woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLandelijke staking van particuliere bussen in Suriname

Landelijke staking van particuliere bussen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Lijnbushouders in Suriname, aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), rijden vandaag landelijk niet. De bushouders hebben al negen maanden geen subsidie ontvangen en zijn het wachten zat. Vandaar deze actie, die gisteravond werd besloten tijdens een algemene ledenvergadering.

Onder de bushouders heerst wel verdeeldheid. Zo is de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO) het totaal niet eens met de PLO. De SBO is namelijk van mening dat de bushouders hun geld zeker zullen krijgen en actie daarom niet nodig is. Zij verwijt de PLO ook van gesjoemel met staatsgelden, aldus Starnieuws.

PLO leden houden hun bussen in ieder geval in de garage en zullen vandaag opnieuw vergaderen over de situatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Ubuntu” ( wij zijn ook goed ) hart van Suriname, de geest die al het kwaad weg laat waaien,de geest die zich niet laat paaien,die het volk niet weg laat maaien,degene die met vreugden het land van uit de hand bezaaien,Ubuntu” laat ons beamen dat we tesamen kwamen,om te beramen voor een nieuw tesamen,Ubuntu” (UCF/Ubuntu” conected front) ..! Deze partij zal ook in Suriname zich zelf voortplanten, om het volk te bevrijden van al het koloniale onkruid wat nog aan wezig is in Suriname. Wakka nanga koni,Suriname land van vreugd en zonneschijn..!


  Maak melding
 2. Dit lijkt vormen te nemen van estafette stakingen. Waar en wanneer zal dit ophouden?
  Er kan niet gewacht worden tot 2020.
  Waarom niet alles gelijk innemen dringie a bita en alles is in één keer over.


  Maak melding
 3. De mensen staken alleen totdat ze hun geld krijgen.
  Niemand gaat een vuist vormen tegen al deze ellende omdat ze weten dat zij er ook aan hebben bijgedragen.
  Iedereen betaald de rekening, vroeg of laat.

  Straks zullen ook al die buitenvrouwen geen brandstof meer hebben voor die geweldige auto’s, geen geimporteerde rommel uit het buitenland, geen gouden juwelen, geen luxe en weelde, geen vakantie’s meer. Dan maar naar de kerk, om nog meer “verlicht” en opgelicht te worden door de awari domrie’s


  Maak melding
 4. Iedereen meedoen!!
  Het moet geen maandelijlse evenement worden want er komt geen einde aan ons lijden.
  Leg Suriname plat../lam.
  Draag een keer de pijn ipv maandelijks te staken.


  Maak melding
 5. De paarse rat, ene Kenny Temen krijste zich paars in de jaren tachtig, negentig, tweeduizend en tweeduizend en tien………..we gaan op de ndp stemmen. Anno 2018 het gros der bushouders die paars stemden e ka moro buriki. Maar ook het sterk paarsdom verarmd volk, de ma pima ndper’ s schijten en pissen nu in hun broeken om naar het werk te gaan. Ai boi en toch blijven ze bidden olv Stef Anus Meje en Andre Misikapolaolo, zegen ddb, zegen deze regering. Oma taki o moro deng awariedomrie disi e begi, a moro bigie a misdaadvloek en a armoede e grijpe om zich heen. Opa taki Na Dagoe Partij na wang ma pima politieke religieuze sekte met oerdomme paarse zombies.


  Maak melding
 6. Soeroedj Sahadew-Laar, de Redi Moesu, gaat wachten “te-ka-fowro kies tiffie” !!Terwijl de gezinnen van de bushouders/chaufeurs de hand moeten ophouden om in leven te blijven !!
  Waarom geen korting van “20% op de salrissen van de nietsnutters-ambtenaren”!!! De enigen die op tijd op hun werk zijn zijn agenten en onderwijzers/ leeraren !!!
  Bushouders. oeng jagi-a-mang-disie gwe !!!
  A no mie tak-so !! De bevolking denkt zo erover !!! Vooral de belastingbetalers in Paramaribo en de kustvlakte !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES