Nieuwe Cubaanse leider heeft boodschap voor Suriname

14

PARAMARIBO, 9 jun – De onderminister van Buitenlandse zaken van Cuba, Rogelio Sierra Diaz, heeft een eendaags bezoek gebracht aan Suriname. Sierra Diaz heeft onder meer een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desiré Bouterse. Ook andere regeringsfunctionarissen zijn bezocht. Het bezoek volgt op de benoeming van een nieuwe president in Cuba. “We hebben een nieuwe president en we komen de voortgang bevestigen van ons beleid tegenover de gehele Caribische gemeenschap”, zegt Sierra Diaz.

Ook Suriname mag op voortzetting rekenen van de samenwerking. Het Nationaal Informatie Instituut, NII, noemt als samenwerkingsgebieden gezondheid, onderwijs, cultuur, handel en toerisme. Ook biedt Cuba jaarlijks studiebeurzen,”waarvan dankbaar gebruikt wordt gemaakt door Surinaamse studenten.” In Suriname werken ook tientallen Cubaanse artsen, die een “wezenlijke bijdrage leveren aan de gezondheidssector.”

Volgens het NII is het bezoek gericht op “verdere versterking van de bilaterale samenwerking tussen de beide landen.” Het bevorderen van handel, toerisme en culturele uitwisseling is in dit kader belicht. “Suriname heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de ondersteuning te herbevestigen voor het beëindigen van het reeds ruim vijfitg jaren eenzijdig economisch, commercieel en financieel embargo opgelegd aan Cuba.”


14 REACTIES

 1. Cuba kan je niet met Suriname vergelijken. Want het gros der paars domme ndp paria’s houden niet van leren, werken en sparen. Wel van luieren, stelen en verbrassen, zoals ddb en geboefte al het geld dat oom Vene had achtergelaten hebben verbrast en leeggeroofd. In Cuba worden drugsdealers hard aangepakt, in verworden narco staat met band der paars misdadige liefde beschermd door niemand minder dan ………vul zelfs maar in. Ndp staat voor nationale DRUGS partij.


  Maak melding

 2. Kan Oom Ludwig eens positief commentaar geven? Ik word echt ziek van zijn voortdurend gezeik altijd negatief, nooit met een realistische oplossing komen… wat een piszeiker is deze oom!


  Maak melding

 3. @arjen. Ik zucht van opluchting van je reactie . Niet alleen deze man er is nog veel meer Surinamers die zo reageren .

  Zo zie je dat Surinamers niet bereidt zijn vooruit te in het leven en ontwikkeling , want zolang die ene krab omhoog gaat trekken vele het naar beneden……..!

  Kom op Sranang mang !!!! Wannr Gaan jullie voor Suriname vechten inplaats neer trekken ?


  Maak melding

 4. Wat oom Ludwig zegt is de waarheid. Heeft niets met krabbenmentaliteit te maken. De grootste krabben zijn bouta en consorten. Zolang surinamers het niet willen inzien blijft hij het land naar de afgrond trekken.


  Maak melding

 5. Oom Ludwig,
  blijf vooral doorgaan met je postings,
  Oom Ludwig,
  blijf hameren op de misstanden, wantoestanden, corrupte, criminele daden van de paarse DDB-maffia met een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar met zelfamnestie als staatshoofd. Dit volk is ziende blind en horende doof en laat zich bij verkiezingen inpalmen in ruil voor een lauwe soft en een bak oud vreten. 43 jaar onafhankelijkheid heeft dit land onderin het financieel/economisch en moreel ravijn doen belanden. Het is en blijft een cultuur van klagen, vragen, bedelen, liegen, bedriegen, luiheid, lamlendigheid en domheid. Keep on going !!!!


  Maak melding

 6. De onderminister doet een politieke assessment op Su De paarse is nog afhankelijk van Cuba. In Cuba krijgen de drugdealers de doodstraf. Castro heeft een medestrijder voor het vuurpeleton laten staan. Corruptie communisten zijn ook niet welkom. Ik denk dag de onderminister heel beleefd blijft in Su.


  Maak melding

 7. Een ONDERminister, het allerlaagste politieke niveau, op bezoek bij een volgevreten drugsveroordeelde meervoudig moordenaar in een ongestreken slaapjurk. Wat een potsierlijke vertoning.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.