Bewoners Surinaamse grensplaats eisen onderzoek dood bootsman

5

PARAMARIBO, 16 jul – De dood van de bootsman wiens dood tot rellen leidde in Albina, moet onderzocht worden. Het is geen zuivere koffie, zeggen vrienden, buren en familieleden van bootsman ‘Joté’. Via een handtekeningenactie zal getracht worden een onderzoek gedaan te krijgen bij het Openbaar Ministerie. Bij de mensen kan het er niet in dat de man beticht wordt van beroving. De dader, een lokale handelaar, zou uit zelfverdediging hebben gehandeld. Volgens de pleger duwde hij Joté overboord. Zijn versie wordt betwijfeld.

De politie houdt het op wat de handelaar verklaart. Volgens de nabestaanden kan het niet kloppen. “We hebben schoten gehoord. We hebben schotverwondingen gezien. Hij heeft verwondingen aan hoofd, rug en geslachtsdeel. Als je geld hebt in Suriname, kun je doen en laten wat je wil. De handelaar heeft met geld gestrooid en alles wordt goed gesproken”, zegt buurvrouw Barbara Landveld tegenover de Times of Suriname.

De grote angst nu is dat de zaak in de doofpot belandt. Albina is weer rustig na de rellen vorige week. Die ontstonden kort na bekend werd dat de populaire bootsman overleden was. Militairen moesten eraan te pas komen eer de orde hersteld kon worden. De officiële versie wordt intussen van de hand gewezen. “Joté is vermoord en wij willen weten waarom en hoe. Vandaar dat we een onderzoek willen afdwingen”, aldus Landveld.


5 REACTIES

 1. Echt,

  Jongoe je jere fa de mang bing kaar a mang bha!

  Maar wat moest die handelaar doen volgens zijn vrienden en familie? Jote had de mogelijkheden om net zo rijk te worden als die handelaar, want hij vroeg euro’s voor zijn rit.
  jote no bing wang wrokko tranga ne wang trawang. Na big jai kiering

  A nof wang fasi jere, a bing liebie foe visie jammi boi,

  Go bit bouta bal!

  Die man is geen pop


  Maak melding

 2. Volgens deze mongolen was de bootsman een engel die niemand kwaad deed…..hij roofde alleen een beetje…maar dat vinden deze mongolen niet erg!!


  Maak melding

 3. Ja er moet een onderzoek komen of er geen boeven onder de bootsman zijn.
  Of er moet een degelijke brug worden gebouwd naar Frans-Guyana.
  En er moet geen brug komen met twee banen maar met vier banen twee banen om te gaan en twee banen bij terugkeer. Dus bouwen naar de toekomst.


  Maak melding

 4. Oemoe heeft waarschijnlijk een tjoekoe betaald.Waar daar zijn ze meester in.En de sranang mang is daar heel gevoelig voor. Under the table is hier normaal.


  Maak melding

 5. “Joté is vermoord en wij willen weten waarom en hoe. Vandaar dat we een onderzoek willen afdwingen”, aldus Landveld.
  Met gestolen geld en al viel deze rover in het water. A snesie las eng moni. Zeker weten dat de chinees niet heeft gelogen. Het was hij of ik. Albina staat en is berucht als broeinest van rovers, oplichters en dieven. Het is algemeen bekend dat Djoeka´s uit dit distrikt naar de stad komen om roven, stelen en te doden. Laat men elkaar niet voor de gek houden, Jote was berucht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.