Districtscommissaris vindt dat hij altijd ‘boven de politie in Suriname staat’

35
Districtscommissaris vindt dat hij altijd 'boven de politie in Suriname staat'
Foto: artikel over Districtscommissaris Doebay in Dagblad Suriname.

PARAMARIBO, 12 sep – Een opmerkelijke uitspraak van de Districtscommissaris (DC) van Saramacca Lakshminarain Doebay in Dagblad Suriname. De DC is van mening dat hij altijd boven de politie staat en dat de politie een werkarm is van de DC. De burgervader stelt daarom dat hij geen bevel van de politie kan opvolgen.

Volgens de krant zou Doebay een verkeersovertreding hebben gemaakt. Toen de politie hem wilde aanhouden is de districtscommissaris doorgereden en heeft daarmee dus het bevel van de politie genegeerd. Het parket heeft de politie daarna de opdracht gegeven om de overtreder bij proces-verbaal te horen en een dossier op te maken.

“De politie moet elk bevel van de DC opvolgen en niet omgekeerd” vindt de burgervader. Volgens de DC is hij doorgereden na aanhouding omdat hij ‘onbetamelijk bejegend’ werd. “Ik ben van oordeel dat alle regels nageleefd moeten worden, ook door de politie. We leven niet in een politiestaat. De politie dient bij een verkeerscontrole netjes om te gaan met burgers” aldus Doebay tegen Dagblad Suriname.

“Ik heb de politieagent gecorrigeerd en gezegd dat hij de juiste groet moest brengen voor de districtscommissaris. Niet omdat ik dat wil, maar omdat de protocollen dat voorschrijven” besluit hij. De DC zal zich over het voorval nog richten tot de korpschef.


35 REACTIES

 1. Dit is dan het niveau van een districtscommissaris. Dat de districtscommissarissen boven de politie staat wil nog niet zeggen dat hij ook boven de wet staat. Als districtscommissaris zou je het goeie voorbeeld moeten geven. Ook in het verkeer. Foei toch. Complimenten aan die politieagent die zonder aanzien des persoons optreedt, maar blijkbaar wordt dat in Suriname niet gewaardeerd.


  Maak melding

 2. Teveel baasjes in dit land, denken dat ze boven de wet staan vanwege hun positie, en denken daardoor misbruik te kunnen maken, daarbij zijn ze meestal ook nog ongeschoold, waardoor deze analfabeten niet weten, dat wet en recht, voor iedereen van toepassing is.


  Maak melding

 3. Het is vooral zaak dat de DC zelf ook het goede voorbeeld geeft aan de burger. Hij geeft min of meer het signaal af dat als de politie je onheus bejegent , je in het verlengde daarvan zich niet hoeft te houden aan de bevelen van de politie. Hij is de burgervader. De vader van de burger. Dus voortaan als een politieagent bij een verkeerscontrole or whatsoever onbeschoft is , mag je doorrijden. Let wel op dat je geen kogel in je rug krijgt.

  Als het goed is en dat is vanwege het protocollaire had de politieman eerst in de houding moeten staan om vervolgens met zijn controle aan te vangen. Bovendien was de woordkeuze van de hulpagent onfatsoenlijk en kreeg hij ook de opdracht uit de auto te stappen. Dit allemaal volgens de DC wat hem nog geen recht geeft door te rijden. De DC is niet onschendbaar. Hij is geen diplomaat.

  Evengoed volgde hij alle bevelen op om daarna via de korpschef deze hulpagent flink op zijn donder te geven. Dat zou het meest tactische zijn geweest. Nu heeft hij het heel moeilijk voor zichzelf gemaakt.


  Maak melding

 4. In wat voor Surinaamse wereld leven wij. Een “ongeschoolde klootzak ” … op een blauwe maandag benoemd tot district commissaris … stelt zich boven de WET. De Wet is bedoelt voor IEDEREEN … niet alleen voor het “voetvolk”. Deze klootzak moet ONMIDDELIJK uit zijn functie ontheven worden.

  Een bijzonderheid: de man is district commissaris van Saramacca en niet van Nickerie waar de overtreding heeft plaatsgevonden. Morgen rijdt hij iemand dood … de politie mag hem niet arresteren. Pleegt hij een sexueel delict … de politie mag hem niet arresteren … want meneer “ongeschoolde klootzak “staat onder en boven de Wet.

  We zullen … moeten eisen … van een volgende regering om al deze ” gevallen ” door het Hof te laten onderzoeken en de schuldigen of zij die menen boven de Wet staan … gebacked … door de Nationale Dieven Partij … een kopje kleiner maken … letterlijk !!!! Ik denk bijvoorbeeld aan … Verbeurd Verklaring … van alle gestolen Geld en Goederen.


  Maak melding

 5. Hij geeft aan wat voor sfeer er in het land heerst met een president als DB. Daarom is het de hoogste tijd, dat het volk zich massaal tegen deze terrorist moet keren door van hun democratisch recht gebruik te maken.


  Maak melding

 6. Alweer een aap met een gouden oorbel die denkt dat zijjn oorbel meer blinkt dan die van de rest. Bouta de grote aap heeft alleen maar apen om zich heen verzamelt en op ‘belangerijke’ posities gezet.


  Maak melding

 7. Dit is juist een burgervader die een voorbeeldfunctie heeft. Hoe gaan de jongeren nu denken
  als hij het kan waarom kan ik dat niet
  dus wordt straks een bende.
  Geen gezag

  DC functie is toch politiek kleur.
  Dus DC denkt ik bepaal
  Net als Bouta bepaald wat in DNA moet gebeuren.


  Maak melding

 8. Deze DC doet niets anders dan wat zijn president doet namelijk zich boven de wet verheven voelen en ppk alszodanig handelen.
  De politie vertegenwoordigd de uitvoering van wetten. Als de DC een wet heeft overtreden, dit constateerde de politie, dan is hij niet meer de baas van de politie maar is de DC een overtreder van de wet die alszodanig behandeld moet worden.
  Als de DC moet worden opgebracht en de boeien moet worden geslagen zij het zo want hij staat niet boven de wet.
  Zou te mooi zijn om waar te zijn.

  Voorbeeld
  DC steekt een ander neer en deze komt te overlijden.
  Moet de DC dan met egards worden behandeld of de behandeling van een crimineel zoals het hoort?

  Wel ik zou het weten en de daad bij het woord stellen bijvoorbeeld door te roepen “verdachte op de vlucht. Sta of ik schiet en hem in de been schieten” of met collega’s de Dc thuis ophalen en opslluiten in een politiecel en tijdens verhoor hem op zijn rechten en plichten wijzen doch ook zijn woordgebruik en opstelling…DC je bent gewoon burger en geen DC bij een wet overtreding.


  Maak melding

 9. @ john: zeker weten !!! Opdonderen deze klootzaak !!
  Onder zijn neus is een kanaal gegraven tbv een duikboot (coca-vervoer) maar hij wist niets !!!
  Zelfs de minister van J/P ,staat niet boven de wet !! Deze man moet “oneervol” ontslagen worden !!
  Geen ter-beschikking DC, met behoud van salaris tlv. de belasting betaler !!!


  Maak melding

 10. Nog een boef aan de macht.
  AMC-SUR: USD70 mln kwestie nog niet opgelost. Alle veedieven lopen nog vrij rond.
  Nu zijn ze bezig een ander project. Yang Patoe

  Nieuw hoofdkantoor Volksgezondheid met IDB-lening
  11 Sep, 22:31
  foto
  Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.
  Het ministerie van Volksgezondheid krijgt een nieuw hoofdkantoor. Minister Antoine Elias hoopt dat binnen een maand na afronding van de aanbesteding de bouw van het kantoor op de hoek van de Rode Kruislaan en de Gravenberchstraat kan beginnen. De financiering zal geschieden met een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB)


  Maak melding

 11. @Brombere
  Een (fake) naam bepaald ook de karakter van iemand.
  Ik vraag mij af van voor type arrogantie zou je kunnen bedenken bij de volgende rassen/personen
  Bouterse (half)
  Misiekaba (marons)
  Dikan (Marons)
  Soma (Javaans)
  Pengel (Creool)
  Nerkust (DC) Creool


  Maak melding

 12. Benne benieuwd hoe deze zaak zal aflopen. Ik denk dat er gevolgen aan verbonden zijn. Wie is de volgende in de rij? We hadden eerst onze Steve Meye. Op een goede tweede plaats de geachte DC van Saramacca. Nu gaan we op zoek naar een derde om er een mooie competitie van te maken.


  Maak melding

 13. Als ik deze idioot die zich DC waant staande had gehouden, dan was dit zekers anders afgelopen.

  Ten tijde van het gebeuren was hij niet in functie maar wel overtreder van de verkeerswet. Hij is verdachte op dat moment. Hij moet zich schamen om beroep te doen op zijn dc-schap.

  In plaats van zich te verontschuldigen en spijt te betuigen van zijn overtreding gaat hij de dc uithangen.

  Dit gedrag is helaas typisch voor Suriname.
  Niemand staat boven de wet, noch de president noch een dc.
  Ik hoop dat hij zich zsm moet verantwoorden bij de rechter en voor mij is hij een DC niet waard.


  Maak melding

 14. Deze DC…is onverantwoordelijk de dom..macht dronken waardoor hij kortzichtig is geworden…jij staat nooit boven de wet…
  Ik ben benieuwd wat de superieuren van hem hiervan vinden…
  Eingelijk moet hij nu ontheven zijn van zijn functie omdat hij het Parlement de hoogste oorgaan in een land( Dus het volk ) niet respecteert,
  Dat verklaard maar een ding hij is niet voorbeeldig bezig en ondermijnd het gezag van de uitvoerende macht…
  Dat kan alleen maar leiden tot ongehoorzaamheid onder de bevolking/ Burgerij…
  Dus…dan zeggen wij : als Burgerij niet aanvaardbaar ….ontheffen en verantwoord straffen …
  Deze so Called beleid makers demonstreren maar een ding; gedeeltelijk verstandelijk gehandicapt…
  Dat laat hij merken door openlijk via de medium te bezigen dat hij, BOVEN DE POLITIE STAAT…HEEL DOM HOOR!
  HIJ ONTBREEK ENKELE HERSEN CELLEN…TREURIG! PROFICIAAT! DEMOCRATISCHE STAAT..


  Maak melding

 15. Deze man is ongeschikt om te functioneren als district commissaris aangezien hij geen onderscheidt kan maken tussen in functie of als een burger te zijn.
  De hoofd commissaris van Politie kan nooit een onderdaan zijn van een simpele district commissaris.
  De Politie agent in dienst werkt onder de toezicht van de Hoofd commissaris van Politie en zijn leidinggevende.
  Het district commissaris heeft de bevoegdheden om bepaalde omstandigheden aan te kaarten bij de hoogste Politie Ambtenaar en niet andersom. Hij geeft een verkeerde uitleg als hij in burger een overtreding heeft begaan en zichzelf moet indekken met de reden dat hij een district commissaris zou zijn. Dat geeft hem niet de vrijheid om in overtreding te treden.


  Maak melding

 16. De MENTALITEIT in SRANAN moet drastisch worden verbeterd !

  Alle BESTUURDERS met Slechte mentaliteit en/of antecedenten,
  direct wegjagen !

  Deze DC wil ook boven de wet staan, een grote juridische GRAP !

  Hij ziet dat zijn Baas, binnen een dag, een Prive-ONGRONDWETTIGE-
  AMNESTIEWET regelt, futuboys en futugirls in DNA stemmen blindelings
  voor !!

  Hii ziet dat zijn Baas, hoewel daartoe NIET BEVOEGD, de Procureur-
  Generaal BEDREIGT met ontslag !

  De Paarse DC denkt, ik sta ook BOVEN WET EN RECHT !

  PS : Sranan Volk ziet, helaas, dat RECHT en WET zijn afgeschaft door
  de ALLES-VERDAMPENDE, Paarse Clan !

  FRI SRANAN !!!!!


  Maak melding

 17. De kloof tussen Suriname en de rest van de (beschaafde) wereld wordt alleen maar groter.
  Hoe dommer des te groter de arrogantie. Suriname wordt niet meer bestuurd door personen met een hoge IQ maar door personen met een hoge PK


  Maak melding

 18. Als je kop boven water steekt ben je in Suriname de King. In Europa zijn er miljarden koppen die boven water uitsteken en… lange adem moeten hebben om gezien te blijven.


  Maak melding

 19. @ john 12 september 2018 at 08:13
  Weg met zo’n klote DC.
  =====
  =====
  Maakt u kennis HIERBOVEN,..met de EZEL..van het jaar.,..oftewel DONKEY of the day !


  Maak melding

 20. @Brombere
  Nee dan die typische creools arrogantie van Meye die denkt dat verkrachten normaal is!!
  .
  Kon je het weer niet laten je dom racisme ten toon te stellen!! DIEP TRIEST


  Maak melding

 21. @A. Warie
  En het stikt hier op WKN van de domme trollen.
  Trollen die altijd trachten er een onbeschofte racistische draai aan te geven.
  Niet de selectie van de politie staat ter discussie maar de selectie door de paarse regering.


  Maak melding

 22. Nu is hij geen DC meer, nu moet hij zijn bek open maken. HIJ gaat nu zien wie gaat bepalen. SUMA BIGI NOW, ÉNG OF A SKOWTU. Hij heeft niet eens een closet papier als diploma, nu wil hij bepalen wat er gebeurd.
  YU NO DÉ NA WOYO, TAK YU WAN BEPAAL. WEET JIJ NIET DAT DE WET ZEGT DE PERSOON DIE WET OVERTREEDT ZAL BEBOET WORDEN,
  HET GEEFT NIET WIE OF WAT JE BEN. KLOOTZAAK.
  HEY, KRUWA EDÉ JE MAAKT ALLES VAN EEN MIER TOT EEN OLIFANT.
  DAH YU WAN MEK WANG BIGI BARBARI


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.