dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVliegmaatschappij Blue Wing uit Suriname blijft op zwarte lijst Europa

Vliegmaatschappij Blue Wing uit Suriname blijft op zwarte lijst Europa

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – Vliegmaatschappij Blue Wing uit Suriname blijft op de zwarte lijst. De Europese Commissie voor Transport & Mobiliteit heeft dit beslist. Blue Wing is het al ruim vijf jaar verboden vluchten uit te voeren naar Europese bestemmingen. Ook mag niet over Europa gevlogen worden. Bij het luchtvaartbedrijf zelf liggen ze er bepaald niet wakker van, hoewel vaker protest is aangetekend.

Het verbod wordt aangemerkt als een lachtertje. “Wij zijn al langer dan zeven jaar onterecht op deze zwarte lijst en de Europese Commissie weigert ons er af te halen. Overigens, we zijn een lokale maatschappij die niet vliegt op Europa, maar in de regio”, zegt Blue Wing-directeur Amichand Jhauw tegenover de Ware Tijd. Het vliegverbod wordt zonder meer als onterecht ervaren.

Volgens Jhauw is het bedrijf in 2010 op de lijst geplaatst. Dat was nadat een piloot medische problemen kreeg aan boord van een vliegtuig dat opgestegen was vanaf het plaatsje Godo Olo. Het vliegtuig stortte neer. Alle acht inzittenden kwamen om het leven. Hoewel Blue Wing heeft laten weten hoe de vliegramp is ontstaan, houdt de commissie voet bij stuk. Jhauw blijft erbij dat dit onterecht is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. “het verbod wordt aangemerkt als een lachtertje” Buiten deze schrijffout zou je als vliegmaatschappij toch eens goed achter je oren moeten krabben waarom dit zo is. Zeggen dat we toch alleen maar regionaal vliegen wekt nou niet echt vertrouwen in de veiligheid van de maatschappij. Alsof de veiligheid niet zo belangrijk is, “want regionaal”.
  Als de maatschappij geen intercontinentale vluchten uitvoert begrijp ik niet wat de Europese commissie daar mee te maken heeft. Buiten dat geeft het aanmerken als een lachertje mij het gevoel van ongepaste superioriteit van een directie die denkt het wel beter te weten.


  Maak melding
 2. En te bedenken dat dezelfde meneer directeur is van Flyallways en die laconieke houding zet je wel aan het denken. Tenminste de EU voor het gerecht brengen en je naam zuiveren als je het zo zeker weet.


  Maak melding
 3. Het verbod tegen Blue Wing geldt niet alleen voor het luchtruim boven de EU lidstaten in Europa maar is vooral van toepassing op het luchtruim boven Frans Guyana en andere overzeese gebiedsdelen in het Caribische gebied. Het verbod kan alleen opgeheven worden als de vliegtuigen worden voorzien van speciale apparatuur waardoor men het vliegtuig kan volgen of traceren via o.a. w w w . flightradar24.com. Via deze website kan men in real time vliegbewegingen over de hele wereld volgen. Dit soort apparatuur is geen luxe aan boord van vliegtuigen maar eerder een instrument dat noodzakelijk is. In feite moet de Surinaamse overheid d.m.v. wetgeving vliegmaatschappijen dwingen om dit soort apparatuur in hun vliegtuigen te installeren. Wij kunnen ons nog het incident herinneren met een helikopter van Hi-Jet. Het heeft jaren geduurd om het wrak bij toeval te gaan ontdekken. Als deze apparatuur geïnstalleerd was in de helikopter zou de zoektocht nooit zo lang hebben geduurd.


  Maak melding
 4. De veiligheid wordt er niet beter op, als je de verhalen zo leest.

  ER IS EEN groot verschil tussen de zienswijze van minister Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie en het personeel van de Luchtvaartdienst over problemen bij deze dienst. Personeelsleden overwegen door de in hun ogen onwerkbare situatie massaal overplaatsing te vragen.

  Enerzijds gaat het om technische zaken die belangrijk zijn om de luchtveiligheid van het vliegverkeer te garanderen. Anderzijds vallen de ontevreden medewerkers over de slechte intermenselijke verhouding met het hoofd van de afdeling en een van zijn vertrouwelingen. Bron dwt.


  Maak melding
 5. ” Het Blue Wing Airlines-ongeval 2010 vond plaats op 15 mei 2010in Suriname. Een Antonov An-28(registratie PZ-TSV) van Blue Wing Airlines ”

  Dat Blue Wings sinds 2010 NIET op Europese bestemmingen en bv Frans Guyana, Martinique en Guadeloupe mag vliegen is GEEN toeval.

  In 2008 was ook al een Antonov An-28 van Blue Wing Airlines neergestort. Het ging in dat geval om de PZ-TSO.

  Deze Antonov An-28 (PZ-TSO) van Blue Wing Airlines stortte tijdens de landing neer. Hierbij kwamen alle 19 inzittenden om het leven.

  Amichand Jhauw doet heel nonchalant om het EG vliegverbod op Europa en de Franse protectoraten en zet zich in een slachtoffer rol (“ik wordt om niks gepest” boehoo boehoo ) maar Jhauw weet beter.

  Antonov vliegtuigen hebben wereldwijd een slechte naam. Behalve in Rusland, Cuba (binnenlandse vluchten) en bepaalde Afrikaanse landen lust niemand dat merk vliegtuig.
  Als de heer Jhauw het niet eens is met de beslissing van de Europese Commissie dan moet hij maar een rechtszaak beginnen tegen deze commissie.
  Die zal hij gegarandeerd verliezen.
  Spierballen taal en verongelijkt klagen in de media zal geen zier helpen.

  Één van de twee piloten, Soeriani Jhauw-Verkuijl (gezagvoerder) was getrouwd met Amichand Jhauw, directeur van Blue Wing Airlines

  Al dat onterecht geklaag in de media door Jhauw.
  Is dat ter nagedachtenis van zijn omgekomen vrouw ?
  Schaam je diep, schaam je diep, schaam je heel diep vent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES