dinsdag, mei 21, 2024
HomeFotoFamilies vermoorde Tucayana’s praten met Bouterse over verzoening

Families vermoorde Tucayana’s praten met Bouterse over verzoening

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Familieleden van de in de jaren negentig vermoorde Tucayana’s hebben een gesprek gevoerd met president Desiré Bouterse. Bouterse wordt aansprakelijk gesteld voor de moorden, omdat hij toen bevelhebber was van het leger. De negen dissidenten zijn door de militaire politie overgeleverd aan de leiding van de Tucayana-rebellengroep. Ze werden gefolterd en vermoord. Hun lijken zijn nooit gevonden. De familie wil de stoffelijke resten alsnog zien.

Dat is een eis die gesteld wordt. “We willen verzoenen, maar dat kunnen we niet zomaar. We hebben eisen. We willen weten waar de mannen begraven zijn”, zegt Armand Sabajo tegenover de Ware Tijd. Twee van zijn broers, Hugo en Roel Sabajo, behoren tot de slachtoffers. De families willen ook een schadevergoeding voor geleden immateriële schade. Tijdens het eerste gesprek is de basis gelegd voor meerdere.

Dat moet binnenkort plaatsvinden. “Er was geen wrok tijdens het gesprek”, aldus Sabajo. Tijdens het gesprek was ook veiligheidsadviseur Melvin Linscheer aanwezig. Linscheer zat ook in de legertop ten tijde van de moorden. Volgens Sabajo is hij benaderd door Dew Baboeram (Sandew Hira). Die vroeg hem of hij bereid was tot verzoening. Toen bleek dat Bouterse wilde praten, werd wel ingestemd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. De families willen ook een schadevergoeding voor geleden immateriële schade.

  Ik zou valuta eisen (dus niet vragen).
  Want de SRD biljetten worden straks net als de jaren 80 als aanmaakblokjes gezien.
  Er werd bij mij ingebroken en over het terrein kon je de 10 en 25 surinaamse guldens vinden.
  Het kleine muntgeld zoals de 1 gulden en de 25 cent werden meegenomen want die werden gebruikt als “watchers”bij het vastzetten van dakplaten en gebruiktr in de bouw.

  Dus daarom valuta en geen SRD eisen


  Maak melding
 2. En wanneer krijgen de nabestaanden van de personen die beroofd en/of vermoord zijn door de Tucajana’s een vergoeding ??? Het moet niet gekker worden in Suriname !!
  En wanneer krijgen de autochtone Indianen “herstel betalingen” van Nederland ??, en compensatie voor hun geroofde gronden ???
  Mie e-tak-bakka, Bouta na wang strateeg !!!


  Maak melding
 3. het leven van een mens is onbetaalbaar. En het is beschamend om een verzoening aan te gaan, tegen betaling. Er zijn geen principes meer in de steeds groter wordende misdaadstaat olv van de allergrootse misdadiger of niet? Een vreselijk oordeel ligt in het verschiet voor onberechte veelvuldige seriemoordenaars, maar ook voor meervoudige moorden. Het gehele land is sinds de moorden van 1980 nog meer verontreinigd. Het bloed van vele slachtoffers roept om wraak, wanneer komt er een einde aan het vele bloedvergieten sinds 1980, wanneer worden ook de moordenaars die de macht hebben gestraft voor het vele bloed en onschuldig bloed dat sinds 1980 heeft gevloeid in het land. Zolang onberechte aanbeden moordenaars worden vereerd, zolang zal het moorden blijven vnl onder het gros der dwaze debiele idiote criminele ndper’ s.


  Maak melding
 4. Opa en oma taki voor de duizendste maal dat er nog meer moorden, drugs en roof liggen in het verschiet als de ma pima oerdomme dwaze idiote ndp paria’s in 2020 wederom dong no mpp op deze mens der verderf gaan stemmen.

  Binnen een week al misdaigheden door het gros der boutisten, de ma pina ndper.

  Echtpaar slachtoffer van gewapende roofoverval, dankzij npers
  Gewapende roofoverval aan de Indira Gandhiweg, dankzij ndp
  Dronken man steekt eigen woning in brand, dankzij zijn dom geloof in de ndp.
  Roofmoord te Vierkinderenweg, dankzij ndp
  57-jarige vrouw is 35ste verkeersdode, dankzij een ndper
  10-jarige voetganger aangereden, door ndper
  Wat is anti-aging u waard?
  Ilahibaks vraagt ondersteuning voor hosselende schoolgaanden, dankzij de ma pima ndp
  Gewapende roofoverval in woning Hernhutterstraat, dankzij ndper’ s
  Buurtbewoners Leiding 22 houden inbreker aan, een ndper
  Gajadien: ‘Opnieuw devaluatie SRD onvermijdbaar’, dankzij de ndp

  etc, we gaa wee voo vijf hoor eeh in 2020, krijsen Parbo, Praseri, Dagoebal en het gros der paars knettergekke ndp dombo’ s.


  Maak melding
 5. Dew Baboeram (Sandew Hira). komt bij over als een persoon dat het geheim van het leven heel goed kent. Het geheim dat velen nog moeten ontdekken. Een deskundige is pas een deskundige dat de broncode van de wetenschap kent. Die raakt niet in paniek heel rustig mens en kleineert zijn critici niet. Zoals velen dit doet met de man, Wat velen in geen jaren hebben bereikt heeft hij getoond binnen de kortste keren bereikt te hebben.

  Wat deze man op dit moment voor Suriname betekent is niet in geld uit te drukken. Ik moet ook eerlijk toe geven dat onwetendheid bij de critici een zeer negatieve rol speelt in het voordeel van de verraders of zo je wilt de handlangers van het buitenland. Dat Suriname liever zien verscheurt worden dan in vrede met elkaar leven.

  ala nyang bun fu nyang ma ala sani no bun fu taki
  omdat men het toch niet zullen begrijpen.


  Maak melding
 6. Bouta het volk is u zat!
  A rekening ey Kong in 2020
  Ie misleid a potje volk alles is zo duur
  Ie fuck a kondre behoorlijk up koers van 2.8 naar bijna 8.
  Rot op bouta ga slapen volk wil u niet meer!


  Maak melding
 7. Als je ziet waarvoor deze moordenaar allemaal verantwoordelijk voor is, kun je als normaal denkend mens, niet begrijpen, dat dit heerschap, president van dit land is.


  Maak melding
 8. het onrecht van de Indiaan dateert al langer dat de slaveny,niemandt die daarby stil staat
  de kolonisator heeft hier misdadig huisgehouden en geroof en hen als slaaf gemaakt,allemaal in de doofpot
  hun grondgebiedt onteigend en weg gegeven aan de huidige Republiek Suriname.waneer komt dit volk aan zyn recht? als deze volk de nederlanden voor het gerecht brengt gaan ze vergoedt moeten worden en zelfs hun recht op het grondtgebiedt suriname toe gewezen moeten krygen
  dit volk heeft recht op een permanente Plek in ons( Senaat) DNA


  Maak melding
 9. Bouta ik hoor dat u staatsmiddellen gebruikt voor de partij van u!
  Wel ik denk dat heel su blij en bevrijd zal zijn als u er niet meer bent, want u heeft er behoorlijk een potje van gemaakt!
  Ik kom persoonlijk met die witte paard en paarse kist u naar uw laatste rustplaats bezorgen!
  Rotbeest!


  Maak melding
 10. Bouterse weer een poging om al jouw misdaden goed te maken ,met net zo een gruwelijke set van de mislukkeling Baboeram. jullie beseffen niet dat deze manier van verzoenning , de meest laffe is. Onderga eerst jou straf door berechting. Laat het verzoennen aan de almachtige over Ook jij komt ooi aan de beurt om voor zijn aangezicht te verschijnen. Hopelijk duurt dit niet zo lang meer.


  Maak melding
 11. Dew Baboeram is levensgevaarlijk. De man gaat door het vuur voor zijn baas Bouterse. De man doet aan reputatie management en heeft lak aan de rechtelijke macht. Hij gaat over lijken.


  Maak melding
 12. Betreft de kettingzaagmoorden uit de Tucajana tijd. Deze figuren, die het westen van het land moesten beschermen voor de drugstransporten en pottenkijkers buiten de deur moesten houden kregen mot met het leger. De leiders van de Tucajana,s zijn met kettingzagen in stukken gereten.Ik zou Bouta hiervoor naar de rechter slepen en alle nazaten die direct of indirect het slachtoffer zijn geworden van de handel en wandel van deze man, adviseren om hetzelfde te doen. Zo werken wij ook aan een stukje waarheidsbevinding omdat DDB met zijn billen bloot moet voor de rechter. Sandew Hira mag de pot op.


  Maak melding
 13. Marlon: gelet op de laatst prijsgegeven cijfers van de heer Boefdraad loert het devaluatiespook om de hoek. Er komt weer een devaluatie. Niet alleen de NDPers, maar alla Sranangman o ka.


  Maak melding
 14. Wat mij het meest blijft verbazen is dat een volk zijn president heeft gekozen zonder bij stil te staan hoeveel leed hij heeft veroorzaakt. Niet alleen de binnenlandse oorlog, de december moorden en Tucayanas, Maar ook Inspecteur Herman Gooding en het gerechtsgebouw die door deze Tiran in brand was gestoken. Zo zie je hoe belangrijk het is om geschiedenis lessen goed vast te leggen. In de tijd dat Paul Somohardjo met nieuwe geschiedenisboeken kwam en daarin de Rol van Bouterse als Tiran omschreven had, werd hij met de dood bedreigd. Hoe lang nog gaat dit domme volk achter een achterbakse Tiran verschuilen?


  Maak melding
 15. De indianen gaan een deel van Suriname eisen,een grootstuk grondgebied gaan ze eisen.Ze weten ook hoe ze moeten blackmailen.Schande dat deze indianen bezwijken of bereid zijn te bezwijken.Gelukkig dat ze geen rechters zijn en hun verzoening die zal volgen is waardeloos.Bovendien denken wij niet dat hun vermoorde broeders verzoening willen zien tussen hun moordenaar en hun nabestaanden.Ga vechten voor gerechtigheid. voor je vermoorde broeders domme hebzuchtige indianen.Over het lijk van de doden willen jullie rijk worden.Bovendien hoor je alleen van deze groep alleen als ze iets nodig hebben.
  Jullie mogen hem vergeven ,indiaantjes…geven en nemen…prent het in je kop dat wij,de de rest dus,voor gerechtigheid gaan vechten voor je vermoorde broeders en de rechter gaat een vonnis uitspreken.Die vonnis van jullie geldt niet.Gelukkig zijn je vermoorde broeders niet hier om jullie verraderlijke ware gezichten te zien.Hoe halen jullie indiaantjes in je kop om bouta de serial killer en linscheer de kettingzaag monster te omhelzen en de vredespijp met ze te gaan roken .Schande..


  Maak melding
 16. Onthou 1 ding,tucajana verraders,zodra de rechter een vonnis..Schuldig..heeft uitgesproken gaan we alles terugnemen waarmee bouta jullie heeft omgekocht.


  Maak melding
 17. Als j de commentaren hier leest zou j tot de conclusie komen,dat j met mensen te maken hebben uit een civiele beschaving het tegendeel is hier van sprake,alleen deze week werden tientallen mensen gelyncht uit een bepaald land let wel onschuldige mensen,omdat er een geruchtenstroom op gang kwam dat er kinderverkrachters in de buurt waren,ik heb het zovele malen herhaald en blijft het weer herhalen eenmaal barbaar blijft barbaar,iets wat in j DnA raakt j moeilijk kwijt j kan het onderdrukken maar vr hoe lang,nietwaar Luti tingi bal uit tingi broki,ray allemaal barbaarse nazaten


  Maak melding
 18. Eingelijk staan de nakomelingen van de barbaren gereed om mensen te gaan lynchen in Paramaribo,het enigste wat hen tegenhoudt is de gedachte dat president Delano Bouters geen genade kent voor verraadt ,denkende aan de 15 verraders die samen spanden met buitenlandse mogendheden om hun barbaarse gebruiken los te laten op ons vredelievend volk,u kent de gevolgen,dus u bent gewaarschuwd,barbaarse makaken.


  Maak melding
 19. Dagoebal 4 juli 2018 at 18:37
  Als j de commentaren hier leest zou j tot de conclusie komen,dat j met mensen te maken hebben uit een civiele beschaving het tegendeel is hier van sprake,alleen deze week werden tientallen mensen gelyncht uit een bepaald land let wel onschuldige mensen,omdat er een geruchtenstroom op gang kwam dat er kinderverkrachters in de buurt waren,ik heb het zovele malen herhaald en blijft het weer herhalen eenmaal barbaar blijft barbaar,iets wat in j DnA raakt j moeilijk kwijt j kan het onderdrukken maar vr hoe lang,nietwaar Luti tingi bal uit tingi broki,ray allemaal barbaarse nazaten

  En jij bent een idiote debiele dwaze paarse barbaarse ddb rat.


  Maak melding
 20. Dagoebal 4 juli 2018 at 19:00
  Eingelijk staan de nakomelingen van de barbaren gereed om mensen te gaan lynchen in Paramaribo,het enigste wat hen tegenhoudt is de gedachte dat president Delano Bouters geen genade kent voor verraadt ,denkende aan de 15 verraders die samen spanden met buitenlandse mogendheden om hun barbaarse gebruiken los te laten op ons vredelievend volk,u kent de gevolgen,dus u bent gewaarschuwd,barbaarse makaken.

  A soso paars ka joe e skrifie. Baas kong owroe en hij lijdt ook van zijn eigen folteringen. Elke avond en bij het opstaan, moet baas zijn dagelijkse zware dosis poeder snuiven om bij te komen. Ook zijn oude trawanten kunnen nauwelijks de honderdmeters hardlopen. Dan heb je het Surinaams leger dat geen ene moer voorstelt. Baas heeft een bende criminelen als bodyguards die hem dagelijks omringen uit angst voor zijn eigen schaduw. Loekoe bun dat baas eng egi sma e go poeroe ka gi eng.


  Maak melding
 21. Luti Luti alleen het horen van de naam de Bouterse begint gij te bibberen van angst,j kent de gevolgen spontane lusu bere een broek vol schijt,I know vandaar dat de nazaten van de barbaren hun heil massaal zoeken in hun geliefde de drank daru,worden ze ietsje mondiger dan kunnen ze iedereen aan,dat is de stadia waar jij j nu in verkeer,na 2 uur ga jij roest uitslapen,om uiteindelijk weer wakker te worden als een makke schaap,en dat zal zich blijven herhalen tot in 2020 and beyond,doe er wat aan,de wijdenbosch heeft verschillende heilzame methode waar jij gebruikt van kunt maken;Want zolang Desi Delano Bouterse pres is van ons geliefd Su ,zal het een nachtmerrie vr j zijn,we love the man,de schrik van alle barbaren


  Maak melding
 22. Bouterse kan makkelijk betalen want hij heeft 1.3 miljard USD gestolen uit Staatskas want hij heeft het nooit verantwoord aan het volk van Suriname.Deze rover leider heeft geen schaamte en hij is een schande voor het land.In het buitenland lachen ze ons uit als land met zo een waardeloze leider.Iedereen in het buitenland weet tdat hij een moordenaar is.Alleen zijn achterband niet maar die heeft hij omgekocht met gestolen geld uit Staatskas.


  Maak melding
 23. De grootste moordenaars zitten in Amerika en Europa ;denk maar aan de miljoenen vrouwen en kinderen in ;Irak ,Syrië ,Afghanistan ,Jemen ,en Libië;in het buitenland lachen ze hun zelf uit,samen met een paar blinde redi musu,die de misdaden van hun geliefde witte devils met de mantel der liefde bedekken ,weer een uitspraak van een ontwetende makaak,ga de geschiedenis van jou geliefde devils lezen,wel van de kruistochten gehoord;info bij Luti fu tingi bal uit tingi broki;een geschiedenis


  Maak melding
 24. De Hond die zijn eigen ballen likt geeft precies in zijn postings, het niveau van de Bouterse adept en NDPer weer, een grote bek, en intimiderend, zijn gebrek aan gezond verstand compenserend, maar verder weinig zinnigs te melden,


  Maak melding
 25. @ Dagoebal.

  Lees ik jouw reacties dan kan ik alleen maar de concluderen dat jij bent met besmet met virus dat rabiës veroorzaakt. Vaak is deze besmetting niet meer te genezen.
  Je gaat tekeer als een dolle hond.


  Maak melding
 26. Wanneer worden Surinamers gecompenseerd voor alle schade financieel, economisch, sociaal, die zij hebben gehad door de moordenaar, zwaarste crimineel, grootste misdadigers tegen de menselijkheid van Suriname.

  Suriname heeft nationaal en Internationaal heel veel schade ondervonden door ddb. vertrappen van de grondwet van Suriname, mensenrechten, de rechtsstaat, gewijzigde amnestiewet van 2012, heel grote armoede en heel grote ellende, grote criminaliteit in het land, het land werd/wordt doorspoelt met drugstransporten/doorvoerland van drugs, mensenhandel, wapenhandel, heel veel berovingen op huizen van hard werkende Surinamers, heel grote werkloosheid, lage lonen, bedrijven sluiten massaal, stakingen, onderwijs en wetenschappen stelt niets voor in vergelijking met het niveau van de jaren 70 van de vorige eeuw, het land is financieel, economisch failliet, geen medicijnen, zie ziekenhuizen, grote groepen afstammelingen van Afrikaanse slaven nu paarse ongeschoolden die zo laag gevallen zijn dat die genoegen nemen met een voedselpakket, hun voorouders zouden zich wel 100 keer omkeren van schande in hun graven, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. Ik zit te wachten op de periode dat Suriname verlost wordt van de volgende figuren en instellingen:
  1. BOUTERSE en zijn club
  2. Chandrika Santhoki met zijn drugsbende(leden)
  3. Dit onbetrouwbaar -en Corrupt Justitieapparaat

  en dat wij een schoon- en heel land krijgen waar corrupte politici( ook ministers en presidenten) worden vervolgd en OPGESLOTEN voor corruptiepraktijken. Ook hun bezittingen in staatshanden vallen zodat hun familie niet mag blijven profiteren van de diefstal …..
  dat moordenaars en drugsdealers worden opgehangen op het Onafhankelijkheidsplein.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES