Staatsolie hoopt op veelbelovende oliebron voor kust Suriname

23
Staatsolie hoopt op veelbelovende oliebron voor kust Suriname

PARAMARIBO, 7 jun – Staatsolie Maatschappij Suriname heeft plannen om de internationale markt nog meer te betreden en uit te groeien tot een wereldklasse bedrijf. De vondst van een veelbelovende oliebron voor de kust van buurland Guyana, geeft Staatsolie-directeur Rudolf Elias (FOTO) het vertrouwen dat ook Suriname vroeg of laat grote hoeveelheden aardolie zal vinden voor de kust.

Het bedrijf zal de komende tijd in de Surinaamse zeewateren naar olie zoeken, zowel in de near- als in de off-shoregebieden. Elias sprak woensdag op een persconferentie van de maatschappij hierover.


23 REACTIES

 1. Wat een godgeklaagde hoogmoedswaanzin. Guyana ligt al vele straatlengtes voor op Suriname, en die hoor je niet. Staatsolie heeft nog geen druppel uit zee gepompt. Elias is de grootste grappenmaker in Suriname en krijgt daar nog een gigantisch salaris voor. Ik lach me iedere keer een breuk als ik die onzin hoor. En het stomme klootjesvolk trapt er iedere keer weer in.


  Maak melding

 2. Vroeg of laat,
  Dat laatste lijkt mij gezien de mentaliteit en de voortvarendheid het meest aannemelijk, misschien of waarschijnlijk veel te laat.


  Maak melding

 3. Vroeg of laat hopen ze. Het tigrigebied hadden ze nooit moeten prijsgeven,fout van front regeringen als van de coallitie die nu aan de macht is.
  Zeegrenzen hebben ze verkwandseld om eigen belang.

  In het verleden jaren 50 t/,m 70 kwamen olieboten naar su met olie.
  En onder het mom van dat de boten niet leeg terug konden varen werd er goudhoudende grond ingeladen . Dit alles was onder de regeringen nps /vhp en spd toegestaan,toen al werd su verkwanseld.
  Nu onder coallitie word su als het ware weg gegeven aan alcoa . En wie vaart er nu wel bij, sardjoe en companen.


  Maak melding

 4. Suriname heeft altijd plannen om uit te groeien tot wereldklasse bedrijven. Praten over olie vinden hebben wij al gevonden, daar kook elke Surinamer dagelijks mee. Aardolie vinden in Suriname, jongens dan was dit reeds eeuwen geleden gevonden>draaien jullie je eigen muziek en dans er op, want daar zijn jullie heel goed in. Deze jongens komen steeds met hetzelfde nieuws naar buiten,heeft met de naderende verkiezingen te maken. Met andere woorden het komt goed. Nada notie. Wie hierin geloofd, kan maar beter een dutje gaan doen om tot bezinning te komen. De realiteit kennen deze jongens niet. Eerst zien dan geloven. Fabels horen in de fabeltjeskrant thuis.Welterusten.


  Maak melding

 5. Dat erin het gebied aardolie en aardgas aanwezig is, is al decennia lang vastgelegd door onder andere de wetenschappelijk gronden door de Amerikanen/USA. Dat wil echter niet zeggen dat het overal in het gebied aanwezig is. Venezuela, Golf van Mexico, T&T, Jamaica, Guyana, Frans Guyana, Brazilië, gebieden op zee.

  In Suriname heeft men op land een zwaardere soort aangetroffen en Staatsolie heeft dit ontgonnen en in produktie gebracht. In Suriname is bekend dat enkele grote aardolieondernemingen van de wereld al tientallen jaren bezig zijn voor de kustwateren van Suriname ook naar aardolie te zoeken. Tot op heden is het resultaat nihil. In Guyana is het onderzoek in naar aardolie een veel kortere periode aan de gang, ondanks ook de problemen die ze van Suriname hadden ondervonden over de zeegrens tussen deze twee landen, hebben ze grotere hoeveelheden aardolie gevonden.

  Suriname, of aardolie mij, wellicht die ook in Guyana ook actief zijn en met Staatsolie een overeenkomst hebben, gokt bij de zeegrens met Guyana waar er aardoliereserves zijn gevonden ook op een hit. Niet onlogisch en is zeer praktisch en goed beredeneerd om als men investeert dit te doen, waar de kans van aardolievondst het grootst is te doen. Je ziet op grond van datgene wat ik schrijf ook dat Elias zegt,
  De vondst van een veelbelovende oliebron voor de kust van buurland Guyana, geeft Staatsolie-directeur Rudolf Elias (FOTO) het vertrouwen dat ook Suriname vroeg of laat grote hoeveelheden aardolie zal vinden voor de kust.

  Hoe eerder men het vindt hoe beter het is voor de financiële, economische, sociale situatie van de republiek Suriname en de Suriname/rs. Men moet wel de volgende zaken ook goed bij stilstaa.:

  Er is een contract tussen staatsolie en de grote olie-investeerders,
  grote hoeveelheden natuurlijke rijkdommen van een derde wereldland betekent nog niet dat de welvaart, welzijn, dat een derde wereld land een rijk land wordt en de bevolking rijke mensen wordt.

  Grote sommen van het geld gaat toch naar de investeerders van het geld, die de kosten van onderzoek, machines, aandeelhouders, enz er weer uit halen en een klein gedeelte komt ten goede aan de derde wereld grondstoffenland.

  Voorbeelden in Suriname:
  – Bauxiet, Alcoa, Suralco,
  – Goud, Iamgold,
  – Goud, Newmont,
  et cetera, et cetera,

  Je kan maar beter uitgebuit worden, dan helemaal in armoede te blijven leven, als er aardolie gevonden wordt. De republiek Suriname, een land met ongeveer 120.000 gezinnen en opbrengsten uit haar/zijn natuurlijke hulpbronnen verdient toch een veel beter levensstandaard voor haar/zijn bevolking. Men zal daarvoor wel de juiste politieke leiders in de regeringscoalitie moeten hebben en goede DNA-leden moeten hebben met de nodige kennis, ervaring, goed gedrag, reputatie, enz, die bezig zijn met nationale doelen dan met individuele eigen belangen.

  Laten we maar vanuit gaan dat deze boringen een groot succes voor alle partijen worden, dus ook voor Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Vroeg of laat
  Jullie zoeken al 20 jaar en hebben nog niets vooir de kust gevonden.
  Ma dang hoe dang
  Hou de moed maar in.
  Nog 5 jaar armoe lijden


  Maak melding

 7. Geld lenen kost geld…..

  Staatsolie wil 100 miljoen lenen….

  Staatsoliedirecteur Rudolf Elias benadrukte dat het belangrijk is om geld te zoeken op de internationale kapitaalmarkt, want het bedrijf gaat veel geld nodig hebben als er olie wordt gevonden.

  Zo run je geen Staatsbedrijf……

  Een giga lening afsluiten met torenhoge aflossing en rente en dan ‘hopen’ dat er olie wordt gevonden.

  Wat een prutsers…

  Het ene gat met het andere dichten zonder enige vorm van zekerheid van toenemende inkomsten


  Maak melding

 8. Ook Venezuela heeft grote olie voorraden.Indien we op dezelfde weg voortgaan zal een kleine groep zich verrijken waaronder Elias.Staatsolie word geleid via ket kabinet van de president.


  Maak melding

 9. Het verbaast mij ,dat diegenen,die reageren in deze rubriek, vol zijn van negatieve krietiek. Krietiek is goed, maar dan wel, de positieve. Ik had deze rubriek het liefst zien uitgroeien tot een forum van mensen die verstand hebben van de zaken waar ze zoveel kritiek op leveren.het zou een positieve voedingsbron kunnen zijn voor de jeugd die opkomt en straks verantwoordelijk zullen zijn voor dit oh zo mooi land. Mensen bundel jullie kennis en kom met goede voorstellen hoe suriname op de goede koers te krijgen. Het is nooit telaat. . Ik geef niet op. Ik blijf positief meedenken om zo mijn bijdrage te leveren aan een vrij suriname.


  Maak melding

 10. M.g. Benschop
  Waarom mogen mensen geen negatieve kritiek leveren , als de realiteit dat vraagt..
  Eerst zal de oude élite plaats moeten maken en de corruptie moeten worden uitgeroeid
  Anders blijft dweilen met de kraan open,u moet zich wel bedenken dat deze coalitie door list en bedrog niet meewerkt aan positief denken


  Maak melding

 11. Hoop doet leven en dat hebben vele oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s sinds 2010 hopen ze op gratis eten, drinken en kabouterhuisje van Bouta en roversbende. Anno 2018 denk ka no mpp. De mensen die wel wat krijgen zijn de familieleden van de paarse elite rovende corrupte adviseurs, hun vrouwen, buitenkinderen en goede vrienden. Het domme paars verarmd volk, de ma pima ndper’ s alleen maar kopzorgen hoe rond te komen. Wee de verdoemde verarmde paarse ndp paria’ s als ze weer in 2020 gaan stemmen op de meest vervloekte misdadige politieke partij en haar misleiders. Opa taki, Ndp, de Nationale Drugs, Dieven, Dwazen Partij gaat net als Abop, Aapachtige Boeven Oplichters Partij met witgewassen geld smijten om zo vele onverbeterlijke paarse knettergekke debielen wederom om de tuin te leiden, om te stemmen op twee bij verstekveroordeelde drugscriminelen wiens zonen vaker in het gevang zijn opgesloten. Wo ka de misdaadstaat wordt nog groter met Lon als president. Ndp en Abop, de twee grootse politieke partijen met onberechte misdadigers als misleider van land en volk.


  Maak melding

 12. Ik heb naar meneer Elias geluisterd op Apintie.
  Hij spreekt de hoop uit dat…… Meer niet.
  Daarvoor wil hij nu al investeerders warm maken. Ok niet slecht denk ik dan.
  Maar, vervolgens begaat hij een blunder.
  Hij zegt dat hij obligaties zou willen uitgeven
  (de koper leent zijn geld uit en krijgt jaarlijks een vaste, van te voren afgesproken rente. En aan het eind van de looptijd krijgt de koper van de obligatie zijn geld terug van Staatsolie).
  STAATSOLIE LEENT dus geld. Ok niets mis mee,
  maar hij spreekt (en dat wil bij liever) over de uitgifte van aandelen. De koper koopt dan een heel klein stukje van het bedrijf en afhankelijk van de winst krijgt hij of zij een winstuitkering genaamd dividend.
  Een bedrijf dat vertrouwen heeft in de toekomst en in haar beleid geeft liever obligaties uit (leent geld) dan dat zij een deel van haar bedrijf verkoopt. Dit doe je alleen als je nu wilt cashen.
  Daar is hij de mist in gegaan.


  Maak melding

 13. In 2020 verwordt Suriname precies zoals in Zimbabwe, als de ma pima dwaze debiele idiote knettergekke paarse ndp paria’ s voor een derde maal gaan stemmen op…….de verdere paarse verdoemenis, vo van morele en geestelijke verval, corruptie, roof, verkoop van duizenden hectaren bos aan China, verdere vernietiging en vervuiling van het gehele binnenland, staatskas roof, drugssmokkel en handel, nog meer ka sinio’ s om drugsgelden wit te wassen. Nog meer moorden en uitbuiting van land, volk en ma pima domme paarse ndp paria’s.
  Eeh dag oom Lutje, eeh wat gaat oom doen in 2020 bij et stembus, vroegen de ndp overburen? Wel ten eerste weten we niet als we nog leven of als er een derde wereldoorlog uitbreekt, maar laat het duidelijk zijn voor jullie dat degenen op wie jullie hebben gestemd de komende twee jaren leteerlijk en figuurlijk alles zullen doen om aan de macht te blijven. Dus efoe oeng wannie a srefi ma pima wanbeleid foe oenoe soso lobi didibri lee baas Bouta, dan mi no mang zegen oenoe, fa leki awariedomrie Meye doe dati in 2020 en 2015, ma mi e verwens oenoe ma pima dong ndper’s wang bigi Bouta didibri ka foe njang en dringri eng pisje op jullie gezondheid. Stem 2020 ndp.


  Maak melding

 14. In 2020 verwordt Suriname precies zoals in Zimbabwe, als de ma pima dwaze debiele idiote knettergekke paarse ndp paria’ s voor een derde maal gaan stemmen op…….de verdere paarse verdoemenis, vol van morele en geestelijke verval, corruptie, roof, verkoop van duizenden hectaren bos aan China, verdere vernietiging en vervuiling van het gehele binnenland, staatskas roof, drugssmokkel en handel, nog meer ka sinio’ s om drugsgelden wit te wassen. Nog meer moorden en uitbuiting van land, volk en ma pima domme paarse ndp paria’s.
  Eeh dag oom Lutje, eeh wat gaat oom doen in 2020 bij et stembus, vroegen de ndp overburen? Wel ten eerste weten we niet als we nog leven of als er een derde wereldoorlog uitbreekt, maar laat het duidelijk zijn voor jullie dat degenen op wie jullie hebben gestemd de komende twee jaren leteerlijk en figuurlijk alles zullen doen om aan de macht te blijven. Dus efoe oeng wannie a srefi ma pima wanbeleid foe oenoe soso lobi didibri lee baas Bouta, dan mi no mang zegen oenoe, fa leki awariedomrie Meye doe dati in 2010 en 2015, ma mi e verwens oenoe ma pima dong ndper’s wang bigi Bouta didibri ka foe njang en dringri eng pisje op jullie gezondheid. Stem 2020 ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.