Surinames parlement biedt Bouterse opmerkelijk weinig weerstand

54
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 23 jul – De voorzitter van het parlement gaat wel erg makkelijk over het gegeven heen dat Surinames ‘hoogste college van staat’ schaakmat is gezet. President Desi Bouterse doet wat hij wil en mevrouw de voorzitter staat er naar te kijken. In de zogenaamde kwestie Alcoa zegt Jennifer Geerlings-Simons doodleuk dat ze op een officiële brief wacht. En dat terwijl Alcoa reeds lang en breed publiekelijk heeft laten weten dat het zijn zin heeft gekregen. De wil van Bouterse en Alcoa geschiede. De ‘volksvertegenwoordiging’ is met speels gemak op een zijspoor gezet.

Met speels gemak inderdaad. Op zijn oude dag heeft Bouterse bewezen niets te hebben ingeboet aan sluwheid en geslepenheid. Zijn zin is doorgedrukt. Maar weinige keren in de recente Surinaamse geschiedenis heeft de man het zo ongepolijst openlijk gedaan. En voor alle duidelijkheid, het is niet uitsluitend te danken aan de welwillendheid van ene Jennifer Geerlings-Simons. Bouterse is ook de oppositie veel dank verschuldigd.

Het is gemakkelijk de ‘regeringsfractie’ van al te veel gewilligheid te betichten, veel beter doen de oppositiefracties het niet. En als hun performance in het parlement al (op Bouterse) niet veel indruk maakt, is er verbinding met de samenleving. Het handjevol dat ‘buiten’ nog wat tegen durft roepen, hoeft niet op politieke ruggensteun te rekenen. Niet openlijk in elk geval. Al bij al is het hele, totale, complete parlement afgegaan.

54 REACTIES

 1. Dit is ook wat ik al een paar keer op dit forum heb aangegeven dat er in
  Suriname ongelooflijk slecht oppositie wordt gevoerd. En hoe dat komt
  is moeilijk de vinger er achter te krijgen. Is het een t lage opleiding voor de meesten?
  Of heeft men het te druk met bijbaantjes?? Of erger is de wil er niet?? In zulke complexe
  zaken moet je expertise inhuren en vooral als deze documenten ook nog in het Engels zijn.
  Nu hebben de meesten geen idee hoe het nu precies zit, en ondertussen heeft Bouterse
  iedereen schaakmat gezet, sinds 1982 dec niks verandert.


  Maak melding

 2. de hele coalitir inclusief die overlopers zijn ja-knikkers, geen commentaar. zie: Ze moeten durven om tegen de gewijzigde amnestiewet van 2012, die niet van toepassing is voor de lopende 8 december 1982 strafzaak van ddb. Wat voor waarde hebben deze dna-leden als je niet op grond van goed onderbouwde argumenten, waarvan je kennis en ervaring heb zaken kan weer leggen. Vraag velen van hen als ze dat kunnen doen en/of ze dat voor dat ze DNA-lid waren ergens hebben gedaan. Wat verwacht je dan van deze clowns in de huidige poppenkast?

  Wie houdt Wie Voor De Gek?
  De dna onder ddb is een grote poppenkast. Vraag ddb wanneer hij voor het laatst zaken in DNA is komen uitleggen of toe te lichten. zie Alcoa/Suralco deal die hij gesloten heeft zonder toestemming van de DNA. Alleen in (ingie) bacoven landjes komt dit voor. Suriname is een bacoven landje.

  ddb en gangsters zijn met hun enige eigen belangen bezig, het Surinaamse Volk kan op het dak gaan zitten bij 40 graden in de zon. Hij slaapt als een tuberoos als heel Suriname onder water loopt of in brand staat. Zo lang hij maar niet in de gevangenis in Nederland of Suriname terecht komt. Herinnert u zich dit nog: A ka sani sang dé na Kakaforoe (h)e(a)de wang boeng koekoe watra auw poer ing djing.

  Boeng Sari (s)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. De vreselijke amateur politici van de oppositie komen weer met doorgeprikte luchtballonen opdraven. Deze gasten leren het nooit. Ook bij de verkiezingen in 2020 zullen zij een poepje ruiken met hun amateuristische manier van politiek bedrijven. De amateurs van de oppositie zullen zich bij de verkiezingen van 2020 voordoen als nieuwe politici met frissen ideeën, maar schijn bedriegt. Het zijn en blijven nog altijd de achterlijke slampampers die nieuwe broeken denken aan te trekken. Daar trapt het kiezersvolk niet in.


  Maak melding

 4. Hieruit is weer duidelijk gebleken dat Katrijntje Simons met de rest van die paarse jaknikkers uit de Dna, Aan handen en voeten gebonden zijn, en totaal niks in te brengen hebben, terwijl ze de belangen van het volk moeten behartigen, weer een duidelijk voorbeeld, dat ze daar niet zitten voor het volk, maar notabene voor ėėn persoon, de moordenaar.


  Maak melding

 5. De hele oppositie is niks, Santokhi is een tandeloze tijger die alleen nog maar
  grrrr kan zeggen. Een roepende in de woestijn, hij lult veel maar er komt te weinig van.
  En voor de massa is hij onzichtbaar. Ik ben bang dat het niet meer goed komt in
  Suriname. Te weinig mensen die gekwalificeerd zijn om in de DNA te zitten.


  Maak melding

 6. De oppositie moet nog wachten het is nog de trailer de echte film komt nog. Laat de NDP stemmers hun stront eerst zelf opeten voordat oppositie iets onderneemt. Het land is failed state goed voor de jongeren die toen die tijd op de roversbende hebben gestemd


  Maak melding

 7. Logisch, deze paars verworden oma Jenny, spreekt de paarse leugentaal taal door het paarse brood ze vreet. Opa taki, ai tjies deng dong ma pima ndp paria’s mooi beet.


  Maak melding

 8. Men heeft Bouterse nog steeds niet door, die man is niet wijs en helemaal niet slim hij is doodsgewoon een geboren leugenaar, misleider en chanteert/bedreigt. Het zijn de mensen om hem dat het werk doet. maar hijzelf is een Soso Boto. Kijk maar naar die man zijn vrienden en de kennissen waarmee hij zaken doet. Stuk voor stuk onderwereldfiguren en wat verwacht je dan van zo iemand?

  Die man heeft erg teleurgesteld, gewoon groot prats had hij en geen man is om een land te besturen met de weinige kennis dat hij bezit. Hij is meester in het bepraten van de gewone man als hijzelf. Precies hoe hij nu de kans krijgt van de D.N.A. voorzitter om te doen wat hij wil, dat was toen gebeurd met Arron N.P.S. en Lachmon van de V.H.P. en niet te vergeten de toenmalige bevelhebber bij de S.K.M. Yngwe Elstak. Sufferd allemaal. Ze hadden niet eens door dat de militairen bezig waren een complot te smeten en lult over padvinders. En niet te vergeten de rol dat Nederland heeft gespeeld bij deze.


  Maak melding

 9. Dictators hebben altijd een slecht einde……..Hitler / Mussolini / Ceaucescu / Saddam / Khadaffi.
  Dus ook deze levensgevaarlijke, drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, couppleger, mensenrechtenschender en dictator DDB krijgt zijn deel nog…..Mark my words!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Uit de opmerkingen is ook te zien hoe dom bepaalde types zijn, die de fout leggen bij de huidige oppositie.

  Ze moeten wel dezelfde hoeveelheid aan gewicht alsvan een garnaal hebben, anders zouden ze weten dat sinds 25 februari 1980 ddb en gangsters de republiek Suriname in heel grote armoede en heel grote ellende heeft gebracht. Aangezien ze dat niet inzien, zegt dat meer dan genoeg over hen. Het zijn dit soort typen die het moeten hebben van voedselpakketten en op het pleintje met hun kont komen schudden.

  Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Ru.di.sa gaat et overnemen, was paar jaar terug al bekend. Groot geld bepaald wat er gebeurt in ELK land, ook in Hollanda, Verenigde Staten van AmeriKa en ook de rest van de wereld. Bouterse heeft het wiel niet uitgevonden, hij weet alleen goed wie hij voor zijn karretje moet spannen…

  Dus oppositie en coalitie profiteren allemaal en houden iedereen voor de gek. Is niet nieuw, gebeurt ook in het “rijke” westen.
  Zal ook zo blijven omdat de democratie de massa de illusie en hoop geeft dat ze de macht hebben. Fascistische Kapitalisten en Multinationals bepalen wat er gebeurt in de wereld, kijk maar naar het gros van de “wereldleiders” en CEO’s.


  Maak melding

 12. Ik weet niet waar maar toe de schrijver van dit na toe wil.maar het is altijd zo geweest in Suriname coalitie en regering is altijd één oppositie mag hoogte laag springen die krijgen nooit hun zin.
  Al moet ik het zelf zeggen rot systeem in su.


  Maak melding

 13. Het verschil tussen Suriname en andere landen zit natuurlijk wel in het feit en wetenschap dat het GROS van de oude en nieuwe politici van BESPROKEN en/of discutabel gedrag zijn en zo een sneeuwbal effect creëren binnen de samenleving van wetteloosheid en het rebelleren tegen wetten en regels.


  Maak melding

 14. Als de 26 ndp parlementairs bouta aldoor met hand en tand verdedigen en alles wat krom is recht praten dan kan je als oppositie dan verder ook weinig!!


  Maak melding

 15. @Rob G .ik moet je groot gelijk geven. ďe oppositie partijen komen altijd weer met een andere verpakking maar de inhoud is steeds hetzelfde. Neem de nps ze halen telkens kruisland en vene van stal …zucht alsof de jonge goed opgeleide politici geen idee hebben wat te doen


  Maak melding

 16. Bouterse is helemaal geen sluwe politicus. Politiek bedrijven zit hem in de genen. Bouterse is alleen maar slimmer dan het hele zooitje ongeregelde zwakke leiders van de zwakke oppositie. De verzwakte oppositie heeft te kampen met een verzwakt leiderschap. Het zijn politieke onbenullen. Zij zijn niet in staat om politiek te bedrijven op strategisch niveau. Bouterse kan wel op een politiek-strategisch niveau denken en handelen terwijl de figuren van VHP,NPS,PL, enz nog steeds geloven in oude tradities die vroeger succesvol zijn geweest. Nieuwe ideeën in de politiek beschouwen zij als vloeken tegen het trio Santokhi, Harold Rusland en Somohardjo. Het zijn stuk voor stuk kleine dictatortjes die wereldberoemd zijn in de partij en de wankele achterban. Tegen deze dictatortjes vloek je niet. Hun wil is wet. Maar door hun zwakte overheerst scepsis en verwarring binnen de gelederen van de oppositiepartijen. Binnen deze partijen vertrouwen vele figuren elkaar niet.


  Maak melding

 17. Srananmans laten zich vak afleiden door BIJZAKEN !!!

  Nu babbelt men over de OPPOSITIE, vergetend dat SRANAN al
  langere tijd een Militaire Dictatuur is !!!

  Zie het niet vervolgen van de militair die CARIFESTA organiseerde.
  terwijl en dikke CLAD-rapporten liggen !!!

  Zie het niet vervolgen van een militair die een OW-Jaarbudget heeft
  doen verdampen. Hij is niet opgepakt doch is door de Paarse
  president BEVORDERD tot Presidentsadviseur !!!

  Zie het saboteren van een strafproces inz massamoord door president
  en regering. Hoofdverdachte is de president, die als militair, legerleider
  was, tijdens de massamoord. De man heeft hoogstpersoonlijk de hoogste
  vervolgings-ambtenaar, de PG, in het openbaar BEDREIGD !!!

  De OPPOSITIE kan tegen deze DICTATUUR weinig uitrichten !

  Wanneer de Brokopondo-overeenkomst alleen BIJ WET, kan worden
  gewijzigd, betekent dat, onomwonden, dat een MOU, GEEN WIJZIGING
  OF VERANDERING TEWEEG KAN BRENGEN IN DE BROKOPONDO-
  OVEREENKOMST !

  HET MOU-verhaal van de PAARSE FAILLIETMAKERS van SRANAN,
  IS DUS FAKE NEWS !!!!!

  De Brokopondo-overeenkomst staat als een huis en de Paarse REGERING
  en de Suralco handelen op ONWETTIGE BASIS ! TOTDAT DE DNA, BIJ WET,
  GOEDKEURING GEEFT AAN WIJZIGINGEN IN DE OVEREENKOMST !!!

  SLEEP OPA D en PAARSE Clan voor de RECHTER !!!!!

  STOP DE PAARSE DICTATUUR !!!


  Maak melding

 18. Zag een stukje op die propagandazonder van die paarse staatszender waarin die moordenaar sprak tegenover een stelletje apatische paarse ratten over dialoog en verzoening, en was vol lof over de grondleggers van stichting doofpot HIra en Heroe , het was een belachelijke vertoning, daar hij wilde overkomen, dat hij onschuldig is, deze volksverlakker verdiend zo snel mogelijk een bullit in zijn moordenaarsklus.


  Maak melding

 19. ka bouta desie is gewoon een criminele psychopaath met meer dan 500 doden op zijn kerfstok. Iedereen is bang voor hem, hij zong zelf “who shot the sherrif” in Ocer en daarmee bedoelde hij Santokhi. In het hele parlement hebben slechts 2 leden Gayadien en Belfor hem voor leugenaar uitgemaakt en toen kruipte hij als een mpp hond achteruit met zijn staart tussen de poten uit de DNA.


  Maak melding

 20. Goed zo regering. Verkoop je hart en ziel maar aan corruptie. Jullie kindereren en kleinkinderen zullen jullie vervloeken. Tot in de hel. Kabouterse…..je hebt zeker weer steekpenningen genomen. Je moet wel een groot lijkenkist hebben laten maken om al je corruptheid mee te kunnen nemen. Moerskont.


  Maak melding

 21. Srafu, jaar-in-jaar-uit blijf jij maar bodemloze onzin verkopen. Jij bezit een onuitputtelijke bron aan fantasie. Jouw geouwehoer kent geen eind. Dat geouwehoer van jou is niets anders dan een kopie van het noeste werk van de zwakke oppositie. Inhoudsloos, bodemloos, zweverige priet-praat, goedkope retoriek, gooien met bagger,uitgeblust, apathie, indrukloos.


  Maak melding

 22. @facelook,

  een belangrijk verschil, bij die dictators die jij noemt kwam het volk in opstand,
  Surinamers blijven liever in hangmat liggen.


  Maak melding

 23. Creolen hebben altijd het laatste woord gehad in de Surinaamse politiek. Ik verwacht niet dat dit voorlopig zal gaan veranderen. Bij de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 werden de Hindostanen, Chinezen en Javanen compleet genegeerd ook al kwamen ze met goede voorstellen. Tot op het laatste moment heeft Lachmon lobbywerk verricht in Nederland zodat een aantal zaken in het belang van Suriname werd gehonoreerd. In de Surinaamse politiek hebben Creoolse leiders grote fouten gemaakt maar hun achterban hebben dit altijd getolereerd. Als i.p.v. Bouterse een Hindostaan was die het land zo zou leiden, was al lang een burgeroorlog ontstaan. Iedereen is dag in dag uit getuige dat het land regelrecht naar de afgrond gaat met Bouterse, maar realiseren zich dat Creolen niet bereid zijn om een Aziaat als president t accepteren. Omdat het leger vooral uit Creolen bestaat zullen Aziaten niet zo snel oppositie gaan voeren buiten het parlement. De verwachting is dat er een moment zal komen dat Creolen de armoede niet meer zullen kunnen dragen en dan zelf in opstand zullen komen. Dit zal na 2020 gebeuren, omdat Bouterse alles uit de kast zal halen om de verkiezing in 2020 te winnen. Daarna is er geen geld meer en dan komt er opstand. Deze zullen ze net als in Venezuela met de harde hand gaan onderdrukken. De basis om het volk onder controle te houden is al gelegd.


  Maak melding

 24. in de nationale assemble daar zitten de grootste hufters criminelen en bruine ellebogen van suriname een paar uitzondering daar gelaten. maar die gasten Zitten daar dankzij de domme laffe boerkies van suriname.


  Maak melding

 25. Ongelooflijk dat die ndp paria’s het crimineel misdadig corrupt paars wanbeleid dogen. Ach zie opa, dat geeft de paarse mentaliteit duidelijk aan. Het land is een verworden misdaadstaat, een failed state, een mooi land beroofd door haar eigen leiders op de ruggen van de ma pima dwaze debiele idiote ndp paria’s. Oma taki, met ddb en geboefte verwordt het nog misdadiger. Neks no fout krijsen de misdadigers Parbo en co, want soort zoekt soort en ondersteund soort. Soso ddb misdaadvloek e regeri.


  Maak melding

 26. @Robje-de-Paarse-huisslaaf, Kennisnemen van een MOU is
  niet hetzelfde als een wettig besluit nemen !!!!!

  Misschien kunt u de AGENDAPUNTEN van de DNA ophoesten
  waar vermeld staat : Wijziging Brokopondo-overeenkomst !

  Intussen is de bevolking een Brokopondo-dam ARMER en worden
  de gronden etc niet GRONDIG GESANEERD door de regering-en-of
  Suralco !!!!

  PS : Is de door SARDJOE opgerichte stichting al EIGENAAR van de
  DAM geworden of is de DAM eigendom van de NDP geworden ??

  VAN EEN PRESIDENT MET ZWARE CRIMINELE ANTECEDENTEN KAN
  SRANAN ALLEEN MAAR FAILLISSEMENT, ARMOEDE, DRUGSHANDEL,
  ZWARE CRIMINALITEIT EN CORRUPTIE VERWACHTEN !!!


  Maak melding

 27. =Dankzij de oppositie is deze zaak naar buiten gebracht, dus ik zou maar een toontje lager gaan zingen. Toen de heer Santhoki ermee begon heeft Misiekaba toen geroepen dat hij zomaar iets roept om deze regering kapot te krijgen. Zie nu hier wat er gebeurd.
  Suriname is inderdaad een mislukte staat onder de NDP en vooral onder Bouterse.
  De oppositie zit niet in de regering.

  Een ieder die het gesprek tussen Lens en Cedrick van Samson heeft gevolgd weet genoeg wat er in de NDP partij gebeurd. Ook hebben beide heren die lid zijn van de NDP verschrikkelijke uitspraken gedaan dat Bouterse de zwarte mensen gebruikt om de licht gekleurde mensen te verrijken.
  Het is het zwarte volk die problemen heeft binnen de NDP en niet de chinezen, Javanen en de hindoestanen.
  Dit komt omdat de zwarte op enkele na geen economische belangen hebben en moeten hun handen steeds ophouden voor gratis eten of een baan, dit ondanks dat er misbruik van hen gemaakt wordt.


  Maak melding

 28. De stakingen van 1973 hadden tot doel de PNP/VHP regering ten val te brengen. De regering was vanaf het begin bereid om de salaris van de stakers aan te passen. Uiteindelijk kregen ze het door dat de leiders van de staking ( o.a. Nooitmeer, Derby, Rusland, Sylvester) politieke motieven hadden. Dagelijks werden mensen in de stad gemolesteerd en de bus chauffeur Abdoel Satar overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen omdat een baksteen op zijn voorruit werd gegooid. Dezelfde leiders Nooitmeer, Derby, Rusland, Sylvester kwamen in hetzelfde jaar namens de NPK in het parlement. Het zijn deze mensen die aan de basis hebben gestaan van de NPK regering waarin geen enkele Hindostaan opgenomen was in de regering terwijl ze toen de grootste bevolkingsgroep was van Suriname. Nimmer hebben ze een standbeeld voor Abdoel Satar gemaakt. Wel voor Abaisa, die notabene orders van de politie negeerde en opgehitst door een paar stadscreolen bezig was de orde te verstoren. Ik hoop dat studenten zich ooit zullen verdiepen in deze materie en op basis van het archief materiaal een wetenschappelijke onderzoek zullen uitvoeren over die periode.


  Maak melding

 29. Surinaams Assamblee Is Een Koffie Shop.

  Mensen En Mensen Kinderen

  Surinaams Assamblee is een koffie shop waar Alleen maar Griet Meid En Griet Mang.. Motjo mang en Motjo Uma Samen komen.

  In die koffie shop word er alles gerookt en verkocht… Oa

  Snuif Coke… Base Coke
  Bruine Smack… Witte Smack
  Xtc Morfine pijn stillers.. ga zo maar door


  Maak melding

 30. ALS DE OPPOSITIE NU NIET ALLES UIT DE KAST HAALT [PROTESTACTIES O.A.] DAN GA IK ER VAN UIT DAT ZE ZIJN OMGEKOCHT EN OOK ZULLEN MEEVRETEN BIJ DEZE DEAL
  DAN IS ER OOK GEEN HOOP MEER VOOR SU


  Maak melding

 31. RPBG
  JIJ BENT WEER UIT DE SEPTIC TANK GEKROPEN

  HET VERSCHIL TUSSEN BOUTA EN SANTOKHI ALS LEIDER IS;
  BOUTA IS EEN CRIMINELE LEIDER ZONDER ENIGE SCHOLING EEN VOLKSMOORDENAAR BRANDSTICHTER VERKRACHTER DRUGSDEALER DEMENT KADAVER

  SANTOKHIIE IS EEN HOOG OPGELEIDE LEIDER DIE MORAAL EN ETHIEK HOOG IN HET VAANDEL HEEFT
  ZELFS LEIDERS V ANDERE LANDEN KIJKEN TEGEN HEM OP

  DUS ROBG DE WC WORM KRUIP MET DIE ONZIN VAN JOU MAAR WEER TERUG IN DE SEPTICTANK


  Maak melding

 32. De oppositie en het volk van Suriname moeten samenwerken en de ndp vermorzelen.Santokhi alleen kan het niet doen!Surinamers toch,vecht voor een betere toekomst voor Suriname.Bevrijdt Suriname van de ndp thugs!!


  Maak melding

 33. De oppositie is vrij rustig, vliegende Hollander misschien omdat ze ook uit de zelfde ruif mee eten ook daar zit corruptie in alle gelederen.
  Als iedeen op gepakt voor corruptie word het vrij rustig in Suriname bleven alleen jij en ik over nou dan is de 2e dubai in aan tocht


  Maak melding

 34. De angst regeert in Suriname, Al meer dan 25 jaar terug eens gevraagt aan een Javaanse man, in de Lanti bus van Paramaribo naar Nw.Nickerie, hoe het nu kwam dat het probleem Bouterse nog niet opgelost was, angst was het antwoord en schijterigheid van de Hindoestanen en Javanen, ze zijn gewoon te laf om echt iets te ondernemen, wel blablabla, dat wel en dat vindt je nu nog terug in de politie geen wonder want ze zijn door dezelfden gekozen, ze komen uit hun voort, zo nu en dan staat er eentje op en laat een wind, maar als die wind weer is gaan liggen gaat alles op de oude voet verder en viert de lamzakkerigheid weer hoogtij


  Maak melding

 35. Haco, ik ga niet in de beerput van jou roeren omdat jouw vieze stront vervolgend komt bovendrijven. Haco, jij bent net zo lamgeslagen als de verenigde oppositie van VHP-NPS-PL-enz. Jij bent uitgebluste pier en je slaat alleen maar wartaal uit.


  Maak melding

 36. @RobG,

  jij was wekenlang lamgeslagen door al het slechte nieuws, naschoolse opvang, kokosolie,
  bosjesbrug, ziekenhuis debacle. Wekenlang was je muisstil.


  Maak melding

 37. RobG.

  Zou uit kunnen leggen waarom de president al sinds december 2015 weigert te voldoen aan de eis van de gehele DNA om de MOU met Alcoa in te trekken omdat die heel slecht was voor Suriname.
  Hoe vaak heeft Simons de regering gesommeerd tekst en uitleg te geven.
  Kunt u verklaren waarom de president steeds afspraken niet na komt.

  Het is hopelijk u ook duidelijk dat Alcoa van dat soort weifelende gedrag dankbaar misbruik maakt en honderden miljoenen gaat besparen omdat zi j nu overal zand gaan storten.


  Maak melding

 38. Er rest ons jamner genoeg niets anders dan bepaalde z.g.n. vooraanstaande elementen in deze regering te liquideren….. Omwille van Volk & Vaderland…………………………………………..


  Maak melding

 39. @Manu 23 juli 2018 at 20:24
  Verder heeft het niets te maken met sluwheid van die moordenaar, want het word hem alleen maar makkelijk gemaakt, er is geen weerstand.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  Het zijn die UILSKUIKENS die op jou lijken IDIOOT.,….DDB deelt in SURINAME de lakens uit,..hij ALLEEN KAN SURINAME UIT HANDEN HOUDEN VAN DE WITTE DUIVELS en hun REDIEMOESOE HANDLAGERS HIER !


  Maak melding

 40. @@KING JAMES 24 juli 2018 at 19:24
  Er rest ons jamner genoeg niets anders dan bepaalde z.g.n. vooraanstaande elementen in deze regering te liquideren….. Omwille van Volk & Vaderland…………………………………………..
  [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
  Wij zullen een stille tocht voor jou organiseren na 30 jaar…jo KOE !!


  Maak melding

 41. @Jojo, van de regering

  Ieder lid van de oppositie denkt of wekt de indruk deel uit te maken van de onderhandelingscommissie van de regering met de Suralco. De een denkt het nog beter te weten dan de ander. Dit is toch absurd. De regering heeft dit vraagstuk naar waarde gerangschikt en men werkt aan een oplossing. De oppositie heeft zich in dit vraagstuk vastgebeten omdat zij dit als een makkelijke alibi kunnen gebruiken om de eigen zwakheid weg te moffelen. De oppositie kan niet eens met sterke economische plannen voor de dag komen die tot onze verbeelding spreken.

  @Vliegende Hollander, ik was helemaal niet lamgeslagen. Integendeel………….! Ik moest prioriteiten stellen omdat ook bij mij moet de kachel branden,enz.enz.enz.enz. Wat was jullie sterke punten……….? Speak loud and clear.


  Maak melding

 42. RobG zit weer een slap verhaal te houden…echt ndpér…
  ” Politiek bedrijven zit hem in de genen. Bouterse is alleen maar slimmer dan het hele zooitje ongeregelde zwakke leiders van de zwakke oppositie. De verzwakte oppositie heeft te kampen met een verzwakt leiderschap. Het zijn politieke onbenullen. Zij zijn niet in staat om politiek te bedrijven op strategisch niveau. Bouterse kan wel op een politiek-strategisch niveau denken en handelen etc, etc..
  Allemaal BS. Het is wel dezelfde oppositie die het land telkens weer uit de shit haalt na debacles van je god.
  De enige echte reden dat DBB zich zelf nog leider kan noemen is omdat hij telkens met dreigementen komt..mensen zijn nog steeds bang voor hem. Angst, dat is het in Suriname…Maar ook dat zou zomaar afgelopen kunnen zijn….


  Maak melding

 43. LOOSERS,en DIEVEN GAAN NOOOOOIT EEN BLOK KUNNEN VORMEN tegen BOUTA,…het zijn allemaal grote POEPEJANTJES. net als jullie scheldende keukenmeiden en balcon schreeuwers hier..soso KA weh LEG UIT.2018 GAAN JULLIE DIAREE krijgen,als de NDP weeeer overweldigend gaat zegevieren.


  Maak melding

 44. @Sabaku, elk land heeft economische recessies meegemaakt. Ook Nederland werd verscheidene keren hiermee geconfronteerd. Kom dus niet beweren dat het uniek in de wereld is dat alleen Suriname economische recessies heeft gekend. Dit is nou juist jullie zwakke punt omdat Suriname in feite continu in economische recessies heeft verkeerd onder de regeringen van VHP,NPS,PL. Jullie willen een andere draai aan de economische realiteit van Suriname geven. De draai van jullie gaat echter mank, scheef en valt valt om.


  Maak melding

 45. RobG

  “De oppositie heeft zich in dit vraagstuk vastgebeten omdat zij dit als een makkelijke alibi kunnen gebruiken om de eigen zwakheid weg te moffelen. “

  Niet de oppositie maar de HELE DNA eist van de regering duidelijkheid die zij niet geeft. Meerdere deskundigen van alle zijden hebben gedocumenteerd aangetoond hoe fout de MOU is. Na 2,5 jaar is de regering nog steeds haar antwoord aan de DNA schuldig en is de firma Koole ui Vijfhuizen in Suriname om voor Alcoa het klusje met instemming van Sardjoe te klaren. U bent of enorm naïef of propagandist.

  U geeft nooit antwoord op voor een econoom tot vrij eenvoudige vragen.

  “@Sabaku, elk land heeft economische recessies meegemaakt. Ook Nederland werd verscheidene keren hiermee geconfronteerd. Kom dus niet beweren dat het uniek in de wereld is dat alleen Suriname economische recessies heeft gekend.”

  Beste RobG
  Caram (adviseur van de CBvS) heeft afgelopen maandag bij VES een interessant overzicht getoond dat inzicht gaf in de oorzaak van de Surinaamse recessie wat blijk:

   Vanaf 2013 (toen waren goud, olie & bauxiet nog normaal) zijn de inkomsten van de staat van in 3 jaar terug gelopen van SRD 3.900.000.000 naar SRD 3.400.000 onder tussen (2017) hersteld naar SRD 4.400.000.000
   Er is door de zogenaamde grondstoffen crisis een totaal gat geslagen in de inkomsten van slechts SRD 1.300.000.000 ofwel een vrij marginaal bedrag.
   Waar Venetiaan in 2008 de bakens verzette en niet herkozen werd ging Bouterse door met consumptief besteden en lenen waardoor het gat in de begroting van SRD 300.000.000 opliep naar SRD 2.000.000.000.
   In 2015 is middels monetair financieren ( SRD 2.500.000.000) en gat gedicht en in 2016 in paniek (dreigend faillissement staatsolie door intrekking kredieten) het lek gedicht mettjunk bonds van $ 550.000.000 (= nu SRD 4.000.0000.000) waarna in 2017 de commerciële banken in Suriname voor SRD 1.100.000.000 in het boek gegaan zijn. Recent is de kassa van Staatsolie geleegd door $ 340.000.000 te pinnen.
   Ondertussen word duidelijk dat alle leen opties op zijn, de inflatie nu gaat exploderen omdat anders alles in elkaar stort (ziekenhuizen, onderwijs, waterbeheer, wegen, politie, ambtelijke diensten).
   Ondertussen betaalt de overheid door de devaluaties ongeveer SRD 2.000.000.000/jaar aan haar staatsschuld. Dat was in 2010 SRD 300.000.000.

  Ik hoop dat u duidelijk wordt dat:
   De gevolgen van de grondstoffen prijzen heel beperkt waren.
   De staat er heel veel beter voor gestaan had in dien de Newmont deal van Venetiaan door gegaan was: $ 120.000.000 minder Schuld en productie vanaf 2013.
   De staat er heel wat gunstiger voor gestaan had door de rafinnaderij te financieren zoals gepland was en Staatsolie niet als kassa te misbruiken.
   De onderwijs, ziektekosten projecten onhoudbaar waren en slechts heel dure verkiezing retoriek.
   De verhogingen AOV en KB meer dan verloren gegaan zijn door inflatie.
   U duidelijk wordt dat de oorzaak van de recessie ligt in het consumptief beleid en lenen van de regeringen Bouterse

  Ik hoop dat een nieuwe regering met echte vrienden een Schulden deal kan treffen waarna de offshore exploratie serieus door gezet gaat worden.

  Een nieuwe regering kan zonder meer de tering naar de Nering zetten en Alcoa laten betalen voor de echte schade.
  Met het aanpakken van Bouterse en vrienden, arresteren van Sardjoe is men een heel stuk op weg om de korte termijn problemen op te lossen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.