Dean Gorré nieuwe bondscoach van Suriname

21

PARAMARIBO, 3 jul – Dean Gorré is de nieuwe bondscoach van het nationaal elftal van Suriname: ‘NATIO’. Dat werd zojuist door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) bekend gemaakt. De in Suriname geboren Dean Roberto Gorré is een voormalig Nederlands voetballer en huidig voetbaltrainer. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

De ex-prof van onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax was in 2015 ook al coach van het Surinaamse elftal. Zijn dienstverband duurde toen niet langer dan twee verloren duels tegen Nicaragua in de tweede ronde van de WK-kwalificatie. Gorré was niet de eerste keus van de Surinaamse bond. Gesprekken met Stanley Menzo liepen eerder op niets uit.

Zijn doel is om kwalificatie voor de Goldcup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, af te dwingen. Dat kan via de Concacaf Nations League, die in september van start gaat. Op donderdag 6 september is Dominica de eerste tegenstander.

- Advertentie -

21 REACTIES

 1. Ik hoop dat Suriname tenminste binnen Zuid Amerika een beetje vooruit kan komen met voetbal, dat zou wel leuk zijn. We zullen zien. Beter juichen voor eigen land dan Brasil, unu a no Brasjon.

 2. Lijkt mij een goede keuze, heeft als voetballer veel ervaring. Als trainer
  weet ik niet, niet ere of eerste divisie volgens mij. Misschien in het amateur voetbal.
  Mooie uitdaging om Suriname op een hoger plan te brengen.

 3. Het is allemaal mooi maar zolang de die Jongens van Ned niet mee doen voor Su maken wij geen kans Ben ik bang voor

 4. Men moet een trainer uit Columbia,Chilie,America,Mexico of andere groot machten in Zuid-America halen.
  Gorré is een goede voetballer geweest,maar hij gaat die spelers niet op nivo kunnen brengen,daarvoor mist hij te veel.

 5. @Nagrie, totale onzin…!! Hij weet jij zo goed dat hij spelers niet goed kan maken…?? Daarvoor mist hij teveel volgens jou…..want jij hebt profvoetbal gespeeld toch….?? Bizar wat mensen allemaal niet verzinnen!!! Feit is dat deze man een officiële trainers diploma heeft van de UEFA!!

 6. Gorré was in het verleden assistent-coach bij Stoke City en Southampton en stond kort aan het roer bij RBC Roosendaal. Daarna was hij jeugdtrainer bij Ajax en werkte hij voor de Schotse voetbalbond.

 7. Fijn maar het stelletje hotemetoten in de bond gaan hem nooit de ruimte geven om echt te ontwikkelen. Dat is niet in hun belang. Ze willen hun eigen posities veilig stellen. Daarom heeft Seedorf ook nooit kans gehad. Suriname had allang op het WK kunnen spelen als ze die hele bond zouden opheffen.

 8. @Robles, Su had allang op het Wk kunnen zijn volgens jou??? Geloof je het zelf??!!

 9. Dit WK laat zien dat er geen kleine/grote landen meer zijn en dat je ver komt als je verdedigend speelt met snelle aanvallers die in de tegenstoot gevaarlijk worden.

  Ik denk dat Gorre dat es moet gaan proberen over te brengen in Suriname. Misschien maken we dan een kans.

  En als de politiek ook meedoet (dubbele nationaliteit voor beroepsgroepen die het land vooruit kunnen brengen) dan kan er wat moois ontstaan.

  Lastige is dat Suriname en de Surinamers niet aan langetermijn plan kunnen werken. We willen instant succes, Just like onze politici die daarom allemaal op ons lijken (of lijken wij op onze politici hmmmm)

 10. Gorre zal zijm vingers brandend aan dat wat Menzo’s eis was. En gelijk had Menzo. Reden dat werd opgegeven was een zeer vage reden. De echte rede was dat Menzo niet met bepaalde spelers wilde samenwerken en als even kon een drietal voetbalclubs helemaal niet. En dan met name, vooral, die gasten uit de omstreken albina en moengo.
  De enige met een topsalaris binnen de svb zijn het echtpaar Krisnadath vandaar dat het voorzittersschap zo gewild is bij bepaalde personen.

 11. De trainer is goed, de mentaliteit van de mensen die het moeten doen (spelers) moet veranderen

 12. @ Dagga
  Bedankt voor je info. Over de SVB en alles daarom heen weet ik weinig tot niets. Dus alle info is welkom

  @ Blakaboy
  Ik ben het met je eens wat betreft de dubbele nationaliteit.
  Maar dan moet het dus voor iedere Surinamer die in het buitenland woonachtig is en een andere nationaliteit heeft gelden? In dat geval ontstaat er een probleem.
  Want,
  het is gemakkelijker een grote schare onwetenden en een kleine schare wetenden te beduvelen, dan
  een kleinere schare onwetenden en een grote schare wetenden.
  Het aantal stemgerechtigden (nu woonachtig in het buitenland) zou hierdoor toenemen.
  Of zouden ze geen stemrecht krijgen?

 13. Suriname heeft genoeg talenten rond lopen. Een coach kan zeker het verschil maken, maar kan niet toveren. Als klein Zuid-Amerikaans land zul je het altijd moeten opnemen tegen grotere voetbalmachten, hetgeen Suriname geen kansen biedt om door te breken. Wat wel handig is om altijd te trainen tegen grootmachten. Misschien komt er een moment van omslag.

 14. @Pico, dubbele nationaliteit, kijk hoe ik het heb verwoord is voor alle beroepen die we tekort hebben (artsen, advocaten, notarissen, professionele voetballers, managers, projectleiders….etc etc)

  En inclusief stemrecht.

  Als je als politieke partij meent dat jouw programma het beste voor Suriname is, dan zie ik niet waarom jij bevreesd moet zijn voor de honderden of duizenden extra Surinamers.

 15. Op zijn eerste training komt de helft van de selectie een uur te laat…..

 16. NATIO, begin alvast Frans-Guyana en Guyana te verslaan voordat je naar CONCACAF gaat. Praten over WK zijn nog 15 stappen verder. Zelfs tegen Curacao hebben we al problemen. Ga na. Dan hoor je men zeggen: Suriname heeft heel veel goede voetballers. Dat kan. Maar ze winnen nooit. Ga eerst een oefenpotje spelen tegen Aruba of Bonaire voordat je tegen Curacao speelt, NATIO. Zelfs in Nederland zijn er niet veel jongens van Surinaamse afkomst in de eredivisie spelen. Veel minder dan Marokkanen. Ra ra, hoe kan dan toch? Sranan boi, opo no! No smoko, no dringi sopi, go pley voetbal, man.

 17. Su heeft talenten rondlopen maar het niveau van Su light erg laag. Wij moeten tenminste een professionele mentaliteit krijgen en daarom zeg ik met behulp van die Ned Jongens kunnen wij de eerste stappen zetten. En een normale burger van Ned heeft niets aan een dubelle paspoort, omdat ze nog steeds aan verplichtingen moeten voldoen…

  P moeten komen

 18. Su heeft talenten rondlopen maar het niveau van Su light erg laag. Wij moeten tenminste een professionele mentaliteit krijgen en daarom zeg ik met behulp van die Ned Jongens kunnen wij de eerste stappen zetten. En een normale burger van Ned heeft niets aan een dubelle paspoort, omdat ze nog steeds aan verplichtingen moeten voldoen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.