maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse speurhond en auto voor hondenbrigade Korps Politie Suriname

Nederlandse speurhond en auto voor hondenbrigade Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 aug – Het Korps Politie Suriname, KPS, is een voertuig en speurhond rijker. De Nederlandse overheid heeft een speciale auto geschonken die is bestemd voor de Hondenbrigade. Het voertuig is ingericht voor het transport van speurhonden en hun begeleider.

Volgens een bericht van het KPS heeft een politiefunctionaris onlangs een speurhondenbegeleidersopleiding doorlopen in Nederland. De politieagent wordt binnenkort terug verwacht met speurhond. Het team zal worden ingezet bij de hondenbrigade, die deel uit maakt van de Narcoticabrigade. De hondenbrigade wordt vooral ingezet op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

De bedoeling is vooral drugshandel tegen te gaan. Het opleiden van de politieambtenaar en het schenken van het voertuig en de speurhond vallen binnen het kader van de bilaterale samenwerking. Deze samenwerking loopt tussen het Korps Politie Suriname, als onderdeel van het ministerie van Justitie & Politie, en het Nederlandse ministerie van Veiligheid & Justitie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Schelden op die rare kaaskoppen daar aan de Noordzee; maar al hun giften zijn natuurlijk altijd welkom en worden ondankbaar met klauwen en poten aangegrepen.
  Srananmang tan wan fasi.


  Maak melding
 2. De bedoeling is vooral drugshandel tegen te gaan. Dan is de speurhond niet welkom de president zal zelf zorg voor dragen dat deze hond wordt neer geschoten of vergiftigd . Je denkt toch niet dat desi gaat toestaan dat zijn wereldje te niet wordt gedaan door die hollanders?


  Maak melding
 3. De politie krijgt een gift helemaal uit Europa terwijl de Sr. ministers en andere roverheids ambtenaren in Prado’s van circa 80 duizend USD rondrijden…


  Maak melding
 4. Parels voor de zwijnen allemaal, morgen zijn ze het vergeten ondankbare honden zijn het !!!!
  En als je niet uitkijkt wordt deze dure opgeleide speurhond vergiftigd.
  Hij wordt dan gezien als een indringer en spion, zo dom zijn ze daar in SU.
  De baas van Su wil niks te maken hebben met NL, en waarom accepteert hij de giften
  in vorm dan ook van NL. IK zou zeggen dat wil ik niet, maar hij en consorten zijn
  te laf hiervoor !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 5. Ai PJ
  De vraag is nog steeds “is er inderdaad de arrestatie van Oedit aangevraagd via Interpol”.
  Ik denk het niet want als ik Interpol google zie ik nergens informatie over Oedit.
  Dus is de vraag indien Suriname werelijk op zoek is naar deze coke importeur / exporteur.
  Minister van julistutiu zal het klaarblijkelijk niet weten want het was voor zijn benoeming an daar heeft hij geen zicht en tijd voor.


  Maak melding
 6. @ Vliegende Hollander
  Je bedoeld de rechter kant, blik ook terug op verdronken meisje van 3 jaar.
  Daar heb ik op posting gereageerd !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 7. Wat een trots hebben we hier…alweer een gift….we geloven dat Sinterklaas echt bestaat ..en dat ze in Nederland gratis opleidingen geven….waarom kunnen we geen doks uitvoeren…hihihi owwh ja…caricom…heeft tot nu toe niks opgeleverd…we hebben zelfs geen trots meer…ik schaam me dat ik alles moet geloven…


  Maak melding
 8. Er wordt niet alleen op Nederland gescholden (ondanks de vele hulp-initiatieven vanuit NL) maar ook op België en andere landen die hun hulp bieden aan SU, wordt uit Surinaamse hoek op deze landen gescholden. De Surinaamse ondankbaarheid komt voort uit een soort van valse schaamte en domme trots.


  Maak melding
 9. Als je het bericht leest geschieden er alleen maar positieve dingen. Dat mensen toch in staat zijn om van iets positiefs er negatiefs van te maken zegt wel wel iets over de mentaliteit.


  Maak melding
 10. @ pakiratigri,

  Ben je trots op het feit dat dankzij Nederland een speurhond en auto voor de hondenbrigade is gedoneerd aan Suriname, terwijl de scheldpartijen aan het adres van Nederland niet meer zijn te tellen.
  Mijn ma zei vandaag telefonisch tegen mij dat ze zou gloeien van trots als Suriname dit zelf had gedaan. Ze zei ook dat haar geboorteland afglijdt naar een bodemloze put en dat het haar verdriet doet. En dat verdriet kon ik in haar stem horen.


  Maak melding
 11. We verzoeken beleefd aan Waterkant Net om ons over een paar maanden te melden wat met de dieren zijn gebeurd.
  Als je niet oppas worden ze door daguwagi opgebracht om dagu sopo te maken. De politie heeft niet eens geld om de dienst auto te tanken en onderhouden en vraagt aan het bedrijfsleven om een dienstauto te adopteren. Dan hoe gaan ze voor de honden zorgen?

  Of ze worden verkocht voor een bekende chinees restaurant in Paramaribo.


  Maak melding
 12. Dankje wel Nederland .

  Wat denken de mensen wel.
  Zoals bekend is Suriname al jaaaaaren door Nederland Leeggeplunderd.
  Wat is die auto en speurhond in verhouding daarvan.
  Wat is evenwichtiger???


  Maak melding
 13. @ Tranga,

  Jouw denkwijze is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van Suriname.
  Ben je al de ontwikkelingsgelden die Nederland aan Suriname heeft gegeven vergeten?
  Wat hebben de regeringen die toen aan de macht waren met al dat geld gedaan?
  Ze hebben flink gegraaid.


  Maak melding
 14. @Jiyani
  “Jouw denkwijze is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van Suriname”
  Precies! Jammer dat dit niet doordringt

  Tranga
  “Zoals bekend is Suriname al jaaaaaren door Nederland Leeggeplunderd.”
  Mijn kennis schiet wellicht te kort, kan je mij wat cijfers geven over deze leegplundering.
  Ik heb hier ook het een en ander over gehoord/gelezen, maar verder dan dit kwamen de vertellers/schrijvers nooit. Vervolgens wordt Piet Hein tevoorschijn getoverd.
  Ik weet dat je het verleden moet kennen om te voorkomen dat je in de toekomst dezelfde fouten maakt.
  Suriname is dus in het verleden leeggeroofd. Laten we stellen dat dit daadwerkelijk is gebeurd.
  Hoe kon dit?
  Dit kwam dan onder andere door een gebrek aan kennis en door de ondergeschikte positie van SU.
  Wat mij nu opvalt is dat men het verleden kent en dezelfde fouten weer maakt. Wat heb je dan geleerd?
  Geen ene
  Het verschil tussen vroeger en nu komt vooral doordat Surinamers andere Surinamers naaien.
  Hebzucht,

  Trots?
  wat denkt Blok wel. Bla bla bla
  en nu dank je wel?
  Toch snap ik dit wel;soms moet je (een persoon, maar ook een geheel land) je trots opzij schuiven.
  Maar het zal je dan ook sieren als je een volgende keer minder stampij maakt.

  @ Niet alles dat blinkt.
  Een of andere minister of voorlichter, met een kop van een gladjanus. Iemand bij wie ik NOOIT een tweede hands auto zou kopen vergoeilijkte de aankoop van een auto voor de nu ex-minister door te stellen dat de auto niet gekocht was maar geleased. Hoe durft hij. Eigenlijk gewoon, het volk luistert en wandelt verder


  Maak melding
 15. Soso eigen belang,stelt helemaal niets voor,ook nr Spanje sturen waar de Nederlandse maffia via statige yachten hun eigen smokkel route onderhouden via zuid Amerika waarmee ze de Europese continent van cocaïne voorzien


  Maak melding
 16. @ Blijven schelden op Nederland, mensen. Ondankbare honden, zijn Surinamers. Het NFI is toonaangevend in de wereld op forensisch onderzoek en de speurhonden krijgen een niet goedkope uitstekende opleiding waardoor zelfs politiehonden aan het buitenland worden geleverd. Maar ja, Surinamers denken dat drugshonden alleen in de vertrekhal langs de passagiers snuffelen, maar dat is maar 1/10 van hun taak.


  Maak melding
 17. Wauw… waarom kunnen we niet vooruit kijken…iedere bijdrage is er een…nederland probeert ondanks alles(bouta)toch te helpen.. ook nederland heeft er baat bij dat er MINDER DRUGS de grens over gaat.. wat sommigen hier zeggen dat surinames ondankbaar zijn klopt absoluut.. waarom heeft suriname het niet zelf gedaan? Te trots? Weet je sommige personen in suriname zijn gebaat bij hoe het gaat nu in suriname…jammer genoeg willen of beter nog kunnen ze niet verder kijken.. en naar het verleden kijken heeft absoluut GEEN zin.. net alsof NU alles goed gaat…bijvoorbeeld de zorg wasr bijna niets te krijgen is aan medicatie, een president die naar een ander land gaat voor een simpele hernia operatie, loonsverhoging voor zijn ambtenaren terwijl het volk zwaar moet inleveren schoolgeld wat enorm verhoogd wordt en zo kan ik nog even door gaan..nee het gaat TOP met su nu…dus mensen die erg veel commentaar hebben op dit gebaar van nederland..kijk eens in je eigen straatje…ben in su geboren en kom ef graag maar het doet mij rnorm pijn hoe het gaat..is absoluut niet de su waar mijn moeder het altijd over had…helaas…


  Maak melding
 18. Al dat geld, dat Suriname als verdragsmiddel tegoed had, werd later mondjesmaat gegeven als Ontwikkelingshulp.
  Als Suriname na 1982, ontwikkelingshulp kreeg, dan kwam het geld niet uit de zak van Nederland, maar kreeg Su geld uit de rente van de niet verstrekte verdragsmiddelen. Nederland naait ons nog steeds door ons uit de rente , presentjes te geven. Uit de rente van de in beslag genomen 17 miljoen, kon men meer auto’s en honden sturen.


  Maak melding
 19. Surinamers trots? Op je land, een failliete vuilnisbelt? Op dingen die men zelf had kunnen doen, maar liever aan buitenlanders overlaat omdat men zelf de kennis niet heeft. Trots dat Suriname mondiaal bekend staat als een drugsland? Trots dat er de laatste 12 jaar geen enkele vooruitgang is geboekt? Nou, blijf maar lekker trots!


  Maak melding
 20. Suriname is net zozeer een drugsstaat als Nederland dat is. Het gaat om het voorzien in de behoefte. Aangezien Nederland gespecialiseerd is in het verwerven en distribueren van drugs. Zijn deze akties, een beetje zand strooien in de ogen van de onwetenden.

  De hond in het verhaal zal slechts de kleine man die geen andere uitweg meer ziet en uiteindelijk het risico neemt om zich in te laten met deze handel, opfokken. Terwijl de grote jongens zich blijven verrijken, zonder ooit maar 1 moment last te hebben van de hond in deze lezing.


  Maak melding
 21. Een misdaadspecialist zegt :
  ´Suriname is net zozeer een drugsstaat als Nederland dat is.´

  Gefeliciteerd met de veroordeelde Drugspresident !

  BNP is ook VERGELIJKBAAR, dan wel even hoog !

  Werkloosheid even laag !

  Corruptie en Infiltratie van DRUGSSYNDICATEN in de regering
  en het Overheidsapparaat is even groot !

  Welvaart Sranan in het algemeen is even groot als in Nederland !

  Ned en Sranan zijn beide FAILLIET !!!

  Dusss…………………… NO SPANG, TJA GO !!!

  PS : Vernietig de GEHELE JEUGD MET DRUGS !!!!


  Maak melding
 22. Nederland is heilig!!!! Ze importeren, produceren en verhandelen drugs van allerlei makelij. Nu word er een hond en een volkswagen Caddy ( waarvan ik me afvraag wie die gaat onderhouden, daar passen hoogstwaarschijnlijk geen Toyota-onderdelen op) geschonken als blijk van Goodwill? ??

  Nog steeds word Sranang als een plantage behandeld. Nederland is Superieur aan hun voormalig kolonie. De juiste middelen om een eind te maken aan de drugsproblematiek, zijn blijkbaar niet voorhanden. Nederland dient Suriname bij de hand te nemen om in ieder geval te proberen het tij te keren. Het grote leed is al geschied. Vanaf de president tot aan de meest eenvoudige burger in switi sranang is ondertussen gedegradeerd tot drugshandelaar. Het stempel van drugsmokkelaar is op ons voorhoofd gebrand, als we op schiphol aankomen en jammer genoeg knikken we allemaal van… Ja dat is zo…!

  Ach we geven ze wel een drugshond en een auto! “Konsensi ” wikt en weegt.. dit is misschien niet te begrijpen voor de gemiddelde auteur hier op waterkant.


  Maak melding
 23. @Tranga,wat n domme opmerking.
  De witte man heeft meer achter gelaten dan wat het in de jaren meegenomen heeft.
  Het land,Goud en olie is jullie geschonken.
  Jullie geven het nu weg aan een andere kolonisator,alweer Dom Dommer Domst.
  Je zou de witte man dankbaar moeten zyn anders bestond je niet.Misschien ben je zelfs een nakomeling van hem.
  Hahahaha zover niet gedacht he,en ja hoor alweer Dom dommer domst.


  Maak melding
 24. konsensi,
  We moeten Suriname weer bij de hand nemen , konsensdi het tij kan alleen gekeerd worden als jullie anders gaan stemmen ,holland is de laatste die Suriname zal laten vallen.
  Maar ga niet van Nederland verwachten dat ze nog eens miljarden in een bodemloerze gaan gooien , u mag het tegen deel beweren als het lukt, waar ik stellig denk dat het u niet gaat lukken,
  Hoe u h et went of keert , u heeft alles verknald ,nogmaals beweert u het tegendeel maar ,ik word er niet goed van de MENTALITEIT die in Suriname heerst.
  Steek eens de hand in eigen boezem,weet u nog 2 hollandse guldens voor 1 Surinaamse gulden hoe slim waren we met z’n allen.
  Er zijn enkele waterkanters die de gorre moet hebben om te zeggen dat die Hollanders alles hebben leeg geplunderd, maar er is niemand maar dan ook niemand kan vertellen wat er dan zoal gepluundert dus, ik noem dit hersenloos en laf.
  Geeft aub aan wat er is geplundert ,u zult het mij niet kunnen vertellen wet ik .
  Doe u best


  Maak melding
 25. Konsensi
  Waren ze in Suriname ook maar zo voortvarend, produceren verhandelen maar dan geen drugs, wat dacht u suikerriet rijst palm olie goud olie bauxit verstand ondernemers geest ,ga eens nadenken wat men in suriname nog meer kan doen al zal het niet op werken gaat lijken.
  En dit is niet hatelijk bedoeld


  Maak melding
 26. Fijn zulke intiatieven! Als de hond maar geen politieke bril op z’n snufferd doet. Vrij bijzonder al de gevarieerde reacties, zonder de speurhond waren deze verhalen niet boven water gekomen en lijkt daarmee de eerste detox klus te zijn geklaard.

  “If you ain’t the lead dog, the scenery never changes” – Lewis Grizzard


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES