maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisVHP betreurt stopzetting zoektocht massagraf in Suriname

VHP betreurt stopzetting zoektocht massagraf in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – Het stopzetten van de zoektocht naar het massagraf van hindoestaanse contractarbeiders is een grove fout. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De regering zegt geen geld meer te hebben voor het project dat in 2013 aanving. Het besluit komt niet goed aan. “Het opgraven van het massagraf op de plantage Mariënburg is een morele plicht van de overheid tegenover de Surinaamse samenleving”, aldus de VHP.

Het project moet worden hervat. “Gebrek aan geld mag geen excuus zijn als het gaat om onze nationale geschiedschrijving. Mariënburg laat ons weer eens beseffen dat wie zijn geschiedenis niet kent, gedoemd is haar te herhalen”, stelt de VHP. Honderd en zestien jaar geleden zijn zestien Brits-Indische contractarbeiders door koelbloedige executie omgebracht. De contractarbeiders voerden verzet tegen onderdrukking.

De werkomstandigheden toen werden als onmenselijk ervaren. “Onderzoek heeft uitgewezen dat erfgoed verbindt. Dit is essentieel in een pluriforme samenleving. Wij moeten elkaars geschiedenis kennen, en ook elkaars helden samen gedenken. Gedeelde kennis van ons verleden is belangrijk in een democratisch land, mensen moeten zich verbonden voelen om zich voor het ‘algemeen belang’ te willen inzetten”, aldus de VHP.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Wacht even wie is de president die dit niet door wilt laten gaan? O ja plee-si-dent desie ka bouta. Verdacht van deelneming met voorberachte rade van +/- 550 moorden. Waarom gaat de VHP niet eerst bij de OAS klagen over de dictator aan de macht die toevallig ook veroordeeld is voor drugssmokkel in Den Haag en dat zijn corrupte regering de verantwoordelijkheid draagt een ware doorvoer supply chain van cocaine door Suriname. Geloof mij Trump zou graag een Panama-Noriega2 van ka-bouta willen maken voor afleidingsmanoevre van zijn echte problemen en tegelijkertijd de eenzaamheid van Dina oplossen.


  Maak melding
 2. santoki je hebt geld zat dan zet jij je onderzoek verder.voor wie bewaren jullie al dat geld,maak er gebruik van.je hebt geen kinderen zoals ik.


  Maak melding
 3. Bouterse zal een objectieve geschiedschrijving radicaal tegenwerken en resoluut van de tafel vegen. Als hij meewerkt betekent dit dat wij hem al moordenaar en de slechtst presterende president in onze geschiedenisboeken mogen omschrijven. Hij doet slechte dingen maar wij mogen niet de waarheid over hem neerpennen. Wel Bouterse: vertel ons nu eindelijk een keer de waarheid of schrijf in het geheim jouw memoires. Dit ter voorkoming dat wij fantasieverhalen over jou gaan schrijven. Je bent gewaarschuwd. nu leef je nog en je kan je nog verdedigen, Straks als je dood bent kan je dat niet meer.


  Maak melding
 4. Anke heeft gelijk,

  De roverheid geeft liever geld uit aan zeer belangrijke zaken zoals Blue Label, neuspoeder, motjo’s, Prado’s, buitenvrouwen, vakantie’s, snoepreisjes, bewakers, profiteurs, hielen likkers en de list goes on…

  Ze blijven doorgaan met die poppenkast.


  Maak melding
 5. @Anke
  Het opgraven, daarin zijn wij niet geintereseerd.Als 1 miljoen aan dollars vermorst kan worden aan Kovind,dan moet je ndp regering ophouden met zijn hypocriet gedrag.Was het niet Sandew lief ,die de graven wilde verstoren,zo te zien heeft hij geen interesse meer en de ndp kudde en jij lopen achter jullie baasjes aan.meer kunnen jullie niet.


  Maak melding
 6. @Anke
  Je moest erns geweten hebben wie geld heeft.
  Miljoenen aan euros in beslag genomen en 1 miljoen aan dollars voor Kovind.en je baasje bouta huilt en vraagt om het terug te hebben en niet Santokhi.
  Je baasje heeft kinderen en ze zijn geen engeltjes.Eentje gooit granaten gewoon zomaar en eentje zit in de gevangenis in Amerika.Pappie bouta is geen haar beter.Natuurlijk wensen wij het beste voor je ,meer kunnen wij niet doen..het hangt ervan wiens vb je volgt…en je keuze is. smaakloos..het is de ndp,toch anke?!


  Maak melding
 7. @anke, als Bouterse zijn zoon Dino uit de gevangenis komt zul je wel schrikken hoe rijk hij zal zijn. Dan weet je wel waar alle rijkdommen van Suriname zijn.

  Het moet plaats vinden, omdat het de geschiedenis van Suriname is. Een ieder heeft een mond over de culturen in Suriname, maar als het erop aankomt dan mag een ieder het zelfs weten.


  Maak melding
 8. Natuurlijk is het belangrijk om zo een ingrijpende gebeurtenis een duidelijke plaats te geven. Maar jammer de zogenaamde musea en monumentale panden zijn slecht onderhouden want inkomsten daar uit verdwijnen net zoals de standbeelden.


  Maak melding
 9. Die voormalige Nederlandse ambassadeur vond het ook niet belangrijk. Van hem kan ik nog begrijpen dat hij de misdaden van z’n landgenoten wilde verdoezelen. Maar dat de Surinamers zelf hun geschiedenis niet belangrijk genoeg vinden. Zal het getal 16 er iets mee te maken hebben?


  Maak melding
 10. Henk Molenaar vindt het wel belangrijk dat degene(n) die vlucht MHxxx neerknalden berecht worden, maar wanneer Surinaamse nazaten alleen maar willen weten waar de massagraf van hun voorouders ligt, vindt hij het saai. Wat zegt dat over Henk Molenaar?


  Maak melding
 11. Het verhaal van de praatjesmaker Chandrikapersad Santokhi heeft veel van een overlijdensbericht. En op de koop toe misleidend, als de heer Sandew Hira dit had gezegd dan had ik deze blindelings gelooft. Maar de Sarnaam Hindostaan Chandrikapersad Santokhi mag men niet geloven, komt uit z’n mond maar niet uit z’n hart. Deze man moet men zien als een haan dat begint te leren kraaien zonder een doelgericht visie. Die man beweert steeds dat Suriname failliet is en zegt nu dat de regering met geld over de brug moet komen. Van een kikker kan je geen veren plukken.


  Maak melding
 12. Als Dino uit de gevangenis komt, wordt hij president van Suriname(de opvolger van papa Bouta) en de surinamers gaan massaal op hem stemmen!


  Maak melding
 13. ddb en presidentiele commissie moeten aan damage control doen en alle beschikbare informatie over de onderhandelingen zowel in het engels als nederlands aan de hele DNA en expers ea in Suriname ter beschikking stellen.

  Het is een nationale zaak en Surinamers moeten alles tot in de bodem weten wat deze commissie heeft gedaan tijdens de onderhandelingen met Suralco/Alcoa en wat eruit de bus gekomen is. Er mogen geen geheimen bestaan voor alle instanties die het Surinaamsbelang moeten dienen en het beste uit moet halen.

  De DNA is de aangewezen instantie waar als er zaken gewijzigd moeten worden of anders over gaat en een beslissing in mag nemen.

  De Brokopondo-overeenkomst dat in de vorige eeuw tussen Alcoa/Suralco en de toenmalige regering gesloten is, is de enige basis waarmee onderhandeld moet/mag worden. Geen enkele andere mogelijkheid of keus is er om te onderhandelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES