vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameBurgers mogen vragen stellen aan onderhandelingscommissie Alcoa in Suriname

Burgers mogen vragen stellen aan onderhandelingscommissie Alcoa in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 okt – Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert de presidentiële onderhandelingscommissie Alcoa een open persconferentie in de ballroom van hotel Royal Torarica te Paramaribo. De commissie, onder leiding van Dilip Sardjoe, wil niet alleen op vragen van de pers ingaan, maar geeft burgers als eerste de kans om vragen te stellen.

De totale Surinaamse gemeenschap die daartoe de behoefte heeft kan zo geïnformeerd worden, aldus de commissie in een persbericht. Burgers moeten wel hun vragen vooraf mailen, Whatsappen of via Facebook sturen naar de commissie. De open persconferentie, die om 19.00u start, zal ook live te volgen zijn op tv. De belangstellenden moeten zich wel vooraf registreren.

De presidentiële onderhandelingscommissie Alcoa is in 2014 door president Bouterse ingesteld om de bauxietsector te behouden. De taken waren onder andere een overeenstemming bereiken met Alcoa over de wijze waarop de ontwikkeling in deze sector voortgang zal vinden en voor het verkrijgen van een maximaal rendement.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Bedankt voor het plaatsen van het bericht.
  Ter verduidelijking willen wij doorgeven dat de samenleving ook TIJDENS de pers conferentie de gelegenheid krijgt om vragen te stellen, door te smsen/whatsappen naar 8862120 of emailen naar cie.alcoa@gov.sr.
  De vragen worden dan gelijk behandeld door de commissie.


  Maak melding

 2. Als je een perconferentie houdt dan hoef je de vragen niet vooraf te krijgen om een antwoord voor te bereiden.
  Een antwoord geven is m.i. minder dan in discussie gaan omdat je een antwoord geeft zonder dat de ander hierop kan reageren.

  Als je hebt gekeken hoe de bevraging liep van de genomineerde rechter voor het hoogste college in Amerika dan is er hier geen sprake van vooraf vragen afgeven die gesteld zullen worden.
  Vragen mpeten in een open sfeer worden gesteld en ook beantwoord worden want je kent je werk of je kent het niet.
  Dus Sardjoe een dief gaat ook vooraf verkennen waar en hoe hij het beste kan inbreken en stelen alvorens hij echt gaat inbreken.
  Dit noemt men verkennen en vragen vooraf bekend maken is vragen om de bekende weg.
  Want zelfs in het DNA vertellen jullie leugens zonder blikken of te blozen dus verwacht ik niet veel in de allroom.
  Ik denk dat de gespreksleider selectief zal zijn met kiezen van vraagstellers en discussies zal tegenhouden


  Maak melding

 3. Bigi Sma, ik deel jou benadering helemaal. Lekker vragen weken van te voren opsturen kan de commissie alle tijd gebruiken om de antwoorden voor te bereiden. Zou wel fijn zijn als dit onderwerp opgelost en al achter ons zal liggen. Groeten, Frank


  Maak melding

 4. Dit soort stomme ideeën komt zeker van Bouterse met zijn commissie, onder leiding van Dilip Sardjoe. Alweer een stukje achterlijkheid. Dit stelt geen moer voor, ze willen je mailadres om je later te chanteren. Voorzichtig mensen dit is een boobytrap van Bouterse en consorten.


  Maak melding

 5. als je vragen moet stellen, dan directe antwoorden geven en niet vooraf opgeven hopen dat je ooit antwoordt krijgt..

  dit is geen vraag en antwoordt spel, maar een soort dictator spelletje..

  laat de commissie leden op straat kome en daar antwoordt geven.. zonder selectie vooraf..

  ze moeten opdonderen, door hun is het land naar de bliksem..


  Maak melding

 6. Frank
  Rhanks voor je posting.

  Wat ik nog wel wil meegeven is dat Sardjoe als voorzitter van de commissie is aangesteld een regelrechte farce is.
  Sardjoe is rijk geworden niet door zijn intellect of zakenlijke instict maar door zijn hebzucht en omkoperij die hem tot de gekwiekste fraudeur witteboord crimineel heeft gemaakt. Want zoals altijd is het geld dat hij bezit zijn rijkdom groter maakt.
  een stuk grond en gebouw kopen van de overheid voor nog geen miljoen en deze na enkele jaren weer verkopen aan diezelfde overheid voor meer dan 3 miljoen euo’s.

  Van groenteboer op de fiets wordt je zonder uitvinding echt geen bezitter van 400 miljoen euro’s / us dollars


  Maak melding

 7. Deze open persconferentie, zoals gesteld biedt geen openheid van zaken. Het impliceert slechts selectiviteit indien de vragen bij voorbaat van te voren gesteld moeten worden. Kritische vragen krijgen geen kans en zullen bij voorbaat ook worden ontweken. Een wassen neus dus. Wie denkt wie nou slim af te zijn en wie zijn nu de dommeriken?


  Maak melding

 8. Dit is het zelfde model als dat .Sandew Hira aan wie de leugenaar DDB de waarheid zou vertellen.
  Toen puntje bij paaltje kwam, puntje soengoe paaltje free zou wijlen Johnny Kamperveen
  De pers mocht er niet bij zijn. Het werd wie dan ook verboden om dat verhaal van DiDiBri de leugenaar op te nemen. En wie toch stiekem iets zou opnemen en verspreiden zou vervolgd worden. Studies hebben nooit niet de waarheid gehoording de december moorden. DiDiBrie blijft hierover liegen.
  Dat heel waarheidsding is een fiasco geworden. Winston Caldera had eerder aangegeven dat Studies geen Engels kunnen spreken , maar nu zegt De VP dar De leden van het parlement geen engels kunnen lezen en verstaan, vandaar dat hij de alcoainfo NIET naar het parlement heeft gestuurd. Ik wil weten hoe de commissie de onderhandelingen heeft gevoerd met de Suralco/Alcoa. Waarom heeft de commissie het volk niet eerder geïnformeerd?
  Deze persconferentie zal niet veel meer dan de grap van Dew Baboeram behelzen. Soso lasting. Ze gaan trouwens ook geen antwoord geven op de vragen. Suriname kan het tij niet (meer)keren. Odiiiii


  Maak melding

 9. @Glenn Pengel

  Blij weer na lange tijd een posting van je te zien op waterkant.nl
  Alle SuriNeds die tegen ddb, gangsters en ndp zijn moeten zich laten horen en zien, waardoor we de Surinamers een spiegel kunnen voorhouden en ddb hen geen lucht(kastelen) voor rijst met Kouseband verkoopt. Hierdoor kunnen ze de werkelijkheid goed onder ogen zien, kritisch zijn, logisch denken, rationeel zijn en de juiste koers te gaan met hun leven, van hun gezin, familie, met de republiek Suriname (inter)natiionaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES