Moengo Festival in Suriname weer groot succes

2
Moengo Festival in Suriname weer groot succes

MOENGO, 26 sep – Het Moengo Festival of Visual Arts VI is ten einde na een climax op 21, 22 en 23 september met veel muziek, dans en theater. Het festival duurde van 17 augustus tot en met 23 september in Moengo (Marowijne). Het festival is een initiatief van de Stichting Kibii van beeldende kunstenaar Marcel Pinas.

Het thema dit jaar was Tembe fu Libi (kunst voor het leven). Het accent tijdens het meer dan een maand durend festival lag voor een groot deel op beeldende kunst. Exposities waren te zien langs de zogenaamde ‘De Moengo Kunstroute’.


2 REACTIES

  1. Stichting Kibii van beeldende kunstenaar Marcel Pinas.
    Dit is pas iets om mee te leven, goed voor volwassenen en de jeugd. Gewoon onder de noemer van Normen en warden plaatsen. Blijft vooruit denken en brengt ons alsjeblieft niet terug in de oertijd van een ongedisciplineerd wintibribi. Als men niet weet hoe men winti moet perfectioneren dan zal men direct hiermee moeten stoppen.

    Op deze primitieve wijze verder gaan betekent verpesten van de Surinaamse natie. Geloofd het of niet religie is een wetenschap. En de bases principes ontbreekt bij wintibribi. Dan vraagt ik mezelf af wat de buitenlandse wetenschapper hier zijn komen doen.

    Als men de bases niet in handen hebt en dit gaan de wetenschappers jou ook niet geven, wel de praktische kant of de keerzijde van de medaille tekst en uitleg zou men wel kunnen krijgen maar verder niks meer.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.