‘Onderdelen verdwijnen als Korps Politie Suriname auto’s repareert’

10
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 10 sep – De Technische Dienst van het Korps Politie Suriname moet afblijven van defecte dienstauto’s. Dit zegt parlementariër Shailendra Girjasing van oppositiepartij VHP. Zo op het eerste gezicht lijkt het nieuwste plan van de korpsleiding ideaal. Auto’s die lang onklaar hebben gestaan door gebrek aan geld, worden in eigen beheer onder handen genomen. Zo moet snel weer het wagenpark naar een werkbaar niveau worden getild. Girjasing denkt er het zijne van.

Dat het korps monteurs heeft, is een achterhaald onding. Erger nog, er is reden te vrezen voor verduistering. “Het blijkt dat zodra auto’s bij de Technische Dienst belanden, onderdelen voeten krijgen. Batterijen, carburatoren en andere onderdelen verdwijnen gewoon. Vandaar dat voertuigen zo lang in de garage staan. Als politieauto’s in eigen beheer worden gemaakt, wordt er gestolen”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

Het plan zal wellicht averechts werken. Het repareren van voertuigen mag geen taak zijn van het Korps Politie Suriname. Er moet gewoon worden afgestoten, al was het alleen maar om de efficiëntie. “De politie moet zich bezig houden met de bescherming van burgers. De politiekas kan genoeg geld binnen krijgen via bekeuringen. Hiermee kan het wagenpark goed onderhouden worden”, aldus Girjasing.

10 REACTIES

 1. Jammer dat dit de mentaliteit van notabene de politie is die ervoor moet zorgen dat er geen diefstal gepleegd mag worden. Misschien moeten ze bij de president in de leer gaan om orde op zaken te stellen en Suriname vooruit helpen.


  Maak melding

 2. Dit is een Punt die helaas maar al te waar is. Integriteit is er niet meer, van je eigen baas stelen, degenen die je loon betaald en die er voor zorgt dat je gezin te eten heeft, hoe kan je, jezelf nog meer verlagen. Wegenbelasting flink omhoog gooien, dan kunnen ze ook geen auto meer rijden, dus hebben ze ook geen auto meer nodig. Bij mijn baas moesten ze om een rol wc papier vragen als ze het nodig hadden, 1 vergissing om een rol wc papier in de wc te vergeten, en je was het gelijk kwijt. Ja zelfs dat☹


  Maak melding

 3. Ze heeft een punt tenzij het onderhoud goedkoper is buiten de deur.
  Ik zou zeggen “ga eerst je huiswerk maken door het intern uurtarief te bepalen en met de standaardtijden de kostprijs berekenen inclusief de onderdelen.
  Indien de kostprijs, let wel inclusief alle bijkomend ekosten zoals administratie en magazijn etc, inderdaad procenten goedkoper is dan is in eigen beheer repareren NIEt uit den boze, is het duurder dan extern dan natuurlijk extern laten uitvoeren mede gelet op de garantie die extern wordt gegeven.
  De kostprijs uitrekenen moet toch niet zo een probleem zijn


  Maak melding

 4. Kort samen gevat een boevennest over de hele linie, wat een K.t zooitje is het in Su geworden ?????
  Als de kit ook al gaan stelen ; is de hek van de dam, wat een pleuris bende is het eigenlijk ????

  bun sari tori dja

  Jacko


  Maak melding

 5. het klopt helemaal ,dat er vreselijk gestolen werd bij de technische dienst en dat de hoofd die daar was ,op staande voet ontlagen is en de gevangenis in was gezet, inspec b, heeft jarenlang gestolen samen met andere gasten daar, benzine en van alles nog wat ,samen met zijn vrouw die mede eigenaares is van H takelwagenbedrijf ,waarmee hij een relatie heeft ,dus die mevrouw spreekt de waarheid ,wat het was en dat miranda heeft ook heel veel auto,s heeft meegenomen waarvan nog steeds geen opheldering van is gekomen, omtrent deze zaak, waar al de auto,s naartoe zijn gegaan ,mensen van de afdeling keuringen en nummerplaten ,weten wel ,dat bijna alle auto,s nu rondrijden met gewone kenteken nummers er is nu een systeem gemaakt om dat soort zaken tot het verleden laten behoren want zeker werd er gestolen daar maar er zijn nog steeds eerlijke politie monteurs die daar werken en zichzelf aan het beschermen zijn doormiddel van een checklist waardoor men nu een voertuig status van elke vertuig dat binnenkomt heeft en wat het scheelt ,waardoor niemand ongevraagd 1onderdelen kan gaan losmaken en meenemen want zodra,s je de sluitel van het voertuig pakt jij jouw handtekening op die checklijst moet zetten dat jij de sleutel hebt genomen voor welke reden dan ook dus als er wat verdwijnt weet me wie aansprakelijk gehouden moet worden dus hopelijk krijgen de monteurs daar een andere naam dat zei degene waren die gingen graaien want een groot deel van ze heeft nooit wat ongevraagd meegenomen maar ja de ene verpest het voor de andere en nog erger je bent politieman en je steelt


  Maak melding

 6. Zie niet in waarom de politie niet zelf hun eigen auto’s onder beheer neemt. Daarvoor heb de technische dienst o.a. Het is toch niet zo dat het hele politiekorps auto’s gaat repareren?
  Met een strak toezicht kun je voorkomen dat er onderdelen gestolen worden. Deze parlementariër suggereert maar wat en is intussen bezig de politie haar naam te beschadigen. We moeten niet doen aan generalisatie.


  Maak melding

 7. Eerst bedelen om toiletpapier,pen en papier,renovatie werkzaamheden doen op het dak van de politie bureau,bedelen bij het arme volk om donaties zodat ze kunnen uitrijden ..en nu Stelen?!
  Suriname is niet veilig.Niet van bouta ,de rest van de criminelen en de politie.
  Suriname is gedoemd.
  Slaap verder surinamers.


  Maak melding

 8. Mica
  Ik vraag me af wie niet steelt van de baas. het stelen hoeft niet iets tastbaars te zijn hoor. Als je tijd steelt dus in wezen salaris omdat je minder tijd hebt gepresteerd dan is dit ook stelen.
  Werkgevers hebben 1 motto “wij weten dat er gestolen wordt maar probeer het beheersbaar te houden door controle en wel zodanig dat je niet failliet gaat door het stelen”.
  Weleens een pen / potlood van je baar thuis gelaten?

  pakiratigri
  Je koopt een set bougies om te vernieuwen maar de oude worden even gezandstraald en als nieuw teruggezet.
  Je koopt een oliefilter en de oude wordt in dieselschoongewassen, ja diesel uit de tank van de auto, en die wordt teruggezet als de nieuwe.
  Met controle alleen bereik je dit niet maar controle in combinatie met andere akties zouden wel eens de diefstal kunnen verminderen doch niet voorkomen


  Maak melding

 9. @ Bigie Sma,
  Ik kocht enkele jaren terug een oliefilter bij de autohandel Jong K.F.;een Javaanse verkoper gaf mij een filter in een doos.Thuis aangekomen bleek bij het open maken van de doos dat er een “oude aan de buitenkant schoon geveegde filter in de doos” zat !!
  Sinds dien maak ik vaak ter plaatse, kleine dozen open ,gelijk na betaling in de winkel !!!


  Maak melding

 10. er wordt dagelijks melding gemaakt van coke uit suri vervoert overal in de wereld aangeleverd,, maar de lijder die zelf de grootste drugs baron is,, zegt nooit wat over dit onderwerp..

  hij is zelf veroordeeld voor drugs , zijn kinderen zijn allemaal veroordeeld ook in het buitenland opgesloten.. in suri zelf beoordeeld veroordeeld voor 20 jaren december moorden..

  hoe kan je wil je dit land naar voren brengen..

  de meest geschoolden verlaten dagelijks het voor een beter leven buiten suri..

  suri hoera..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.