maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameDiplomaat krijgt ruim vijftigduizend dollar van Buitenlandse Zaken Suriname

Diplomaat krijgt ruim vijftigduizend dollar van Buitenlandse Zaken Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 sep – Een diplomaat heeft een bedrag van ruim vijftigduizend dollar ontvangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het geld is overgemaakt naar een bankrekening van de diplomaat in Suriname. Dit onthulde parlementariër William Waidoe (PL) tijdens een openbare vergadering. Waidoe vindt het opmerkelijk hoe grif bepaalde betalingen worden verricht. Minister Yldiz Pollack-Beighle zegt dat er niets aan de hand is.

Het geld is betaald in verband met een ‘project’ dat nu in uitvoering is. “Met deze betaling is er absoluut geen sprake van corruptie”, zei Pollack-Beighle. Waidoe is er niet gerust op. Hij las een brief voor van een topambtenaar op Buitenlandse Zaken. In de brief gericht aan de diplomaat wordt aangegeven dat het geld wordt overgemaakt.

Volgens de ambtenaar betreft het een honorarium. “Dit riekt naar corruptie”, zei Waidoe. Hij vindt niet kunnen dat de overheid vaak verlegen zit om geld als het om de meest basale zaken gaat. Er moet maar gauw een onderzoek komen. Pollack-Beighle ontkent de betaling niet. Het geld is overgemaakt na goedkeuring door de ministerraad. Alle geldende procedures zijn in acht genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Werkt Suriname tegenwoordig met buitenlandse diplomaten om zaken te doen? Waarschijnlijk worden diplomaten vnwege hun paspoort nauwelijks gecontroleerd zo niet helemaal niet.
  Her ruikt naar omkoping ja. Laat de ministerraad opheldering geven waarvoor het bedrag is gestort en waarom Suriname de betaling aan een derde niet zelf kan afhandelen wat voor een project is bedoeld.
  Het lijkt wel de bekende muilezel om het geld weg te brengen.
  Misschien om de advocaat van Dino te betalen? Of de buitenlandse medische kosten van Bouterse te voldoen?


  Maak melding
 2. @ Bigi Sma

  Gelegenheid maakt de dief, waarom moet de ministerraad tekst en uitleg geven ???
  Of je nou door een hond of kat gebeten wordt, het doet gewoon zeer!!!
  En ze houden hun handen boven andermans hoofden, kort samen gevat ze beschermen elkaar.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. J.Zwartmans
  Inderdaad de vraag waarom tekst en uitleg geven. Helemaal met je eens.
  Kan het volk niets schelen waar en hoe en hoeveel er gestolen wordt en door wie?
  Ze zullen blijven gaan voor nog 6 maar dan bruine bonen zonder zoutvlees.
  Ik ben wel benieuwd wie deze diplomaat is en waarvoor 50.000 US$ nodig is.
  Dit geld is niet voor een project “voed de ouderen van Ashiana” of welke sociale instelling dan ook.


  Maak melding
 4. Ik heb uit het bericht niet kunnen achterhalen of het om een buitenlandse of Surinaamse diplomaat gaat.
  Het laatste lijkt me meer voor de hand liggend. Me dunkt dat buitenlandse diplomaten dit soort handeling niet mogen en niet kunnen plegen. Via Buitenlandse diplomaten krijgt Suriname over het algemeen geld om “projecten” uit te voeren. Deze projecten worden altijd uitbesteed aan betrouwbare partners onder supervisie van betrokken Ambassade. Via rapportage en controle over de voortgang van het project vindt toezicht over het verloop van het project plaatst.
  En als er rechtstreeks geld aan een buitenlandse diplomaat op een Surinaamse bankrekening lijkt mij dit geen zuivere koffie.

  Het hoeft niet om fraude te gaan, het kan ook aan “hulp aan Venezuela”, of een betaling voor verleende diensten aan een even corrupte regering als Suriname.
  Ik sluit witwassen van geld ook niet uit?

  Waarom maakt de regering niet bekend waarvoor betaald is (geworden)??
  Het zou een heleboel djoegoe djoegoe voorkomen.


  Maak melding
 5. Je kunt niet uit het bericht herleiden of het om een buitenlandse diplomaat gaat. Het zou kunnen en evengoed niet. Aangezien het door de ministerraad goedgekeurd is ,is er geen sprake van een corruptieve handeling. Dus mag er wel openheid van zaken gegeven worden. Tegelijkertijd is het wel heel erg flauw om spijkers op laag water te zoeken van deze Waidoe. Hij heeft een brief gehad van een ambtenaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Nou, deze ambtenaar moet ontslagen worden aangezien het gaat om vertrouwelijke informatie. In Nederland en andere landen weet de burger niet wanneer er een honorarium geschonken wordt aan wie dan ook. Denk je dat ze (de Nederlandse overheid) dit soort informatie zal delen ? Dan kan ze de tent wel sluiten.


  Maak melding
 6. De hersentjes van deze schreeuw lelijkerd werken blijkbaar niet zo best en schurken zien nou eenmaal in iedereen een dief. Het moge bekend worden verondersteld dat de overheid voor veel grotere bedragen in het krijt zit bij Surinaamse diplomaten vanwege achterstallige honoraria!


  Maak melding
 7. @ pakiratigri 3 september 2018 at 11:47

  “Je kunt niet uit het bericht herleiden of het om een buitenlandse diplomaat gaat. Het zou kunnen en evengoed niet. Aangezien het door de ministerraad goedgekeurd is ,is er geen sprake van een corruptieve handeling. Dus mag er wel openheid van zaken gegeven worden.”

  Beste Pakiratigri de vraag van en het antwoord van de minister in de DNA kun je zie op Youtube. Het antwoord van de Minister wekt geen enkel vertrouwen gezien de omslachtigheid mbt tot de gevolgde procedure (niet controleerbaar omdat zij niets overlegde) en het gegeven dat zij spraak over een consultancy honorium dat strikt markt conform zij zijn zonder dat zij kon vermelden wat het project behelst. nu blijkt dat de betaling via een diplomaat loopt ofwel dat er een schakelt tussen opdrachtgever en consultant zit. Dit is laakbaar en juist niet transparant. Wie kan een dergelijke betaling autoriseren. Stel dat er wanprestatie geleverd wordt of niet geleverd wordt met wie gaat men dan discussieren of waat gaat de claim naar toe.

  Het antwoord leidt tot meer vragen dan dat er opgelost wordt. Dat is zo,n beetje de norm met el vraag en antwoord spel in de DNA waar de voorzitter met elk antwoord van een minister tevreden is e n niet door vraagt als het antwoord niet compleet is.


  Maak melding
 8. Op 24 augustus j.l. heeft de minister van Buitenlandse Zaken YLdiz Pollack – Beighle van de Indiase ambassadeur een cheque ter waarde van US$ 50.000,– ontvangen voor het herstel van schade veroorzaakt door noodweer in het Zuid-Oosten van Suriname.

  Het geeft mij te denken dat 1½ week na ontvangst van deze cheque een bedrag van US$ 50.000,– is overgemaakt aan een diplomaat in Suriname.
  Minister Yldiz Pollack – Beighle is hierbij betrokken.

  Mijn mening: Deze zaak stinkt!


  Maak melding
 9. Sinds wanneer zijn diplomaten “ondernemers”…..dus waarom geld storten op een rekening van een diplomaat….ipv van een algemene rekening van een overheid??


  Maak melding
 10. Misschien moeten de “ziekte behandelingskosten van Hoogie” in Columbia betaald worden !!
  What a shame voor de medici in Suriname dat ze “Hooghart” niet medisch kunnen behandelen.Hij lijkt wel Bouta te zijn geworden !! Om elk medische wissewasje moet hij lastens de “belasting betalers” in het buitenland behandeld worden !! Dus zelfs de “vakbondsleider” heeft geen vertrouwen in onze medici en volksgezondheidsdiensten !! Sari Torie !!! Zelfs Anna no mang jepie eng moro !!!
  Zouden andere Surinamesr ook zo snel naar het buitenland gestuurd worden voor medici behandeling ??
  Niemand durft hierover vragen te stellen !!


  Maak melding
 11. ” Paraman 3 september 2018 at 12:04
  De hersentjes van deze schreeuw lelijkerd werken blijkbaar niet zo best en schurken zien nou eenmaal in iedereen een dief. Het moge bekend worden verondersteld dat de overheid voor veel grotere bedragen in het krijt zit bij Surinaamse diplomaten vanwege achterstallige honoraria!”

  Is Paraman misschien de diplomaat en consultant of is hij de awari domri van de regering??
  Awari domri taki fowru no bun fu nyan, ma en mofo lai nanga wiwiri.


  Maak melding
 12. Heel vreemd en twijfelachtig dat er geld wordt overgemaakt naar een diplomaat. Die mag en zal normaal nooit werkzaamheden verrichten voor het land waar hij gestationeerd is. Dat is tegen alle diplomatieke regels!!
  Welke diplomaat was het?
  Van welk land?
  Welk project was het?
  Wat was zijn rol in dat project?
  Allemaal vragen die in de DNA beantwoord MOETEN worden en aan het volk gecommuniceerd worden!!!!


  Maak melding
 13. HELAAS, kunnen onze, DOOR PAARS, GEMANIPULEERDE

  Accountantsdienst of onze GEMANIPULEERDE Rekenkamer,

  GEEN CONTROLE UITOEFENEN OF OPENHEID BETRACHTEN

  TEGENOVER DE SURINAAMSE SAMENLEVING, OVER DEZE

  ONGEWONE FIANANCIELE TRANSACTIE OF HANDELWIJZE

  VAN EEN MINISTER !!

  De Paarse regering en paarse president,, FALEN WEER, als het

  gaat om verstrekking van TIJDIGE , JUISTE en VOLLEDIGE informatie

  over HOE en WAARAAN Staatsgelden –GELDEN toebehorend aan de

  SURINAAMSE STAATSBURGERS– worden uitgegeven !

  PS : PAARS heeft een financieel-economische WARBOEL gemaakt

  van de Staatsfinancien ! Begroting is waardeloos en is geen CONTROLL
  meer over financiele transactie.

  Financiele CHAOS in een BANKROET gemaakt Land !!!

  A TORI WERI !!!!!


  Maak melding
 14. Nu weet je waar de US 50000 die India gegeven had via ambassadeur van India naar toe is gegaan. Mooi tori. Het volk heeft dus geen profeit gehad van het geld .


  Maak melding
 15. De diplomaat heeft extra geld gekregen.
  En wat NOG meer?
  Wat is jou probleem?
  Het lijkt mij nuttiger eerst te weten, waarvoor hij dat geld heeft gekregen, ipv beginnen met alle soorten van praatjes die geen eens maken.
  GROEI TOCH OP, EN WORDT VOLWASSEN.


  Maak melding
 16. =Als dat geld bestemd is voor Suriname en naar projecten gaat, waarom dan niet op de rekening van de staat, dan wel bij het ministerie van financiën???????? CORRUPTIE!!!!!


  Maak melding
 17. @ Baas

  Als jij dat zegt dan is het zo, ben heel blij jij het beter weet slimme stinkerd !!!!
  Ben ook blij dat jij dit schrijft, en niet ééntje met zijn volle verstand.
  In jou optie is iedereen die niet in jou straatje past, een onderontwikkelde idioot !
  Ach ja, gelukkig ben ik niet van jou afhankelijk Baas, zeg ik maar.

  Sari tori


  Maak melding
 18. Wat zijn de geldende regels voor ons volk, blijven pinaren en de straatstenen opeten. Waarom moet deze man zoveel geld krijgen, terwijl er noodlijdende ziekenhuizen hier zijn. Wat een domme achterlijke streken. 1000 was genoeg geweest en de rest voor de ziekenhuizen te besteden aan medicatie en andere apparatuur. Wat een belachelijke, oerdomme toestanden.


  Maak melding
 19. REAGEREN op de postings van @ Pakiratigri and @ BAAS is a waste of time !!!!!!!!

  Wie de diplomaat { NAAM aub } aan wie dat bedrag betaald is … dan weten we waarover we praten !!!!!


  Maak melding
 20. Geld dat toebehoort aan onze gemeenschap zit Yildiz met trots te vertellen. Schaamt ze zich niet???
  Zo stopt ze ook heel veel geld in eigen zak en die van haar familie. Ze maakt ons volk armer en daar is ze trots op en straalt zij ook uit. Herzenlose paria.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES