Geheim overleg regering en parlement Suriname over geldzending

10
Leeg parlement bij begrotingsbehandeling

PARAMARIBO, 18 jul – De regering wil antwoord geven op vragen van het parlement over de tweede inbeslagname van een geldzending in Nederland. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zegt tegenover de Ware Tijd dat het wel achter gesloten deuren zal gebeuren. Intussen is besloten dat het zogenaamde comité generaal deze week nog gehouden wordt. Dan zal meer uitleg worden gegeven. In oppositionele kringen wordt met enige scepsis gereageerd.

Dit soort manoeuvres van de regering Bouterse hebben al vaker tot niets geleid. Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat voorkomen moet worden dat het parlement “weer in de maling” wordt genomen. Dat is eerder gebeurd in het geval van de onderhandelingen met multinational Alcoa. President Desiré Bouterse zelf beloofde dat informatie opgestuurd zou worden. Het gebeurde niet en Bouterse deed het voorkomen alsof hij zich de belofte niet herinnerde.

Gajadien heeft het gevoel dat ook de zaak van de geldzendingen op de lange baan wordt geschoven. Vragen over de aanhouding van de eerste geldzending zijn nog steeds niet beantwoord. Nu gebeurt het een tweede keer en nog is niet duidelijk wat het standpunt is van de regering. Onlangs is vier miljoen euro in beslag genomen. Het geld, afkomstig van de Republic Bank, moest naar Trinidad & Tobago.

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Beste Lezers

  Hier volgt een mening.

  Surinamse Assamblee Is Een Koffie shop.

  Aanschouw die maar als die van de Amsterdamse Wallen Langs de Amsterdamse Grachten..
  Een Ontmoeting Plaats van Griet meid.. Griet mang Motjo meid Motjo Mang… Smokko Mang En Smokko Meid… die daar zitten voor eigen belang.. nix meer

 2. Sinds 1980 en vanaf 2010 zijn drugshandel schering en inslag door de ddb bende. Transparantie nooit o de. Echter zal alles aan het licht komen wat deze ma pima ddb bende in het duister uitvoeren. Ondertussen deng ma pima dong ndp paria´s e schijt en pis wang paarse dagoebal ddb buffel.

 3. Men lapt alle regels aan hun laarzen van de Europese uni en nu nog een geheim bijeenkomst voeren !!! Iets klopt niet . De gemeenschap heeft recht om te weten. Nou ga nog meer stemmen voor nog eens 5. Saka saka kaolo NDP regering!

 4. Vele brandjes zullen geblust moeten worden. Is wel regentijd nu, kande a aleng sa blus den…

 5. onder lijding van een neger zal het land nooit tot ontwikkeling kome..

  onthoud dat..

  het land is totaal geisoleerd, die moordenaar en gevolg kunnen nergens heen, alle gelden worden in beslag genomen andere wegen zijn er niet..

  rest nog de s l m op Schiphol aan de ketting..

 6. En het volk wordt maar dom gehouden.
  Er is geen openheid. Hierdoor zou je kunnen denken houden het binnen kamers en gooien het op een akkoordje

 7. WIE DOET MIJ EEN PLEZIER EN KAN DEZE ORDINAIRE ONFATSOENLIJKE OERDOMME BLAKA DOETIES UITROEIEN, UITROKEN, VERNIETIGEN EN VAN DE AARDBODEM LATEN VERWIJDEREN.

  ZE KUNNEN TOTAAL NIETS!

  ROVEN, ROVEN EN NOG EENS ROVEN.
  WAT HEBBEN ZE IN HUN ZWARTE HOOFD EIGENLIJK…

 8. Waarom al dit geheimzinnig gedoe? Wat heeft de regering te verbergen? Als je eerlijk bezig bent kan je open en vrij praten.Waarom is men bang?

 9. Heer Hofwijks en Mevrouw Neus, jullie hebben in het verleden lef getoond om erop te wijzen wat er fout gaat in Su. Nu is het tijd om het volk bijeen te roepen en korte metten te maken met deze boevenbende . Het volk is er nu klaar voor wees niet bang maar dapper jullie zijn de redding van onze natie nu en in de toekomst. Eerst op democratiesche wijze deze bende opruimen

 10. De minister ? buitenlandse zaken van Suriname kan toch de Nederlandse zaakgelastigde ontbieden en om opheldering vragen? Of is er iets mis met die geldzendingen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.