woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisVoorstelling 'In Suriname' te zien bij Theater Rotterdam

Voorstelling ‘In Suriname’ te zien bij Theater Rotterdam

-

Does Travel - naar Suriname

ROTTERDAM, 3 sep – Op 8 & 9 september is de voorstelling ‘In Suriname’ te zien bij Theater Rotterdam. Het is een ode aan Surinaamse schrijvers en andere helden. Met onder anderen Jörgen Raymann, oud-politica Peggy Wijntuin, schrijver Raoul de Jong en oud-nieuwslezeres Noraly Beyer. Zij brengen ons van het Suriname en Nederland van toen naar het Suriname en Nederland van nu.

Schrijver Raoul de Jong ontmoette op zijn 28e zijn Surinaamse vader. Hierdoor wordt zijn nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van Suriname gewekt. Wie zijn de schrijvers, de voorbeelden, de helden? Wat kan ik leren van mijn vaders vaderland? Hij spreekt met bijzondere Surinamers, struint tweedehands boekwinkels af en gaat op onderzoek uit. In 2019 verschijnt het boek dat het resultaat is van deze zoektocht. Samen met schrijver Sanneke van Hassel maakte hij deze versie voor toneel.

In het stuk horen we de kracht van Banya-liederen, verboden boeken, revolutionaire poëzie en oeroude verhalen. Theater Rotterdam duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Puttend uit bekende en onbekende teksten neemt de leesvoorstelling ‘In Suriname’ je mee langs vele stemmen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES