‘Suriname heeft traagste internet snelheid in Caraïbisch gebied’

24
'Suriname heeft traagste internet snelheid in Caraïbisch gebied'

PARAMARIBO, 12 jun – Suriname heeft de traagste gemeten internet downloadsnelheid in het Caraïbisch gebied. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van technologie blog ICT Pulse. Met een gemiddelde snelheid van 7.50 Mbps staat Suriname wereldwijd genoteerd op de 124ste plek van in totaal 135 gemeten landen wereldwijd. In een lijst van 10 Caribische (ei)landen staat Suriname op de laatste plaats. De onderzoeksdata komt van Ookla, een erkende leverancier van breedbandtests.

Net boven Suriname staan Guyana en Belize, die beide bijna het dubbele aan downloadsnelheid hebben. De hoogste snelheid is gemeten in Barbados, nummer 1 op de Caraïbische lijst en nummer 22 op de wereldlijst. Op nummer 1 wereldwijd staat Singapore.

Om upload- en downloadsnelheidresultaten voor een bepaald land te publiceren, moet een minimumaantal unieke gegevenspunten worden geregistreerd. Voor vast breedbandinternet, wat de focus van dit onderzoek is, zijn meer dan 3000 unieke datapunten vereist. Als gevolg hiervan zijn slechts 10 Caribische landen, van de 135 eerder genoemde landen, opgenomen in de snelle breedbandinternetsnelheid-test van mei 2018.


24 REACTIES

 1. Niet dat alleen, maar ook het snelst verarmd en berooid naast Haiti, dankzij de ma pima bouta misdadige oerdomme aanhanger, de stront ndper’ s.


  Maak melding

 2. Wellicht is dit aangepast aan het tempo van de werkende in Su.
  Sombololie
  Dit artikel komt hier redelijk goed mee over een
  dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/06/12/minister-elias-choqueert-dna-en-regering/


  Maak melding

 3. Ik weet niet hoeveel internetproviders in Suriname actief zijn, maar een trage internet kan funest zijn voor o.a. de vestiging van bedrijven in een land. Ik denk hierbij aan bedrijven die klanten-contacten moeten onderhouden voor bedrijven o.a. in Nederland. Er zijn diverse oorzaken die te maken kunnen hebben met trage internet. Een grote boosdoener kan mogelijk de internetprovider zijn. Bewust wordt de verbinding dichtgeknepen om zoveel mogelijk inkomsten binnen te halen. Hoe meer men wil betalen voor het internet hoe hoger de internetsnelheid.


  Maak melding

 4. De snelheid van het Surinaamse internet past zich automatisch aan aan de snelheid van werken van Surinaamse ambtenaren. En die gaat de komende jaren niet omhoog gaan. Niet werken maar wel een goed leven willen hebben. dat gaat niet samen. En dat geldt ook voor internet. Als je niet investeert, gaat de snelheid ook niet omhoog.


  Maak melding

 5. Ik zou willen weten waar ze in Par’bo gemeten hebben.De download komt zelden de 500 kb te boven.En dan moet je ook nog duimen dat de stroom niet uitvalt in geval je een desktop hebt.


  Maak melding

 6. Waterkant zacht moedige waterkant, zo nu en dan ben jij bij mij,want haastige spoed is zelden goed,o waterkant zacht moedige waterkant,wakka nanga koni..!


  Maak melding

 7. 24/11/2016

  PARAMARIBO – De regering gaat een lening van 115 miljoen US dollar sluiten bij de Export and Import Bank of China ten behoeve van staatstelecombedrijf Telesur. Met het geld gaat de onderneming haar Nationaal Breedbandinternet Plan financieren.
  Zo, Zo, wat is er tot nu toe van terecht gekomen?
  PI A MONI DE???????


  Maak melding

 8. Vandaag hadden enkele dieharde ndper’ s van Abra Broki een paarse komakandra bij Isidoor om de hoek. Het gros liet verstek gaan. Oorzaak, beltegoed was opgeraakt en er was geen gratis ete en drinke. Deng ka moro straatdagoe.


  Maak melding

 9. @Jacobus
  Dat is domweg niet waar. Als je dergelijk problemen ervaart moet je gewoon hardnekkig met je modem naar Telesur. Uiteindelijk lossen ze het wel op. Glasvezel rollen ze uit. Helaas gaat het langzaam maar de mensen in Noord die het al hebben zijn tevreden. Kost gewoon tijd.


  Maak melding

 10. @prof. Misababoi

  Waar woont u? In Suriname? Ik denk het niet anders zou u wel weten dat je overal activiteiten ziet voor het voorbereiden van glasvezel. Alleen een bevooroordeelde kwal uit Nederland gaat hier ongefundeerde onzin lopen uitkraaien.


  Maak melding

 11. Ze zijn gewend om met rookpluimen te berichten te versturen en ontvangen !!!!
  Downloaden kennen ze alleen van de wandelende pinautomaten.


  Maak melding

 12. Robles, zowat alles in Suriname gaat langzamer dus ook de aanleg van de glasvezelkabel, mogelijk komt er straks ook weer een kink in die kabel, het is een konstatering is dat het het traagst werkende net is in het caraibisch gebied en daar hoef je niet trots op te zijn


  Maak melding

 13. helemaal gelijk Jacobus. Het snelste dat ze nu aanbieden is slechts 6Mbps “theoretisch” onder ideale omstandigheden. Dus ik weet niet waar die 7,5 Mbps vandaan komt.


  Maak melding

 14. Suriname is blijven steken in het tijdperk van tam-tam en rooksignalen….anders gaat het te snel voor simpele zielen als RobG en Parbo.


  Maak melding

 15. @ Robbies

  Spreek voor jezelf .Ik woon in Noord en heb na de omzetting veel klachten net als meerdere mensen in de buurt. Telesur presenteert zich als een jonge en frisse organisatie met jonge vlotte mensen op de kantoren, maar achter de facade is Telesur een oude demente man waarvan de linkerhand niet weer wat de rechterhand doet. Heb in totaliteit dagen op dat klote kantoor zitten wachten om probleem, dat is veroorzaakt door onkunde, opgelost te krijgen. Ze blijven hun shit maar op klanten afwentelen.


  Maak melding

 16. @RobG 12 juni 2018 at 22:39
  “Ik weet niet hoeveel internetproviders in Suriname actief zijn, maar een trage internet kan funest zijn voor o.a. de vestiging van bedrijven in een land. Etc”

  Er is nog niet zolang geleden met veel gejubel ruim $ 100.000.000 door Telesur in bejubelde upgrades naar Glas & 4G geïnvesteerd (dat is 40 maal sneller dan de benchmark nu aangeeft). Het project zou door Huawei geïmplementeerd worden. Het ziet er weer naar uit dat niet geleverd wordt wat belooft is aan het land.

  Weer een mislukt project RobG !!!!!! ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.