zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBezorgdheid om dodelijk geweld tegen levenspartners wapendragers

Bezorgdheid om dodelijk geweld tegen levenspartners wapendragers

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 jun – Bij de autoriteiten heerst bezorgdheid over het aantal dodelijke confrontaties tussen leden van geuniformeerde diensten en hun levenspartners. Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie wil dat het Korps Politie Suriname en andere gewapende diensten wat strenger worden. Aanleiding is de recente moord op Irsa Nasir door haar echtgenootMiguel Kemble. De man is ingedeeld bij de Beveilings- & Bewakingsdienst Suriname, BBS.

Deze dienst is vooral belast met de beveiliging van overheidsfunctionarissen. Kemble liep de werkplek van zijn vrouw binnen en schoot haar neer na een woordenwisseling. “Het recent geval is niet goed te praten, maar het heeft mijn aandacht. Ik maak mij sterk daarvoor”, zei Getrouw tijdens een persconferentie. Er zal vooral aandacht worden besteed aan functionarissen met afwijkend gedrag.

Maar ook slachtoffers zullen meer gehoor krijgen. De klacht is dat vaak niet nauw genoeg wordt opgetreden, kennelijk vanwege collegialiteit. Het wil wel eens dodelijk uitpakken. Getrouw wil er de komende tijd dus meer aandacht aan schenken. De opvang en begeleiding van onder meer politieagenten zal worden verbeterd. Uiteraard zal het weinig zoden aan de dijk leggen als niet ook de manier van optreden wordt verbeterd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Daarom moet je deze gasten, hun wapen in laten leveren na diensttijd, want kunnen de weelde niet aan, om een dienstwapen te bezitten, kunnen geen onderscheid maken tussen het gebruik waarvoor ze daadwerkekelijk een wapen nodig hebben tijdens diensttijd, en een wapen gebruiken na diensttijd, want na diensttijd, staat het zo flink om te laten zien, dat ze een wapen hebben, waarmee ze denken, iedereen hun mond te kunnen snoeren, vooral een bepaalde bevolkingsgroep met een minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 2. Het is triest dat dit soort dingen hier gebeuren. Er is veel werk aan de winkel. Zo wie zo moeten er strengere regels komen voor wapendragers in uniform dienst. Het is niet acceptabel dat een wapen meegenomen wordt na diensttijd. Na je dienst hoor je, je wapen in te leveren bij Commandant die direct de wapens opbergt in een kluis.Bij inlevering en ophalen tekenen voor ontvangst. Het is volgens mij niet de bedoeling dat mensen voor pistolen Paultje gaan spelen en anderen bedreigen. Machtig uitoefenen terwijl je niet in dienst bent of een wapen op anderen richten, moet zwaar gestraft worden. Mensen die een wapen dragen moeten een wapenvergunning hebben en geregistreerd staan om wat voor soort wapen het gaat. Ook al gaat het om een jachtgeweer.
  Wie dit niet doet, een zware boete opleggen of de gevangenis in.


  Maak melding

 3. De stoerheid van de mensen met een wapen in Suriname is overal bekend. iedereen moet weten dat je een wapen bij je draagt ook al heb je geen dienst.
  Burgers worden angstig gemaakt doordat het overgropot deel geen wapen met een vergunning heeft. En als je een wapen draagt dan is het cool en geeft jer macht over anderen.
  Niet alleen in Suriname is dit zo maar over de gehele wereld.


  Maak melding

 4. Bij de autoriteiten heerst bezorgdheid over het aantal dodelijke confrontaties tussen leden van geuniformeerde diensten en hun levenspartner.
  Om hoeveel dodelijke confrontaties gaat het en in welk tijdsbestek? Dat wordt niet duidelijk.
  Uiteraard is iedere dodelijke confrontatie er één te veel.
  Je zou je kunnen voorstellen, dat wapens alleen in diensttijd worden gedragen en op het werk achterblijven na de dienst. Maar dat is beslist geen garantie dat er geen dodelijke confrontaties meer plaats vinden (de kans is wellicht verkleind) want een confrontatie kan ook tijdens de diensttijd plaats vinden. Denk bijvoorbeeld aan agenten op straat.


  Maak melding

 5. Als politie ambtenaar ben je altijd in dienst, het is niet zo dat wanneer je tijd erop zit en er gebeurt iets bijvoorbeeld een bankoverval, dat je je omdraait en zegt: “sorry, mijn diensttijd zit erop.” Dus wapens altijd mee naar huis, en ervan uitgaan dat de dragers weldenkende en verstandige mensen zijn.


  Maak melding

 6. Sas,
  Ben ooit een keer aan de Maagdenstraat, terwijl ik aan een bar zat, bedreigd door een Surinaamse politieagent die met een getrokken pistool voor me stond en dacht dat ik een verhouding met zijn vrouw had. De bar eigenaar had de tegenwoordigheid van geest om direkt zijn collega’s te bellen die hem even later ook hebben overmeesterd. De betrokken agent was net klaar met zijn dienst en dronken volgens de latere rapporten. Hoe kan een agent dronken zijn terwijl zijn dienst er net op zit. Btw, ik weet heden ten dagen nog niet wie de vrouw zou zijn waar ik een verhouding mee zou hebben gehad.
  Dit toont wel degelijk aan dat het niet verstandig is om mensen hun wapen mee naar huis te laten nemen maar vooral toont het aan dat er iets structureel mis is met de sollicitatie procedure bij KPS.


  Maak melding

 7. Niet alleen wapen dragers, maar ook heel veel personen die besmet zijn met het paarse ddb misdaadvirus. Moord was de eerste vloek die de ma pima couplegers op 25 februari 1980 op hun geweten hadden. Nooit zijn de daders berecht. Gevolg, een nog groter wordende moorvloek op 6 december 1982. Nooit zijn de daders berecht. Daarna was moorden de manier van de ma pima coupplegers om mensen die voor de waarheid en recht opkwamen te bedreigen of te laten doden. Gevolg, binnenlandse oorlog, nog meer moorden en geweld. Nooit zijn de daders berecht. In 1996 kwam de ma pima ndp elite Jul Wijlenbos aan de macht. Nooit werd er gesproken over waarheid en gerechtigheid. 2000-2010 heeft het Front de paarse stront van Jule en co. moeten opruimen. In 2010 en 2015 kozen de ma pima ndper’ s willens en wetens of paars ddb bezeten voor de leugen en het onrecht. Anno 2018 deng ma pima ndper’ s e ka no mpp. Al valt een ndper of sterft hij van de honger en dorst, wi dati na huize Lutje kaka gaan we onze tijd vrijmaken, want we hebben deze ma pima ddb moordenaar aanbidders dagelijks gewaarschuwd voor het gevolg…….DE DDB MISDAADVLOEK. Dus stem in 2020 nog meer voor de vele moorden, drugsdelicten en staatskas roverij olv de allergrootste duivelse schurk sinds 1980. Wo ka no mpp. en zelfs de Waarheid en Gerechtigheid, niemand zal dit paars misdadig ddb minnend debiele dwaas idioot bezeten volk helpen, ook God niet. Wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES