maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Presidentiële onderhandelingscommissie behartigt belang Suriname niet’

‘Presidentiële onderhandelingscommissie behartigt belang Suriname niet’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – De fouten van de commissie die namens president Bouterse onderhandelt met Alcoa, stapelen zich op. Alleen het parlement van Suriname kan hier nog een halt aan toeroepen. Dit stelt oppositiepartij PALU. De brief die Bouterse onlangs naar het parlement stuurde, spreekt voor zich. Weer eens blijkt dat het Surinaamse belang niet aan de commissie kan worden overgelaten. Bouterse beweert doodleuk dat Alcoa geen wanprestatie mag worden verweten. Daar is PALU het dus nadrukkelijk niet mee eens.

“Tegen de achtergrond van alle offers die Suriname heeft gebracht om hier een geïntegreerde aluminiumindustrie mogelijk te maken, mogen het niet naleven van de Brokopondo-overeenkomst, het voortijdig vertrek van Alcoa en zeker de manier waarop, wel degelijk als wanprestatie worden aangemerkt”, stelt de PALU. En dan werkt de regering er dus ook nog aan mee dat de multinational alvast haar bezittingen in Suriname in waarde doet verminderen.

En dit terwijl nog moet worden onderhandeld over hoe dit bedrijf aan zijn financiële en andere verplichtingen tegenover Suriname zal voldoen. “De regering en ALCOA zijn hiermee bezig de wet te overtreden en dat ten nadele van Suriname. Het Surinaamse belang moeten wij zelf bewaken, dat gaan deskundigen niet voor ons doen”, aldus de PALU. Het parlement wordt dan ook opgeroepen om “in nationaal belang’ haar verantwoordelijkheid te nemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Surinams Assamblee Is Een Koffie Shop.

  Beste Lezers Hier volgt een mening.

  Het Surinaams Assemblee is nix meer dan een ontmoeting plaats van OA:
  Griet Meid Griet Mang Motjo Meid En Motjo Mang die constant aan het ouwe hoeren zijn onder het genot van..
  Base Coke.. Of Snuif Coke. verder nog Witte smack Of Bruine smack.
  (heroiene)
  Dat gebeurt er daar in die koffie shop in plaats dat men de belangen ons geliefde land rechtvaardigen.

  Zie Foto.. merendeels van die gasten stralen boeven streek uit..
  ze menen het niet met ons land.. Op kankeren met die gaare goore tering gezichten.


  Maak melding
 2. Het gaat niet om het maatschappelijke belang. Het individuele belang staat voorop.
  Kijk naar Congo met de kobalthausse.( oa.batterijen voor mobieltjes)
  Uit cijfers van USGS blijkt dat de mondiale kobaltproductie 111.000 ton bedraagt en 60% komt uit Congo.
  Rusland en Australie (nr 2 en 3)volgen op grote afstand.
  Helaas merkt de bevolking niet dat de levensstandaard stijgt. Corruptie tier welig.
  Bron Effect juni 2018


  Maak melding
 3. Als Sziedonia ea dna-ndp-ers het nationaal belang van de republiek Suriname en de Surinamers hoger achten dan het prutwerk van de presidentiele commissie van ddb e/o de MOU die ddb met Alcoa/Suralco gemaakt heeft, dan dient/en zij een motie van wantrouwen in tegen de regering ddb.

  Let op! ddb heeft geen bevoegdheid om de Brokopondo-overeenkomst open te breken of te wijzigen. Het is de taak van DNA die dat mag doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Suriname is nu eenmaal een failed state.

  Heel Suriname staat in dienst van Bouterse en zijn Paarse Roversbende

  Dit is weer het zoveelste bewijs dus minister Blok had groot gelijk.


  Maak melding
 5. @Pico,

  Afrikaanse leiders zijn de nieuwe koloniale plunderaars’

  Jacob Zuma ( is reeds afgetreden als president)

  Afrikaanse presidenten van onder meer Togo en Burundi sluizen miljarden euro’s weg uit hun eigen land. Dat is de conclusie van het onderzoeksrapport The plunder route to Panama dat vanmiddag wordt gepresenteerd in Amsterdam. “Deze Afrikaanse oligarchen zijn de koloniale plunderaars van nu”, zegt onderzoeksleider Evelyn Groenink.

  Op het eerste gezicht ziet de website van Wilderness Safari, het grootste toeristische bedrijf van Botswana, er gelikt uit. Haarscherpe foto’s van tijgers, olifanten en rondscheurende jeeps moeten reizigers overhalen om een prijzige safari te boeken. Het wordt het avontuur van je leven én je draagt bij aan het welzijn van de lokale bevolking, belooft de site.

  Eén probleem: het overgrote deel van de 170 miljoen euro die Wilderness jaarlijks omzet, gaat niet naar inwoners van Botswana, maar rechtstreeks naar de zakken van de Botswaanse president Ian Khama en zijn vrienden en familieleden.
  Ian Khama is sinds april 2008 president van Botswana. ANP

  Khama is niet de enige Afrikaanse leider die zijn eigen bevolking berooft. Het team van Groenink, bestaande uit Afrikaanse onderzoeksjournalisten, bracht corrupte praktijken in zeven landen aan het licht. “We hebben onderzoek gedaan in Togo, Mozambique, de Democratische Republiek Congo, Rwanda, Burundi, Zuid-Afrika en Botswana, maar het komt ook in andere Afrikaanse landen voor. Dit is echt een pan-Afrikaans probleem”, vertelt Groenink in NOS Met het Oog op Morgen.

  Veel namen van presidenten waren al eerder in de Panama Papers te lezen, maar nu pas is hun werkwijze en de omvang van het gesjoemel duidelijk. Uit de Democratische Republiek Congo, bijvoorbeeld, verdwijnt jaarlijks 15 miljard dollar. In vijf jaar tijd is naar schatting 7 miljard dollar aan Zuid-Afrikaans belastinggeld naar Dubai gesluisd.
  Edelstenen

  Afrikaanse leiders doen dit onder meer door de nationalisering van bedrijven. “Als dictator is het heel makkelijk om je natuurlijke hulpbronnen, zoals edelstenen in Mozambique en fosfaten in Togo, toe te eigenen. Staatsbedrijven in die sectoren zijn zogenaamd eigendom van het volk, maar in werkelijkheid zijn ze in handen van presidenten en hun politieke vriendjes.”

  De gevolgen zijn groot, concludeert het rapport. Afrikaanse leiders werken bestuurlijke systemen tegen of breken ze af om te kunnen plunderen. “Deze kleptocratische regimes werken het liefst samen met louche zakenlieden.”

  In Zuid-Afrika, waar Groenink woont, is de bevolking daarom niet geneigd om belasting te betalen. “Gewone Zuid-Afrikanen weten dat Jacob Zuma en zijn vertrouwelingen alle centen in eigen zak steken.”

  De zes Afrikaanse journalisten voerden het onderzoek met gevaar voor eigen leven uit. Ze hopen dat er meer internationale aandacht komt voor de problematiek.


  Maak melding
 6. @ Vliegende Hollander.
  Mooie aanvulling.
  Wat een ieder nu het beste kan doen is : zwijgen, stil zitten en de schouders laten hangen.
  Ik vrees echter dat men als een razende op het toetsenbord tekeer zal gaan


  Maak melding
 7. Door eigen belang loopt Suriname nu helemaal vast om zaken met andere landen te doen. Zie ook waarom dat geld in Nederland is vastgehouden.


  Maak melding
 8. @ Vliegende Hollander,

  Vergeet de grootste plunderaar Mugabe van zimbabwe niet, vandaag zijn daar verkiezingen, waar het volk zwaar gebukt gaat vanwege dit soort criminele leiders, en snakken naar verandering, zoals het in Suriname het geval is.


  Maak melding
 9. Meneer Shyamnarain,,

  heel goed, pak ze aan die boeven desnoods met een jurist van buiten s m e sleep ze voor de rechter eventueel een proces in het buitenland..

  kijk die moordenaar is ook al in het buitenland veroordeeld, hij moet zodra het even kan 11 jaren zitten in Holland..

  je zult veel ondersteuning krijgen van buiten uit mijn zegen heb je alvast en volgen nog honderden met het hart op de juiste plaats..

  het gaat tenslotte om ons land, wij onze vaderen moeders hebben heel hard gewerkt om dit land te maken wat het vandaag is, deze boeven schurken moordenaars hebben alles kapot gemaakt het hele geld stelsel vernietigd, nu pinaren wij met z’n allen..

  weg met die boeven van het tonaal..


  Maak melding
 10. hallo Lens, je hoeft niet bang te zijn, doe je mond maar gerust open..

  je kunt maar één keer in dit leven heengaan en dat geld ook voor die moordenaar aanhangers.

  laat je niet intimideren, ze zijn allen mee de schuldig aan het failliëtsement van ons land..

  gelukkig nemen ze niks mee naar hun graf, dus laat ze maar lullen. wees open eerlijk en handel naar eer en geweten..


  Maak melding
 11. Stelletje poppenkastjes. Stop het hele land maar in je zwarte rumboe reet bauta…ik hoop dat je een heel langzame dood krijgt. Crepeert. Lijdt.


  Maak melding
 12. Boi,alles was er in het land.Bauxiet,fabriek,energie en bekwaam personeel.Het enigste dat de regering moest doen,is wat minder eisen stellen.Maar nee,ze hadden niets geleerd uit het vertrek van Billiton.Wat ze nu krijgen is de dam 14 jaren eerder.So so verlies en een huilende volk.


  Maak melding
 13. Wat verschilt Suriname met dat van een Afrikaans land? Het gaat er net zo aan toe als in een gemiddeld Afrikaans land.
  In SU zitten de mensen die echt verstand van politiek hebben thuis, die weten wat beleid en hoe beleid te maken. Die weten hoe politiek te bedrijven, die een land kunnen besturen, maar nee in SU hebben we mensen aan het roer die denken dat ze kunnen regeren. Maar in feite boeven, plunderaars, oplichters, schorrie morrie volk.
  De laatste druppel die SU nodig had was Bouta, en zie waar het land is beland, letterlijk op de afgrond, een bananen republiek, een failed state 1000%!!!!!
  Vieze gore ndp kliek!!!!


  Maak melding
 14. Bouterse en zijn regering maken een potje ervan met de ALCOA in Suriname.Bouterse is een ramp voor het land.Hij heeft zichzelf verrijkt met zijn achtervolgers.


  Maak melding
 15. Er zijn geen deskundigen in Suriname. Bovendien, zelfs geleerden gebruiken hun kennis niet, maar willen alles uit de losse pols oplossen. Ze denken slim te zijn, maar weten niet dat de Westerlingen al die Surinaamse onderhandelaars tot in de puntjes hebben bestudeerd op hun zwaktes. Omgekeerd is dat natuurlijk onmogelijk te doen voor de Surinamers.
  Alleen een onderhandelaar met goede instinct en een grote mond richting Alcoa kan nog wat redden.


  Maak melding
 16. Iedereen gaat voorbij aan het feit dat Suriname in een zeer slechte positie verkeert/verkeerde om goed te kunnen onderhandelen met de Suralco. Dit vanwege de enorme schuld met betrekking tot de af te dragen gelden voor de electriciteit van Afoebaka. Bouterse heeft gaande weg de onderhandelingen steeds water bij de wijn moeten doen voor uitstel van betaling. Je ziet het: het slechte economische beleid van Bouterse werkt door in alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES