PALU: ‘Nationale onderscheidingen Suriname niet politiek misbruiken’

13
PALU: 'Nationale onderscheidingen Suriname niet politiek misbruiken'

PARAMARIBO, 9 jun – De Surinaamse politieke partij PALU heeft vandaag kritiek geleverd op de manier waarop hoge onderscheidingen van de Staat Suriname onlangs zijn uitgereikt. Volgens de partij is de laatste tijd bij velen het gevoel ontstaan dat deze onderscheidingen vaker politiek worden misbruikt. Een zo’n geval is de hoge onderscheiding (de hoogste die er is) bij gelegenheid van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie aan Ashwin Adhin, de gewezen voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS)

De PALU zegt daarover in een persbericht het volgende:

“…Bouterse zei dat Adhin deze hoogste onderscheiding van de Republiek Suriname krijgt voor zijn bijdrage die hij geleverd heeft als voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS), maar ook voor zijn bijdrage bij de herdenking van deze dag dit jaar. De president decoreerde Adhin voor zijn bijdrage aan de Surinaamse gemeenschap in het algemeen, maar ook voor de Surinamers van Hindoestaanse afkomst.

Wij stellen voorop dat de persoon van Ashwin Adhin in deze niet ter discussie staat. Hij heeft immers de onderscheiding niet aan zichzelf toegekend en zo getalenteerd als hij is zou hij in de loop van zijn leven ook vanzelf voor deze onderscheiding in aanmerking hebben kunnen komen.

Maar het lijkt erop dat het toekennen van deze hoogste onderscheiding aan een NDP-topper minder te maken heeft met de Hindostaanse Immigratie of met een bijdrage aan de Surinaamse samenleving, dan wel met de politieke agenda van de president zelf. Want laat het duidelijk zijn, in het verlengde van de redenering van de President, zouden anderen die jaren een veel grotere bijdrage geleverd hebben binnen CUS en de herdenking van de Hindostaanse immigratie, eerder in aanmerking moeten komen voor een onderscheiding. Maar als we toch een vice-president decoreren voor zijn prestaties, zou dit niet een mooie gelegenheid zijn geweest om bijvoorbeeld de vorige vice-president Robert Ameerali, te decoreren?

De Nickeriaan, Robert Ameraali, ook een van de nazaten van de Hindoestaanse immigranten, die de Kamer van Koophandel en Fabrieken jaren heeft geleid en mede heeft omgevormd tot de professionele organisatie welke het nu is. Ameerali die zijn krachten als vice-president aan het land heeft gegeven en tijdens Bouterse-1 een van de drijvende krachten was, achter de daadwerkelijke uitvoering van het sociaal akkoord, wat heeft geresulteerd in basis zorg, nationale pensioen en minimum loon, wat nu in handen van de NDP leiders Bouterse en Adhin kapot is gegaan.

Gegeven dit laatste kan Ameerali natuurlijk niet gedecoreerd worden, want dat zou teveel de aandacht vestigen op een erg zere plek. Dan maar Adhin decoreren. Dat geeft bovendien een steuntje in de rug wanneer hij straks bij de verkiezingen in 2020 als DE nieuwe leider van de NDP, de NDP lijst zal moeten aanvoeren. Maar het wordt wel duidelijk dat met dit soort politiek misbruik de waarde van onze nationale decoraties ernstig wordt gedevalueerd. Maar meer nog, deze vorm van misbruik maken van de positie van de President in het voordeel van de eigen politieke partij, ondermijnt onze constitutie verder. De oude politieke cultuur die ongelijke kansen creëert voor mensen wordt zo op vernieuwde wijze voortgezet…”


13 REACTIES

 1. Wat voor een bijdrage heeft deze slaafse Hindu voor het volk betekend, 0,0 afgebrand als minister van onderwijs met zijn schoolboeken, carifesta, naschoolse opvang wat ėėn grote mislukking bleek te zijn, dit soort slaafse figuren heeft die moordenaar nodig, om zijn doel te bereiken, en dat is om hem in 2020 te kunnen misbruiken en het Hindustaanse volk, door hem als presidentskandidaat naar voren te schuiven, zoals hij in 2010 met Parmessar heeft gedaan, om vervolgens zelf op die stoel van president te gaan zitten, zo doortrapt is die moordenaar, en het volk zal weer eens misleid zijn, waardoor het land nog verder naar de verdoemenis gaat.


  Maak melding

 2. Palu moet opdonderen. Wat voor beleid hebben ze voorgesteld toen ze in het machtscentrum waren? Geen ene M en dan nu zo verontwaardigd komen doen.

  Opportunistische partij en komend uit een Palu nest doet dit mij enorm pijn!


  Maak melding

 3. Men moet zich niet weer laten pakken door bouterse!
  Zogenaamd schuift hy blillenlikker adhin naar voren en later dondert hy hem weer op netals parmesser, die was toch ook eens pres kandidaat!
  Bouterse deze lafaard heeft het land rechtstreeks naar de afgrond gebracht!
  Hy weet dat zijn einde nadert!


  Maak melding

 4. Tuurlijk verdient Adhin een lintje, hij heeft er immers voor gezorgd dat veel Hindoestanen op de NDP hebben gestemd en lid zijn van de NDP.


  Maak melding

 5. Aswien Adhien is maar een tjoetia, deze bhentjod chammar is maar een slaaf van bouta. Het zijn hindoestanen die in de zooitje van par-misser, adha dien en de grootste madhertjod van allemaal doekhie trapten en bouta nog 5 gaven samen met die manglie.


  Maak melding

 6. Onderscheidingen uitdelen wordt in haast alle landen gebruikt voor politiek gewin. Kijken jullie NEO-KOLONIALEN maar naar Nederland. Alleen maar FOETOE-BOI’S ofwel HIELENLIKKERS mogen rekenen op een onderscheiding aldaar. Dat het niet OPVALT krijgen SOMMIGEN ook ééntje, maar vraag niet welke. Daar zullen de NEO-KOLONIALE ONDERKRUIPERS nooit enig commentaar over hebben, zoals het een NEO-KOLONIAAL betaamt.

  Bouterse heeft 100% GELIJK om de BALANS te helpen HERSTELLEN welke tijdens de RASSEN-POLITIEKE TIJD van VHP – Vieze Hoop Poep en NPS – Na Poor Sani zo scheef was en alsmaar schever werd.

  Wat Bouterse doet is meer dan RECHTVAARDIG en moeten de VADERLANDLIEVENDE SURINAMERS, vierkant achter staan, de NEO-KOLONIALE BEDRIEGERS ofwel HIELENLIKKERS ten spijt.

  Deze RACISTISCHE partijen Vieze Hoop Poep en Na Poor Sani, mogen NOOIT en te NIMMER meer aan de macht komen in SURINAME. MINISTER PRESIDENT Adhin, u heeft uw ONDERSCHEIDING ten volle VERDIEND. Van harte PROFICIAT. Blijf verder VOORGOED AFSTAND NEMEN van het ONMENSELIJKE KOLONIALE TIJDPERK, waar nog HEEL VELEN dagelijks LAST van ondervinden, binnen zowel buiten SURINAME.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 7. En de blanken aan de Noordzee adoreren hun zeehelden met beelden en straatnamen. Maar wij een dat het gaat om slavendrijvers en rovers. Dus give me a break en Suriname en Bourerse met rust


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.