zondag, juni 16, 2024
HomeFotoNieuw monument in Suriname voor aankomst slaven vanuit zee op land

Nieuw monument in Suriname voor aankomst slaven vanuit zee op land

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jul – Suriname kent een aantal monumenten die te maken hebben met de slavernij zoals bijvoorbeeld het Kwaku monument. Er was tot nu toe echter geen monument dat de komst van de slaven vanuit zee op land symboliseert. Daar is gisteren verandering in gekomen. Om de Afrikanen te gedenken die honderden jaren terug naar Suriname vervoerd werden om als slaven te werken op de plantages, is er zaterdag een gedenkmonument onthuld bij ‘Ston Trapu’ aan de Waterkant.

Door middel van zang en dans werd er op een bijzondere manier eer betoond aan de voorouders die hun leven hebben verloren tijdens de slavernij periode. Vlak voor de onthulling van het monument werd er ook een Maripa boot te water gelaten. “Het Maripa bootje dat gevuld was met onder andere bloemen, vruchten en aarde, symboliseerde onder meer vruchtbaarheid, het bevorderen van onze economie en was tevens een symbool voor het leven zoals wij die kennen, namelijk met ups en downs” aldus de initiatiefnemers.

Vice president Ashwin Adhin, die ook aanwezig was tijdens deze plechtigheid, gaf in een korte toespraak aan dat er sprake is van een unicum. Bekijk ook een verslag van Starnieuws:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Helaas zijn vele Afrikaanse afstammelingen, zonder het te willen horen of weten, slaaf van hun eigen domme keuzes geworden, zonder hierin daadwerkelijk verandering te willen brengen in hun denken en handelen velen, zoals vele Afrikanen. Afrikanen vluchten naar Europa en ook daar gaan ze over tot roof of vernieling. In eigen land aanhangers van dictators en in SU zijn ze geestelijk verslaafde volgers of aanhangers van onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen en bank- of staatskasrovers. Kijk maar om u heen en leg uw oor te luister hoe het gros der politici van Afrikaanse afkomst hun Afrikaanse aanhangers bewust dom houden en uitbuiten. In Santo Boma moet je zelfs overdag met een flashlight in de stinkende donkere cellen zoeken naar een javaan, indiaan, braziliaan, hindoestaan of blanke. 90% zijn mensen zoals Parbo en het gros van de gedetineerden zijn aanhangers van Abop, Bep of Ndp, afstammelingen van Afrika. Ook op de maatschappelijke ladder zijn dr, Surish, dra.Gieta, mr. Aloi, Ing. Setro en prof van der Kust aanzienlijk hoger geplaatst dan Cornelis de hosselaar, Koese de bouwvakker, en Esseline de schoonmaakster. Opa en oma e taki, maar het zijn de arme mensen die domweg op de Ndp of Abop hebben gestemd. Kijk naar hun situatie voor 2010 en nu, hun misleiders bout en lon, zijn erger dan de kolonisator en toch blijven deze aanhangers van deze misdadigers, stekelblind. Het is te hopen dat ze in 2020 niet meer op deze criminele politieke partijen zullen stemmen, op Parbo de paranoide paarse gek na en dagoebal Praseri. Er is een andere soort slavernij in Su. en dat is de heersende paarse slavernij van roof, misdaad, armoede, uitbuiting, leugen, onrecht en liefdeloosheid.


  Maak melding
 2. Zo meteen wordt en nog een kogel vervaardigd waarmee de slaven aan hun enkel werden gebonden.Wat is het volgende onzin.In plaats dat deze mensen zich gaan bezig houden, met hoe het verder moet in onze Gezondheidszorg, hoe kunnen wij de armsten steunen. Hoe kunnen wij onze bejaarden in de verzorgingshuizen gaan ondersteunen met wassen en aankleden, hun helpen met eten geven. Al dit wintie gedoe, waarom helpen deze winties het land niet vooruit te komen. Waarom helpen deze winties niet dat onze bevolking niet wordt uitgemoord, beroofd. Ik heb nog geen enkele wintie gezien, die de koelkasten voor de mensen dagelijks vult. Waarom helpen de winties niet om Bouta te berechten??? Of ben ik zou nuchter??


  Maak melding
 3. Ieder mens dat op gevoel/emotie afgaan en niet de kennis beschikt om met feiten te komen mis de bevoegdheid/kwaliteit om beschuldigingen te uiten. De Bergendalers Henk Herrenberg dat in trance/winti is geraakt was te verwachten en dan krijg je van die kettingreactie. Kleuren hebben een betekenis.
  Alleen al in Amsterdam om de verschillende kruispunten een Pai te bieden zou weken of zelfs maanden in beslag kunnen nemen. Gewoon te gek man.

  ifu obia ano fu yu no spiti na-ini.


  Maak melding
 4. 1 grote poppenkast. Miljoenen slaven werden door afrikaanse stammen buitgemaakt en verkocht. Wanneer wordt afrika ter verantwoording geroepen ? En iedere keer maar weer met vingertje wijzen naar de blanken. Afrika is door en door verrot. De onderlinge stammenstrijd heeft meer levens gekost dan de slavernij.


  Maak melding
 5. tja dus het 1 kwaad maakt het andere goed. Als ik je broer je moer slaat of de buurman zit er ook een verschil in. bij je broer praat je het schoon maar de buurman vermoord je gewoon je smoel houden want wat afrikanen deden was hun onder ons wat witte mensen deden was gewoon onmenselijk en uit hebzucht en het feit dat ze zelf lui waren te werken. tenzij we ieder wit persoon dienen te brandmerken mischien een idee te krijgen.
  eeuwige gezeik van witte mensen hou je bezig met de joden. want daar zijn jullie goed in.


  Maak melding
 6. @ Koos,
  Een keiharde constatering, maar niet ver van de waarheid.
  Afrika, het continent waar slavernij anna 2018 een grotere omvang heeft dan in de 17de, 18de en 19de eeuw bij elkaar.
  Als je dit zielige zootje zag in vergelijking met de herdenking in Amsterdam verbaast het me niet dat er in Suriname jaarlijks steeds minder mensen zijn tijdens keti-koti. Ja, om te feesten en zuipen, maar om te her- en gedenken?
  Als de voorouders van winti-Herrenberg zouden weten wat hij in zijn leven heeft uitgevreten, zouden ze nog 1000 winti’s op hem afsturen.


  Maak melding
 7. Gelukkig waren ze niet via Zanderij of met de bus binnen gebracht. Anders had met ook het knuffelsgracht of Jap als monument verheven.


  Maak melding
 8. De blanken…. mensen met een ROZE huid volgens de wikencyclopedie hebben tijdens hun twee weken wereldoorlogen elkaar als beesten afgeslacht en de wereld sindsdien in ellende gedompeld. Ieder jaar wordt er gejammerd bijna monumenten. Maar hun wapenfabrieken draaien vollopen overuren. Hoeveel leven als hond en kat in Europa. Hoeveel onderlinge haat en nijd uitbuiting en winkels vol met kindslaven die werk van volwassenen doen tegen een hongerloon.hoeveel Hendrik Verwoede lopen er rond die de Hollandse export van Apartheid als vaandels dragen in hun ROZE kop..over die soort van zaken zwijgt men.


  Maak melding
 9. Waarheid doet pijn

  Ondertussen probeert heel Afrika illegaal Europa binnen te komen om te profiteren van de ‘roze/witte/blanke welvaart/uitkeringen.

  Van alle rassen in de wereld is het de Afrikaan die de schuld van alle falen in zijn leven bij andere rassen legt.

  Daar worden andere rassen en beetje moe van

  How is that working for you so far?


  Maak melding
 10. Laten we maar zwijgen hoeveel ontwikkelingsgeld en als er weer hongersnood
  of andere ramp gebeurt er naar Afrika gaat. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen
  dat geld van die roze mensen hoeven we niet.

  Lekker kortzichtig @Waarheid doet pijn


  Maak melding
 11. Ach ach arme waarheid, wat moet het leven moeilijk voor je zijn in deze wereld waar de door jou zo gehate blanken zo´n dominante rol spelen. Vraag je eens af wat er gebeurd zou zijn als ze niet je voorvader waren komen halen en naar Suriname hadden gebracht.
  In Afrika was de slavenhandel al van oudsher een heel gewone zaak. De Afrikanen vonden het dus helemaal niet vreemd dat de Europeanen, op zoek naar werkkrachten, bij hen aanklopten.
  Slaven werden in Afrika op verschillende manieren verkregen. Via de vele onderlinge oorlogen als krijgsgevangenen. of doordat mensen hun schulden niet konden betalen en daardoor in slavernij terecht kwamen.

  Van oudsher waren de Arabieren de grootste afnemers. Moslims mogen geen moslim als slaaf houden, maar ongelovigen dat is geen probleem. Nog steeds niet. Miljoenen zijn zo verdwenen naar de Arabische landen en menigeen haalde het eind van de reis niet, honderden kilometers lopen door de woestijn viel niet mee.

  Als Afrikaan had je in die tijd dus verschillende mogelijkheden. Je kon mee gaan doen met de slavenhandel, je werd opgepakt om als slaaf verkocht te worden, of je wist aan dat lot te ontkomen en leefde je leven, veelal in angst.

  De naar de Arabische landen en naar de Turken gevoerde slaven zijn opgelost in die landen en niet meer terug te vinden. De naar de Amerika´s vervoerde slaven hebben daar hun zaad verspreid en zijn onderdeel geworden van de bevolkingen van die landen. Sommigen is het heel goed gegaan, anderen minder.
  Een aantal van die laatsten is vanuit hun geboorteland naar Europa vertrokken en leeft daar in redelijk welzijn en welvaart, zeker vergeleken met hun broeders en zusters die in Afrika gebleven zijn.

  Veel zwarte Amerikanen bezoeken de Afrikaanse landen waar hun voorouders vandaan kwamen. Een van die Amerikanen verzuchtte, toen hij zag hoe de mensen daar moesten leven: Ben ik blij dat mijn overgrootvader de boot niet gemist heeft!
  Hoe zit dat met jou waarheid? Was je liever naar de Arabieren gegaan? Of in Afrika gebleven, en daar zitten dromen van een leven in Europa waar de blanken wonen?
  Of ben je misschien toch een beetje dankbaar dat jouw voorouders het offer hebben moeten brengen om jou het leven te geven dat je nu hebt?

  Welke Afrikaan heeft het beste lot getrokken in de loop der geschiedenis?


  Maak melding
 12. Als de zgnde. “Waarheid doet pijn” zijn voorouders niet naar Suriname waren gebracht, had hij nu ook mogelijk ook in een bootje op de Middelandse zee gedobberd op weg naar het hem nu zo vervloekte Nederland met al die witte uitbuiters. of erger nog, wat nu het beleid is/wordt, terugsturen de Sahara in


  Maak melding
 13. Johan doe niet zo achterlijk kerel ! Ja, als Nederland zijn koloniën niet zou hebben gehad dan zouden wij nog steeds ratten en bloembollen eten ! Laat Nederland eindelijk eens erkennen dat het zich schuldig gemaakt heeft aan misdaden tegen de mensheid. Wat heb ik ermee te maken dat Nederland de Armeense genocide erkend heeft terwijl onze geschiedenis er ook een van bloedvergieten is ?
  Waarom steeds met de vinder naar andere landen wijzen omdat zij de mensenrechten niet respecteren terwijl wij hetzelfde doen ? Nederland doet mee met talloze bombardementen in Libië, Mali, Afghanistan en terecht dat die mensen een veilig heenkomen in dit land zoeken.


  Maak melding
 14. Beste Marcel,

  Dan gaat Nederland excuses vragen aan :
  1) De Romeinen
  2) De Vikingen
  3) De Spanjaarden
  4) De Fransen
  5) De Duitsers

  De hele wereld is al duizenden jaren verrot en gewelddadig
  Deal with it en Move On, Case Closed.


  Maak melding
 15. “Een Volk dat zijn geschiedenis, originaliteit en identiteit niet kent, is als een Boom zonder Wortels “Marcus Garvey ……men moet de zogenaamde ontwikkelingshulp 1vinger niet opblazen als propagandamiddel en de andere 9 vingers van wegsluizen van grondstoffen en landroof via corrupte marionetten regeringen verdoezelen ……al is de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaald haar wel, Shalom


  Maak melding
 16. Marcel
  Dan moeten wij nederland danlbaar zijn dat wij Surinamers hebben mogen studeren op kosten van de staat en dat onze kinderen de gelegenheid hebben gekregen dat ook te doen.
  Het zijn ook de zwarten die hebben meegedaan aan uitbuiting. Waarom word Ghana dan niet aangesproken dat zij de gelegenheid gaven om de slavenboten aan land toe te laten om de slaven op te pikken?

  Trouwens wees blij dat je een nakomeling van een Surinaamse slaaf bent want de witte uitbuites kochten de slimste en de sterkste slaven op de slavenmarkt.
  De domme en zwakke lieten ze achter


  Maak melding
 17. Ik zag vanochtend een prachtige reportage van Willem Alexander en Maxima
  die Curaçao bezochten, prachtige beelden en een hartelijke ontvangst. De diepere
  achtergrond is natuurlijk om Nederlandse investeerders warm te maken. Als ik
  dat zie vind ik het zo jammer dat ons Suriname en Nederland zo vervreemd van
  elkaar geworden zijn.


  Maak melding
 18. Wat een gehuichel en bedrog zonder enige zelfreflectie. Ja het was allemaal heel wreed en afschuwelijk maar wel in een tijd dat iedereen slaven hield.
  Hoe zijn de slaven in Elimina gekomen. Ja als slaaf van andere Afrikanen of Arabische slavenhandelaren. Ver na 1863 was er in Cuba, Midden Oosten, Afrika en India nog sprake van Slavernij. Ook nu lopen de Schattingen qua Slavernij in de 10 talen miljoenen.

  Wie gaat Nederland compenseren voor de slaven in dienst van de Romeinen, Berbers , Ottomanen, etc.

  Hoe heeft mevrouw Claudetta Toney , de ere voorzitster, de basis gelegd voor haar zakelijke rijk sarafina (Leeuwen koningin) gelegd. Handel in dames voor Sexhuizen volgens beschikbare bronnen.

  Het einde van de Slavernij is een HEEL belangrijk punt in de geschiedenis om bij stil te staan en te gedenken. Heel belangrijk.
  Maak van de emoties van de mensen die oprecht emotioneel kunnen zijn geen poppenkast of erger.


  Maak melding
 19. @Waarheid doet pijn.
  Schaam je.De afrikanen vluchten uit hun land en doen hun best om Europa te bereiken.
  Wees je voorouders dankbaar dat ze naar Suriname waren overgebracht als slaven anders zou daar hetzelfde misere op je wachten die je afrikaanse broeders zo desperate aan het maken is..En de hutu’s en tutu’s die zijn neven en nichten die je niet wenst te hebben.
  Jij zit gevangen in tijd.We leven 400 jaren verder.Doe wat aan je situatie.Je klinkt niet normaal.


  Maak melding
 20. @Marcel
  Ach man,groei op.
  We leven 400 jaren verder en je afrikaanse nichten en neven doen hun best europa te bereiken waaronder ook Nederland.Ze willen overal wonen behalve in Afrika.


  Maak melding
 21. Nog een monument die de nazaten van de afrikanen laat herhinneren dat ze nog slaven zijn.Keti no koti.Wat ze op 1juli vieren is onbegrijpelijk.Ze vieren een feest waarin ze zelf niet geloven.Je zou denken ze vieren keti koti..maar nee hoor.


  Maak melding
 22. WILLEMSTAD – Koning Willem-Alexander heeft zondag op Curaçao de naam Tula-pier onthuld voor de nieuwe aanlegplek voor enorme cruiseschepen. Het gaat om een eerbetoon aan Tula, de vrijheidsstrijder die in 1795 een opstand met de dood moest bekopen.

  De Curaçaose minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling) noemde het zondag ‘historisch’ dat de Koning 155 jaar na het afschaffen van de slavernij in het Nederlandse Koninkrijk Rigaud Tula op deze manier eert. Ook koningin Máxima was bij de plechtigheid aanwezig.

  Tula werkte jarenlang als slaaf op de plantage Knip voor hij met tientallen anderen in opstand kwam en vrijheid eiste. De opstand werd echter de kop ingedrukt en Tula na martelingen geëxecuteerd. Hij werd levend geradbraakt. Sinds 2010 geldt hij als nationale held op het eiland.

  Met de Tula-pier hoopt Curaçao te kunnen groeien naar één miljoen bezoekende cruise-passagiers per jaar. Dat zou een enorme impuls voor de economie betekenen. In 2017 kwamen er 630.000 aan wal. “Maar dit jaar groeien we al naar de zevenhonderdduizend”, aldus minister Martina.

  Het Nederlandse Koningspaar is ook maandag op Curaçao om de viering van de Dag van de Vlag mee te vieren. Er vindt een vlagceremonie plaats op het Brionplein in Willemstad, in aanwezigheid van de Curaçaose regering en de statenleden van het Caribische eiland. Daarna reizen de vorst en vorstin onder meer nog naar het dorpje Barber. Telegraaf nl


  Maak melding
 23. @vliegend hollander,

  ja zo kunnen landen ook met elkaar omgaan. Geen gezeur en verwijten, nee samen
  herdenken en het beste ervan maken, mooie impuls voor Curaçao. Jammer dat dit
  niet in ons Suriname mogelijk is.


  Maak melding
 24. Africa wordt wederom verwoest door ordiraire bekroppenheidt van religies en geloven en politiek
  geen gezondt denkend mens een vergelyking maken tussen Suriname enAfrica of de US afkomstige Africanen
  wat nu in Africa gebeurt heeft meer met europa en Isamitische landen of Christenen en Islam
  de islam rukt op om veel grondt gebiedt te bezitten de rest bezit ten de euro,s al
  er is altydt oorlog geweest sinds de tweede wereld oorlog ,is eigenlyk nooit opgehouden
  slaverny is ook nooit opgehouden het heeft een ander vorm aangenomen
  we doen er als Surinamer goed aan om snel weer op de (one people one Nation) gedachte terug te keren en vooruit gaan denken want het buitenland is de grote boze wereld,die niet zal brengen wat wy verwachten
  we bezitten genoeg om gezamelyk ons landt behoorlyk kunnen bootsen,en niet afgunstig naar elkaar toe zyn,want dat breekt ons op wat jamer is


  Maak melding
 25. Op de website globalslaveryindex kun je vinden hoeveel slavernij er heden te dage nog bestaat en welke landen het meest problematisch zijn op dat gebied. Suriname komt er niet al te best van af.

  Op de CIA website the-world-factbook kun je veel informatie vinden over alle landen van de wereld. Onder het hoofdstuk Disputes – international op de Suriname pagina is te vinden waar die moderne slavernij in Suriname uit bestaat:

  current situation: Suriname is a source, transit, and destination country for women and children subjected to sex trafficking and men, women, and children subjected to forced labor; women and girls from Suriname, Guyana, Brazil, and the Dominican Republic are subjected to sex trafficking in the country, sometimes in interior mining camps; migrant workers in agriculture and on fishing boats and children working in informal urban sectors and gold mines are vulnerable to forced labor; traffickers from Suriname exploit victims in the Netherlands

  De CIA is mening dat Suriname er te weinig tegen optreedt.


  Maak melding
 26. Marcel, jij zou misschien ratten en bloembollen eten in het Zuiden het ooste en noorden van Nederland niet hoor, dat wordt overgelaten aan de randstedelingen, waar ze alles beter weten


  Maak melding
 27. Henk Herrenberg hoe ver ben je reeds gevorderd met het plantage probleem met C. Kersten. Co/EBGS???
  Als nakomeling mag ik de plantage niet betreden of moet ik intreegeld betalen aan C. Kersten. Co/EBGS
  Dan wil Christoffel Kersten nog 250 jaar verder gaan met stelen en roven van hel volk.

  Medizebs En Diaconessen
  Spreken boekdelen.


  Maak melding
 28. Kijk nou hoe die idioot herrenberg huilt. Zijn voorouders heeft hij te schande gezet en nu doet hij alsof hij ook als slaaf is behandeld. W a t een poppenkast.


  Maak melding
 29. De moderne slavenmeesters in Su. zijn de duivel Bouta en zijn duivelse trawanten, en de moderne slaven zijn die al die ma pima dwaze idiote debiele oerdomme ndp paria’ s die de mega schulden gaan afbetalen, nu en in de toekomst. Ook de komende generatie domme ndper’ s gaan net zoals in Haiti schijten en pissen van armoede.


  Maak melding
 30. Herdenk de afschuwelijke Slavernij-periode !

  Gedenk hen die zwaar geleden hebben !

  Laat echter uw huidige leven niet beheersen door enkel het verleden !

  Richt u op de TOEKOMST en strijdt voor EIGEN PERSOONLIJKE
  ONTWIKKELING en strijdt voor de ONTWIKKELING van Ons Land !!!

  BESTRIJDT WANORDE en DICTATUUR, laat u niet meer, NOOIT meer
  ONDERDRUKKEN, vervolg daarom ALLE MOORDENAARS van Landgenoten
  en VERJAAG alle CORRUPTE POLITICI en hun FUTUBOYS !!!!!

  HERVESTIG DE SRANAN DEMOCRATIE EN DE SRANAN RECHTSSTAAT !
  DAT BENT U VERPLICHT AAN UW VOOROUDERS !!!


  Maak melding
 31. We zijn afgeleidt van de werkelijke rede van de slavernij. De slaven zijn vervoerd onderbegeleiding van een predikant wat vreemd overkomt. Wat is hier voor de rede geweest?
  Om als slaaf te dienen was niet de allerbelangrijkste maar om het Christelijke leer (geloof) te verspreiden onder de verschillende soorten zogenaamde heidenen. Waaruit zou blijken dat God uitverkoren volk de blanken zijn geweest. En heeft tot heden een psychische werking op de gekleurde mensen. De wetenschappers hebben zich zelf met de ( wetenschap) kruis gezegend.

  Ik kan u alvast zeggen dat als u de wetenschap niet probeert te ontmaskeren gaat u het nooit te weten komen. Al heb je desnoods de beste scholing gehad, rede is dat jij dit nooit hebt geleerd.
  Daarom zal het voor velen moeilijk zijn dit te ontdekken om te ontcijferen.

  RELIGIE IS EEN WETENSCHAP
  Einde van de Wereld en Armageddon waren/zijn de schrikmiddel van de wetenschappers.

  In Suriname gaat men zelf zo ver om het Vaticaans te betrekken bij de vrede onderhandeling.

  Bisschop Karel Choennie heeft een adviescommissie geïnstalleerd. De groep zal de geestelijke bijstaan en adviseren in zijn aanbod aan president Desi Bouterse om “te helpen bouwen aan een vreedzamer Suriname, na het 8 decemberstrafproces.” Wat bedoeld hij hiermee te zeggen?

  Henk Herrenberg Voorzitter Jubileum commissie, kon op een bepaald moment zijn emotionele gedachten
  bij de onthulling gedenkteken slaafgemaakte Afrikanen niet meer beheersen en raakte in trance.
  Hebben wij dit soort calamiteit nodig om het land op te bouwen?


  Maak melding
 32. Wat een stelletje bekrompen geesten zijn de meesten van jullie om constant weer negatief te praten/schrijven over Africa en de Afrikanen. Zelfs ordinaire racisten die terugverlangen naar de slavernij (..). Hoe ziek kunnen mensen zijn om dit te zeggen. Alsof Africa( HET moedercontinent van alle rassen) een zootje is. De Nazis van nu verlangen ook terug naar hun tijd van overheersing(oeps: maar dat mag ik niet schrijven he). De Japanners van nu zouden misschien ook nu hun ‘ hollandse troostmeisjes’ terug willen( oeps). Poetin verlangt ook terug naar de tijd van de USSR met de totale overheersing van Europa. Willen de (witte en zichzelf voelende witte baywas op dit forum )meer’ rotzooi’ zien? Gaan jullie gerust naar Roemenie( Europa); een deel van Polen( Europa); Hongarije( een deel van Europa); in de meeste Baltische Staten( Europa); Rusland( Euro-Azie); China; India( waar men gerust een langs de straat -en bermen POEPcultuur heeft en ratten eet). Arme Africa en de Africanen: de reacties door velen op dit item geeft alleen aan hoe bekrompen men denkt en door de westerse media is geprogrammeerd. Zelf ben ik Afro-Surinamer en heb mijn tijd goed besteed door te studeren ; hard te werken en mijn kinderen een goede opvoeding te geven zodat zij nu mannen en vrouwen zijn die met beide benen op de grond staan. @ Hans van den Broek: Jij met je CIA-Rapport: man: ga toch betere documenten lezen: de CIA: wie vertrouwt dit instituut anno 2018 nog? De VS is niet in staat haar eigen rotzooi op te ruimen en jij komt met een of ander CIA-rapport: wat ben je toch een geprogrammeerde robot.


  Maak melding
 33. Hebben jullie Henk Herrenberg gezien? ” Mister China ” die nu zielig loopt te doen en door een of andere geest wordt gestuurd? Die Henk die zoveel verdriet heeft bij de onthulling van het monument. Henkie die in de zeventiger jaren zogenaamd een ‘ hongerstaking’ had in de Gravenstraat en stiekem zijn rotie en broodjes at? Deze man is een grote clown. Wat een hypocriete vent is dat. Zit in allerlei commissies ; geen wonder dat de hele club’ adviseurs’ rond de president een verleden hebben: ene Jozefzoon die ‘ sexuele voorlichting aan kinderen geeft door hen te stimuleren allerlei immorele handelingen te plegen’ . Zolang er nog Herrenbergen- Alibuxen- Abrahamsen- Wijdenbossen- etc. rondlopen( mannen van ruim boven de 70) zullen wij stationair blijven draaien. Een ding moeten zij zeker van zijn: tussen de 6 planken neem je niets mee en je (klein-) kinderen zullen het gelag betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES