zondag, mei 26, 2024
HomeFotoFILMPJE: Duikboot gespot bij oever Coppename rivier in Suriname

FILMPJE: Duikboot gespot bij oever Coppename rivier in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 sep – Een kort filmpje van een blauw-grijze duikboot, dat op zondag 2 september werd gemaakt, roept veel vragen op. In het filmpje, dat al rijdend is gemaakt vanaf de Coppename brug, is een duikboot te zien die wel heel erg veel lijkt op de drugsduikboot die in maart dit jaar in Suriname werd onderschept.

“De duikboot ligt in de Coppename rivier en is heel goed vanuit de brug te zien. Ik filmde het vanaf de auto. Zag een wit jacht en plotseling dook er een blauw gevaarte op ’that looks like a submarine'” aldus de maker van het filmpje. Nadere details over de boot ontbreken.

Het gevaarte lijkt wel heel erg veel op de boot die eerder in beslag werd genomen zoals op de foto hieronder te zien is. In de reacties wordt de suggestie gewekt dat het mogelijk gaat om een tweede en/of andere duikboot. Een persoon zegt dat het inderdaad gaat om de in beslag genomen duikboot, die daar nabij de militaire kazerne van Boskamp ligt.

Wie het weet mag het zeggen…

De drugsduikboot die in maart in Suriname werd ontdekt

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Het gaat om dezelfde duikboot. Er zijn bekendmakingen/berichten erover geweest, na verplaatsing ervan niet zo lang terug. Blijkens een bericht van het KPS of NII enkele weken terug, is de duikboot onder toezicht van de militairen van de militaire post te Copenamepunt geplaatst.


  Maak melding
 2. Duikboot naar Marinebasis Coppenamepunt

  De West March 10, 2018

  De duikboot die door de Surinaamse justitiële diensten in beslag is genomen, ligt voor verder onderzoek onder bewaking op de Marinebasis te Coppenamepunt. Dit vernemen wij uit een betrouwbare bron. Op de semi-submersible vessel is 10.000 liter aan diesel aangetroffen. De cocaïne die vervoerd zou worden, is vermoedelijk via vliegtuigen aangevoerd en moet nog aanwezig zijn in ons land. De kosten van het vaartuig zijn geraamd op US-dollar 1 miljoen. Via het Nationaal Informatie Instituut (NII), laat het ministerie van Justitie en Politie weten dat er acht buitenlanders zijn aangehouden in deze zaak waaronder zeven Columbianen en een Cubaan. Onder de zeven Columbianen is één vrouw. De verdachten die allemaal vermoedelijk illegaal in ons land verblijven, zijn door het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld. Er zijn in deze zaak nog geen Surinamers aangehouden.

  De informatie over de mogelijke aanwezigheid van een semi – submersible vessel binnen het Surinaamse grondgebied, is verkregen via internationale partners. Na intensief speurwerk is het een eenheid van de politie gelukt om genoemd vaartuig te lokaliseren. Het verdere onderzoek wordt verricht door het ministerie van Justitie en Politie en overige veiligheidsdiensten, waaronder de Special Task Force, welke onder supervisie staat van de procureur-generaal bij het Hof van Justitie. Vermeldenswaard is dat hoewel de DEA Head Quarters voor de Guyana ’s in ons buurland Guyana gevestigd is, deze organisatie evenals andere internationale partners, nauw samenwerkt met de Surinaamse autoriteiten op het gebied van de bestrijding van drugs. Het ministerie vraagt begrip van de samenleving voor het feit dat bepaalde onderzoeksresultaten niet direct met het publiek konden worden gedeeld. Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak wordt onverkort voortgezet. Het valt overigens te betreuren, dat bepaalde personen om politieke- dan wel andere redenen, vroegtijdig de informatie omtrent de ontdekking van het vaartuig in de publiciteit hebben gebracht, met het mogelijk gevolg dat het verdere onderzoek in deze kwestie wordt bemoeilijkt. Bij voortijdige publiekelijke mededelingen, kan de veiligheid van de bij het onderzoek betrokken functionarissen onnodig in gevaar worden gebracht.


  Maak melding
 3. Ik zie geen bewaking op het filmpje staan om de duikboot in de gaten te houden. Waarom staat het niet op de droge? Het NL heeft voldoende zwaar materieel om het gevaarte op de droge te brengen of hoop men dat het alsnog in gebruik wordt genomen?


  Maak melding
 4. Ik had het volgende gepost
  De eerste duikboot (Saramacca) heeft aan de voorkant 2 luchtpijpen terwijl de boot op de video deze luchtpijpen niet heegt.
  Omder de neus van het leger die aan de coppenamebrug een aanlegstijger heeft ligt de boot.
  Indien dit niet de boot is van Saramacca dan is er sprake van facilitering door het leger en in opdracht van de leiding van het leger of de minister waaronder de krijgsmacht valt of de president.

  Let wel vergelijk bijde boten en kijk / zoek naar de verschillen.
  Waar is Oedit?
  Nooit meer iets van gehoord, ja zelfs Nederland reot niet over Oedit die naar Nederland was gekomen zogenaamd voor zijn gezondheid en onder het oog van Justitie in Suriname.
  Militairen zijn degenen die op zanderij controle uitvoeren wie vertrekt toch.
  Hadden zij oedit dan niet in het vizier?


  Maak melding
 5. Het is dezelfde duikboot van enige maanden terug. Alleen is het verplaatst. Dat iemand toevallig een video maakt is mooi en waar en zegt verder niets .De laatste tijd worden er voornamelijk berichten gelanceerd in de media met als doel de huidige regering in diskrediet te brengen. Alleen maar politieke zetten waarbij sommige media zich grif voor lenen.Die maken ook onderdeel uit van de opponenten van de huidige regering.

  Niks verifiëren en gewoon stomweg berichten plaatsen. Na dyugu dyugy un lobi so?


  Maak melding
 6. Het PAARSE regiem zegt : WIJ ZIJN IN DISKREDIET,

  WIJ HEBBEN SRANAN FAILLIET GEMAAKT, DOOR ONS

  WANBELEID — oa MILJARDEN ONGEDEKTE GELDDRUKKERIJ–

  en door de DOOR ONS TOEGESTANE ZWARE CORRUPTIE !!!!!

  PS : VERIFIEER DE KOERSVAL VAN DE SRD !!!

  SRANAN GAAT FAILLIET VENEZUELA ACHTERNA !!!

  PAARS WEG, RECHTSSTAAT TERUG IN SRANAN !!!


  Maak melding
 7. Lijkt wel op een andere duikboot,op bijde boten is het mangat een beetje aan de rechterkant,maar alleen wijst die duikboot op het filmpje de andere richting op dus hoe kan het man gat dan toch aan de rechterzijde zijn .het zou dan meer aan de linkerzijde moeten zijn,stop het filmpje op waar er nog maar 8 seconden o0ver zijn en zie zelfs.

  Let wel is mijn mening.


  Maak melding
 8. Het is duidelijk een andere boot. De ingang zit aan de andere kant en deze heeft slechts één pijp en de andere twee. !!
  Hier moet direct opheldering over worden gegegeven. Ook zou de eerder aangehouden duikboot al lang onklaar gemaakt moeten zijn. Ook dat dit niet gebeurt is roept grote vragen op.


  Maak melding
 9. @henkmolenaar2016 3 september 2018 at 07:32
  Made by firma Bouterse
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Jij lijdt zo erg aan het BOUTA syndroom,dat jij de spook ervan achter elke boom en auto ziet jo KOE !


  Maak melding
 10. @Srafu..jij post
  1 Gote poephoop,KOETERWAALS, en ook nog in hoofdletters !
  laat de mensen die verder hebben geleerd als de CLEVIA school reageren,..jij niet !


  Maak melding
 11. DRUGSDUIKBOOT, ..GHA GHA GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
  Alweer een gelanceerde luchtballon…(duikballon)..jullie EZELS,met garnalen hersenen.springen gelijkbenig als de domme voetballers op dit FAKE bericht, van 1 of ander omhooggevallen PANNENKOEK ! en t zijn steeds weer dezelfde UILSKUIKENS van weleer te beginnen bij: boeriekie HENK MOLENAAR.2016..RAY…STRAFU..enz,..te veel om op te noemen.


  Maak melding
 12. Of topic maar er komen steeds maar hagelnieuwe bankbiljetten uit de pinautomaat.
  Ben op vakantie en heb al 3x srd 2000 gepint en kryg alleen maar nieuwe bankbiljetten.
  Je snyd jezelf er byna mee


  Maak melding
 13. Onzinnig verhaal;riek naar riool journalistiek zal mij niet verbazen als dit uit de koker komt van het oranje legioen om het land bewust zwart te en denkende de met poep in zijn broek lopende Hollander te interesseneren om zo meer geld los te krijgen om het land te destabiliseren,het tragiek van de hollander is dat hetzelfde geur dat uit zijn reet komt,komt ook uit zijn mond,is dat niet opmerkelijk,wannabees


  Maak melding
 14. Onzinnig verhaal;ruikt naar riool journalistiek zal mij niet verbazen als dit uit de koker komt van het oranje legioen om het land bewust zwart te en denkende de met poep in zijn broek lopende Hollander te interesseneren om zo meer geld los te krijgen om het land te destabiliseren


  Maak melding
 15. Dus die eerste duikboot was niet in het modder vastgelopen?
  Tweede vraag: wie in Suriname heeft de kennis om die duikboot te besturen? De Militaire Politie? De kapitein was toch gevlucht?
  Plotseling dook de het gevaarte op.
  Derde vraaag: was dit een training aan Surinamers om die duikboot te kunnen varen?


  Maak melding
 16. Het lijkt mij dat er 2 duikboten zijn. Op de vastgelopen “Duik”boot zit het manluik duidelijk aan de rechterzijde en op de afgemeerde zit het manluik aan de linkerzijde.

  Bijzonder dat hier over geen berichtgeving is.

  Pers ga eens op zoek.


  Maak melding
 17. @ Dagoebal 3 september 2018 at 18:51
  “Onzinnig verhaal;riek naar riool journalistiek zal mij niet verbazen als dit uit de koker komt van het oranje legioen …”

  Hoezo onzinnig en oranjelegioen etc. Wie heeft de eerste Duikboot vast gevaren in een kreek. Nu is de vraag is dit de zelfde duikboot of niet. voor mij staat vast dat het een andere duikboot is omdat het manluik duidelijk aan verschillende kanten zit.

  is het dan niet interessant om na te gaan waar deze 2de boot van daan komt en hoe deze daar gekomen is zonder dat KPS of OM hieriets van gemeld hebben.
  De vraag waar is meneer Oedit gebleven is ook geen riool journalistiek maar een vraag die voor de reputatie van Suriname beantwoording vereist.
  Beste Dagoebal de Coka pasta handel en distributie is heel aanlokkelijk. Een artikel over Antwerpen over de toevoer naar Nederland geeft aan dat de distributie van ZuidAmerika naar Europa (lees Nederland heel aantrekkelijk is en dat verlies van partijen niet echt problematisch is.
  De prijs van COKA pasta (100%) is in Zuid Amerika pakweg $ 1.000/kg zodra deze de haven van Antwerpen uit is en door verkocht wordt is die al $ 30.000/kg ofwel er kan heel wat verlies ingecalculeerd worden. Na versnijden is het op straat ongeveer $ 180.000 /kg waard.
  ofwel tussen de Duikboot in de Coppaname rivier en Schelde gaat Coka past het hardst stijgen in prijs het geen uitermate lucratief is om het land overeind te houden als andere geldbronnen op raken.

  Het is weer ontwikkelingshulp vanuit Nederland.


  Maak melding
 18. SuriNarcos…
  Een drugsduikboot en een vliegtuig met aan boord bijna 500
  kilo cocaïne. In maart zette Suriname zich weer op de kaart als
  dubieus doorvoerland voor Colombiaanse narcotica. Glijdt het
  land onder president Desi Bouterse af tot een narcostaat?
  ‘Bouterse móet de verkiezingen in 2020 winnen. Zijn lot hangt
  daarvan af, daarom laat hij alles gebeuren. Hij heeft geld
  nodig.’
  zie Revu – https://revu.nl/artikel/surinarcos-hoe-drugsbaas-bouterse-van-suriname-een-narcostaat-maakt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES