Korps Politie Suriname krijgt nieuwe boot van Staatsolie

18
Korps Politie Suriname krijgt nieuwe boot van Staatsolie

PARAMARIBO, 8 jul – Afgelopen donderdag heeft de inaugurele vaart van een nieuwe politieboot plaatsgevonden. Het vaartuig dat gedoneerd is door de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V aan het Korps Politie Suriname (KPS), zal ingezet worden om controle uit te oefenen op zowel de rivier alsook de zee en vissersvaartuigen.

“Na intensieve inspanningen is het gelukt om een politieboot in de vaart te krijgen met betrekking tot de controle op de rivier. Terwijl we zo bezig waren werden we geconfronteerd met zee piraterij, waarna bleek dat de behoefte er degelijk bestond om een zeewaardige boot te hebben om ook de controle op zee uit te oefenen”, stelt Regio Commandant Oost Glenn Fernand.

Fernand geeft aan dat de controle overwegend langs de dorpen aan de rechteroever van de Commewijnerivier, de Surinamerivier en het Braamspunt zal plaatsvinden. Een filmpje van het NII hierover:


18 REACTIES

 1. een boot hebben is één ding
  een boot onderhouden is een vereiste en dat is een belangrijk ding
  omgaan met een boot is een ding op zich
  Dingen die niet worden genoemd met welk geld onderhoud zal geschieden.
  Ja zelfs onderhoud en brandstof kun je niet bekostigen met zeewater

  Succes met de bestrijding van de misdaad


  Maak melding

 2. Even voorop gesteld”: Ik ben heel erg blij voor de politie met de nieuwe boot, maar moeten wij een land regeren aan de hand van donaties? Wanneer houdt de bedelcultuur van Suriname op ?. Sjing torie, omdat dit geen dure boot betreft. Als je politiek wilt scoren in Suriname moet je doneren en pakketten verdelen.


  Maak melding

 3. Ik had families in Bakkie die ik opzocht in de vakanties. Er was een politie post op Constantia tegenovet Alliance. Je ziet de politie alleen wanneer iemand een groot feest hield zoals een trouwpartij met chikre chikre tafels en kleine warung eet tafels.
  Wat wordt voor gepatrouileerd? Aan de rechteroever worden geen drugs gesmokkeld. De matapica kanaal en rivier is geen transit weg. Of bedekken de toeristen verkeer Dr drugs transit verkeer? Zo een waist van benzine. Ze kunnen beter de vissers aan de monding van de Su en Com rivier checken en op de Warappa bank.Geen trawlers vissen op de volkvissers gronden. Of zijn ze bang dat ze tegen een braziliaanse drugboot oplopen?


  Maak melding

 4. Liever iets dan niets. Waarom die Fransen niet om satellietfoto’s gevraagd om uit te zoekn waar die piraten vandaan komen en hun bases hebben.


  Maak melding

 5. Op Bakki keek ik naar de winkel en vond daar eerst iets vreemd aan.Toen realiseerde ik mij dat de winkel geen traliewerk had.In Parbo hebben zelfs huizen dieven ijzer.


  Maak melding

 6. @John. Gelijk heb je brada. We hebben een “LEEN- en BEDELREGERING” in Suriname. 10 Miljoen van India- 50 miljoen van China- 100 miljoen van de VAR- weer 25 miljoen van India- 80 miljoen van de Arabische Bank- 120 miljoen (weer) van China en ga zo maar door. We hebben een DNA die geen knip waard is, omdat die lui bijkans allen belangen schijnen te hebben met een of andere handelaar(..). Zij kunnen geen kritische vragen stellen( hebben dat nooit geleerd; om maar te zwijgen over het debatteren). Intussen hebben 9 Surinamers bijkans 770 miljoen US dollars op de HSBC Bank in Zwitserland, EN GEEN ENKELE DNA-lid vraagt om een (Justitieel-) onderzoek naar de herkomst van deze gelden. De politieboot zou volgens de politie commandant” zeewaardig” zijn(..). Tjah: bij de eerste grote squala slaat het over en voila: weg bootje …… Waarom niet de Fransen of Amerikanen vragen( van Nederland moeten die gasten in Su niets hebben( soms ook wel terecht).In een keer 50 miljoen investeren in grote kustwachtboten met goede bewapening en satellietverbindingen ( a la de US CoastGuard) en wij zijn in een mum van tijd bevrijdt van de zeepiraterij en grootschalige drugssmokkel op zee . Misschien dat die 770 miljoen Us op de HSBC Bank voor een radicale oplossing kan zorgen?


  Maak melding

 7. Ondertussen blijft de vervloekte ndp regiem geld stelen uit de staatskas. Ook drugshandel is bij deze misdadig vervloekte regering een manier om aan deviezen te komen. Opa en oma weten een ding met volle 100%, de duivel Bout en zijn duivelse trawanten hebben het land gemaakt tot een narco staat, een land waar het gros der ddber’ s misdadig vervloekt zijn.


  Maak melding

 8. Ai boi, zoveel geld maken deze paars verworden boeven. Koop toch een echte politieboot. Opa en oma blijven erbij dat zoalang Boeroe daar als Rvc de lakens uitdeelt, na soso foeroe. Ndp staat is is geestelijk en moreel verval, vnl onder haar eigen dwaze debiele idiote aanhangers. Vraag maar aan Parbo.


  Maak melding

 9. Geef de kapiteins van de vissersboten een gps zender en als ze dreigen te worden overvallen moeten ze snel die zender in een gevangen vis stoppen. Zo kun je opsporen waar die piraten naar toe gaan en gezamenlijk met de buurlanden actie ondernemen.


  Maak melding

 10. Met een bootje win je de oorlog niet daarvoor is de Surinaamse kust veel
  te groot. Is er geld voor brandstof en of voor reparatie en onderdelen. Wat
  zijn de bevoegdheden van de bemanning ?? Waarom kan de regering zelf
  niet een keer iets regelen, het land leeft alleen nog maar van donaties.


  Maak melding

 11. Heyyyy tung tak, wie ben jij eigenlijk. Ik ben ook van bakki. Wat een tijd was dat he. En Jhon, idd in die winkel is er nooit iets gestolen en het was een steun en toeverlaat voor bijna heel commewijne. De eigenaar was toen ene Ramdien, die veel betekent heeft voor commewijne.


  Maak melding

 12. En oh ja, die boot is om de Surinamers om de tuin te leiden. Staatsolie moet zich diep en diep schamen met dit nieuws. Wat een vernederde schenking.


  Maak melding

 13. Colvin: Je hebt gelijk. Ik heb onlangs een interview beluisterd tussen een journalist en de klootzaak Doeki, koning van Nickerie. Laatstgenoemde had een probleem met het feit dat de heer Bousaid van de Hakringbank naast zijn salaris ook nog zijn pensioen ontvangt. In plaats dat de journalist de heer Doeki vraagt om zijn probleem nader toe te lichten doet hij niks en hij accepteert die grove beledigingen van deze klootzak. Wat mijn probleem is ?
  Als ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt, wil ik pensioen ontvangen. Wil je dat ik door moet werken dan wil ik ook een salaris ontvangen. Natuurlijk moeten we kijken naar de arbeidsovereenkomst van deze man, maar daar gaat de heer Doeki niet verder op in. Die liep maar te gillen. Op zich kan ik dus het probleem van de heer Doeki niet begrijpen, zonder nadere informatie. De journalisten van Suriname zijn slap.Ze vergeten dat ze letterlijk een LULberoep hebben. Je moet goed kunnen LULLEN om dit beroep goed te doen. Dus journalisten van Suriname: ga een cursus volgen: HOE KAN IK BETER LULLEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.