Ook blijdschap in Suriname na winst Brazilië op WK 2018

36
Ook blijdschap in Suriname na winst Brazilië op WK 2018

PARAMARIBO, 2 jul – Niet alleen in Brazilië maar ook in Suriname is er alom blijdschap na de overwinning van Brazilië vandaag op het WK 2018. De goddelijke Kanaries wonnen dankzij Neymar jr van Mexico. In het Braziliaans restaurant Petisco (Foto) in Paramaribo werd de wedstrijd op de voet gevolgd.

Veel Surinamers in Suriname maar ook in Nederland ‘kraken’ voor Brazilië. Van oudsher heeft het buurland de harten van velen veroverd met hun ‘samba voetbal’. Anno 2018 wonen ook veel Brazilianen in het land en die staan unaniem achter hun nationaal team.

Brazilië is door naar de kwartfinale en zal het op vrijdag 6 juli moeten opnemen tegen België of Japan.


36 REACTIES

 1. Ach sodemieter op met Brazilie. Zijn net oude wijven daar. En maar rolle bollen over het veld. Wat mij betreft wordt Kroatie kampioen.


  Maak melding

 2. @Koos,

  Vooral het continu op de grond liggen van Neymar irriteert menige mensen mateloos. Hij wordt vooral aangezien als een ’huilbaby’.


  Maak melding

 3. Maken jullie je niet druk, de volgende tegenstander wordt Belgiě, en dan is het over en uit voor deze Braziliaanse aanstellers, die voor het minst geringste, naar de grond gaan, vooral mietje Neymar.
  En door een Europees land uitgeschakeld worden, geeft mij meer voldoening, dan door een Zuid Amerikaans land.


  Maak melding

 4. Ik denk dat Brazilië veel goodwill heeft verspeelt met rolle bollen over
  het veld. Iemand anders een gele kaart aansmeren of een pingel uitlokken.
  Ik dacht dat je voor fopduiken ook een kaart kreeg??
  Ik ga voor België, second Kroatië.


  Maak melding

 5. Zelf wat presteren kunnen de surinamers niet.
  Met een winst van Brazilie ligt er niks voor de surinamers.Het gaat hun niet van hun dagelijkse misere helpen.Ga zelf wat presteren hoor surinamers.


  Maak melding

 6. Deze hele wk voetbal 2018 in Rusland vind ik een balmas qué. Op Spanje tegen Portugal heb ik op Belgie na geen echte top wedstrijden gezien. Het land dat wereldkampioen gaat worden is de gewoon wk-voetbalkampioen van de armoede. Met de wk in Qatar in 2022 met 48 landen wordt het nog dramatischer en waardelozer. Het wk-voetbal heeft zijn beste tijd gehad. Wat overblijft is dat er een paar FIFA-BOBO’s veel geld verdienen en de rest interesseert hen niet. Voetbal promoten over de hele wereld best, maar het voetballen wordt er niet beter, mooier en aantrekkelijker mee.

  Het meeste geld wordt in landen in EU, Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk verdiend. Landen als China, Saoedie Arabië, Qatar enz, schatrijke olielanden proberen ook aan te haken, maar wees eerlijk wat kunnen deze landen zonder al die goed verdiende rijke voetballers uit de EU die hun bankrekeningen nog flink komen spekken. Niets.

  Wat voor mij duidelijk is geworden met het wk-voetbal dat vele goede landen die erbij hadden moeten zijn er niet bij waren en die er bij waren zijn ook weer heel snel thuis. Wat overblijf is niets anders dan arme troef. Het wk-voetbal is voor mij over. Ik ga mijn tijd voortaan aan echte mannen sport besteden, rugby! Dat zijn nu eenmaal mannen, geen verwende jochies die als ze een tik krijgen op de grond gaan lopen janken.

  De bal trappen en gespierde mannen die er hard achter aan hollen, wie het eerst bij de bal is, dat telt. En als je een nog een harde trap krijg, niet gaan lopen janken. Dat zijn echte mannen, geen schreeuw lelijkerds.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 7. Misschien is het beroepsdeformatie, maar wat ik zou willen weten is:
  wie bekostigt deze uitzendingen?
  In Su kan je veel meer wedstrijden op tv zien dan in Nederland.
  CL/EL/Spaanse competitie/Duitse competitie/ en/en
  Wordt dit door de Staat betaald? Indien ja, dan zou dit geld toch heel anders besteed kunnen worden.

  Overigens,
  Brazilië wordt steeds beter.maar Frankrijk ook.
  De Belgen?
  Na de Brazilianen gun ik hen de titel


  Maak melding

 8. @koos,
  WILLEN JULLIE MEER OF MINDER NEDERLAND OP HET WK?

  MINDER!…MINDER!…MINDER!

  Goed, daar heb ik al geregeld.
  Gegegegegegeh.


  Maak melding

 9. Pico nederlandse zenders betalen uitzendrechten hiervoor. Contracten worden afgesloten met de fifa, uefa en nationale bonden. Geloof niet dat Surinaamse zenders in staat zijn dergelijke bedragen te betalen. Dan eeet je hoe laat het is. Zelfs film die in de bios draaien worden op de televisie getoond. Iets wat normaliter niet kan.


  Maak melding

 10. Nederlandse zenders betalen voor SU?
  Als je hier naar buitenlandse wedstrijden wil kijken moet je voor een extra abonnement apart betalen, naast je normaal abonnement. En dan krijgt SU het gratis?
  En je laatste zin: wie betaalt het? Of is het allemaal illegaal?
  De Staat is op de hoogte. Straks krijgen ze een navordering


  Maak melding

 11. @koos,
  Wat voor verstand heb jij als mietje van voetbal? Jij moet korfbal gaan spelen.
  Een reactie hoeft maar even over nederland(ers) te gaan en je voelt je al meteen op je kut getrapt. Stront wannabee white.


  Maak melding

 12. Wat een drama queen die Neymar.Spelers een oor aan naaien. Eerst komende wedstrijd worden ze door die Jappen naar huis gestuurd.


  Maak melding

 13. @passant,

  het is toch wel een verrassend toernooi, Duitsland, Spanje, Argentinië , zijn
  alweer thuis. Come back van België. En bij 48 landen hebben Nederland en
  Suriname ook weer een kans om mee te doen


  Maak melding

 14. Vind Neymar een irritant ventje, hij speelt toch geen zaalvoetbal? De Braziliaanse toppers vóór zijn periode die waren niet zo kleinzerig. Heb een appje ontvangen van een vriend waarin Neymar in een loopkar zit, maar dan een in een volwassene maat. Vind Brazilie ondermaats voetballen. Voor mij mogen al die andere landen die nog meedoen Wereldkampioen worden !!! Ben een fan van Luka Modric Kroatië. Dat zijn pas echte mannen die voetballen voor volk en vaderland !!!


  Maak melding

 15. Het ‘samba voetbal” van Brazilië ? Ha ha laat mij niet lachen kerel. Ja, in 1982 met Cerezo, Socrates, Zico, Junior en Eder was het een swingend elftal. Maar het Brazilië anno 2018 kan mij, en met mij velen, niet boeien. Neen, de vele rolpartijen van Neymar en gemekker van Marcelo en de rest van het team wekt alleen maar irritaties. Velen zouden het niet erg vinden als dit Brazilie eruit ligt.


  Maak melding

 16. Het samba voetbal is niet meer rendabel…misschien wel in Zuid Amerika
  Met mooi voetbal win je geen prijzen….resultaat telt alleen….
  commercie heeft het gewonnen van echte voetbal..

  Ned speelt mooi voetbal…echter geen prijs…
  Brazilie speelt mooi voetbal..vaak geen prijs..

  We moeten nou wennen dat het nu zakelijk voetbal is..en dat doet zeer aan mijn ogen als voetbal liefhebber..

  Ik hoop dat Brazilie de 6e titel pakt..maar ik vermoed dat het geen show voetbal gaat worden..misschien als ze ruim voorstaan…

  Kroatië speelt wel heel aantrekkelijk voetbal in deze grote tournooi…


  Maak melding

 17. Daarom zal het nooit goed gaan in Suriname ,jullie zijn vreselijk negatief en gunnen niemand nog jullie buren het dag licht. Ben blij dat ik daar weg bent. Schelden doet mij niets. Erg voor woorden negativiteit zitten in jullie bah


  Maak melding

 18. Wij zijn zuidamerikanen ,net als belgie jullie buurland is en daar spreken ze ook nog nederlands .Maar België doet het zo goed en wordt toch afgekraakt Door Nederlandse. Ze gunnen het België niet eens .Hoe hypocriet zijn jullie. Voor oranje zijn de dagen geteld .ik hou van brazilie en wed voor ze.ze zijn ook mijn buurlanden


  Maak melding

 19. Revo 3 juli 2018 at 14:54
  @henkmolenaar2016
  LUL NIET HOLLAND VOE JOE KA KBA ZIJ DOEN NEVER NOOIT NUNCA MEE MET EEN WK.
  =====

  3 x 2 en 1 keer derde op een WK niet slechts voor een mini-landje
  EK kampioen in 1988
  6 x de Champions League gewonnen: Cruyff, Van Basten, Gullit, Van Persie, Bergkamp, Schneider…Van Hanegem, Seedorff…..

  Wat heeft het Surinaamse elftal ooit gepresteerd?

  Nu jij weer met je grote bek


  Maak melding

 20. Suri, uit ondezoek van de krant Metro blijkt dat het merendeel van Nederland voor België is. Dat was al voor de start van het WK. Nu ze zo goed en vooral ook attractief spelen is dit percentage alleen maar toegenomen. Ik denk dat we het beiden wel eens zijn dat we hopen dat Suriname de volgende keer ook meedoet. Dat zou geweldig zijn.


  Maak melding

 21. Suri,

  ben niet met je eens, hier zijn heel veel mensen voor België, ook al omdat veel
  spelers in de eredivisie hebben gespeeld. Normaal heeft Brazilië ook veel
  supporters, maar door dat overdreven vallen en rollen en gemekker tegen de
  scheidsrechters zijn veel mensen afgehaakt en nu voor België of Kroatië.


  Maak melding

 22. Gelul hier allemaal, Surinamers zijn voor Brasjon puur vanwege die motjos. Ze rekenen op die manier een extra korting bij diamonds of La pina.


  Maak melding

 23. Brazilië uitgeschakeld door België. Ben heel erg blij voor de Belgen. Van mogen ze wereld kampioen worden.
  Zuid-Amerikaanse voetballers zijn aanstellers. Bij het minste geringste gaan ze liggen en doen alsof ze dwars door midden zijn geschopt. Gisteravond had Neymar zijn streken wel in Brazilië achtergelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.