zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAandacht gevraagd voor aansprakelijkheid toerismebedrijven in Suriname

Aandacht gevraagd voor aansprakelijkheid toerismebedrijven in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jun – Drs. Carlo Inderson, senior sales officer Self Reliance Verzekeringen in Suriname, attendeert Surinaamse toerismebedrijven op hun aansprakelijkheid en de gigantische financiële risico’s in de branche. Hij was inleider op de 9de editie van de Netwerkborrel van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en hotel Residence Inn.

Inderson heeft de toerismesector opgeroepen zich beter te organiseren en orde op zaken te stellen. Hij noemt de aansprakelijkheidsverzekering een instrument om het vermogen van het bedrijf te beschermen. SHATA-voorzitter Marc Waaldijk onderkent dat er veel onwetendheid hierover is bij vooral de kleinere toerismebedrijven.

De associatie hoopt de komende tijd gebruik maken van de expertise van Self Reliance om te komen tot passende polissen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Zolang paarse criminelen het land regeren, zolang zullen slechts weinig toeristen de verworden misdaadstaat als vakantie land bezoeken. 50% kans dat men wordt beroofd, toerist of niet.


  Maak melding
 2. Het is schandalig dat mensen een bedrijfje oprichten, zonder dat zij verzekerd zijn.Toerisme is spelen met anderen hun leven. Wees eerlijk en informeer de toerist op voorhand dat je niet verzekert bent. Wanneer er iets gebeurt met een toerist, waarbij de fout bij de organisatie ligt, moet je verzekerd zijn om de kosten te dekken.Er moeten strengere eisen worden gesteld en vastgelegd. Hebben deze organisaties wel een diploma “Toerisme”?. Het is een vereiste, dit moet in de wet worden vastgelegd. Toeristische bedrijven moeten erkende diploma’s hebben.Het moet niet zo zijn dat elke idioot een bureau kan opzetten om mensenlevens in gevaar te brengen. Kijk maar wat die blanke Nederlanders is overkomen,ze zijn beroofd achtergelaten in de boesboes. Wie draait hiervoor op?? Niemand want een ieder wast zijn handen in onschuld. Wanneer er geen veiligheid gegarandeerd kan worden, begin er niet aan. De toeristen die Suriname willen bezoeken, worden zelfs door de Surinamers in het buitenland gewaarschuwd om naar een ander land in Europa te gaan. Suriname is met je leven spelen.Gezien het bekend is dat Surinamers over lijken gaan, lijkt het mij verstandig om de toeristische bureaus drastisch te beperken. Het moeten erkende toeristische bureaus zijn die goed verzekerd zijn.Het moet nu voor altijd afgelopen zijn met de bonafide bedrijven, die denken het plakkaat toeristisch bureau te kunnen dragen. Zij moeten geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Wat doet het Ministerie van Binnenlandse Zaken hiermee??? Niets Nada. Te dom om verder na te denken en te handelen. Dit gaat hun totaal voorbij. Wil je valuta in het land, zorg dan, dat je, je huiswerk netjes in orde heb.Wetten en regels moeten bekend zijn bij de bevolking in alle talen. Duidelijke grenzen aangeven, wat wel en niet mag. Geef duidelijk aan welke straffen ze boven het hoofd hangt en boetes. Een ieders leven hangt aan een zijden draadje hierin dit land.Dit schaamteloos gedrag, moet direct een eind aan worden gemaakt. Hopelijk is het niet nodig dat er eindeloos over gepraat gaat worden, direct actie ondernemen. Suriname heeft nergens ter wereld een goede naam, vanwege gebrek aan kennis, kunde en professionaliteit. Willen wij Suriname positief op de kaart zetten, dan is er veel werk aan de winkel.


  Maak melding
 3. @ Boeboe bit Sjorie
  Juist!
  Pico heeft enige tijd geleden in zijn posting over BTW gesproken over de informele sector.
  De informele sector wordt vaak verward met de illegale sector.
  De illegale sector is informeel. Maar niet alles wat informeel is, is ook illegaal.
  Rob begreep dit niet en begon over het feit dat Su niet meer met kralen en dergelijke betaald. Totaal niet begrepen
  De informele sector doet maar. De overheid doet hier niets aan. De burger bekijkt het maar.
  Jij wijst op de gevaren van deze sector. Maar zoals altijd zal de minister dit pas als er van alles mis is gegaan, zich hierover laten informeren. Of hij/zij dan actie onderneemt is een andere zaak.
  Ik wil wijzen om de geldstroom, die niet gereguleerd wordt en waar geen BTW over geheven zal/kan worden. Pak deze sector maar eens flink aan. De eerlijke burger draait voor voor anderen op


  Maak melding
 4. Iedereen die beroepsmatig activiteiten verricht, zou bij wet een verplichte aansprakelijkheidsverzekering moeten hebben (analoog aan de verplichte motorrijtuigenverzekering).
  De klanten moeten beschermd zijn tegen eventuele schade voortvloeiend uit de bedrijfsactiviteiten maar ook voor de continuïteit van het bedrijf is een dergelijke verzekering onmisbaar.
  Zonder verzekering zal de onderneming – in geval van aansprakelijkheid – de schade uit eigen zak moeten vergoeden en dat zou weleens kunnen leiden een roemloos einde van de zaak.


  Maak melding
 5. Oom ludqig van Abra Broki, na 2020 gaan wij voor nog 5 jaar pannekoek. Kun je je luier nog 5 jaar vol schijten op waterkant.
  Je bent 1 grote grap mang. En nu opkrassen ouwe gek.


  Maak melding
 6. Hoe zit.het dan met de Surinamers die een ticket kopen naar het buitenland om na jaren sparen te kunnen genieten van een welverdiende vakantie? Zijn de reisbureaus daarwel voor verzekerd? En wordt de reiziger wel goed ingelicht dat ze een reisverzekering moeten afsluiten? Betaald Surinam airways ook een vergoeding als de vlucht weer eens geannuleerd wordt of vertraagd? Het gaat niet dus alleen om die vakantiegangers due naar Suriname komen maar ook over de Surinamers zelf die willen reizen. Zowel naar het buitenland of wel met een reisje het binnenland in. Ja ook julie zijn toeristen in je eigen land als je een tour wilt maken.


  Maak melding
 7. Parbo,
  Ik ben van november 2018 tot februari 2019 in Suriname. Zou graag eens persoonlijk met je willen praten en van gedachten wisselen over de huidige gang van zaken in Suriname. Ik kom bijna dagelijks aan de Waterkant om vrienden te ontmoeten en wat te drinken. Dus daar kun je me vinden en heb altijd tijd voor een leuk gesprek. Heb geen idee wie je bent en wat je doet maar ben wel zeer benieuwd naar de figuur die hier mensen uitmaakt voor pannekoek en ouwe gek.
  Bereid je wel goed voor op een eventueel gesprek met mij want ik denk dat ik je alle hoeken van de Waterkant laat zien ( figuurlijk natuurlijk ). Durf je dat aan?


  Maak melding
 8. Parbo 17 juni 2018 at 14:47
  Oom ludqig van Abra Broki, na 2020 gaan wij voor nog 5 jaar bouta schijterige pannekoek. Kan ik mijn luier nog 5 jaar vol paars schijten op waterkant.
  Ik bent 1 grote grap mang. En nu opkrassen ouwe gek, die ik ben.


  Maak melding
 9. @Japioooo
  Het is een feit dat er veel Surinamers op reis gaan, zonder een reisverzekering af te sluiten. Het is ook een plicht van het reisbureau de klant te adviseren een reisverzekering af te sluiten.Ook is het raadzaam dat verzekeringsmaatschappijen meer gaan inspelen om informatie te verstrekken aan de bevolking door middel van reclame. De media. Veel denken er overkomt mij niets, dus is het niet noodzakelijk. Het moet een vereiste zijn dat beide partijen aan hun verplichtingen voldoen. Dat SLM passagiers geen vergoedingen uitbetaald aan hun passagiers wanneer hun vlucht is vertraagd, gaat er wantrouwen ontstaan en kiest de passagier de volgende keer voor de KLM. Het ergste is, om een vergelijking te maken, dat veel Surinamers niet eens een begrafenis, inboedel,ziektenkosten of brandverzekering hebben afgesloten. Ze leven zo maar. Sommigen hebben een denkwijze, Te mie dede, ding moes foe beri mie. De familie draait dan voor de kosten op. Zo laks zijn sommige mensen. Roekeloos gedrag en doemdenken.


  Maak melding
 10. Jongens. In Suriname heerst een andere cultuur. Ondanks verzekeringen loop je extra risico’s. Stichting Toerisme Suriname is failliet. Reden: het niet uitbetalen van de Subsidie door de overheid.
  En tegen dit risico kan jij je in Suriname niet verzekeren. Sari Tori.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES