dinsdag, mei 21, 2024
HomeFotoNabestaanden slachtoffers zeeroof Suriname krijgen donaties

Nabestaanden slachtoffers zeeroof Suriname krijgen donaties

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) heeft maandag donaties gegeven aan de nabestaanden van de vissers die in april bij een bloedbad in Surinaamse zeewateren zijn gedood. De totale donatie bedraagt ruim SRD 15.000 en is verdeeld onder 14 families. De FSA heeft de geste samen gedaan met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR).

Geweldenaren, gewapend met kapmessen en vuurwapens, vielen op 27, 28 april en 3 mei vijf vissersboten aan. De 24 opvarenden werden gedood of verwond en overboord gegooid. Acht van de slachtoffers hebben de aanslag overleefd. Vier lichamen zijn geboren (3 in Suriname, 1 in Guyana). Twaalf vissers worden nog vermist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Dr Mensen die door deze dampen zijn omgekomen zijn alleen maar guyanezen onderling. Wat de oorzaak heeft gespeeld van het begin uit, de meeste zijn ook ellegaal in Suriname, vergeleken met degene die de Surinaamse nationaliteit laast hebben ontvangen. Suriname was altijd beter dan guyana. Ze komen daar, en als ze vijanden van elkaar zijn, als guyanezen, dan kan je dat verwachten. Ze kunnen NIET op het Venezuela gebied vissen, en komen second Suriname. Send them back home. We don’t need this in our country, nor waters. Suriname word nu, meet bezit door guyanezen, chenezen, Haitians, marocanen, columbianen, brazilianen, en wife nog meter. Het land is open en vrij. En als een echte Surinamer op zijn tech staat, dan word him of zij aangehouden. De regerin diet er niets aan, dan hun broek zaken te villen. En nu geef he foedings pakketten aan ellegaalen. Deze mensen hebben alleen een passport nosing, dan zijn ze uit ( zijn die de Surinaamse nationaliteit lasts hebben aangenomen). Kijk self voor je zelf, deze mensen gaan het land uit gaan. 95% Shan uit met Suriname passport. Waar is mensen rechten wanneer Surinamers op komen voor hun rechten tegen see ellegaalen? Way left one grondwet daar van? Niets, want we denken niet VOORUIT. Ellegaalen brazilianen Shan tragich om het leven, en we hebben een Surinaamse flag wapperen halve stok. Surinaamse regerin moet wakker worden. Stuur ellegaalen weer van waar ze komen. Dit is Surinamers grond gebied. Please.


  Maak melding
 2. Als we deze Guyanezen uitmikken doen we dat met onze kustvisserij ook. Su Creolen willen op een kantoor werken of op straat roven. Het is al voor de onafhankelijkheid dat deze mensen in onze visserij werken. Ze moeten verblijfsvergunningen en werkvergunningen krijgen.


  Maak melding
 3. Meneer Beschuit.

  Read a book “Feed your mind” en leer a.u.b schrijven.
  Nu de inhoud.

  Als de Guyanezen niet vissen, is er geen vis in Suriname. Surinamers zijn bang voor de zee.
  Verder hebben we te weing mensen in Suriname die de handen uit de mouwen willen steken.


  Maak melding
 4. Meneer of mevrouw beschuit, ik snap uw reaktie, maar als de G’nezen uitgebannen worden, wat gebeurt er met de visteelt? Onze mensen willen/kunnen dat werk niet doen. Dat wordt dus een afgang. De regering moet de goedwillende Guyanees die op een rechtvaardig manier op t water zijn werk wil doen, tegemoet komen met een verblijfsvergunning. Thats all..


  Maak melding
 5. Leger, kustwacht en grensbewaking van Suriname stelt echt niets voor.

  Ze kunnen beter deze padvindersclub met hun kurkpistooltjes afschaffen.

  Suriname heeft geen leger nodig, want ze doen niets, kunnen niets en hebben geen betekenis. Gewoon voor spek en bonen dus.

  Gelukkig denkt de NDP baas wel aan z’n familie en vriendenclub. Dat is wel weer topklasse.


  Maak melding
 6. Het ging allemaal om een drugsdeal tussen deze vissers. Oorzaak en gevolg, een oorlog of vete om vis was het niet. Na droga torie. Sinds jaren tachtig worden drugs verhandeld en gesmokkeld over land en zee. Vraag je eens af als die zeecontainers vol drugs uit Su. die worden onderschept. Na wang ma pima drugssyndicaat tussen ndp en de Guyanese drugsmaffia. Tang dong denki ndper’ s dati na oorlog om vis. Burikies.


  Maak melding
 7. @ OOF Mw : Mijnheer

  Er zijn genoeg mensen die hun handen uit hun mouwen willen steken, maar op een verkeerde
  manier. Bandieten en moordenaars steken hun handen toch uit hun mouwen !!!
  De meeste landgenoten willen op kantoor zitten terwijl ze niks kunnen, ( de goede daar gelaten )
  en ze willen gelijk goed betaald worden, liever niet werken maar wel een vette salaris hebben.
  Handen arbeid beschouwen ze als minderwaardig en schandelijk voor hun ego, en daarom is
  land naar de klootte.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. Na deze tragische gebeurtenis is het een grote schande om nog geen 12 euro per gezin te geven!
  Want 15.000 SRD voor 14 gezinnen betekend dat een gezin 1071 SRD krijgt.
  Tegen de koers van 1 op 9 is dat 1071: 9 = 11,90 euro per gezin!


  Maak melding
 9. Desalniettemin. Het is een schijntje. Kan hiervan 1 maand de elektra rekening worden betaald?
  Overheid ga je diep en diep schamen.
  Krijgen ze geld of een doos met levensmiddelen, wat gesuggereerd wordt door de foto.
  Is deze mevrouw Guyanese?


  Maak melding
 10. Niets aan de hand Boldewijn?
  Suriname zet zich niet te schande? Dit is niet schandalig?
  Nee, wat wel schandalig is: de vice president neemt een taak van de president over.
  Oooh, wat erg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES