Surinaams parlement pikt afgejaste verklaring valse start AMC-project niet

19
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 12 jun – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zal meer uitleg moeten geven over de valse start van het zogenaamde AMC-project. Dit bleek tijdens de beantwoording van vragen die het parlement had gesteld over verwkkelingen rond de opschorting van de financiering door de Islamitische Ontwikkelingsbank. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons toonde zich ontevreden, toen Elias volstond met een uiterst kort antwoord. En dat na twee weken bedenktijd.

Het was immers de regering zelf die om zoveel tijd gevraagd had. “In ons enthousiasme heeft de regering gezegd twee weken. We zijn iets verder dan twee weken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ambtelijke omissie, waarbij het project even is stopgezet en de hoop is dat wij heel gauw de draad weer oppakken en het project wordt voortgezet”, zei Elias.

Het antwoord kwam alles behalve terecht. “Regering dit is niet acceptabel. We gaan niet accepteren dat wie dan ook een loopje met het parlement neemt”, zei Simons. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid toonde zich evenzeer verrast. Als coördinator van de ministers in het parlement had ook niet zo’n kort antwoord verwacht. Het is niet de eerste keer dat Elias zich de woede van parlementariërs op de hals haalt met zijn manier van beantwoorden.


19 REACTIES

 1. De hele wereld lacht de verworden misdaadstaat met onberechte misdadigers en corrupte roversbende uit. Oerdomme debiele idiote ndp paria’ s zwijgen als het graf, hun stil zwijgen wil zeggen, goed zo baas, neks no fout met uw wanbeleid. Gaan jullie roverheid maar door met ons verder te verarmen en dom te houden. Ga door om uzelf te verrijken, want we houden meer van de ndp in haar geheel dan onszelve, onze kinderen en kleinkinderen, onze naaste medemens en het land. No we love our leader, a leki StefaANUS Meye nanga Andre misiekaolo e prijs ddb de hemel in, a soso lobi a ddidibri disie. We gaa weer voo vijf in 2020 voor verdere achteruitgang en armoede, maar voor onze misleider die ons schijtend pissend paars laat lijden alleen maar nog meer macht en rijkdoem. Is nie erg toch, want we houdt no mpp veel van Bouta. Wo ka ma pima donk kaolo na dagoepoepe partij lovers.


  Maak melding

 2. Paars staat voor…onbeschoft, ongemanierd, on-democratisch….paarse oplossing, reshuffelen en plaats maken voor de volgende paarse loyalist van de DD-maffia.


  Maak melding

 3. Twee weken de tijd met betaling van een dik salaris en dan met
  een antwoordt van twee regels en iedereen in verbijstering achter laten.
  Het wordt met de dag gekker.


  Maak melding

 4. Dit soort figuren als een Elias, die uit de confectie afkomstig is, worden hier als minister van gezondheid aangesteld door een moordenaar, die normaal tbs met dwangverpleging had moeten hebben.


  Maak melding

 5. Niets nieuws onder de zon, de mensen gaan maar door met steeds dezelfde handelingen, het steeds maar dienen en opofferen voor GELD.

  Het kwaad kijkt niet naar kleur, geloof, politiek of afkomst. Eenmaal opgeroepen, krijgt u wat u vraagt. Wanneer de tijd is aangebroken dat u moet geven wat van u wordt gevraagd, is er geen weg meer terug. U bent nu de slaaf van een nieuwe, maar toch zeer oude en geslepen meester. Het gif zal zich nu verder verspreiden.

  Zolang het motief aardse goederen en/ of geld is, zal de mens zal het nooit leren. Wat zich al duizenden jaren afspeeld, zal op deze manier door blijven gaan. De mens valt telkens voor de sluwe, listige, geslepen verlokkingen.

  U kiest zèlf voor het licht òf de duisternis.

  U kunt niet God én de Mammon dienen.


  Maak melding

 6. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Suriname is in diepe duisternis en er is sindsdien verval van af 25 februari 1980. Zie verder:
  – 8 december 1982,
  – Moiwana 86 moorden,
  – 2 x skeer van Suriname,
  – heel grote armoede en heel grote armoede in het land en bij de bevolking,
  – devaluatie van de sdr,
  – geen valuta,
  – doorvoer land heel grote coke,
  – Boerenveen opgepakt en opgesloten in Miami in USA toen hij daar onderhandelde met de DEA, inmiddels weer vrij en in Suriname bij staatsolie werkzaam in de directie,
  – 4 april 2012 gewijzigde amnestiewet in de DNA,
  – duikboot in het distrikt Saramacca,
  – drugsvliegtuig in Saramacca,
  – 19 miljoen euro door de douane in Nederland in beslag genomen en Suriname om een een uitleg gevraagd over de herkomst van het geld,
  – hoge brandstof prijzen bij de benzineoliepomp,
  – hoge prijzen voor de bustarieven en boottarieven,
  – geen medicijnen,
  – DNA vraagt om uitleg over de valse start van het zogenaamde AMC-project,
  – eigen belang van ddb, gezin, mensen om hem heen,
  – heel hoge criminaliteit in het hele land,
  – moorden van Guyanese vissers en vermisten voor de kustwateren van Suriname,
  – geweld met dodelijke afloop,
  – normen en waarden die ver onder het nulpunt zijn gedaald,
  – geen principes,
  et cetera, etcetera

  ddb, gangsters, radio man, zsiedonia, betsie turf, ndp-kakkerlakken, et cetera et cetera moeten uit het machtscentrum van Suriname vergoed verdwijnen als Suriname de juiste koers wil opvaren, waar er weer welvaart, welzijn, normen en waarden, respect, werkgelegenheid ontstaat, het algemeen belang voor iedereen belangrijk is, criminelen horen opgesloten te worden in de gevangenis als de rechter hun een vonnis geeft volgens het strafrecht, iedereen zich aan de regels van de grondwet en Internationale verdragen houden. Zie hoe de vlag van Suriname er bij hangt.

  Suriname behoort een land te zijn dat een voorbeeld is voor de wereld en iedere Surinamer daar trots op is.

  “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?”

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Dit was een totale ontluistering.

  Simons kon nauwelijks reageren nadat zij de oppositie de mond had gesnoerd door te stellen dat de regering besloot wie namens haar en de President sprak. Aangezien Hoefdraad in het buitenland was sprak mini ster Elias namens de Regering en de President. Het is dan veel zeggend dat regering coördinator mini ster Moestadja moest stamelen dat de regering deze reactie niet verwacht had en na het onaanvaardbaar en dit accepteert de DNA niet, om een schorsing moest vragen

  Wie spreekt er nu namens de Regering & de President, kwakzalver Elias, oen Moestadja. of kenau Simons. Het is meer dan schandalig om in de DNA in 3 zinnen 3 leugens uit te spreken (niet letterlijk herhaald maar naar de geest):

  1. Het betrof “waarschijnlik” een ambtelijke omissie.
  2. Het project is even stil gelegt.
  3. Wij verwachten dat het binnen kort weer opstart.

  Anomie en lariekoel die het resultaat is van 3 weken diep gravend onderzoek.

  Volgende minister Rashid Doekhie ?????? voor de geest verruimende werking


  Maak melding

 8. Wat voor poppenkastvertoning is dit. Opdonderen regering. Het ziekenfonds is een doodgeboren kind. Het betaalt niet alle medische kosten. Als ze dit ook gaan doen wordt het maandelijks tekort vele tientallen miljoenen groter. Misschien is dat de reden waarom een paar verdiepingen van het AMC in rook zijn opgegaan. Dit geld zou gewoon achterover worden gedrukt. De ISDB weet intussen met welke louche figuren van Suriname zij zaken doen. Regering U bent gekozen en u wordt door ons betaald om het land voor ons te besturen. U verzaakt uw taak. Stelen van de belastingbetaler moet worden afgestraft met het wegjagen van u.


  Maak melding

 9. Vrij naar Donald Trump (12 juni 2018)
  Iedereen kan er een teringzooi van maken
  Slechts de moedigen durven dit toe te geven (en op te stappen)


  Maak melding

 10. Wat verwacht je als antwoord van een omhoog gevallen “kleding/confectie/snuisterijen ” verkoper ??
  Grrotste NDP vriend van Doekhie !!!
  Oeng tek-now !! Ete vevie (5) toch ??
  Liever onze “ouroe soesoe” !!


  Maak melding

 11. Er wordt NIET strafrechtelijk vervolgd mbt CARIFESTA, NIET inz de
  Naschoolse Opvang Keukens, NIET mbt Jaarbudget OW, NIET mbt
  Bruggenbouw Ballast Nedam, NIET mbt Boekenaankoopproject,
  dus OOK NIET mbt AMC-project !!!

  NEKS NO FOUT, A HERI VOLK E PINA GO MORO FARA,
  door PAARSE BOEVERIJ, PAARS STADS-GEBOEFTE !


  Maak melding

 12. Als een minister openlijke leugens vertellen in DNA de hoogste college van Suriname,het volkshuis.zo iemand moet het Volkshuis niet meer betreden..sari Tori….ze vergeten gewoon dat alles wat wordt gezegd in DNA wordt ook door buitenland gevolgd.Elias moet echt weg om de eer van het Volkshuis te behouden.


  Maak melding

 13. potie sranang

  als dit het niveau van een minister is kunnen we wderom constateren
  hoe ver we gezakt zijn ga zo door en tegen 2020 zullen wij hetzelfde zijn als haitie maar dan in het kwadraat
  ellias houd de eer aan je zelf en bezorg ons niet meer ellende voor je eigen belang[geld]


  Maak melding

 14. Uit eindelijk pikte het parlement de Bull shit wel. Terwijl de totale uitleg nog dramatischer was dan de korte versie met 3 leugens in 2 minuten.
  Van 54.000 m2 via 38.000 m2 naar een tertiaire zorgvleugel van 28.000 m2
  Daarnaast verbasteren ze namen door de Nederlandse Architect AGM te noemen in plaats van EGM
  Op de website zie je wat er oorspronkelijk getekend is en wat men aan Suriname laat zien.

  Vrij logisch dat de IsDB de stekker er uit trok.
  Wat aks een ambtelijke Omissie gepresenteerd werd is een bestuurlijke blunder omdat er maar liefst 3 correctie kansen gepasseerd zijn zonder bestuurlijke ingreep.

  Wat na 4 jaar zondet uitgewerkt ontwerp als een korte onderbreking gepresenteerd wordt duurt tot dec 2018.

  Wat Adhin voorliegt omtrent dat veel hergebruikt kan worden van het ontwerp werk blijkt onzin te zijn aangezien er in december 3 scenario’s aan IsDB voorgelegd moeten worden.

  NS critische vragen van Abdoel staat die nu weer te jubelen ga zo door met blunderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.