Justitie Suriname laat met terreuraanslagen dreigende student vrij

15

PARAMARIBO, 12 sep – De Justitie heeft Chifaro D. vrijgelaten. De drie en twintig jarige universiteitsstudent was aangehouden voor het dreigen met terroristische acties. Er zijn administratieve fouten gemaakt in het vervolgingsproces. De advocaat van Chifaro D., Irvin Kanhai, heeft er op ingespeeld. Volgens de advocaat heeft de aanhouding aan rechtmatigheid ingeboet en moest de man in vrijheid worden gesteld.

Er is dan ook een verzoek tot invijheidstelling ingediend. De onrechtmatigheid is ontstaan door een ‘technische’ fout in het bevel tot verlenging van de aanhouding. “Ze hebben hem toch vastgehouden en je moet daartegen een actie instellen, want ze gaan hem niet zelf in vrijheid stellen. Dat is nou net de taak van een advocaat: om erop toe te zien dat geheel conform de wet iemand van zijn vrijheid wordt beroofd”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd.

Volgens de vervolging was er voldoende reden voor vervolging. Chifaro D. gaf zich op Facebook uit als Mohammed Ahmed Al-Mehdi. Hij dreigde met moordaanslagen in Paramaribo als de terreurverdachten Naser I. en Raoul A. niet vrijgelaten zouden worden. De bedreigingen zijn tot twee maal toe geuit. De eerste keer leidde het tot aardig wat paniek. Scholen bleven dicht, ondanks garanties van de autoriteiten.

15 REACTIES

 1. De “aap omt uit de mouw” in Nederland!!Zij die op maandag Netwerk Nieuws hebben gevolgd hebben kunnen zien hoe Holland/Nederland , met miljoenen terroristen, zg rebellen(mmoordenaars en verkrachters) en zij die gelieerd waren aan ISIS, waarbij meer dan 100 duizend onschuldige mensen ontheemd zijn cq vermoord;steden en woningen van onschuldige mensen zijn verwoest !!Het schoothondje Mark probeert alles goed te praten !!!
  Nu is het duidelijk waarom ze Bouta in 1980 hebben geholpen de coup te plegen en ook 500 miljoen daarna aan Bouta gaven !!
  Ook de coke veroordeelde ,terrorist lonnie werd ondersteund door de bakra’ !!!
  Nu vaart het schoothondje op kompas van His Masters Voice “Donald”


  Maak melding

 2. Dat Nederland lange tijd van terroristische aanslagen verschoond is gebleven, heeft het te danken doordat Nederland zelf de terreur ondersteund heeft. De (voormalige) ambassadeur in Syrie, dhr. Nicolaas van Dam, heeft steeds ontkend dat Nederland terroristen geholpen heeft. Hij kon het zich zogenaamd niet meer herinneren. Zoals zo vaak weten Nederlanders heel goed waarmee ze begin zijn maar liever gedragen zij zich als Farizeeërs (nooit te vertrouwen en altijd in het eigen belang handelend). Dat er onlangs een aanslag is gepleegd is wel te begrijpen. Want Nederland is zelf schuldig aan het sponsoren van moord en dood.


  Maak melding

 3. Hou op met steeds vinger wijzen naar Nederland. Het antwoord op de vraag of ze nou een dubbelspel spelen of niet, is niet eenvoudig en totaal onbelangrijk.

  1. De vraag is wat doet de politiek met al de natuurlijke rijkdommen voor haar bevolking?

  2. De tweede vraag is wanneer moslims tot het besef zullen komen dat hun ideologie de makkelijke weg van terreur wordt aangemoedigd.

  Hun ideologie houdt ze psychisch gevangen. Net zoals de Jehova’s, die ook zijn gecontamineerd.


  Maak melding

 4. Justitie moest beter haar werk doen. Maar het feit blijft bestaan.Een zeer ernstig feit. Volgens mij kunnen ze deze wannabee terrorist opnieuw achter slot en grendel plaatsen nadat hij door een stomme fout van justitie noodgedwongen vrijgelaten moest worden.


  Maak melding

 5. Het komt wel vaker voor dat Justitie fouten maakt, waardoor de rechten van een verdachte worden geschonden. Hoe jammer dat ook is, als Justitie fouten maakt, is het nadelig voor de strafzaak.
  De wetgeving geldt ook voor Justitie en dat is maar goed ook.


  Maak melding

 6. Zou er niet een wet moeten komen die mensen die een gevaar vormen voor de samenleving, ondanks fouten die gemaakt zijn door Justitie, toch blijven aangehouden?
  Stel dat deze student alsnog zijn bedreigingen uitvoert, waarbij mogelijk doden vallen, dan wordt hij weer vastgezet en vervolgd voor zijn daden. Maar dan is het kwaad al wel geschied.
  Ik vind het erg krom dat door administratieve fouten een verdachte van ernstige beschuldigingen vrij kan komen.


  Maak melding

 7. Geen wonder dat administratieve (taalkundige) fouten worden gemaakt op J/P !!
  De tijden dat je goed ondeerwijs kreeg (@ john, kan er van mee praten: hij moest ook literatuur
  in middeleeuws/oud Nederlands lezen).Mensen die grammaticaal het Nederlands niet beheersen, nauwelijks foutloos een brief kunnen schrijven worden bv jurist.Ik heb zelf een politie agent die een proc.verbaal had uigetypt, zijn p.v. taalkundig gecorigeerd voordat ik het ondertekende als aangifte doende persoon!!Zijn chefs en de off. van Justitie zou het zeker in de prullebak hebben weggegooid !!
  In de koloniale tijd kon je met een Mulo diploma al naar de Medische school of de advocatenopleiding volgen.


  Maak melding

 8. @ GrietjeBie: A No Mie, na een toetsenbord foe a cumputer mek a fout!! Zoals ze dat op CBB zeggen als je een uittreksel krijgt waarop je naam verkeerd staat vermeld !! Al bewijs je dat het fout is, je mag en krijgt geen toegang tot de chef van de afdeling om je beklag te doen !! Heb het recentelijk meegemaakt bij het aanvragen van een stamboom !!


  Maak melding

 9. Vandaag is het 17 jaar geleden dat de duivels hadden toegeslagen.
  Vandaag kan je sympatisanten van deze duivelse oorlog herkennen het is nml voor hen een feestdag. Vooral de vrouwen gaan anders gekleed.
  9/11 is de startsein voor moslims om de ji-haat te beginnen. Sinds deze dag heerst er overal op de wereld meer haat.
  Jihaters en sympatisanten zijn shaitan / duivel aanbidders.


  Maak melding

 10. @Bouta 3: de meeste slachtoffers (doden en verkrachtingen) zijn niet door Jihadisten of Moslims begaan maar staat nog steeds op naam van de VS en het Christendom. En weet u zeker dat de aanslag van 9/11 door moslims gepleegd zijn ? Zelfs de zwarte president Barack O heeft zijn twijfels daarover. Laat ik jou een ding vertellen. De eerste aanslag in de VS werd gepleegd in 1995 door een Christenfundamentalist genaamd T. Mcveigh. Deze aanslag vond plaats in Oklahoma. Honderden mensen kwamen hierbij om het leven. Dat jij niet aan deze aanslag refereert, is typerend voor jouw soort mensen die het Christendom en blank superieur vindt. Ik persoonlijk heb geen haat tegen Moslims noch tegen anderen. Sterker, ik heb liever een moslim als buur dan een van jouw soort.


  Maak melding

 11. @ DJANGO,…mr COON,.STOP ERMEE,..OM SLAAF TE ZIJN,WORDT WAKKER IDIOOT.sjonge tsjonge !
  kong mek mie nak joe wang kodja tap joe ede pot verstang djie joe….neem het maar niet op voor je maasa want,at the end of the day blijf jij toch voor hun,…A NIGGER in een MAATPAK !daar kom je nog snel achter jo KOE !


  Maak melding

 12. Er zouden fouten gemaakt zijn die in relatie staan met de voorlopige hechtenis.
  In dat geval zou een proces gewoon door moeten en kunnen gaan. De vraag is of dit gebeurt of dat er onder tafel iets geregeld is. Immers het artikel meldt: “De onrechtmatigheid is ontstaan door een ‘technische’ fout in het bevel tot verlenging van de aanhouding.” De aanhouding cq voorlopige hechtenis is opgeheven, maar dat staat verder los van de vervolging


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.