donderdag, april 11, 2024
HomeFotoOnafhankelijkheidsplein Suriname gebruikt als parkeerplaats

Onafhankelijkheidsplein Suriname gebruikt als parkeerplaats

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Een flink aantal autobestuurders heeft het Onafhankelijkheidsplein bij het presidentieel paleis, dinsdag gebruikt als parkeerplaats. Dit terwijl het het plein vorig jaar voor een aantal maanden met dranghekken was afgezet, volgens de regering ‘wegens rehabilitatiewerkzaamheden’. Het grasveld was zwaar toegetakeld en moest de gelegenheid krijgen om zich te herstellen.

Het plein was geruime tijd niet beschikbaar voor wandelaars en organisatoren van evenementen. De Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname heeft zich meermalen verzet tegen het inzetten van het historisch Onafhankelijkheidsplein voor evenementen, ondermeer met bouwsels en veel publiek en andere activiteiten die schade van het plein in de hand werken.

Dat het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo nu wordt gebruikt als parkeerplaats is daarom niet te bevatten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

26 REACTIES
 1. Erg hoor,als Hofwijks met zijn leger van 10 man daar op het plein gestaan zou hebben of een andere groepering als een protest bijeenkomst op een plekje op het plein gestaan zou hebben zou dat een groot probleem zijn.Ze zouden naar vergunningen gevraagd worden om op het veld te staan…smoesje zou dan zijn..rehabilitatie.
  Misschien dat de eigenaars van de wagens een vergunning hebben dat zal aantonen dat ze op het plein mogen parkeren.
  In Suriname is alles mogenlik,ook het onmogenlijke.


  Maak melding
 2. Suriname en Surinamers hebben geen enkel notie van de realiteit. Zij hebben totaal geen waardering voor de omgeving, laatstaan voor de natuur.

  de achterlijke regering is gewoon 1 brok ellende


  Maak melding
 3. Toendertijd toen er een protestmars werd gehouden (Maisha Neus en Hofwijks e.a.) MOEST deze plein dicht omdat het aan rehabilitatie toe was.
  Er is voor enkele honder duizenden in gestop om de protestmars weg te houden van deze plein.
  Welnu de parkeerders hebben weer bijgedragen in het vernietigen van de plein het gras verdwijnt maar niemand stelt nu “plein is gesloten”
  Stelltje kontzuigers van de president ja vooral al die ministers die zogenaamd hun werk moeten doen


  Maak melding
 4. Surinamers hebben auto om van deur naar deur te rijden indien mogelijk.

  Regering moet loopschoenen uitdelen onder voorwaarde;
  alleen ophalen indien men er minimaal 10 kilometer per maand mee gaat lopen.
  Ook controleren dan wennen ze wel voor een gratis schoen.
  Anders geen kans.


  Maak melding
 5. In onze bananen republiek is alles mogelijk. Waar sommigen hersenloze gasten heel erg goed in zijn is het land te vernietigen. Het enige waar men waarde aan hecht is geld. Dan komt zelf vernietiging ook nog om de hoek kijken.
  Toeristen worden aangemoedigd om naar Suriname te komen. De toeristenbureaus
  Kunnen beter promotie maken om apen te bekijken. Waar zijn deze gasten mee bezig? Duidelijk alles te vernietigen. Het ziet er niet naar uit. Nog even het regeringsgebouw gaan ze in de fik steken of als kampvuur gebruiken. Straatventers en junks kunnen.ook in het gebouw gaan bivakkeren. Alles kan en mag. Wat een schaamteloos gedrag.Dwars over straat parkeren mag ook. Degenen die dit bedacht hebben zijn de ergste criminelen
  Met een vernietigend brein. Dus de grootste strontzakken die er bestaan


  Maak melding
 6. Graanschuur ontdekkers kunnen niet eens een behoorlijke grasmat op plein onderhouden toch een nationale schande. En nu parkeerplaats, in een bacovenrepubliek geld law of the jungle en apen maken de dienst uit. De mini ster van landbouw moet toch weten wat te doen om de grasmat in ere te herstellen?


  Maak melding
 7. Dit gedrag geeft de paarse realiteit weer. Een realiteit waar men letterlijk en figuurlijk lak en respect heeft aan moeder natuur en de medemens. Oma taki sinds 1980 heeft de misdaadvloek flink wortel geschoten. Nog nooit eerder, sinds jaren tachtig in de geschiedenis van dit land en volk zijn moord, diefstal van staatseigendommen en medemensen, leegroven van de staatskas, diefstal, corruptie, vandalisme, leugen, onrecht, onderdrukken, verarmen en bedreigen zo vreselijk gestegen olv de allergrootste vereerde misdadiger die het land heeft voortgebracht. Zelf vele kinderen die na 25 febr, 1980 zijn geboren zijn heden ten dage verworden als Dino en Meriba. Wat een paarse misdadige vloek teistert het gehele land. Opa taki, ach, laten we ons niet meer druk maken over het lot en de sombere toekomst van de steeds dommer en armer wordende ma pima ndper’ s. God voor ons allen en een ieder dan maar voor zichzelf zoals ooit opa Julle Wijlenbosh pragmatisch zei…..na ons de paarse zondvloed. Ndper’ s ga weer stemmen in 2020 voor de derde maal paarse verdoemenis, want jullie verdienen het driemaal erger.


  Maak melding
 8. Dit geeft wederom aan hoe achterlijk vele Suris zijn!! Men heeft totaal geen verantwoordelijkheids- gevoel!! Dat zie je weer terug bij milieu vervuiling!!


  Maak melding
 9. Ach, dit kan er ook nog bij. De rotzooi wordt alleen maar erger.
  Men kan toch simpelweg een parkeerverbod instellen en de ovetreders bekeuren? Dan is het gauw afgelopen met deze parkeerplaats.


  Maak melding
 10. Zulke toestanden krijg je als je geen planning hebt.Hadden de beleid makers gekeken naar hoeveel parkeer plaatsen in stad zijn dan zouden ze niet toelaten om zoveel auto’s te importeren.Met minder auto’s zou op de wegen veel meer plaats zijn voor de fiets en brommer.En die hebben ook niet zoveel plaats nodig als een auto om ergens neer gezet te worden.


  Maak melding
 11. Hoe erg het ook is, dit gaat niet om het plein, dat is maar een stukje grond met wat gras erop. Waar het werkelijk om gaat is de mentaliteit, de leugenachtigheid, de dictatoriale inslag van dit bestuur. Men heeft vreedzame acties verboden onder het mom van herstelwerkzaamheden aan het plein. Daartoe werd een bedrijf ingehuurd dat een behoorlijke smak geld daarmee heeft verdiend. Uiteraard is het volk daarvoor opgedraaid. En “het werl”betrof alleen maar het plaatsen van dranghekken. Dit is schokkend en stuitend gedrag van de machthebbers. Sommige durven zich democraat te noemen. Democraat ben je niet alleen als je democratisch bent gekozen. Je gedrag je bestuur moet ook democratisch zijn. Het parlement (DNA) is verworden tot een speelbal van de regering. Een grote schande!!!


  Maak melding
 12. Dit is echt niet nieuw, ik had gedacht dat de regering Bouterse veranderingen hieraan zouden brengen maar helaas.
  Het wordt steeds erger en erger. Milieubeheer zal nu in actie moeten komen en alle fout geparkeerde auto’s wegslepen!


  Maak melding
 13. Valt me weer op dat elk bericht wordt gepolitiseerd. De regering is fout: hebben jullie ZELF gekozen. Het volk is de dupe: van de regering die jullie ZELF hebben gekozen. Is dat grasveld heilige grond? Voelt dat zo? Dat kan… niks mis mee. Elk land heeft zijn heilige grond. Maar leg geen relatie naar de regering die jullie ZELF hebben gekozen. Misschien heeft de groen-onderhoudsdienst vergeten gras te zaaien en wat water te sproeien. Of doet de minister-president dat als hoogste tuinman? Echt raar hoe de reacties elke keer escaleren naar DE REGERING of HET VOLK. Dat zijn jullie Surinamers ZELF als land!


  Maak melding
 14. Het is puur een kwestie van mentaliteit. Jij moet zelf aanvoelen dat, “A no kang”! Als het even kon namen sommigen hun auto mee naar de poepdoos!


  Maak melding
 15. Ach, wat stelt een onafhankelijkheidsplein voor. Toch Boldewijn. Dombo
  Het is maar een pleintje toch>
  Weet je wat schandalig is:
  de vice president neemt een taak van de president ove
  Hiermee wordt Suriname te schande gezet.


  Maak melding
 16. Is dit het beroemde onafhankelijkheidsplein van Suriname? Net als Suriname heeft de overheid een grote shit van gemaakt.
  Moet ik dit plein nu als toerist komen bezoeken? Dit is de tegenovergestelde rehabilitatie. Klootzakkenregering.


  Maak melding
 17. Ach, Paramaribo is klein geworden voor al die auto’s die geen parkeerplek hebben. Of je moet 5 srd per uur willen betalen op een terrein dat eens van het volk was waar het ministerie van binnenlandse zaken op gevestigd was. Dus als je op het plein gratis kan parkeerden waarom ook niet. Is van het volk, dus. Gewoon toelaten en niet verder zeiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES