De PRIDE Month gaat vandaag van start in Suriname

13
Foto: de Pride Month Street Parade oftewel Coming Out Loop vorig jaar in Suriname

PARAMARIBO, 1 okt – Vandaag gaat in Suriname de ‘PRIDE Month’ van start. De hele maand oktober zijn er activiteiten in het teken van de Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender (LGBT) gemeenschap in Suriname. Het hoogtepunt is ook dit jaar de PRIDE Walk. Deze vindt plaats op 27 oktober en wordt afgesloten met een festival.

Het thema dit jaar is #beyourPRIDE en benadrukt dat iedereen, inclusief de LGBT-gemeenschap, trots mag zijn op een thema, onderwerp of bezigheid” zegt PRIDE month-coördinator Imran Taus tegen de Ware Tijd. “De PRIDE month moet ervoor zorgen dat deze trots wordt gezien in Suriname. Wij hoeven ons nergens voor te schamen. Op deze manier hopen wij taboes te doorbreken” aldus Taus.

De PRIDE month 2018 wordt maandag feestelijk ingeluid bij Zus & Zo.


13 REACTIES

 1. Bewustwording en alertheid zijn goede dingen. In India heeft men onlangs twee mijlpalen bereikt na hard zwoegen. Homohuwelijk wordt toegestaan, alsmede overspel wordt niet meer als een straf (overtreding) beschouwd. De hoge raad heeft dat besloten.
  Suriname heeft wel wat werk voor de boeg als het gaat over de LBGT-maatschappij. Maar, alle beetjes helpen. It’s gonna take a while and the LGBT has to smile in the meantime.


  Maak melding

 2. @S.V HOEREREN zeker niet,hè? Sorry hoor maar iedereen mag voor zichzelf beslissen en zeker over eigen lijf. Laat anderen in hun waarde en bemoei je met jouw eigen zielig leventje


  Maak melding

 3. Ik vind dat dit.moet kunnen. De pride month manifesteert zich in de meeste landen. Wij mogen best trots zijn op ons volk. Geen taboe meer. Bonoe wordt geaccepteerd. Crimineel Bouta en kornuiten worden ook geaccepteerd.
  Go for or pride month.


  Maak melding

 4. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want ze hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.
  En daar zij het verwerpelijk achtten God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt: vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moord, twist, list en kwaadaardigheid; oorblazers, lasteraars, haters van God, verwatenen, overmoedigen, grootsprekers, vindingrijk in het kwaad, hun ouders ongehoorzaam; onverstandig, onbestendig, zonder hart of barmhartigheid. Immers, hoewel zij de rechtseis van God kenden, namelijk, dat zij, die zulke dingen bedrijven, de dood verdienen, doen zij ze niet alleen zelf, maar schenken ook nog hun bijval aan wie ze bedrijven.
  Romeinen 1:26‭-‬32


  Maak melding

 5. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want ze hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.
  En daar zij het verwerpelijk achtten God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt: vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moord, twist, list en kwaadaardigheid; oorblazers, lasteraars, haters van God, verwatenen, overmoedigen, grootsprekers, vindingrijk in het kwaad, hun ouders ongehoorzaam; onverstandig, onbestendig, zonder hart of barmhartigheid. Immers, hoewel zij de rechtseis van God kenden, namelijk, dat zij, die zulke dingen bedrijven, de dood verdienen, doen zij ze niet alleen zelf, maar schenken ook nog hun bijval aan wie ze bedrijven.
  Romeinen 1:26‭-‬32


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.