Suriname probeert buitenlandse investeerders aan te trekken via Miami

18
Suriname probeert buitenlandse investeerders aan te trekken via Miami
Foto: ministerie van Financiën | Vlnr minister Regilio Dodson, consul-generaal Marsha Renfrum, Ike Antonius van Ivestsur en adviseur Sigmund Proeve - De Surinaamse delegatie op het 'Trade & Investment Forum' in Miami.

PARAMARIBO/MIAMI, 26 sep – Suriname heeft onlangs het allereerste Trade & Investment Forum in de Amerikaanse stad Miami (Florida) gehouden. Het evenement was gericht op het bekendmaken en informeren over de vele investerings- en handelsmogelijkheden met Suriname. De organisatie lag in handen van het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Miami onder leiding van Marsha Renfrum en ondersteund door het Ministerie van Financiën,

De aanwezigen hebben kennis kunnen nemen van het herstel van de Surinaamse economie, het beleid van de regering om investeringen aan te trekken en mogelijkheden die er zijn. Consul-generaal Renfurm, die het forum heeft toegesproken, zegt dat het een groot succes is geweest. Dit stelt ze aan de hand van de getoonde behoefte aan informatie uit Suriname en interesse bij diverse aanwezigen om via het consulaat-generaal en Investsur ‘follow up’ te geven aan zaken.

Het ligt in de bedoeling dat reeds op 17 en 18 oktober aanstaande het Consulaat-Generaal wederom een trekkende rol vervult tijdens de ‘Florida Trade and Cultural Expo’, waarbij Suriname weer in de gelegenheid zal zijn om toerisme, handels- en investeringsmogelijkheden voor het voetlicht te plaatsen. Tevens ligt in het verlengde hiervan de organisatie van een officiële handelsmissie vanuit Miami Dade naar Paramaribo in de pijplijn voor het begin van het tweede kwartaal 2019.

Op het forum belichtte minister Gillmore Hoefdraad van Financiën het brede investeringslandschap via deze videoboodschap:

https://www.youtube.com/watch?v=cSYlvEupynw


18 REACTIES

 1. Met op de achtergrond een foto van een moordenaar, couppleger en drugscrimineel met een zoon in de USA gevangenis voor wapen- en drugshandel.

  Google de naam Bouterse en je weet met wie je zaken doet als investeerder.

  Dat geeft veel vertrouwen aan potentiële investeerders.


  Maak melding

 2. Ik vraag mij af wat dit allemaal kost en welke resultaten dit oplevert. In de afgelopen jaren heb ik zo vaak gelezen dat Surinaamse delegaties naar het buitenland gaan om investeerders voor Suriname aan te trekken, maar de evaluaties blijven uit.


  Maak melding

 3. Hopelijk lukt dit plan echt voor Suriname die de nodige hulp goed kan gebruiken.
  De kapitein op een vliegdekschip maar ook de manschappen bepalen of de vaart en doel gerealiseerd zouden kunnen worden


  Maak melding

 4. Read my lips. dit plan is een doodgeboren kind. Geen enkele zichzelf respecterende ondernemer doet nog zaken met Suriname. De eerste eis die een buitenlandse ondernemer stalt is vrije deviezenovermakingen en dat kan Suriname nu niet meer garanderen door de opgelegde monetaire ban, dus Surinaams investeringsklimaat eerste aantrekkelijk maken, daarna investeerders aantrekken.
  Een ander probleem zijn de gerezen twijfels. Wie geeft deze jongens de garantie dat Bouterse blijft en wie geeft ze ook de garantie dat de volgende regering niet komt met drastische maatregelen?


  Maak melding

 5. Investeerders zoeken?

  De NDP zou toch zelf investeren ? Dat wordt nu moeilijk nu ze al het geld hebben verbrast.

  Leuke dienstreisje op kosten van de belastingbetaler.


  Maak melding

 6. Groep is niet volledig vertegenwoordigd,…….
  Ik dacht dat 1Chinezen en 1Hindoestanen een betere onderhandelings positie hadden kunnen neerleggen, als zei erbij waren betrokken,,, wat weet deze groep nou van economie en investeerders klimaat,……


  Maak melding

 7. Zoveelste fatamorgana van deze regering. Ga eerst werken aan een goed investeringsklimaat in Suriname. Met de huidige economische situatie en de uit de hand gelopen corruptie en criminaliteit zit niemand te springen om in Suriname te investeren.


  Maak melding

 8. @henkmolenaar2016 26 september 2018 at 08:11
  Met op de achtergrond een foto van een moordenaar, couppleger en drugscrimineel met een zoon in de USA gevangenis voor wapen- en drugshandel.

  Google de naam Bouterse en je weet met wie je zaken doet als investeerder.

  Dat geeft veel vertrouwen aan potentiële investeerders.

  …………………………………………………………………………………….
  Bejaarde ..henkmolenaar2016,JE BENT GEFRUSTREERD BOOOOI.


  Maak melding

 9. Deze paarse populistische lulkoek hoor ik al sinds 2010, toen het infantiel fossiel DDB te kennen gaf dat investeerders in rijen voor de deur stonden. Bedrijven die kennis maken met de onbetrouwbare, corrupte en criminele mentaliteit van de Surinamers verdwijnen met gezwinde spoed het land uit. Dat is de realiteit van alle dag en volgend jaar komen die paarse dorpsidioten en randgebieden weer met een identieke zeepbel.


  Maak melding

 10. In Suriname blijkt steeds weer dat je geen kennis behoeft te hebben zolang je de juiste kennissen hebt.
  Daarom sloven velen zich uit in de schijnwerper van de baas te komen.Dan is je brood geboterd.


  Maak melding

 11. Van wat er tot nog toe is geinvesteerd heeft???? Hiervan heeft ons volk niets van terug gezien. De armoede,Gezondheidszorg, Onderwijs, criminaliteit gaat gestaagd door. De straten zijn nog net zo verpauperd als voorgaande jaren. Straatverlichting hangt hier en daar nog steeds aan een kabeltje die elk moment op je hersenpan kan neerstorten. De zwervers die onder de balkons slapen, wanneer wordt daarin geinversteerd om het straatbeeld leuker en veiliger te maken?? Deze snoepreisjes die er gemaakt worden en voorgeschreven teksten worden voorgelezen om het volk zand in de ogen te strooien. Waar moet dit allemaal heen??? De zogenaamde investeerders lachen zich een deuk. Zij weten wat er te halen valt en gaan uiteraard pakken wat zij pakken kunnen.
  Suriname wordt te grabbel gegooid met al deze zinloze acties. Hiermee laten deze domkoppen als Hoefdraad en Yildiz zien dat zij geen moer om het volk geven als zij maar kunnen reizen van onze gemeenschapsgelden, champagne en kaviaar eten en drinken en hun dikke reet kunnen vet mesten van onze centen.Onze bejaarden zitten te verpieteren/wegkwijnen in de zorginstellingen. Mensen sterven elk uur onnodig vanwege gebrek aan medicijnen en andere middelen. En Hoefdraad en Yildiz spelen mooi weer. Het lijkt mij verstandig als zij een rondleiding aan de ambassadeurs en andere genodigden uit het buitenland geven in onze ziekenhuizen hier. Dan gaan zij direct met de billen bloot. Met hun grootdoenerij terwijl onze eigen kooi erg stinkt.


  Maak melding

 12. Mey I introdjoes you; My Driem Tiem, Viami Mice.
  Sigmondje pot eng mondje leki a frede taki eng snor o fadong. Proeve mag eve proeve in z’em proeftijd. ReDildo Rotson zit met z’n rechter middelvinger in mars ja rectum. Die andere gloeiworm is het evenbeeld van dat wat tussen mijn benen hangt.


  Maak melding

 13. Ook een Ashanti Koning uit Ghana (Afrika) komt binnenkort op uitnodiging van Baas Bouta naar Suriname, om te investeren in de NDP.
  Laat u zich niet Dodsoneren.
  En natuurlijk heeft onze Sigmund Proeve via DSB een bijzondere PROEVE van BEKWAAMHEID behaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.