Regeringspartij BEP: Suriname en Surinamers op de ziel getrapt

34
Volledig bestuur BEP gepresenteerd door voorzitter Asabina

PARAMARIBO, 26 jul – De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, doet er goed aan zijn uitspraken terug te nemen. Dit stelt regeringspartij BEP. Blok heeft met zijn kwalificatie van Suriname als “mislukte staat” op grond van etnische opdeling, “het land en zijn bevolking op de ziel getrapt.” Multicultureel en multi-etnisch markeren juist de identiteit van Suriname. De uitspraken hebben nog meer aangericht. Bewust of onbewust zijn de verkoelde relaties tussen Suriname en Nederland meer onder druk gezet.

“De BEP is van mening dat in dit soort situaties het terugnemen van woorden de enige manier is om zich te verschonen. Op grond daarvan zou het de Nederlandse minister beter sieren als hij zijn woorden had teruggenomen”, stelt de BEP. Ook met het aanbieden van excuses kan het beter. Blok heeft zijn excuses aangeboden via zijn collega Yldiz Pollack-Beighle.

Maar ook aan Surinamers binnen en buiten Suriname zouden excuses moeten worden aangeboden. “Verder roept de BEP alle rechtgeaarde strijders tegen onrecht op om alert te blijven en vooroordelen en stereotypering op elk niveau van de samenleving door leiders, beleidsmakers en professionals aan de kaak te blijven stellen.” De partij reageert nu pas om een emotionele benadering te vermijden.


34 REACTIES

 1. Bep
  Moet niet Beppe, er word aan surinamers decennia lang onrecht aan gedaan ,en dat sliken we als zoete ,en doen er verd…..men niks nakkes NAdA aan ,goh wat zijn we beledigd,,wat mankeerd jullie,brullen als tandeloze tijgers,en als het verkeerd gaat in suriname IS het de schuld van minister Blok,Bep waarom hebben jullie niet de vinger op de v zere plek gelegd,lekker Ouwehoer tegen Nederland, daar wordt je ook geen tweede DUBAI van.
  BEP VERKIEZINGS RETORIEK ,DAAR PRIKKEN VERSTANDIGE SURINAMERS DOOR HEEN.
  VERZIN IETS ORGINEELS.
  WE DRONKEN EEN BIER DEDEN EEN PLAS EN GAAN VERDER ZOALS HET .
  OPPOSIETIE verschuil je niet achter de lul verhalen van ze hebben het zo altijd al gedaan ,die slavendrijvers ,deze gedachte goed vast houden ,dan word je van zelf net als Venezuela .
  Geld ontwaarding van 1000%.
  Hands uit de mouwen en maak er verd…men een 2e Dubai, maar dat lukt je als een van de 60.000 ambtenaren je zal productief moeten worden dus BEP GA NU EENS ECHT OPPOSITIE VOEREN ,IK BEN HET WEL MET JULLIE EENS DAT HIJ VERKEERDE WOORDEN HEEFT GEBRUIKT .
  Gezien de reacties heeft hij wel wakker geschud,want het gaat geweldig daar in suriname en doet de miselijk makende kaba de groeten van blok


  Maak melding

 2. Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur
  Is pijnlijk maar moet gezegd worden.
  Is dit zo, We gaan op school om te leren, maar is dit zo? Of worden we onwetend/onbewust of bewust tot een afgericht veredeld/ontwikkelt diersoort
  De wetenschap antidateert en manipuleert onze hersenen op een zeer onnozele manier. En dit hebben de leerkrachten ook niet door omdat ze niet geleerd hebben hoe om te gaan met de realiteit. Niets blijft geheim als je tenminste wilt weten hoe de wereld in elkaar zit.

  Een gek voorbeeld: Meervoud van god is? en de goden hebben verschillende namen gekregen, zoals………
  De kwestie is, hoe ga je om met je hersens om de geheimen te ontdekken.
  Er lopen op de wereld mensen rond, dat allang dood zijn maar zelf weten zij dat helemaal niet!!!!!!?.

  Wat de Afro Surinamers cultuur betreft lopen we honderden jaren achter, vergeleken met dat van de Indiërs (Hindoestanen), Javanen, Chinezen enz.
  We moeten nu stoppen om allerlei verkapte en miserabele weggooi rommel tot ons cultuur te maken. we moeten niet alleen de afgoderij als de Afro Surinamers Godsdienst of religie zien. Er zijn nog honderden andere dingen dat verwaarloost wort of men ziet het over ‘t hoofd. En grijpt naar de afvallige opgelegde rotzooi.

  Wat weten we over onze cultuur te vertellen zeer weinig of helemaal niks, dit staat nergens vastgelegd
  Wat we in dit land nodig hebben zijn wijze mensen dat de blanke geheimen zouden kunnen ontcijferen. Zolang wij onze cultuur niet recht zet zal de afro niet tot de nodige rust komen om zich te ontwikkelen voor een betere levenstandaard.


  Maak melding

 3. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, doet er goed aan zijn uitspraken terug te nemen. Dit stelt regeringspartij BEP. Blok heeft met zijn kwalificatie van Suriname als “mislukte staat” op grond van etnische opdeling, “het land en zijn bevolking op de ziel getrapt.” Multicultureel en multi-etnisch markeren juist de identiteit van Suriname. De uitspraken hebben nog meer aangericht. Bewust of onbewust zijn de verkoelde relaties tussen Suriname en Nederland meer onder druk gezet..
  En nu de mentaliteit om er iets van te maken,BEP JULIE DENKEN DAT NEDERLAND NU STAAT Trillen als een bamboe stengel.onbedoeld heeft hij bij een hele hoop suri stof tot nadenken gegeven. En het zou wel eens kunnen dat Nederland een echte vriend is.


  Maak melding

 4. Haco de boeritjie weet nog niet waarover de wetenschapper blokje sprak,hij heeft weloverwogen nagedacht en zijn woorden zorg vuldig gekozen toen hij sprak over zijn pseudowetenschappelijke benadering met betrekking tot ras en genen blijkbaar dacht hij in goed gezelschap vertoefde omringd door witte mannen en vrouwen,maar a boeritjie Haco heeft het over een samenraapsel van shit,waar blok niet eens over sprak,na wan sari nanga deng boeritjie wannabee hollander disi van hindustaanse afkomst,hij zou Suriname niet eens genoemd hebben als niet iemand in de zaal Suriname bijhaalde als kampioen multi-etnische samenleving in de wereld,begrijpend lezen is nog steeds een probleem vr deze baiwa


  Maak melding

 5. Stikken hier van de problemen die ze zelf gecreěrd hebben, en niet op kunnen lossen, maar vinden het belangrijker, om na ruim een week, nog steeds over dat geval Blok, te blijven zijken, die woorden die gebruikt zijn door hem, zijn niet goed te praten, maar als je realistisch bent, moet je wel tot de conclusie komen, dat dit land met deze moordenaar en die andere paarse ciminelen, een mislukte Staat is, onderwijs ingestort, medische zorg ingestort, Instituten die niet werken, zoals de rechterlijke macht, corruptie iedere dag weer, transparantie ver zoek, misleidend nieuws iedere dag op die corrupte paarse staatszender, en nu weer een statement van tante Bep, die in het slavernijverleden is blijven hangen.


  Maak melding

 6. Suriname kan zich beter met de binnenlandse problemen bezighouden dan
  het gezeur over Blok. Als er maar een poepgeluidje uit Nederland komt staat
  heel Paramaribo in brand. Maar fraude, dure minister reisjes, instortende onderwijs, zorg,
  achterstallig onderhoud, te laat betalen lonen, subsidies niet betaalt, dan draait de
  Surinamer zich nog een keer om in zijn hangmat, WELTERUSTEN MENEER DE PRESIDENT!!!


  Maak melding

 7. Haco, uit rancune tegen de Surinaamse overheid kies je partij voor Stef Blok die jou en en je hele familie ook op de ziel heeft getrapt. Misschien is het voor jou een ‘ brug te ver ‘ om verder te denken dan alleen maar de woorden van meneer Blok. Een voorbeeld. De woorden van Blok ‘het zit niet in onze genen om binding aan te gaan met onbekende mensen’ zeggen al veel hoe deze man denkt over de Nederlandse geschiedenis t.a.v. Suriname. De Surinamers ziet hij of heeft hij nooit als volwaardige landgenoten gezien, en neem van mij aan dat zolang Blok de scepter zwaait op het ministerie van Buitenlandse Zaken, er geen gekleurde Nederlanders worden aangenomen op het ministerie. Jij toont vluchtgedrag. Jij vlucht voor de woorden van Blok en ziet de regering van Suriname als de zondebok. Foei Toch……..!


  Maak melding

 8. we zijn al meer dan 40 jaren zelfstandig en wat hebben we er zelf van gemaakt..

  zitten schelden op anderen, de schuld geven,, wat hebben we daarmee bereikt..

  meneer blok heeft terecht zijn opmerking gemaakt , ben je niet eens, ga dan naar de rechter en leg de zaak voor.., maar blijf niet zeuren en je zelf ophitsen en anderen..

  we met z´n allen slavernij contract, arbeiders nakomelingen,, kun je dat nog terug draaien,, nee dus..

  laat het liggen waar het is, kijk in de komende toekomst, maak iets leuks van je eigen leven..

  lul niet over het verleden..


  Maak melding

 9. Natuurlijk is Suriname mislukt en niet zo’n beetje ook. Het begon allemaal met die smerige staatsgreep en de massa slachting onder de intellectuelen. Zelfs complete dorpen zijn weggevaagd.

  Zo veel jaren later is de hoofdverdachte van deze misdaad president van Suriname. Maar daar hoor je BEP niet over. Natuurlijk is het makkelijker een prooi te vinden zo duizend km over de atlantische oceaan. Als of Nederland wakker ligt wat Suriname ervan vind. Stelletje imbecielen daar in Paramaribo. Hilarisch….laten we nu eerlijk wezen het is toch een mode geworden om blanken te bashen.


  Maak melding

 10. Al maakt Nederland nog zoveel excuses de corruptie, begrotingstekorten, (economische) crises in alle sectoren verdwijnen toch niet. And by the record, de strafblad incl de vonnis van Bouterse ook niet. Zelfs de grote Hans klok krijgt de koers niet meer op 1 op 3. Maar goed in deze moeilijke tijden heeft men een zonde bok gevonden en hij heet Stef Blok. Na wang hiep hiep hoeree.

  Anno 2018 is het pompen of verzuipen voor de Surinaamse ziekenhuizen. Correctie mortuarias. En niemand die zich daar druk over maakt want Stef Blok heeft op de tere surinaamse zieltjes getrapt. Want die blanke moet ervoor boeten.

  Al moet men na 2020 nog 5 jaar antroewa met rijst eten, ze gaan het doen. Hun messias Bouterse is heilig verklaard. Devies volg de paase sekte en het komt allemaal goed. Krankzinnig zijn ze daar in su


  Maak melding

 11. Dit Bep figuur, denkt wat te komen vertellen over Blok. Blok heeft het Surinaamse volk niet beledigd.
  Blok spreekt de waarheid. Wat voelen bepaalde figuren zich aangesproken. Zelfs wanneer Blok een scheet had gelaten, voelen zij die hier aanstoot aannemen zich beledigd.Heeft Bouta zijn excuses aan geboden voor de december moorden???? Tot op heden niet. Blok heeft tenminste het fatsoen kunnen opbrengen om zijn excuses aan te bieden. Wat doet onze Surinaamse regering en kornuiten zij accepteren Blok zijn excuses niet. Wat gaat erom in deze hersenlozen gasten hun bovenkamer. Dit daar modder in???.Blok zal voor niemand op de knieen gaan. Gelijk heeft hij ook nog. Het wordt hoogtijd om de situatie in eigen land te bekijken welke offers wij gaan brengen om ons land te laten bloeien ipv ons bezig te houden met Blok. Blok heeft het goed en slaap ook goed. Wat kunnen sommige Surinamers vermoeiend bezig zijn. Deze Bep gast moet voor de spiegel gaan staan en zichzelf goed bekijken. Wat zal hij zich rot schrikken wanneer hij zichzelf in de spiegel ziet en dan naar de situatie in ons land. Denkt deze gast medische hulp te krijgen wanneer hij een rot beroerte krijgt omdat hij zich bezig houdt met de woorden van Blok??? Hij zal in een hoekje wegkwijnen. Onze eigen kooi stinkt, laten wij deze eerst schoonmaken. Er is genoeg werk aan de winkel hier ipv van steeds te emmeren over Nederland.Weg met drugs, diefstal, misbruik, berovingen. Gezondheidszorg en onderwijs, armoede bestrijding, weg met het uitdelen van voedselpakketten. De gemeenschap heeft recht om zijn eigen portemonnee te beheren, lonen, kinderbijslag en sociale uitkeringen op tijd betalen. Goede ziektekostenverzekeringen. Recht op medische behandelingen. Stop met nodeloze buitenlandse snoepreisjes.


  Maak melding

 12. Robg
  Vreemde mensen dat klopt ,na 1975 zijn ,op enkele stuiptrekkingen na ,donatie van enkele miljarden die trouwens in een paar jaar waren verdampt in het Apoera project,
  Robg een brug te ver ,beschrijft jij de historie dan maar maak mij blij,de vraag is kan jij men drogen zonder stom gelul de surinamers even bij praten over de historie suriname ,
  Misschien leer ik nog wat over multiculturele en de etnische cultuur in suriname.


  Maak melding

 13. BEP kan zich beter afvragen waarom zoveel mensen die op BEP lijken in de gevangenis zitten, stelen en moorden. BLOK heeft gelijk. BEP is etnisch georganiseerd. Surinamers leven in een droom dat men vreedzaam naast of met elkaar leeft. Die tijd is allang voorbij sinds het land overgenomen is door DiDiBri Bouta


  Maak melding

 14. De Surinaamse ZIEL is al TOTAAL KAPOT gemaakt door
  het WANBELEID van de PAARSE Corrupte Politici en hun
  leider Opa Desi !!!

  Paars heeft MILJARDEN aan ONGEDEKTE bankbiljetten gedrukt, Land
  totaal FAILLIET gemaakt !

  MEERDERE DEVALUATIES, bevolking BEROOFD van tenminste 60%
  van haar KOOPKRACHT !!!

  Vreedzame DEMONSTRANTEN en Vakbondsleiders worden met
  ZWAAR GEWELD in mekaar geslagen door GEMASKERDE PAARSE
  POLITIEMANNEN !!!

  Rechters en PG worden OPENLIJK BEDREIGD door het PAARSE regiem,
  met name door de Zittende Paarse pres !!!

  Geen enkele PAARSE CORRUPTE POLITICUS wordt gestraft, ondanks de
  VELE CLAD-RAPPORTEN met bewijzen van ROOF EN BOEVERIJ van
  staatsgoederen en staatsgelden !

  Ook de Ballast-Nedam boeven, omgekochte vooraanstaande Sranan-politici
  worden niet opgepakt en gevonnist ! Al de namen van de smeergeld-
  ontvangers staan in justitiele strafdossiers in Nederland !!!

  DE ZIEL VAN DE TOTALE BEVOLKING IS VERNIELD DOOR DE PAARSE
  ONDERDRUKKERS !!

  Woorden van BLOK zijn foutief, maar steek uw ENERGIE in het WEGJAGEN
  van de FAILLIETMAKERS van ONZE STAAT !!!

  De Paarse MACHTHEBBERS VERKWANSELEN op dit MOMENT ALLE BELANGEN
  van SRANAN in de SURALCO-affaire ! AL ONZE BELANGEN WORDEN
  WEGGEGEVEN, OM PRIVE-BELANGEN VAN DE ZOON VAN OPA D te DIENEN !!
  De Afobakadam dreigt in prive-bezit te komen van een PAARSE VRIEND van
  OPA D !!!

  Dussss… laat u niet AFLEIDEN MET GESCHELD OP MINISTER BLOK,
  RED SRANAN UIT HANDEN VAN DE PAARSE ANTI-SURINAMERS !!!


  Maak melding

 15. ROBG
  houd op met snuiven
  je ziet zelf wat het met bouta heeft gedaan
  zijn hersencellen zijn voor 90% afgestorven
  als ik die kolder van je lees schijnt het bij jou iets minder dan 90% te zijn
  dus je bent gewaarschuwd


  Maak melding

 16. Weetje dat in Nederland in elke winkel,, iemand van een ander ras staat alles staat door elkaar heen zowel Blanke, Gele , het Bruine, Donker het maak niet uit, het is zelfs zo dat er vaak niet wordt gekozen voor een Blanke Als iemand Waterkant lees dan lees die ook hoe Surinamers elkaar uitmaken voor alles en nog wat.
  Het gedrag is dat Sommige Rassen elkaar niet kunnen uitstaan dat is een feit.
  Maar dat was pas na 1980, voor die tijd was alles een eenheid toch.
  Iets heeft het kapot gemaakt.


  Maak melding

 17. Maleisië is 200 jaar een kolonie geweest van Nederland, Indonesië ook heel lang. Toch hoor je deze landen nooit over ‘de kolonisator’ dan wel ‘het moederland’ naar gelang ze geld willen hebben of Nederland ergens de schuld van willen geven. Deze landen kijken vooruit en hebben wat van hun land weten te maken. Misschien is dat iets om over na te denken. Wie de hele tijd achteruit kijkt loopt vroeg of laat met zn neus tegen een lantaarnpaal aan.


  Maak melding

 18. De redenen die Blok aangeeft dat Suriname een failed state vanwege zijn multi etnische en multi culturele samenstelling is onjuist. Suriname is een failed state, omdat de leiding van het land in handen is van criminelen.


  Maak melding

 19. @Marcel…je heb daar zeker een punt…wat hebben we er zelf van gemaakt…een gemeenschap die het van giften moet hebben…blijf trots…het kan niet waar zijn…maar onder ons eigen ogen zien we zogenaamd het niet het niet wat de gemeenschap er van gemaakt hebben…20 jaar zijn we weer terug….en de aankomende jeugd heeft straks over 40 jaar het besef en nakijken…hh.mmm Bep blijft maar Beppen… pak het bij de bron aan en kom niet als mosterd na de maaltijd met deze verweer…iemand waar de gemeenschap voor gekozen heeft blijft geheel ongedeerd…en kan zijn gang gaan met fabels…daar Beppen jullie niet over…he.. ;(


  Maak melding

 20. Ach ja’ Denk dan na over je keel.
  Meer zeg ik niet!

  Lekker leven en laten leven. Voor de medemens!

  Alles kan. Begon bij/ Mij God!


  Maak melding

 21. In Suriname moeten ze zich meer bezig houden met het bestuur van het land i.p.v.de uitspraak van Blok.Hij had dat niet moeten zeggen maar als Surinamer vind ik dat het land failliet is punt uit .Al die lul verhalen ten spijten.Bouterse de schuldige van de ondergang van het land moet onmiddellijk opstappen net als minister Blok voor zijn uitspraak.Dit is mijn mening als Surinamer die niets te maken heeft met de politiek in mijn land.Het zijn alleen maar dieven die het land besturen en zichzelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding

 22. I didnt have sex with that lady Clinton
  “I said the word ‘would’ instead of wouldn’t.” Trump
  Ik zei geen failed state, maar faith state Blok

  De verontschuldiging die ik aanbood was om de ontstane commotie te dempen, maar ik heb alle vertrouwen in de staat Suriname

  BEP.
  hij bedoelt met ” staat” zeker niet het land, maar de beroerde staat waarin Suriname zich bevindt.
  We eisen excuses


  Maak melding

 23. Onze Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, STEF BLOK, doet er goed aan zijn uitspraken te uiten. Dat heet vrijheid van meningsuiting.
  En bovendien heeft hij gelijk, Suriname is mislukt en zal ook zo blijven mede door jullie eigen president Bouta.
  Nu men over excuses praat en soort van op je ziel getrapt voelt.
  Ik vraag mij nu af of meneer bouterse ten eerst excuus heeft aan geboden aan de zielen die zijn gevallen onder zijn bewind.

  Jullie eigen president bouterse zal eerst zijn eigen volk excuus moeten aanbieden, voor dat men een vinger naar Nederland wijst.


  Maak melding

 24. Het is maar hoe je het bekijkt. Suriname is geen mislukte staat. Het land is niet stuurloos. Er is een centrale overheid die het beleid uitstippelt. Er is een centrale overheid die de touwtje in handen heeft. Er is wel sprake van een economische terugval. Overigens wordt de term “Failed State” officieel niet meer gebezigd. Men praat nu over Fragiele landen.

  In 2018 stond Suriname op nummer 114. Als je naar de index kijkt , zie je dat landen als India en Rusland om maar een paar voorbeelden te noemen, het slechter doen. Rusland staat op 69 en India op 72. Het meest fragiele land is Zuid-Sudan dat nummer 1 staat.
  Dus Suriname is geen mislukte staat.

  Als rechtgeaarde Surinamer staat het iedereen vrij om de heer Blok tot de orde te roepen. Anders wordt hij een blok aan het been. Je moet je maar eens afvragen wat ze allemaal bespreken in die achterkamertjes. Ik ben blij dat het gelekt is zodat je dit soort mensen in de gaten krijgt. Ook al zou je niet eens zijn met het beleid , je bent Surinamer of niet, ongeacht je in Nederland woont of elders. De blanken zullen heimelijk gniffelen wanneer ze constateren dat zogenaamde Surinamers deze lummel Blok gelijk geven.


  Maak melding

 25. Het is maar hoe je het bekijkt. Suriname is geen mislukte staat. Het land is niet stuurloos. Er is een centrale overheid die het beleid uitstippelt. Er is een centrale overheid die de touwtjes in handen heeft. Er is wel sprake van een economische terugval. Overigens wordt de term “Failed State” officieel niet meer gebezigd. Men praat nu over Fragiele landen.

  In 2018 stond Suriname op nummer 114. Als je naar de index kijkt , zie je dat landen als India en Rusland om maar een paar voorbeelden te noemen, het slechter doen. Rusland staat op 69 en India op 72. Het meest fragiele land is Zuid-Sudan dat nummer 1 staat.
  Dus Suriname is geen mislukte staat.

  Als rechtgeaarde Surinamer staat het iedereen vrij om de heer Blok tot de orde te roepen. Anders wordt hij een blok aan het been. Je moet je maar eens afvragen wat ze allemaal bespreken in die achterkamertjes. Ik ben blij dat het gelekt is zodat je dit soort mensen in de gaten krijgt. Ook al zou je niet eens zijn met het beleid , je bent Surinamer of niet, ongeacht je in Nederland woont of elders. De blanken zullen heimelijk gniffelen wanneer ze constateren dat zogenaamde Surinamers deze lummel Blok gelijk geven.


  Maak melding

 26. Helemaal gelijk pakiratigri.Het is maar hoe je het bekijkt of wil bekijken.Wat Blok niet heeft gedaan hij heeft geen mensen vermoord,is geen drugsveroordeelde en geen president van Su.


  Maak melding

 27. hoe kun je nou op je ziel getrapt zijn als je die al verkocht hebt aan de duivel, in dit geval DDB en vazallen die er toch de oorzaak van zijn dat het zo’n zooitje is op velerlei gebieden in Suriname, je moet wel een hele Black of in dit geval Purple Spot beziiten wil je dit niet willen of kunnen zien


  Maak melding

 28. Bep heeft een rekening geopend waarop de excuses kunnen worden gestort

  Rob
  ik heb, weliswaar een beetje laat antwoord gegeven op je posting van 25 juli
  Het betreft het artikel: Surinaams ondernemersschap in de kou


  Maak melding

 29. De mensen van de regering en het parlement en hun aanhangers die nu het hoogst woord hebben cq willen hebben staan al jaren toe dat:

  Dat Nederlanders van Surinaamse afkomst door de president en zijn aanhang Landverraders en Redi Musu’s worden genoemd vanwege hun kritiek op het falend beleid dat ertoe heeft geleid dat Suriname nu is verworden tot een FAILED STATE
  God zij met jullie lapzwansen.


  Maak melding

 30. We blijven erbij dat Blok tjies deng dong ndp regering mooi beet. Oma en opa taki, dankzij de ndp Blok doe a uitspraak disie. Na sosos blakka mang teki aanstoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.