Suriname verwerpt ‘dwingende maatregelen’ door handelsoorlogen

34
Suriname op Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO, 1 okt – Suriname veroordeelt de handelsoorlogen tussen grotere economieën en daarmee ook de gevolgen. Dit zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken tijdens de Algemene vergadering van de Verengde Naties. De gevolgen, zoals ‘dwingende economische maatregelen’, doen fragiele economieën beslist geen goed. Suriname behoort tot de landen die de gevolgen mee voelen. Daarom en vanwege de onrechtvaardigheid, zal steeds stelling worden genomen tegen zulk beleid.

Suriname verwacht dan ook een andere houding. “Het is verwerpelijk dat sommige economisch machtige landen hun toevlucht nemen tot het toepassen van unilaterale sancties, wanneer ze te maken krijgen met ideologische, politieke en handelsverschillen. Deze economische oorlogvoering voorspelt niet veel goeds bij het oplossen van geschillen. Integendeel worden posities verhard”, zei Pollack-Beighle.

De verharding van posities zal onvermijdelijk leiden internationale stabiliteit, vrede en veiligheid onder druk zetten. Dus zal zulk beleid verlaten moeten worden, vooral daar het alleen maar wantrouwen voedt. Het oplossen van conflicten zal er nog moeilijker door worden. Suriname blijft ook voorstander van het opheffen van de economische blokkade tegen Cuba. Deze blokkade heeft zijn langste tijd gehad en wordt door de meeste landen afgewezen.


34 REACTIES

 1. Mooi man. A so yere. Blij dat een kleine natie als Suriname opkomt voor rechtvaardigheid. Suriname bewijst daarmee niet bang te zijn voor de machtige naties die er een gewoonte van maken volkeren all over the world het leven verdomd zuur te maken in de hoop dat ze zich afzetten tegen hun leiders.
  Sancties hier en sancties daar. De leider blijft aan top en het volk pinaart door de sancties. Mooie oplossing is dat. (Maar niet heus). Stoppen met dit soort dingen! Het brengt alleen maar onheil en zijn we nog verder van het doel verwijderd.


  Maak melding

 2. Sranan is ONGELOOFWAARDIG wanneer zij doorgaat met
  het applaus voor dictatoriale regiems !

  STOP de onderdrukking in oa SRANAN, CUBA en VENEZUELA !!!

  SET THE PEOPLE FREE !!

  PS : Stop het flirten met volks-onderdrukkende communistische
  regiems !!

  Leer van de NIEUWE SLAVERNIJ DIE STIEKEM IN AFRIKA WORDT

  INGEVOERD !!! SURINAM, USE YOUR BRAINS !!!


  Maak melding

 3. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht (Kiest Of Heeft) Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  zie Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, (vele moslimlanden in het Middenoosten, noorden van Afrika, enz.) De burgers in deze landen hebben geen mensenrechten, vrijheid, eigen mening, eigen keuzes maken, geen eigen goederen (grond, auto, enz,) en leiden bittere armoede en ellende. Alleen wat de dictator zegt geldt en mag niet tegen gesproken worden. Meningen van andersdenkenden worden gelden niet, die worden opgepakt, geen rechten op een proces, rechtspraak, worden opgesloten en de kans dat ze er levend uit komen is gering.
  zie Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, moslimlanden, enz en Suriname is ook sinds 25 februari 1980 hard op weg die richting op te gaan. zie hoe de ndp omgaat met tegenstanders, andersdenkenden, 8 december 1982 slachtoffers, Moiwana86moorden, enz. perscensuur, media, film, kranten, tijdschriften, journalisten, persvrijheid, mensenrechten, 8 december 1982 slachtoffers, moeders en kids vermoord tijdens Moiwana86moorden, mensen die weg vluchten naar het buitenland om hun vege lijf te redden, enz)

  er worden schooltassen uitgedeeld voor schoolkids, voedselpakketten, domeingrond verklaringen, linzensoep , bbr op het pleintje, afgegeven, enz om het Surinaamse Volk Wit(z)San(d)tie in de ogen te strooien. De Zeer Gevaarlijke Vals uit de ooghoeken loensende Boze Wolf in in schaapkleding en vrouw is listig bezig. Volk van Suriname, Surinamers, jeugd van Surinamers wees waakzaam. Jullie armoede daar hebben ddb, vrouw van ddb, inner circel, schijt aan. Ze leven in hun luxe, rijden in hun zwarte dure Amerikaanse auto in de rondte in de straten van Paramaribo, vliegen met hun eigen privé SLM vliegtuig naar Cuba, vliegen met de leger helikopter die met uw gelden en van het land gekocht zijn rond.

  Wees waakzaam en gebruik uw nuchtere verstand, denk rationeel, denk logisch na, wees kritisch en neem de juiste beslissing als u kijkt naar uw leven, uw doelen, hoe uw leven was, ook van die van uw (klein)kids, hoe u wilt leven, wat u wilt hebben, hoe uw land (inter)nationaal moet zijn, werkgelegenheid, onderwijs, wetenschappen, normen, waarden, principes, waar wilt u staan over 2 jaar, 5 jaar, 10, jaar, 20 jaar, enz. Ook het land, de grensoverschrijdende criminaliteit, investeerders, werkgelegenheid, heel grote armoede, heel grote ellende, medicijnen, medische behandeling, zie ziekenhuizen, krotten/huizen waarin u woont, enz. Zie dat dit sinds 25 februari 1980 het geval is en wie aan de touwtjes trok in Suriname.

  ddb noemt zich zelf extreem Communist, is heel erg bevriend met landen als Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, wil dit ook aanhalen met Turkije, enz. Zie wat u te wachten staat. ddb leeft als een multimiljonair en zie hoe uw leven eruit ziet.

  weg met ddb en inner cirkel.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De minister maakt niet alleen zich zelf maar vooral de Surinaamse bevolking belachelijk.

  volgens mij heeft de aftredende cq terugtredende ambassadeur van Suriname haarfijn uitgelegd dat de regering van de Republiek Suriname zich netjes aan de eisen van de USA hout. Een enkele verbeterpunt daar gelaten.

  De EU heeft duidelijk gemaakt dat er dwingende maatregels zijn als Su zich niet aan de regels houdt; het intrekken van de creditkaarten waarvan de handelaren gebruikt maakten.


  Maak melding

 5. De UNDERCOVER HANDELSOORLOG tegen economisch
  zwakke regiems en staten :

  Ik geeft u allerlei MILJOENEN-leningen tegen hoge rente, waarvan u

  op den duur de rente en aflossing niet meer kan betalen !

  Daarna PIK ik, als MACHTIG LAND, al uw bedrijven, industrieen, stukken
  grondgebied en grondstoffen in !

  SRANAN MUS FU WIKI !!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Het is niet eerlijk in de wereld verdeeld, maar Suriname moet niet het standpunt van ddb daar in de VN gaan verkondigen.

  Een klein land als de republiek Suriname en het handje vol Surinamers kan als ze met de juiste landen in de wereld goede samenwerkingsovereenkomsten maken een goed leven hebben. Dat is het doel dat de koers moet zijn van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. @ Pakiratigri,

  Klets je nou alleen zo dom of ben je echt zo stupide? Denk jij dat er ook maar één grote handelsnatie onder de indruk is van wat Suriname vindt? Suriname is buiten een paar Afrikaanse landen de minst belangrijke pion in de VN. Niet zo groot doen zoals de rest van je paarse gatlikkers, dat staat jullie niet. Met je voeten op de grond blijven als dat mogelijk is, want die grond wordt weggegraven door landgenoten die niets weten van handel (ja de goudprijs, want dat is eigenbelang) en handelsoorlogen. Ze weten niet eens waar New York ligt.


  Maak melding

 8. Ze zoekt een A-NO-MIE smoes voor het slecht nieuws wat nog voor 2020 zal komen.

  Buitenlandse krachten en machten zorgen voor de slechte toestanden en stagnatie in de ontwikkeling van Suriname. Het ligt dus niet aan de NDP.

  En dom-Suriname gelooft die BS nog steeds.


  Maak melding

 9. Bouta go dok,
  hij verschijnt niet meer in het openbaar.
  skin-ati maakt het de ex srudati die zoveel had te lullen over anderen zich nu als een krokuforu gedraagt.
  Die man zit vol zonde, hij wordt nooit meer die Bouterse van weleer. een idioot dat ontelbare mensen kwaad gedaan heeft zal nu moeten boeten. God zal je uiteindelijk altijd beoordelen op je daden, de
  Gewetenloze Leugenaars, Gewetenloze Lafaards, Gewetenloze Moordenaars en de Gewetenloze mensdieren. Zullen vroeg op laat hun verdiende loon krijgen.

  Dit is de meest oprechte straf dat de mens verdiend, wij allemaal zullen een keertje moeten boeten voor de handelingen tegen onze medemens. Straf naar draagvermogen.


  Maak melding

 10. Beste @FBI,
  FBI, Federal bureau of idiots. Stop met je primaire reacties! Het maakt niet uit wat de rest van de wereld denkt over Suriname. The main factor is that Suriname is living up to expectations that other countries have about us. Therefore, it does not matter how small Suriname is. Let me count some of the countries who are willing and able and do trust Suriname. Russia, Syria, Cuba, Azerbaijan, Servia, Turkey, China, India, some countries in Africa and the list can go on and on. Fool that you are.


  Maak melding

 11. Doet denken aan Calimero: ” Zij zijn groot en ik is klein, da’s niet eerlijk, o nee !”
  Maar al die grootmachten hebben wel erg veel interesse in Suriname, dat wel


  Maak melding

 12. Hoe zit het met de jaguars die de chinezen laten afslachten in SU mevrouw Yldiz? O wee je een panda in China gevangen neemt laat staan afslacht. Je bent dan niet jarig.


  Maak melding

 13. Mooi man, gaat Suriname niet ageren tegen de handelsboycot van Cuba dan hoeft DDB in het vervolg niet meer op bezoek bij de dokter in Cuba. Dat ligt meer in de lijn der verwachting!


  Maak melding

 14. Suriname heeft, net als Nederland overigens, natuurlijk niets in te brengen in de VN.
  Maar ze kan zich wel plaatsen achter alle landen die protectie afkeuren.
  Dat heeft de minister dan ook gedaan. Hulde
  Protectionistische maatregelen zorgen ervoor dat producten duurder worden. Het begint altijd met een of twee landen. Andere landen zullen volgen en voor je het weet zijn tal van conferenties die hebben plaatsgevonden, zoals de Kennedy-ronde, de Tokio-ronde, enz voor niets geweest.
  De WTO kijkt ernaar en kan niets doen
  Trump heeft Nafta (afspraken met Mexico en Canada wat invoerrechten en buitentarief betreft) opgeblazen.
  Gelukkig is nu ook Canada met veel tegenzin akkoord gegaan.
  Handels belemmerende maatregelen brengen weinig goeds voort.
  Kleine economieën zoals die van SU zouden daarentegen wel protectionistische maatregelen moeten nemen.
  De argumenten hiervoor zijn legitiem


  Maak melding

 15. Deze minister kennende zal ze wel weer in de duurste hotels logeren en duur
  eten bestellen. Waar maakt ze zich druk om, die paar rijstkorrels die Suriname
  exporteert. Laat Suriname eerst maar eens tijdig de contributie aan de VN betalen.


  Maak melding

 16. @Pico

  Nederland is in 2018 één van de 15 leden van de VN Veiligheidsraad. Deze raad waakt over internationale vrede en veiligheid. Nederland heeft dus een belangrijk stemrecht. Door het vele ontwikkelingsgeld
  dat Nederland doneert neemt men, neemt men Nederland uiterst serieus .


  Maak melding

 17. @ Vliegende Hollander
  Klopt, maar dat is de Veiligheidsraad. Dit is de Algemene Vergadering.
  De VN bestaat uit meerdere lichamen.
  Su beseft gelukkig dat meevaren met de meute het verstandigste is


  Maak melding

 18. In SU when come to business we do not joke. In SU zoals de wereld misschien nog niet weet voeren wij een No Nonsense beleid, wat meteen betekent dat wij hier recht door zee zijn; dus niet links en ook niet rechts, en als het ook moet stampen we met de voeten en vuisten tijdens de VN vergadering.
  I like it

  Soso Lobi


  Maak melding

 19. @ Vliegende Hollander,
  De ene keer praat je opbouwend en komt met eventuele oplossingen betreffende Suriname en de andere keer lijkt het alsof jij je ware aard prevaleert. Wat is jouw ware aard? Misschien kun je even stoppen met vliegen en veilig landen. Je mag niet teveel vlieguren boeken. Houd een pauze en rust uit. Daarna mag je weer gaan vliegen. En let erop dat je wel opbouwend bent en blijft. De bedoeling is dat passagiers veilig landen. Begeleid ze.


  Maak melding

 20. Pico joe doro
  Iedere stem is er eentje die kan bijdragen in het overslaan van de balans.
  Maar ik denk dat je pas kunt meepraten als je als natie ook geloofwaardig overkomt met wat het beste is voor jou land en volk.
  En dat mis ik nou net van de huidige coalitie en regering. Het volk pienaart en er word toegekeken en nauwelijks wat gedaan.
  Ik ben benieuwd wat de beloftes zullen inhouden.

  Ik zou dezelfde houding willen zien van Suriname en nederland m.b.t. de visum die eenzijdig reizigers tegen houdt (reizigers naar Nederland is alleen voor degene die het kan betalen).
  Dit is ook een beperkende maatregel denk ik zo.
  En ja je kunt niet voor alles en overal je deur opengooien en je eigen inwoners de dupe van laten worden


  Maak melding

 21. Hey Bigi Sma,
  Ik was er vanochtend en nu weer.
  Ik heb ook op je andere posting gereageerd (Valies)
  je zin “Maar ik denk dat je pas kunt meepraten als je als natie ook geloofwaardig overkomt met wat het beste is voor jou land en volk.
  En dat mis ik nou net van de huidige coalitie en regering. Het volk pienaart en er word toegekeken en nauwelijks wat gedaan.

  Su moet niet het idee hebben en ik denk dat ze het idee ook niet hebben (zou erg naïef zijn) dat ze iets kunnen in brengen.
  Geloofwaardig overkomen en iets voor het volk doen dat mis ik ook.


  Maak melding

 22. Dit onbelangrijke mens, heeft ook haar zegje kunnen doen, Wat een indruk zal dat geweest zijn, de handelsoorlog zal snel voorbij zijn, alsof het bij deze landen is doorgedrongen.


  Maak melding

 23. Zouden ze soms bang zijn dat zoiets Suriname gaat treffen, je zou het zowat gaan hopen alleen al om Bouterse en consorten op de knieen te krijgen en op laat zouten, maar helaas wordt de bevolking (te) hard getroffen door zulke maatregelen van buitenaf, Bouterse en co redden zich wel ergens anders met het door hun geroofde en op diverse buitenlandse banken geparkeerde geld


  Maak melding

 24. @ Pakiratigri,

  You fooled yourself with the list of countries whom are willing to help Suriname. Look again, and again. All communist or former communist countries with autocrat or dictator leaders! The majority of these countries host terrorists and spend 80% of their national income on weapons and wars. Again, think again.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.