Politie Suriname houdt rovers aan die via plafond bij juwelier binnen kwamen

53
Politie houdt rovers aan die via plafond bij juwelier in Suriname binnen kwamen aan

PARAMARIBO, 18 aug – De politie in Suriname heeft vanmorgen drie inbrekers in Suriname aangehouden die probeerden Chee’s juwelier aan het Valliantsplein leeg te roven. Volgens bronnen gebeurde dat vroeg in de ochtend en kwamen de rovers via het het plafond de juwelierszaak binnen. Ze waren in het gebouw en werden door personeel, die er vroeg was ondekt en onder schot gehouden met de directe assistentie van de politie. Later meer.

53 REACTIES

 1. Deze mensen moeten een goede schade – advocaat in de arm nemen. Misschien
  waren zij op het dak om te kijken of er lekkage was. Of een beter uitzicht te hebben
  over de stad, de politie doet maar wat schande


  Maak melding

 2. Kan mij best voor stellen dat je het zegt, maar zie het zo dat onder alle soorten etniciteiten of de mens heb je criminelen zijn, ja toch? Er is maar een ras het menselijk ras.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Goede zaak. Etniciteit speelt geen rol. Het feit dat ze gepakt zijn wel. Ik hoop dat deze misdadigers een goede les gaan leren en dit soort akkefietjes nooit meer uitvoeren.


  Maak melding

 4. Hoe slecht het economisch in Suriname ook mag gaan, gelukkig is het land toch een rechtsstaat. Criminaliteit is nu als een molensteen om de hals van de samenleving. Maar ook criminelen mogen in een rechtsstaat niet zomaar worden neergeknald. De politie en de medewerkers van deze zaak verdienen complimenten dat ze zo kordaat hebben ingegrepen. Ik leef mee met allen die door soms harteloze criminelen zijn overvallen en beroofd. Het lijkt mij verschrikkelijk zoiets mee te moeten maken. Hoe het ook zij, racistische retoriek brengt ons nergens. Criminaliteit vooral van marrons en stadscreolen is een groot probleem dat niet zal worden opgelost door schelden. Het gaat in sommige gevallen kennelijk om jongelui die we mogen rekenen tot een verloren generatie. Vraag is wat moet er worden gedaan om dit grote probleem binnen de rechtstatelijkheid van Sranan op te lossen. Werk aan de winkel voor de regering, met meneer Getrouw voorop.


  Maak melding

 5. 3 gevangen nog 1000 op straat

  Dit is een(groot) probleem in Su.

  De regering heeft er nooit iets aan gedaan. Het is erger geworden!

  Dit hebben we allemaal te danken aan de trotse NDP’rs. De mensen die voor deze man als president hebben gekozen.

  Wat dachten jullie vooruitgang? nu iedereen bang. Loop met je ketting op straat dan. Een platkop (3 soort op de grond gevangen)rukt het van je nek af. dus iedereen bang.

  kindeenvoudige voorbeeld: voor de domme NDP’rs van toen. 10 appels heeft de president voor het volk. hij geeft ons(volk) 3 appels, 4 in hun zak en nog 1 in de kast waarmee hij het tot 2020 wil doen en de andere 2 onverklaarbaar verdwenen.

  Waarmee gaat de overheid de criminaliteit bestreiden? De politie van Suriname is moe. De gemiddelde politie agent krijgt 1600 SRD./maand. Ga je achter een boef aan met kans op een kogel voor 1600 SRD of 160 euro per maand.
  Sommige agenten gaan zelf bij klussen met hun broek omlaag in het park.Naarden en Steven Rosi van de Narco.
  Dit is het begin. De surinaamse dollar blijft in waarde dalen, volgend jaar dan staat de uitgeputte politie agent in suriname toe te kijken hoe wij beroofd worden. Hij kan niet ingrijpen, want hij heeft honger en moe. zijn tjoekoe van 100 euro krijgt hij van de zelfde boef die hij van ochtend op pakte.


  Maak melding

 6. Ik pleit niemand vrij maar jullie moeten ook trachten een oorzakelijk verband te leggen tegen dit soort crimineel gedrag.
  Ik denk dat verschillende redenen dit gedrag veroorzaakt, o.a.
  Luiheid
  Armoede
  Rijk willen leven en geen geld hebben
  geen sociaal leven aanwezig
  etc etc etc

  Er is ook ingebroken bij mijn schoonmoeder van 95 jaar zonder enige schande gevoel.
  Ai Pico mi matie het vergt veel om geciviliseerd te blijven.

  En ja waarom steeds grotendeels dezelfde soort mensen is een vraag waarvan ik het antwoord niet weet.
  Remedie?
  Zeg het maar


  Maak melding

 7. Ouders zouden niet willen dat zonen en dochters in de misdaad terecht komen. Haastige spoed is zelden goed en de praktijk wijst uit dat je vroeg of laat gepakt wordt. Ik vraag me af waarom lanti niet een project uitzet voor deze kansarme mensen. Ze verkeren in kringen waar niemand hen bij kan brengen hoe fout ze wel niet bezig zijn.

  Er is al een hetze tegen deze bevolkingsgroep (de Marrons) . Zij weten dat en dit gaat alleen maar resulteren in erger gedrag. Nogmaals, de overheid moet een specifiek project uitstippelen ter preventie van kansarme jongeren.


  Maak melding

 8. Het zelfvertrouwen bij dit soort mensen is nihil. Daar moet aan gewerkt worden. Ze gaan vanuit dat ze niets waard zijn en niets kunnen.

  Als ze vanuit gaan dat ze iets kunnen, waarop ze op een eerlijke manier een middel van bestaan kan geven, zal dit leiden tot meer zelf vertrouwen en aan opbouw. Want op een eerlijke manier heel klein beginnen en je geld verdienen is één, maar hoe ga je ermee om dat is ook waaraan gewerkt moet worden. Hoe vergroot je je inkomsten.

  Niet voor een baas hoeven te werken, maar voor jezelf. Geloof en vertrouwen in je zelf.

  Dat zijn zaken die ze missen en niet vanuit huis, hun wellicht cultuur, opvoeding hebben meegekregen. Het beroep van hosselmannen moet beter worden begeleid in Suriname en een erkende beroep worden, inkomsten verdienen en ook je belasting betalen.

  Wat ze van huis niet mee krijgen, zou de overheid en andere instellingen aan moeten werken en dit goed inleiden naar werk van hosselmannen die geregistreerd zijn bij de overheid. Ze een beroep uitoefenen, inkomsten hebben en betalen. Ze kunnen ook op de bananenvelden worden ingezet, samen met de Guyanezen en Haitianen.

  Opvoedingsgestiicht voor rijpere jeugd. Rijpie! m/v. De zweep moet niet geschuwd worden om die te gebruiken. Redi moesoes moeten de zweep stevig ter ter hand nemen en ze moeten gezweept worden als ze niet in de pas lopen om goed opgeleide wakamans te worden die op een eerlijke manier aan hun inkomsten komen. en hun belasting betalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Wat voor oorzakelijk verband moet er gezocht worden? Deze 3 criminelen zijn sterk en atletisch gebouwd. Ze kunnen wel via het dak een juwelierszaak betreden, maar ze kunnen geen werk verrichten? Als je kijkt naar de personen die het criminele pad op gaan in Suriname, kan je vaststellen dat 90% (of meer) van creoolse afkomst is. Het zijn gezonde en sterke mannen en ze kiezen ervoor om eigendommen van anderen zich toe te eigenen.


  Maak melding

 10. De regering van Suriname moet werkkampen opzetten in de zuidelijke binnenlanden van het land. In deze werkkampen kunnen dit soort criminelen vastgeketend arbeidservaring opdoen in de steenslag. In die gebieden komt veel natuursteen voor. Suriname kan door het woeste arbeid van deze criminelen een natuursteen exportland worden. De bewaking van deze criminelen moet men uiteraard overlaten aan militairen van het Nationaal Leger.


  Maak melding

 11. Het is niet alleen een probleem dat zich min of meer voordoet in Suriname, schrik niet het is een wereldwijde zwarte ziekte, medogenloos zijn ze, ik zou ze allemaal een voor een executeren..les voor een les voor allen..en nog wat zoek de rest van dit soort potentiëlen tot in de oerwouden van Suriname op, en bestrijd ze, Genoeg stof tot nadenken voor dhr. Getrouw… ” zijn bekende uitspraak, if yu du ogrie da mo kon tik yu, was pĕ yu dě. Nu een kans voor dhr. Getrouw Woord bij de daad te doen”


  Maak melding

 12. @ RobG,
  Ik kan mij vinden in jouw idee/voorstel !! Maar helaas Stef Blok gaat gelijk op je nek springen !!
  Erdogan zou wellicht orde op zaken kunnen stellen in Suriname !! Gelijk de eerste verbinding met SLM om hem af te halen vanuit Turkey !!!


  Maak melding

 13. @RobG,

  u stelt nu iets voor waarvoor de blanken in Zuid-Afrika voor werden
  bekritiseerd (n terecht) Daar werden zwarte mensen naar Robbeneiland gestuurd
  om stenen te bikken in de brandende zon. Deze jongens ( jonge criminelen) komen
  vaak uit arme of gebroken gezinnen. Natuurlijk moeten ze gestraft worden, maar daarna
  moet men deze mensen een toekomst perspectief bieden dmv scholing, werk. Zodat ze
  een vast ritme krijgen en aan de maatschappij kunnen deelnemen.Dit voorkomt herhaling.
  En de regering Bouterse geeft niet bepaald het goede voorbeeld van goed gedrag.


  Maak melding

 14. @ Forza,
  Niet te veel “lullen” over arme en gebroken gezinnen !!! Hun ouders maken kinderen als djinipi’s !!!
  Praat maar een keertje met personen die op een “wrede manier” door deze beesten zijn mishandeld tijdens een beroving !! Hun levenlang lopen zij en hun gezin en dichtbijstaande familie met een trouma !!


  Maak melding

 15. @Forza Het is onbegonnen werk om deze ‘mensen’ een perspectief te bieden. Ze willen helemaal niet werken, maar wel snel en gemakkelijk geld vergaren. Als er ergens een feest is, moeten ze daarbij zijn, dus is er geld nodig voor hun entreebewijs en hun alcoholische dranken. En niet te vergeten; ze moeten ook een auto hebben, een gouden ketting en nog meer van die hebbe dingetjes.


  Maak melding

 16. Dit zijn de uitkomsten van het regeringsbeleid. Mensen doen dit uit wanhoop. Geen baan, zorgverzekering, huis etc. Natuurlijk neemt de misdaad toe.
  Herinvoeren doodstraf voor oa moord, doodslag en roofovervallen zou een goed begin zijn. Amnesty International kan mij rug op.


  Maak melding

 17. Forza, er zijn ook heel veel mensen uit gebroken gezinnen ,die arm zijn, die lui zijn, en die geen sociaal leven hebben. Maar deze mensen gaan niet roven,stelen en blijven af van andermans spullen. Met werkkampen moet men de criminelen arbeidsethos bijbrengen. Er zijn ook werkkampen, in China, India, Indonesie, USA, Rusland en nog veel meer andere landen. Als Nederland over deze werkkampen commentaar wil hebben moet de Surinaamse regering hen negeren.

  Er is genoeg werk te doen in Suriname. De criminelen kunnen in de natuursteen groeven gaan werken. Van de natuursteen kunnen zij mooie straattegels maken. Zij kunnen dan ook direct leren hoe zij trottoirs kunnen betegelen met natuursteen. Ik heb in Portugal gezien hoe men natuursteen gebruikt om trottoirs in steden en dorpen te betegelen.Dit veranderd het aanzien van de straten, de buurt, de wijken en de stad. Met natuursteen kan men ook de trottoirs in Paramaribo en andere plaatsen betegelen.Het zal de uitstraling van de woongebieden een positieve boost geven.


  Maak melding

 18. Waar blijft het plan om gedetineerden in te zetten bij grootschalige land- en veeteelt projecten.
  In diverse landen worden gedetineerden ingeschakeld om te produceren, omdat ze daarmee vaardigheden opdoen, waardoor ze na hun strafperiode zelf aan de slag kunnen. Suriname is zo groot en als ze bijvoorbeeld een project van 100 hectare vrij kunnen maken waar ze een gevangenis bouwen en daarom heen productie bedrijven, zou dat voor de toekomst veel beter zijn.


  Maak melding

 19. Ik begrijp sommige keiharde reacties/ Overal waar mensen van een bepaalde bevolkingsgroep is, kan je toename van criminaliteit verwachten. En het begin al van jongs af aan. In Nederland (Amsterdam en Rotterdam) zijn bepaalde wijken door politie al als no go area benoemd. Met name de zwarten maken hier de dienst uit. Werken willen ze niet maar wel willen ze in luxe leven. Dus wat is de oplossing ? Juist ja, hosselen en berovingen en af en toe wordt zo een terrorist neergeknald. Dan hebben de nabestaanden het over racisme en discriminatie maar de eigen fouten zien ze niet in.


  Maak melding

 20. pakiratigri

  Ooit zeiden mijn ouders dit
  “dat je arm geboren bent daar kun je niets aan doen dat lag aan ons, Maar dat je arm sterft dat heb je vooledig zelf inde hand”

  een waarheid als een koe. Reden genoeg om dit tijdens mijn schooljaren steeds te herhalen.
  Welnu na jaren van blokken en studeren en hard werken en opofferingen brengen (weinig vrije tijd dus weinig uitgaan) kan en mag ik nu zeggen dat mijn bedje gespreid is gedurende 40 jaar en nog steeds en dat ik mijn kinderen en kleinkinderen datgene meegeven kan (financieel) dat ik niet heb mogen krijgen.
  Door overdag te werken en s’avonds aan scholing te doen, des zelf initiatief nemen, heb ik dit kunnen realiseren.

  Dus wachten op de overheid heeft nagenoeg geen zzin. Je zal het zeelf moeten doen door zelf aan te pakken.


  Maak melding

 21. Een Moskee naast n Synagoge, wordt aangegrepen als symbool, dat etnische groeperingen in SME ” VREDELIEVEND” met elkaar omgaan.
  Helaas berust deze gedachte op HYPOTETISCHE gronden.
  SME kan rijk gemaakt worden, maar de bevolking krijgt de verkeerde inspiratie van hogerhand, lees: regering.
  Gevolg…..voorbeelden genoeg.te veel.


  Maak melding

 22. Uit elkaar trekken, werkkampen vastgeketend, neerknallen zomaar de mening van enkelen hier
  Tegenover
  zoeken naar de oorzaak van dit gedrag (Bigi Sma, dinkie)

  Maatregelen zoals groep 1 voorstelt is te begrijpen, maar lossen niets op.
  Als er meer aan scholing en opvoeding gedaan wordt kan je de mentaliteit van toekomstige generaties verbeteren. Maar geen politicus die ook maar aandacht heeft voor de lange termijn.
  het gaat alleen om nu en om eigenbelang.
  SCHOLING
  De opeenvolgende ministers van onderwijs worden benoemd en het eerste wat ze doen is als een dwaas hun stempel op het departement proberen te drukken. Terwijl je volgens mij eerst vooral moet gaan luisteren, je verdiepen in de problemen van het onderwijs en dan maatregelen nemen.

  @J Zwartmans ea
  Ik ben Hindoestaan, maar ik heb geen idee wat het allemaal betekent.
  Waar is Jiyani?
  Van mijn vader slechts 3 woorden geleerd
  Cha , chini en nog een die ben ik kwijt.
  (Hij lachte me uit toen ik het had over Banta, aubergine. Hij vroeg me wie me dat had geleerd. Mama zei ik, dat was de grootste grap geloof ik)
  en van een vriendinnetje heb ik ooit een zinnetje geleerd (nou ja het stond op papier)
  Ham toko chahila.
  Toen ik dit een keer zei werd ik wederom uitgelachen: ik sprak het HELEMAAL verkeerd uit.
  Gebrek aan opvoeding
  Zoals ik al schreef scholing en opvoeding


  Maak melding

 23. Als ik dit allemaal lees hebben veel forummers goede idieen wat de juiste straf voor
  deze soort criminelen.
  @ RobG
  Ik vind jou idee uitstekend maar : bij deze soort lieden, is er maar 1 straf van toepassing
  en dat is een kogel door hun kop jagen !
  Het valt niet mee om ze te laten resocialiseren in de maatschappij.
  @ Forza
  Ik ken meerdere jongens en meisjes, die uit een gebroken gezinnen komen.
  Maar juist doen deze jongens en meisjes het heel goed, ze zijn allemaal goed
  terecht gekomen omdat ze niet willen leven als hun ( verwekker )
  @ Kolibri
  Volkomen met je eens helemaal goed verwoord, ze willen alles hebben ten koste
  van andermans zweet en tranen !
  @ Tjin
  Met onwelwillende honden is het moeilijk hazen vangen, maar onze overheid zelf bestaat uit
  criminelen, dus je hoeft niet te veel van hun te verwachten.
  @ Pakiratigri
  Geen ouders wil hebben dat hun kroost de verkeerde pad kiest, maar als de kinderen
  al volwassen zijn, heb je als ouders weinig zo niet niks meer te vertellen.
  @ Koos 2018.
  Dit heeft niks te maken met het regeringsbeleid, het zijn gewoon criminelen die het op
  andermans bezit munt, makkelijk aan de kost komen zonder al te veel lichamelijke
  inspanning ! Volkomen met je eens, gelijk tegen de muur zetten en de AK47 zijn werk laten doen.
  @ praseri
  Wat heeft de VHP en ABOP nou hier mee te maken ??????
  @ Bigi Sma
  Ik kan gewoon concluderen dat je het gewoon goed hebt gedaan, je wil je eigen kinderen geven wat je als kind zijnde heb gemist, omdat je ouders dat niet kon veroorloven !!!!!
  Ik hoop maar dat je kinderen jou voorbeeld opvolgt etc etc etc , kortom klasse man !
  Tot slot beste Forummers : laten we niet stigmatiseren, niet alle criminele activiteiten worden
  MARRONS gepleegd, alle koeien zijn zwart in het donker, maar niet alle Zwarten zijn MARRONS.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 24. @ Pico
  Je bent zeker in Nederland geboren, of hier op jonge leeftijd in Nederland gekomen !
  Een taal die je niet elke dag spreekt verwaterd, dus geen probleem.
  Ik ben geen Hindustaan maar spreekt enkele woorden, laat Jiyani maar niet horen
  wat ik allemaal zeg.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 25. Men moet mensen die in de gevangenis zitten een opleiding geven, bakker, timmerman,
  installateur, etc. Als men dan uit de gevangenis komt moet men deze mensen begeleiden
  naar een nieuwe baan. Ook moet men voortijdig school uitval voorkomen. Dit zijn vaak
  mensen die afglijden naar de criminaliteit. De doodstraf gaat echt niet helpen kijk maar
  naar Amerika daar zitten de gevangenissen over vol en ook death row. Goede opvang
  en begeleiding is een deel van de oplossing.


  Maak melding

 26. @ J. Zwartmans,

  Helaas heb ik niet gehoord wat je allemaal hebt gezegd, maar heb je wel gelezen.
  Pico kent maar een paar Hindi dan wel Sarnami woorden, dus ik ga het vooral niet vertalen voor hem, want ik ben niet van plan om mensen scheldwoorden te leren.
  Aubergine in het Sarnami is bhata en geen banta. Het zijn vooral de creolen die dat woord gebruiken voor die groente.
  Trouwens heb gisteren bij 1 van de grootste supermarkten 4 witte bhata gekocht. Wordt straks klaargemaakt met vegetarische kip stukjes in masala. Met roti zal dat wel smaken.


  Maak melding

 27. @ Forza
  Ik begrijp jou intentie wel; maar niet iedereen wil opgeleid worden, roven en stelen gaat sneller dan
  gaan werken voor een baas je hele leven lang ! Resocialiseren is een mooie woord maar helaas
  werkt het niet bij iedereen. Als men ze ter dood veroordeeld dan is het gewoon neerknallen
  totdat ze allemaal uitgeroeid zijn. Mensen in USA death row zijn geen dieven, het zijn moordenaars
  van de ergste soort, massa moordenaars die niks meer schuwt !!!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 28. @ Jiyani

  Ik heb niks gezegd tegen Pico, hou niet van vieze woorden alleen als ik boos bent flapt
  het soms eruit ! Jiyani even een vraag, Vegetarisch kip ????
  Leg jij me even uit wat dit inhoud. bvb dank.

  Jacko


  Maak melding

 29. @ J. Zwartmans,

  Vegetarische Kipstukjes zijn 100% plantaardig. Volgens mensen die ook kip eten en dus een vergelijking kunnen maken zeggen dat deze vegetarische stukjes kip heerlijk smaken. Er zijn topchefs die deze vegetarische stukjes kip niet of nauwelijks van de echte kunnen onderscheiden. Je kunt er curry van maken, een wok gerecht mee bereiden en lauwwarm bij een salade gebruiken, net zoals je gerechten met echte kip klaarmaakt.

  De ingrediënten zijn:
  93% soja structuur (water, soja-eiwit concentraat, zout), zonnebloemolie, natuurlijk aroma.

  De Vegetarische Slager veroverd met zijn vegetarische producten steeds meer terrein omdat steeds meer mensen minder vlees of vis zijn gaan eten.


  Maak melding

 30. @ Jiyani

  Heel hartelijk voor je uitgebreide info, heb van de week roti met harde kip gegeten.
  Heb de kip heel lang laten sudderen, maar iedereen in huis vond het lekker.
  En nu vinden ze dat ik voortaan moet gaan koken, en dat wil ik juist niet.
  Nu ben ik alleen thuis en ik ga bij de chinees, of snackbar om wat te halen.
  Jiyani bedankt, en ik wens je smakelijk eten straks !

  groetjes

  Jacko


  Maak melding

 31. @ J.Zwartmans en Jiyani
  Ja meneer Zwartmans dat krijg je er van als je mij uitscheld en slechte woorden leert. Haha.
  Nee hoor Jiyani niets van dit alles.
  By the way hebben jullie nog oude kennis in huis? Dus geen internet info, maar doorgegeven kennis van oma en opa
  Een goede vriend van mij 62 jaar oud kreeg plots te horen dat z’n bloeddruk veel te hoog is.
  3 keer gemeten 188 – 136. De derde keer was het 178 – 130 of zoiets.
  Maandagochtend moet hij voor een echo naar het OLVG.
  Hij drinkt niet, rookt niet en eet zeker niet veel zout.


  Maak melding

 32. Pico
  Het is bekend dat Creolen en Hindoestanen over het algemeen veel last hebben van suiker (diabetici) en hoge bloeddruk.
  het zit in de genen van deze mensen dus kunnen ze het niet voorkomen doch hooguit de kwalen wat verzachten.
  Veel drinken weinig of geen rood vlees minder zout (want een goede massala kip heeft veel zout)
  Alcohol duidelijk verminderen.
  Meer denken aan je lichaam door minder buikvet te krijgen (minder vettig eten)


  Maak melding

 33. @ Bigi Sma

  Brada luister eens even, hoge bloeddruk heeft niks te ras en afkomst noch met drank en
  sigaretten. Hoge bloeddruk heeft te maken met leeftijd en stress, en nog erger je zelf druk
  maken om iets lulligs ! Mijn huisarts heeft me gezegd dat ik met alcohol moet matigen, maar van roodvlees heeft hij geen woord over gerept. Ik probeer ook minder naar de mooie meiden te
  kijken,want daar kan je op een bepaalde leeftijd ook een extra boost krijgen op je bloeddruk !
  @ Pico.
  Ik heb veel kennis van mijn voor /ouders in huis, bijna alle mensen die in Su geboren hebben dat.
  Jiyani en broeder Bigi Sma zullen één en ander ook kennis van hun voor/ ouders in huis hebben !

  Groeten

  Jacko


  Maak melding

 34. bij het vangen van deze lieden, moet je ze direct ´´ op de vlucht dood schieten ´´ al liggen ze op de grond, met of zonder boei om..

  dan doet deze het nooit meer.. dus op geruimt


  Maak melding

 35. Zeg jullie eerlijk – ” ik ben surinaams van afkomst maar woon in nederland en ben in suriname om de 2 jaar” – elke keer als ik hier kom zie ik echt dat dit land achter uit gaat als jullie die criminele willen stoppen begin dan #1. al die dak lozen mensen onder dak te geven en laat ze afkicken van de drugs en #2. Dit begint al van af de jeugd zelf geef al die werk lozen jongeren rond de 15 tot 19 jaar een baan waar ze iets aan hebben met een salaris waar ze gewoon normaal van kunnen leven en maak al die prijzen in de winkels velemalen goedkoper want ze zien dat alles duurder wordt en dan gaan ze alleen maar nog meer lopen stelen en dat is iets wat niemand wilt want anders zijn ze de hele dag op straat in grote groepen drugs aan het gebruiken en katenkwaad aan het uit halen hun willen ook gewoon een normaal leven kunnen leiden en dan vinden jullie het gek dat ze op jongen leeftijd mensen gaan roven dit is echt iets waar jullie “de gemeente” iets aan moet gaan doen want op een gegeven moment gaat het zo zijn dat ze steeds jonger dit soort dingen gaan doen zorg der voor dat ze een opleiding kunnen doen waar ze echt iets mee kunnen bereiken in het leven en stimuleer ze der ook voor want der is sws wel genoeg geld daarvoor maar jullie maken alles bewust duurder en jullie mensen leider der zwaar onder alles word duurde dus gaan ze ook opzoek naar meer geld om hun zelf en familie te kunnen helpen geloof me als jullie dit kunnen doen gaan jullie over een paar jaar zien dat de criminaliteit flink gaat dalen
  En der meer jongeren echt hun droom gaan kunnen volgen om hun eigen huis en toekomst goed op te bouwen


  Maak melding

 36. In Nederland zouden dit soort mensen een gevangenisstraf van drie maanden krijgen en dan worden ze naar huis gestuurd en krijgen ze een uitkering. Foei foei foei, nooit meer doen hoor!
  In Suriname wil men ze een kogel door de kop jagen als ik de reacties hier boven lees. Blijkbaar is het voorbeeld van Bouterse aangeslagen. Lastige mensen pak je aan door ze te elimineren. Uiteindelijk blijkt Bouterse toch de president te zijn die de Suriname nodig heeft. Alleen jammer dat hij op zijn oude dag wat verslapt is.


  Maak melding

 37. Er is voedseltekort in 75% v.d wereld,zet alle gedetineerde straatrovers en ander tuig aan het werk op grote door de overheid gerunde landbouwbedrijven,daarnaast een opleiding geven tot verantwoordelijke burgers.Als ze na hun eerste detentie terugvallen,laat ze dan enkele jaren langer zwoegen,herhaal dat net zo lang tot ze er genoeg van krijgen en een fatsoenlijk leven verkiezen boven de misdaad.Mochten ze tot inkeer komen ,bied ze een vaste baan aan op een staatslandbouwbedrijf.

  Zomaar een gedachtespinsel van een leek.


  Maak melding

 38. dit zijn geen rovers .het zijn ordinaire dieven zoals er veel zijn in suriname…. ook onder de zakenmensen, winkeliers ,dna leden de zogenaamde witteboord dieven …het vershil met een rover is dat een rover vooral overdag opereerd en met een wapen komt ..en ooknog slachtoffers durft te maken ..dus ik vind ,,,bij deze dieven is dit niet het geval ..het zijn insluipers .. maar deze media heeft het over rovers alleen maar om angst te zaaien en meer media kijk en lees cijfers te behalen natuurlijk…iedereen wenst deze jonge surinamers de dood toe in de reacties in plaats van normale gevangenisstraf en heropvoeding…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.