Regering Bouterse weer oor aan genaaid: geen eendenvlees naar Trinidad

22

PARAMARIBO, 3 jul – De regering Bouterse is weer eens straal voor de gek gehouden. Trinidad & Tobago weigert nog immer elke onsje eendenvlees uit Suriname. De kersverse minister van Handel & Industrie, Stephen Tsang, kondigde onlangs nog aan dat de export van eendenvlees nu vrij staat. Trinidad & Tobago blijft barrières opwerpen. Net zolas het al deed tijdens vorige Surinaamse regeringen. President Desiré Bouterse is intussen richting Jamaica vertrokken om te praten over uitvoering van de Gemeenschappelijke Markt & Economie van de Caricom.

Over die uitvoering kan Suriname niet tevreden zijn. Het valt dus te verwachten dat het Surinaamse staatshoofd er het een en ander over te zeggen heeft. Suriname wordt al jaren aan het lijntje gehouden als het om de export gaat van eendenvlees. De weinige andere producten die Suriname aan te bieden heeft, ondervinden aanmerkelijk minder weerstand. Trinidad & Tobago zit de eendenvleesimport duidelijk zwaar op de maag.

Naar het zich laat aanzien, wordt gevreesd voor de concurrent. “De Doksenclub Suriname is weer voor de gek gehouden”, zegt de verbolgen directeur Gerard van den Bergh tegenover de Times of Suriname. Verrast is de ondernemer niet. Hij had al zijn reserves bij het enthousiasme van de jonge Tsang. De ervaring van de laatste jaren was les genoeg. Trinidad wil wel doksenvlees, maar dan slechts veertig kilo. Voor een handelsbeurs.


22 REACTIES

 1. Een vertrek van de UK uit de EU zou ook in Suriname stof tot nadenken moeten opleveren. Wat heeft Caricom in 22 jaren opgeleverd. Productie ligt op haar gat en het land wordt overspoeld met allerlei producten van de Caribische eilanden en China. Allerlei barrières worden bedacht om Surinaamse producten buiten de deur te houden. Begint erop te lijken dat de functionarissen Caricom gebruiken als een uitje. Nu is de UK niet te vergelijken met Suriname maar het land moet wel in staat zijn om elders hun producten af te zetten.


  Maak melding

 2. @Wazig, waar staat dat ik Suriname vergelijk met Engeland ? Het zou alleen stof tot nadenken moeten zijn.
  Ga mijn posting nog eens lezen !!


  Maak melding

 3. Simpelminister Tsang no kan seki, want dan komen de belangen van o.a. Dillip Sardjoe in gevaar.Hij behoort tot een van de mede eigenaren van plantage Suriname.


  Maak melding

 4. Laat de doksenclub zijn doksen voor een betaalbare prijs aan de surinamers verkopen.Ze hebben grote dromen maar geen plan.Moordenaar bouta moet de subsidies bestemd voor kleine ondernemers zoals vee en kippenboeren,grote en kleine landbouwers,afstaan aan deze ondernemers en niet in zijn zakken stoppen.Dan zal de doksenclub concurrentie thuis hebben en zullen de surinamers genieten van goedkope eendenvlees.


  Maak melding

 5. Is er niet een markt in Nederland of China hiervoor !!
  Jammer voor zo een hard werkende ondernemer !!
  Vorig jaar las ik en zag ik ook foto’s in de krant van iemand in Nickerie die van “kaf van padie” houtskool blokken had gemaakt ! Heeft de regering ook op enige wijze ondersteuning geboden aan deze persoon om een klein bedrijfje op te zetten ?? Straks gaat weer een delegatie naar het buitenland om ditzelfde proces/maken hiervan zg te bestuderen met US dollar daggelden !! Soso lawmang in a-kondre !!
  Straks gaat ook een delegatie naar Afrika om te bedelen om”herstelbetalingen ” ivm het verkopen indertijd van hun broeders als slaven aan Suriname en Amerika !!


  Maak melding

 6. De Arabische landen en India willen alles opkomen wat Sur.produceert.Maar het probleem is dat de boten geen lading hebben om terug te vervoeren.Om dezelfde reden exporteert Sur niet naar Brazilië.De boten moeten dan leeg terug en dat no pay.


  Maak melding

 7. De kans is ook aanzienlijk groot met een coca president aan de macht, dankzij dwaze oerdomme debiele idiote ndper’ s, er ooit tussen al of in het bevroren vlees, coca wordt ontdekt. Dat zal dus maken dat T@T ook een zeer slechte naam krijgen als doorvoerland van drugs. Ondertussen kunnen die paars verarmde ndp paria’ s niet eens een klein stukje eend op hun bord leggen. Ook bij Roopram is een roti doksa heel duur, voor deze steeds armer wordende oerdomme ddb aanbidders.


  Maak melding

 8. Precies Suriname is een cocastaat..pff Bouta komt binnen bij de Caricom en alle ambtenaren beginnen te syu syu…niemand wil met hem gezien worden vieze paria


  Maak melding

 9. Andere Surinaamse producenten kunnen wél hun producten afzetten buiten Suriname. Ik denk dat er sprake is van willekeur.
  Wel jammer, want zo hebben toekomstige ondernemers geen animo om duurzaam te ondernemen of te exporteren.
  JAMMER, JAMMER, JAMMER…


  Maak melding

 10. Precies hoe Su nu de voorkeur geeft aan lokale kip ipv import kip…..doet Trinidad het ook!! Is Trinidad trouwens het enige land waar de focus ligt….waarom geen andere landen??


  Maak melding

 11. koos: wat heeft Suriname in de afgelopen 22 jaren geproduceerd? Doksenvlees. maar dat kunnen de de mensen uit Trinidad ook doen. Suriname had intussen de voedselschuur van Zuid Amerika moeten zijn, maar met een figuur als DDB aan het roer lukt niets in Suriname. Niet Suriname moet uit de Caricom stappen, maar DDB moet weg. Hij is een ramp voor Suriname. Weg met hem.


  Maak melding

 12. Trinidad en Tabago belazerd de minister Tsang en de Surinaamse president.Ze zien hem niet als een krachtig en leidend figuur en maken gewoon een ommetje met hem.Deze figuren op hun beurt nemen het niet zo nauw met de bevolking/doksenvlees en dit zijn de gevolgen.Een op en top belazerd volk.Wie kan mij eens een keer vertellen los van de mooie particuliere auto’s en huizen in Su wat er wel deugt…


  Maak melding

 13. @ludwig wie heeft ons land in de caricom gebracht ? Ben jij niet onderdeel geweest van die regering ..NIKSNUT DAT JE BENT.JiJ en je kornuiten zijn de oorzaak van deze hele situatie


  Maak melding

 14. Praserie 4 juli 2018 at 15:31
  @ludwig wie heeft ons land in de caricom gebracht ? Ben jij niet onderdeel geweest van die regering ..NIKSNUT DAT JE BENT.JiJ en je kornuiten zijn de oorzaak van deze hele situatie

  Nee viswijf, heb nooit een politicus vertrouwd, maar jij oerdomme dwaze idioot wel, en op de koop toe misdadige bedriegende roofzuchtige criminele ndp politici. ..NIKSNUT DAT JE BENT.JiJ en je kornuiten zijn de oorzaak van deze hele situatie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.