Bouta 3 3 oktober 2018 at 08:44
  De contracten moeten gecontroleerd worden en er moet een onderzoek komen naar steekpenningen.

  Een goede taak voor VHP, NPS, PRO en Strei!
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  HEY BOUTA 3,..Een goede taak voor VHP, NPS, PRO en Strei!…WAAR ????????????????????????
  WIJ WILLEN GEEEEEN TODOPRASORO PARTIJEN IN DE TOP !


  Maak melding

 5. @pakiratigri,

  Voor welke regering is deze deal dan wel bestemd?
  Een contract sluiten met een multinational moet nooit voor een regering bestemd zijn, maar altijd voor de ontwikkeling van het desbetreffende land en zijn bevolking. De bevolking moet daar de vruchten van plukken en niet de regering.

  Alleen corruptie regeringen , dus politici, willen dat het geld in hun zakken verdwijnt.
  Daar hebben alle Surinaamse regeringen zich schuldig aan gemaakt, de regeringen Bouterse I en II
  spannen wel de kroon.


  Maak melding

 6. @ henkmolenaar 2016

  Wie bedoel je met “wij” ?? Die 2-potige ezels die Bouterse NDP hebben gestemd ?

  Op dit moment heeft Suriname geen betere keus.

  Dus stop beter met fantaseren en stop met “what if scenario’s” bedenken.

  Wordt realistisch.

  Santokhi is geleerd heeft een goede staat van dienst en internationaal een goede reputatie. De vernieuwde VHP is nu een team met kennis en kunde.
  Santokhi is geen moordenaar en drugscrimineel. Zijn netwerk bestaat niet alleen uit drugscriminelen net zoals die van de leider van de NDP, Bouterse.
  Enige fout van de Sherrif is dat hij de NDP niet heeft ontmaskerd en hun leider heeft opgepakt.

  Zelfs NDP minister prijzen Santokhi. Zij kiezen voor NDP alleen om te kunnen profiteren van de corruptie. NDP ministers geven toe dat Santokhi het veel beter heeft gedaan en ook beter zal doen.

  We weten nu allemaal wat voor poepzak partij de NDP is.

  Dus Suriname heet op dit moment geen betere keus.


  Maak melding

 7. ..en de trein rijdt,de snelweg is er….flyovers die bestaan..
  En nu dit.
  Wat deel van Suriname is nog van Suriname?!
  Bouta moet zijn laatste jaren gaan slijten in Santo boma.Hij zet Suriname dagelijks in de uitverkoop.
  En de ndpers hier moeten hun stigma overkomen om te blijven stemmen op bouta de moordenaar.


  Maak melding

 8. Tullow oil gaat heel die atlantische oceaan leegzuigen.
  Bouta, u bent nationalistisch en anti europa. Bescherm switi sranang voor het wegdragen van het zwarte goud!

  Ik heb rondgereisd door West Africa en gezien welke rampen er zijn ontstaan door Tullow Oil’s activiteiten. (aardbeving, milieu problemen, etc)
  Het ergste is dat deze groep, de olie voor een fles black label exporteerd om het elders te verwerken tot duurdere producten. Suriname moet eens gaan kijken of staatsolie een grotere rol kan spelen in de olie industrie. Voor al het zwarte goud weggevoerd is voor een habbekrats.


  Maak melding

 9. @Bouta 3

  Enige fout van de Sherrif is dat hij de NDP niet heeft ontmaskerd en hun leider heeft opgepakt….

  Klopt niet helemaal….echter was het fout van Venitiaan dat hij de moordenaar niet heeft laten oppakken, dit destijds omwille van de politieke rust.


  Maak melding

 10. Beste reactieleden ,de redaktie van deze nieuwssite plaats wat ze willen en als ze wat geplaatst hebben,bv over de jaarrede van ddb met zijn hoop op een grote vondst olie,en de reactie allemaal eensluidend zijn verwijderen ze op hun gemak dat hele bericht dat ze in eerste instantie zelf hadden heplaatst op hun site. Of hebben ze opdracht gehad van ddb om het stuk te verwijderen.


  Maak melding

 11. Soso jaloezie als j in jou leven nooit succes hebt gekend maak niet uit in welke vorm dan ook,ben j niet in staat helder na te denken je geest is vertroebeld van afgunst jegens anderen dan rest er niets anders dan een bittere mentaliteit over te houden,je moet in staat zijn iemand anders succes te gunnen,want dat zegt veel over jezelf ,een mislukkeling is iemand met een negatieve kijk op zaken,no metter what,a no mang jepi is the nature off the beast,heb velen van ze in ned gekend,ze vreten iedere dg plofkip het goedkoopste rotzooi wat j in de supermarkt kon krijgen,a no mang krasi eng bal,maar niets van Suriname was goed,terwijl die lummel als een zombie al 40 jr rondloop in ned, en niet in staat is een ticket te kopen vr een vakantie dat zijn de meesten hier op dit forum


  Maak melding

 12. Heyyy heyyy heyyyy stelletje idioten. Lees goed. Ze zijn nog op zoek naar olie!!! Er is nog niks gevonden hoor. Su heeft geen olie. Dit is het domme surinaamse volk voor de gek houden en ook die domme mensen hier op waterkant. Nogmaals er is nog geen olie gevonden.


  Maak melding

 13. @ Vasseur: Steeds is er weer nieuw nieuws. Daarom zakken de oudere berichten steeds verder naar beneden tot ze van de pagina vallen. Dan komen ze terecht op de pagina die je kunt openen door op het vakje 2 te klikken onderaan het nieuws. Zo zakken ze steeds verder met de tijd, van 2 naar 3, van 3 naar 4, enzovoorts. Kijk maar, het bericht is er nog steeds.


  Maak melding

 14. Bouterse ruikt weer zijn kans om steekpenning te nemen en Suriname voor een appel en een ei verkopen aan de Russen.Die Amerikanen slapen niet dus verwacht ik actie van Trump.Bouterse heeft Suriname al failliet gemaakt en hij wilt zo door gaan.De domme massa die voor de NDP kiezen zijn niet goed bij hun hoofd.Bouterse zit al meer dan 10 jaren in de regering maar er is geen vooruitgang in het land.Integendeel heeft hij het land leeggeroofd van 1,3 miljard USD die als reserve was bij de centrale bank van Suriname.Als Surinamer zie ik dat het land al jaren failliet is.


  Maak melding

 15. Top overleg met Guyana Ex kolonie van Engeland
  En wat zien wij gebeuren dat de regering Bouterse een overeenkomst aangaat met de Brits-Ierse Tullow Oil. We moeten niet vergeten dat Guyana met militairgeweld een deel van ons land (tigri) bezet houdt.
  Suriname heeft specialisten/deskundigen nodig die kunnen doordenken en berekend om het volk van Suriname te beschermen tegen de slechte tekenen dat ons bedreigd te ontcijferen. Engeland is nog steeds een rol van betekenis voor Guyana en wij zijn vierkant in de steek gelaten door Nederland met de grenskwestie.

  Suriname weet wat je doet en tekent niet zomaar contracten met landen dat ons steeds probeer te benadelen. Ga op onderzoek uit en hoop dat men tot inkeer komt. Die man Bouterse kon niet eens een pluimvee bedrijf runnen laat staan contracten tekenen met multinationals.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.