woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidArtsen en andere zorgverleners in Suriname wijzen tariefvoorstellen af

Artsen en andere zorgverleners in Suriname wijzen tariefvoorstellen af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 aug – Artsen en andere zorgverleners in Suriname zien de tariefvoorstllen van de Zorgraad niet zitten. Tijdens de laatste openbare vergadering van de raad lieten de dienstverleners hun misnoegen duidelijk en luid merken. De eisen zitten ruim twintig procent boven het aanbod van de raad. Wat de Zorgraad vooral zorgen baart, is dat niemand interesse toonde voor de ‘werkelijke’ problemen in de branche.

Het was een en al geld waar het recordaantal belangstellenden het hadden tijdens de halfjaarlijkse zitting. “Wat we heel jammer vinden is dat er op de openbare vergadering alleen is gesproken over het tarief. Bijna niemand heeft gesproken over de medische voorziening of de kwaliteit van de huisartsen en ziekenhuizen. Wij kijken als raad naar het gehele plaatje”, stelt raadsbestuurslid Glynes Tjon Eng Soe tegenover de Ware Tijd.

De urenlange zitting is vrijwel geheel besteed aan heftige debatten over de centen. “Terwijl wij met z’n allen eigenlijk moeten praten over de zorg”, aldus Tjon Eng Soe. De bedragen die de dienstverleners voorstellen, zijn voor de raad economisch niet verantwoord. De dienstverleners schuiven hun kritiek op de raad niet onder stoelen of banken. In een verklaring na de zitting iis het bestuur gebrek aan deskundigheid verweten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Geen nood we halen werknemers uit de Filippijnen, huis vesting geen probleem , en de teveel aan ambtenaren nemen we voor lief.
    Dat is leiderschapskwaliteiten


    Maak melding
  2. Niemand wil voor een hongerloon werken. Je wilt een passend loon ontvangen. Een advocaat gaat geen schoonmaakster loon nemen.
    Ik vraag me af wat schooling deze ndp raadsleden hebben. De sleutel voor een better zorg zijn de tarieven voor de doctors,de verzekerings,en de ligdag tarieven.


    Maak melding
  3. ter vergelijking
    In Nederland zijn er circa 17 miljoen mensen in Suriname circa 700.000 dat is een verhouding van 25 : 1
    In Nederland liggen de salarissen van de huisartsen op circa 150.000 euro.
    Als je dit rechttoe rechtaan zou doorrekenen dan zou het jaarinkomen van een Surinaamse arts dus per jaar 6.000 euro moeten bedragen.
    Kun je zien dat er op alle fronten anarchie heerst.


    Maak melding
  4. Een salaris van €6000,- per jaar is gelet op de levensstandaard van Suriname niet realistisch. Aan de andere kant is een salaris-eis van de specialisten van $20.000,- per maand voor een land in ontwikkeling bizar. Voor zover mij bekend is er een plafond bepaald voor de beloning van ziekenhuis specialisten in Nederland. Daar mogen ze volgens mij in principe niet meer verdienen dan €179.000,- per jaar.
    Er zijn ongetwijfeld veel goede artsen/specialisten in Suriname die nu sympathie genieten van het publiek. Maar met de salariseisen van duizenden usd per maand riskeert men dat de sympathie omslaat in antipathie.
    Met de eis die de specialisten op tafel zouden hebben gelegd zou het betekenen dat ze in Suriname meer zouden verdienen dan hun collega’s in West Europa. Als de eis klopt is deze absurd, ongehoord. Ik gun de specialisten een goed loon maar dan wel binnen proporties.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES