Terreurverdachten in Suriname nemen afstand van nieuwe bedreigingen

14
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 1 jul – De twee in Suriname aangehouden terreurverdachten ontkennen enige betrokkenheid met personen die nu weer bedreigingen uiten. Dit zegt hun advocaat Michella Lau-Kerssenberg. Raoul A. en Nasser I. beweren niet te weten wie Mohammed Ahmed Al-Mehdi en Mohammed Ali Bin Salah zijn. De bedreigingen volgden kort nadat politiechef Roberto Prade bekend maakte dat er mogelijk binnenkort arrestaties worden verricht.

De politie zou dicht op het spoor zijn geraakt van de personen die eerder gedreigd hadden aanslagen te zullen plegen. Dit gebeurde onder meer via Facebook. Lau-Kerssenberg zegt tegenover de Times of Suriname dat haar cliënten en hun familie ‘veel last’ ondervinden. Nu wordt weer met aanslagen gedreigd als de twee niet vrijgelaten worden. Raoul A. en Nasser I. worden onder meer verdacht van deelneming aan terreurorganisatie IS.

Lau vindt dat de twee niets anders hebben gedaan dan gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting. Dit dan bij het wereldkundig maken van hun sympathieën op internet. “De manier waarop verdachten gebruik maakten van hun recht op vrijheid van godsdienst, geweten en vrije meningsuiting mag choqueren, kwetsen en verontrusten, strafbaar is het niet”, aldus Lau-Kerssenberg.


14 REACTIES

 1. Merkwaardig is,dat de koran aanwijzingen geeft hoe te gedragen als de moslim een minderheid vormt in een land.En vooral niet provoceren om vervolging te voorkomen.Maar de moslims slaan deze soera bewust over naar het laat aanzien.


  Maak melding

 2. Zeker iemand ,een aanhanger van Modi, die deze nep meldingen doet.In Nederland is het
  een broeinest van deze figuren/aanhangers van Modi.
  Nu proberen ze een “wig te drijven” tussen mensen in Suriname.
  Ik begrijp dat een “eis” bij zijn bezoek is dat als hij op kantoor van de VP wordt
  ontvangen, alle stoelen die bekleed zijn van leder(runderleer) reclaining chairs
  aangeschaft door Ameerali, verwijderd moeten worden !! Adhin mag geen lederen schoen
  aantrekken tijdens de ontvangst van Modi.
  Papa Lachmon zal zich in zijn as rondwentelen als hij dit hoort !!


  Maak melding

 3. Deze meldingen zijn waardeloos. Een echte vent laat zich zien en schuilt niet achter dit soort poppenkast. Het is in en in triest dat Suriname deze onschuldige jongemannen met de Nederlandse Nationaliteit hier vast houden. Moeten ze berecht worden omdat zij daadwerkelijk iets op hun kerfstok hebben dan kunnen zij in Nederland berecht worden en niet hier. Nederland was er allang uit en waren zij berecht of niet. Suriname duurt zo iets 100 jaar, dan liggen deze jongens in hun graf. De familie moet via de Nederlandse Staat een flink som geld eisen(smartengeld)voor de geleden psychische en geestelijke schade. Wat hier gebeurt met deze jongens is schending van mensenrechten en mens onterend.


  Maak melding

 4. Er is niks aan de hand dit is gewoon een strategie van bouta om onrust te zaaien. Meeste van jullie herinneren zich wanneer hij slapeloze nachten aan de bevolking toewenste. Die twee aangehouden verdachten zijn gewoon onschuldig en bouta gebruikt ze om dino eerder vrij te krijgen en zijn machtspositie te versterken.


  Maak melding

 5. @Boeboe,

  Nederland heeft geen ambassadeur daar die kan opkomen voor z’n onderdanen. En als er wel een was, dan is de vraag of hij iets zou ondernemen. Misschien moet Pakistan druk uitoefenen op Suriname.


  Maak melding

 6. @A-no-mie,

  Goed toch dat er ook mensen zijn die dieren niet willen doden omwille van hun huid?
  Misschien moeten de moslims ook de koeienhuiden opeten. Dat is halal, want er zit geen bloed in.
  Waarom heeft Ameerali geen stoelen met luxe varkensleder besteld? Zeker om de toorn van bezoekende moslimambassadeurs te mijden.
  Geef daar eens commentaar op.


  Maak melding

 7. Eerlijk gezegd hebben deze broers letterlijk en figuurlijk, het uiterlijk van vele IS leden. Maar kuut, tjies deng mooi beet.


  Maak melding

 8. @ A-No-Mie,

  Lees dit nieuwsbericht uit Starnieuws maar eens goed.
  Je bent altijd bezig met het beschuldigen van hindustanen, daarbij haal je ook Modi aan. Mochten er aanhangers van Modi zijn in Nederland, dan zijn zij waarschijnlijk Indiërs en geen hindustanen uit Suriname.
  Mocht deze student die is aangehouden een hindustaan zijn, dan is hij waarschijnlijk moslim.

  Vandaag is het keti koti, maar jij zit vastgeketend in je haat jegens hindustanen.
  Je bent nog steeds een slaaf maar dan van je eigen brein. Geestelijk ben je niet losgekomen en zal je ook nooit loskomen van die slaafse mentaliteit.

  Student achter IS-dreiging ontmaskerd en aangehouden

  01 Jul, 06:29

  loading foto
  previous next

  De politie is zaterdag overgegaan tot arrestatie van een universiteitsstudent die zich uitgaf als Mohammed Ahmed Al-Mehdi. Vijftig personen zouden op 25 mei worden gedood als de twee terreurverdachten, die vorig jaar zijn aangehouden, niet zouden worden vrijgelaten door de regering. Hij had aangekondigd dat er bommen geplaatst waren op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Lyceum I en Santo Boma. Hij zei namens de Islamitische Staat (IS) te handelen.

  Starnieuws verneemt dat het dossier enige tijd klaar was en overgedragen is aan de politie. De unit die belast was met onder andere counter terrorisme, drugscriminaliteit en intelligence heeft het onderzoek verricht en de verdachte in beeld gebracht. Deze unit is intussen ontbonden door waarnemend korpschef Roberto Prade in opdracht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

  Donderdag kwam er een nieuwe terreurdreiging. De persoon gaf zich deze keer uit voor Mohammed Ali Bin Salah. Hij voerde aan dat Suriname de boodschap nooit serieus heeft genomen. Meegedeeld werd dat vanaf 28 juni actie zal volgen. Er zullen doden vallen. Er is een plaatje van wapens toegevoegd aan het bericht.

  Prade zei toen aan Starnieuws dat het Korps Politie Suriname zich niet laat afschrikken door nieuwe terreurdreigingen. De gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken. Prade benadrukte dat de politie boven op deze zaak zit. Het onderzoek is in een vergevorderd stadium. Hij kondigde aan dat de arrestatie van de verdachte op korte termijn zou volgen. Het is nog niet duidelijk of de tweede bedreiging ook van dezelfde verdachte komt. Ook het motief achter de dreiging is nog niet bekend. De politie heeft nog geen informatie verstrekt over de aanhouding.


  Maak melding

 9. @ Binoy, Mie lobi mie bloedworst van gemengd varkens/rund bloed! A switie, mie e-lik-mie-finga.Bij uitgenodigd door mij om samen te proeven !!!
  @ Jiyani,
  Een vriend,oud medestudent van mij,wonende in Den Haag vertelde mij dat tijdens de verkiezings
  campange van Modi, hij samen met andere Hindoestanen op pad ging om gelden te verzamelen voor financiele steun voor Modi’s BJP !! Doe maar navraag in Den Haag,Rotterdam en Amsterdam !
  Case closed !!


  Maak melding

 10. Een geloof dat te vuur en zwaard is verspreid zal nooit in vrede leven met andere religiën !!!!!
  Islam in de minderheid zal altijd proberen om te groeien en als ze de meerderheid vormen dan wordt de Sharia ingevoerd en democratie afgeschaft. Islam kent geen scheiding tussen moskee en staat.
  In Engeland, Frankrijk heb je al no go zones voor non muslims. ga eens googlen !!!!!

  Overal waar moslims wonen is er gedonder, kijk maar om je heen. Zelfs in Den haag zie al je muslims wijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.