Ook in Suriname vieren Fransen feest na WK overwinning

5
Ook in Suriname vieren Fransen feest na WK overwinning
Ministers Stephen Tsang en Edgar Dikan feliciteren ambassadeur Joly in Suriname.

PARAMARIBO, 15 jul – De Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, gaat zondagmiddag uit zijn dak nadat Frankrijk wereldkampioen voetbal is geworden (FOTO). Het is een echt feestweekend geworden voor Fransen in Suriname. Zaterdag vierden ze Quatorze Juillet, hun Nationale Dag. En vandaag vieren ze de overwinning op Kroatië en het binnenhalen van de WK 2018 beker.

Frankrijk versloeg een dapper spelende Kroatië met 4-2 in de spannende finale in het Luzhniki Stadion te Moskou (Rusland). Joly had vrienden en relaties op zijn residentie uitgenodigd om samen naar de wedstrijd te kijken. Onder de aanwezigen bevonden zich naast de ministers Stephen Tsang (Handel, Industrie, Toerisme) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), ook volksvertegenwoordigers, journalisten, kunstenaars en artiesten.

De nationale feestdag van Frankrijk wordt gevierd op 14 juli. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon.

Spanning tijdens het kijken naar de wedstrijd.


5 REACTIES

 1. Napi (Napolean Bonparte) kon met zijn 100.000 man de Russen niet ten val brengen. Engeland heeft de Finale gemist anders was de Finale Frankrijk – Engeland geweest en als de Fransen gewonnen hadden, kon Napi in zijn graf juichen dat hij in Rusland van de finale van Engeland de WK-voetbal van de wereld gewonnen had. De wereld aan zijn voeten. Zijn twee frontenstrijd heeft toch een beetje de glans behaald voor Frankrijk.

  Napi, Frankrijk, heeft een wk-voetbal wereldbal 2018, de wereldbal van goud.

  Ik had Kroatie de wk-voetbalcup gegund om ook de wereld te laten zien dat ook andere landen die deelnemen aan de wk-voetbal deze beker kunnen winnen i.p.v. de gevestigde wereldvoetbalorde. Dit wk-voetbal was niets anders dan armoe troef nadat de sterke landen eruit lagen. Het mooiste voetbal vond ik Belgie, de gouden generatie, maar hebben tegen de haantjes, Frankrijk toch niet hun beste spel gespeeld. Hun luchtmacht heeft het ook laten afweten op momenten die het moest toeslaan, evens als hun sterke spelers die onder de maat presteerden.

  Jammer van mijn ploeg Die mannschaft. Qatar 2022 We komen er aan. Duitsland boven allen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Once upon a time, a long time ago was een een leraar frans op de Landbouwhogeschool in Deventer. Hij heette Weulink die de meeste Surinamers een beetje frans probeerde bij te leggen. Si monsieur c’est frais les bluests son le champicion del monde. Messuer le ambassadeur wilt u aub deze man huldigen met een Legion de Honeur. Merci beaucoup!


  Maak melding

 3. De grote man in het veld was de Franse ballen afpakker Ngolo Kante.

  die als een echte strijder overal optrad in dienst van zijn team; dat deed hij in alle wedstrijden.
  Een geweldige speler met een goed moraal.

  Helaas wordt hij niet genoemd en geroemd om zijn spel maar wel de tuimelaar en vrije trappen versierders Crienzman en Mpabe om over Pogba maar te zwijgen.


  Maak melding

 4. genoeg van voetbal nu ander onderwerp waneer gaat bouterse naar sabana grong en snel aub .dan kan er wat gedaan worden voor het voet bal in suriname .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.